Någon annanstans i Sverige

Nu har jag trätt ut ur juldekadensen och är åter på banan igen efter en mycket fröjdefull jul i familjehemmet. Väl tillbaka i lägenheten upptäckte jag att jag hade fått äran att vinna pocketboken Någon annanstans i Sverige, samt två biobiljetter till filmen med samma namn, från Boktipset. Tack! Visst blir man lite extra glad för det lilla? Boken har jag redan plöjt igenom häften, och nästa vecka tar jag med mig min mor till biografen, det blir fint!

En hektiskt förmiddag i juletid

Jag har haft en aning hektisk förmiddag trots julledigheten, om man nu kan benämna det så. Jag har bokat färdbiljetter till Göteborg över nyår, samt varit på gymmet. Om ungefär en timme ska jag till arbetet för att bistå med min service under julhetsen. Mitt gympass blev endast fyrtio minuter cardio, då jag i all hast fick köra hem igen för att lämna bilen åt min lillebror. Väl var kanske det, för efter duschen gjorde sig det hårda x-passet från igår sig påmind, och jag tror att jag kommer få stå ut med en aning träningsvärk under restående del utav dagen.

Förresten, så ser ni på bilden vilken god kvällsmåltid jag fick ihop av ingridienserna från igår. Låt inte julhysterin tynga era sinnen för mycket, glöm inte att njuta av julefröjden. Därför blir det Walt Disneys En julsaga för mig och en kopp kaffe till det innan jobbet. På återseende!

På mitt så kallade vis

Gottebordet är framdukat på sänggaveln i mitt föräldrarhem. Lätt kesella, ekologiska dadlar, färska blåbär och julmust. Kriminologiuppsattsen om rattfylleri är inlämnad, det lovande cirkelgym x-passet är avklarat, och nu ska jag fortsätta att njuta av mitt så kallade jullov, på mitt så kallade vis.

Vasaspinning den 4 mars!

Väl med biljetterna inför kommande Vasaloppet på spinningcykel nästa år i min hand, är jag taggad till tusen, rent av överväldigad. I fall ni inte minns så körde jag VasaIW i mars detta året, d v s fyra och en halv timme på en indoor walker. Nästa år, närmare bestämt den 4 mars, så är det dags för den andra utmaningen: fyra timmar på spinningcykel! Detta innebär att 2012 kommer inledas med två månader av konstant köttande på spinningcykel. Jag är i exstas! Nytt för nästa år är också att jag har lurat med mig en väninna, vilket gör det hela lite extra roligare. Nu har jag ett specifikt träningsmål för 2012, har ni ett?

Julfröjdens vecka och årets sista H.I.T pass

Kära vänner, den här tisdagenförmiddagen i all sin ära, har varit en otroligt härlig start på en förhoppningsvis minst lika härlig dag. 55 minuters morgonpromenad och en god frukost med blåbär miniyghurt, krossade linfrön, solroskärnor och, förståss, en stor mängd russin.

Igår var det årets sista H.I.T pass, vilket firades med ett extra hårt pass. I stället för 4 min per station (fyra stationer) med en minuts vila i mellan, körde vi 3 min per station, med 30 sekunders vila i mellan och till det jobbigaste av allt: vi körde två varv! Grymt kul, och ett väldigt bra avslut. Något mallig var jag dessutom när jag fick därifrån efter att under båda varven kört 15 kilos på trusters övningen.
Eftersom vi nu redan är inne i julfröjdens vecka, blir det inte så mycket tid över till träningen. I stället ska det bli jobb, men också mycket god mat och fina familjestunder. God jul på er!

Helvegetariskt julbord

Under gårdags kvällen var jag och mina två väninnor på helvegetariskt julbord som det så fint hade formulerats på entrébiljetten. Trots att jag är vegetarian sedan sju år tillbaka har aldrig varit på något liknande tidigare, vilket gjorde matupplevelsen i en klass för sig.
Det var trevligt på det där bohemiska viset, och maten var både inspirerande men också en aning märklig. Inte kunde jag anat att vegetarisk julskinka kunde ha en så snarlik konsistens som en vanlig julskinka, även om smaken naturligtvis är annorlunda.
Hur som helst var det ett förträffligt tillfälle att låta sig inspieras av vegetariska alternativ till julbordet, för jag, liksom förmodligen ett större antal andra vegetarianer, måste säga att det klassiska julbordet för oss är ytterst begränsat och inte alls har samma charm när man inte äter kött. Men nu kanske det blir ändring på det!

Eftermiddagslyx

December har hitills varit allt annat är rogivande, tvärtom har det varit mycket hektiskt med både föreläsningar, grupparbeten, tentor, arbete och träning. Även om julkänslorna börjar spira med julprydnader och gran i lägenheten, så har jag ännu inte fått riktigt tid för att njuta av studen.
Idag är jag utmattad efter 20 timmars arbete i helgen och det var med trötta ögon jag begav mig till en föreläsning i Brottsprevention i morse. Jag insåg att jag behövde en ledig eftermiddag, och spenderar den nu i soffan med handskalade räkor.
Men eftermiddagen förflyter allt för snabbt förbi och vardagsbestyren går inte att undgå. Matinköp, städning och disk, och ikväll blir det H.I.T. Blir man någonsin riktigt ledig? Ja, efter den här veckan så ska jag unna mig lite efterlängtat jullov, trots att det egentligen inte existerar på schemat då vi har en kriminologiuppgift som ska inlämnas den 2 januari (+ att jag arbetar två dagar nästa vecka).

Döden & Co."Och samtidigt ifrågasatte jag mig själv, tyckte synd om mig själv pga mitt behov att alltid beskriva allting, min oförmåga att bara uppleva."

Andra advent

Andra advent har varit en av de finare söndagarna, med förmiddagspromenad, ny vinterjacka och eftermiddagsbesök av vänner med kombinationen nytta med nöje. Det vill säga, en liten del studier, en liten julpyssel med nejlikor och apelsiner, och en stor del av kaffe, te och varma kanelbullar.
Jag har bestämt mig för att njuta lite mer utav stunden då det var först nu i efterhand som jag insåg hur fin denna dagen har varit. Jag vill inte njuta i efterhand, utan just nu. Så lämnar datorn, storstaden och lite av disken, och beger mig till hemtrakterna för att spendera resten av denna vackra andra advent med böcker, glögg och världens finaste föräldrar.

En del av julens bästa

Efter en sen arbetsdag njuter jag utav en del av julens bästa framför tvn med Tinas julkök.
Jag läste intervjuer i Aftonbladet ifrån personer de mött på stan, om vad som var ett måste för dem på julbordet (i stort sett var det lax, sill och snaps). Mina tankar har kretsat kring liknade spår, och när jag såg kunderna köpa julnötter i olika former i små emballage av vackert cellofanpapper och sidenband, så måste jag slå ett slag för just nötterna. Det är inte enbart pepparkakor, lussebullar, knäck och julgodis som är julens godsaker, utan det finns nötter i mängder! Så plocka fram nötknäckaren, eller gör som jag, gör din egen lilla mix. Sötmandel, russin, solroskärnor och lite salt. Låt oss inte luras av det milda vädret, för nog är det december ändå.

Dec. 1, 2011

Jag sov på soffan i natt och vaknade upp och slog på tvn lagom till första avsnittet av årets julkalender, Tjuvarnas jul. Idag är det vilodag för mig på träningsfronten, vilket för mig innebär storstädning under förmiddagen, och sedan ska jag arbeta ikväll. Tiden passerar alldeles för fort, inte ens vardagssysslorna hinner jag med. Jag undrar förströdd var tiden tar vägen, såhär den förste december.