Tuffa magövningar

Jag kände mig väldigt trött efter att både ha varit ute igår, skrivit färdigt tentan idag och skrivit färdigt fältrapporten, så jag orkade inte gå iväg till gymmet sen (hade dessutom inga träningskläder med mig). Så jag bestämde mig för att jag skulle köra några magövningar hemma (längesen jag tränade magen). Jag testade i alla fall att göra båda dessa två videorna, 20-25 min träning. En video för lovehandelsen, och en för nedre magmusklerna. Jobbigt! Jag orkade knappt. Verkligen enormt bra övningar! Tänker definitivt göra samma övningar i helgen. Här har ni dem;
Hon är desstom väldigt peppande och duktig, det är lätt att förstå instruktionerna, men övningarna är såå jobbiga. Och dessutom blir jag nästan lite arg på henne för att hon är så duktig! Nu ska jag fortsätta kräla runt lite på mattan här hemma.

Hjälp!

Tror ni inte att jag har lyckats förstöra min kamera? Detta måste bli en del av undergången för den här bloggen.
När jag skulle träna cirkelfys i tisdags så hade jag lagt min kamera i min träningsväska, vilket jag inte skänkte några större tanke. Så jag la i min vattenflaska där innan jag skulle fylla på den, och det fanns ju vatten kvar i flaskan. Och såklart rann ju vattnet ut i ena delen i min väska, precis över min kamera. När jag kommer hem ikväll ska jag testa att återuppliva den med mun-mot-mun metoden i ett sista försök att få den tillbaka.

Fun light

 

Jag har läst och hört väldigt mycket positivt om det här med fun light. För mig har det alltid varit en tråkig saftdryck men nu har även ljuset gått upp för mig hur gott det är att ha till frukost, mellanmål eller kanske till lunch. Jag blandade fun light med turkisk yoghurt, väldigt gott. Speciellt den här nya smaken, kiwi och green tea som jag använde. Brukar ni använda er av fun light? Ge mig tips!


Cirkelfys premiär och söta blåbär

Idag blev det premiär för cirkelfys för min del idag, jag har aldrig testat det tidigare. Cirkelfys är en träningsform då man använder de muskler man använder i vardagen, t e x när man bär matkassarna hem från affären. Dock sprang vi inte runt med matkassar, utan gjorde övningar b l a med kettlerbells. Jättekul!

Köpte dessutom världens sötaste och godaste blåbär. Sommarmums.


I dagens matlåda

Jag förberett lite mat igår som jag tog med mig till skolan idag, nämligen quornfärsås som jag blandade ihop med lök, isbergssallad och tomat. Och så klart salt och peppar. Snabbt, lätt och gott!


Frukost med havrekli

 

Sitter återigen i skolan och ska börja skriva på min hemtentamen, tråkigt nog. Jag försov mig dessutom men hann med en väldigt god frukost som jag hade förberett dagen innan, nämligen wanna-be-turkisk-yoghurt med havrekli, färska blåbär och russin. Supergott! Har hört att havrekli ska vara bra, första gången jag testar det. Äter ni havrekli?


Pluggstress och lax

Sitter hemma och stresspluggar inför ett seminarium och en hemtentamen som ska lämnas in denna veckan, samt äter jättegod lax till kvällsmat (även om bilden inte gör den rättvisa) från göteborgskans systers bröllop. Nu ska jag snart bege mig hemåt så jag får min underbara åtta-timmars sömn.

Äntligen måndag

Äntligen måndag, och nu kastar jag iväg allt sötat bröd och söta drycker och återgår till det härliga och så efterlängtade vardagslivet. Jag börjar dagen med en morgonpromenad och en jordgubbssmoothie och nu ska jag iväg till skolan med nya tag och ny energi för att ta tag i den sista hemtentamen, för efter den väntar sommarlov! Vad ska ni göra idag?

Quiet night på Ribban

Efter att jag varit hemma hos B igår och ätit middag så tog vi en promenad från hennes lägenhet ner till Ribban på kvällen. Vi tog en filt och vinglasen med oss (och en Pepsi Max) och satte oss i sanden. Klockan var redan halv elva så sanden var kall, men havet var väldigt lugnande och solnedgången som dröjt sig kvar ute vid kusten var väldigt vacker. Det var stilla och tyst.

På Östra stallmästaregatan

Tillagades det en god pastasallad med isbergssallad, gurka, avocado, paprika, fetaost och tortellini med spenat och fetaost i. Väldigt gott även om jag borde var mer noga med kosten nu när jag kommit hem från resan och tänka mer på vad jag äter. Jag bör ju utesluta pasta, men det fanns andra värre saker som jag också borde ha uteslutit, som alla chilinötterna och kärleksmumskakan som jag åt tidigare. Ja, vad ska jag säga? Jag längar efter måndag.

Ingen feel-good feeling

Det blev ingen morgonpromenad idag och antagligen inget träningspass heller, bara för att göra extakt hela veckan i träningsväg till en katastrof. Jag känner att jag tappar kontrollen, och nu när jag har haft en hel vecka med onyttigheter och obefintlig träning så vill jag bara tillbaka till vardagen men nu känner jag mig bara trött, lite halvförkyld och orkeslös. Idag åt jag lättglass till frukost, bara sådär. Jag mår inte bra. Jag känner mig inte ens motiverad.. Jag saknar min feel-good feeling. Hjälp mig att komma tillbaka? Hur peppar ni er själva att komma tillbaka igen?

Budapest 2011-05-16 Del 1


Tillbaka till verkligheten

Nej, nu får det räcka med allt trams, jag vill tillbaka till vardagen. Igår blev det inflyttningsfest och idag blir det även födelsedagskalas, så jag får köra stenhårt igen på måndag. Träningen har varit obefintlig denna veckan (vilket självfallet inte är så konstigt men ändå) och dessutom har det lyckats glida ner många söta yoghurtdrycker (existerar ens naturell yoghurt utomlands?), godis, chips, kakor, mycket friterad mat och framför allt en hel del alkohol. Kommer bli tufft att komma tillbaka till träningen igen, men hitills har jag inte satt igång med den ännu eftersom jag har varit så trött. Nu blir det en kär, efterlängtad, morgonpromenad!

Jag är hemma!

Kära vänner, åter är jag i Sverige efter en otroligt härlig resa i Budapest med ytterligare elva resenärer. Tyvärr är jag trött, sliten, seg och stressad, samtidigt, så det enda jag orkar göra just nu är att vila. Så i morgon får ni se lite bilder också berättar jag lite mer om resan! It´s good to be home!

Koutsläpp

Jag har väl inte glömt att berätta att vi var på Koutsläpp i Höör?
Och i stort sett körde vi hela vägen dit bara för att göra min kära filur glad, även kallad Linn.
Det var helt otroligt mycket folk. Jag kunde knappt tro mina ögon. Men så kom vi underfund med att alla hade småbarn med sig, utom vi. Men vi hade..
... Uffe. Som drack Skånemejeriets chokladmjölk som delades ut gratis till alla barnen.. och till Uffe.
Det kom tre stora burar med kossor från två olika lastbilar som körde ut på åkern och..
släppte ut kossorna som blev helt galna och sprang runder. Jag har nog aldrig sett så lyckliga kossor!
Vår resa fortsatte sedan hela vägen till andra sidan Skåne, närmare bestämt till Skanör för att äta pizza, men det får bli en annan historia.

Mer omelett!

Jag är säkert tråkig, och det här måste vara urtrist vid det här laget, men jag kan faktiskt inte sluta tjata om omeletter. Dels för att det är så gott, lättlagat och går att göra i flera goda smaker. Häromdagen testade jag att göra lök och paprika omelett med skalade räkor och sötsur sås. Gissa om det blev gott? Mums.
Berätta om era omelett tips, vilka är era favoriter?

Mot Budapest!

I morgon åker jag till Budapest! Därav den festliga bilden på mig (jag till höger) från Olas 25 års fest förra helgen, som ska symbolisera "taggad". Taggad inför att resa, det lilla glädjeruset som börjar smyga sig på.
Jag har jobbat hela dagen och spenderat kvällen med att försöka få ihop tillräckligt lite saker i resväskan så att det får plats, inser ni vilken utmaning det är? Det är svårt att packa!
Vi startar morgondagen med en champangefrukost hemma hos mig, och sen tar vi taxi till flygplatsen tillsammans, jag och ytterligare elva vänner. Jag är tillbaka igen på torsdag, men jag ska försöka se till så att ni hör från mig innan dess!

Lördagspyssel;

Vad håller jag på med egentligen denna lördagsafton? Jo, jag håller på att bygga om min bokhylla och organiserar mina böcker, och på bilderna ser ni en del av dem. För somliga låter detta kanske hur trist som helst, men för en sådan som mig så är det mysfaktor på hög nivå speciellt nu när det regnar. Nu ska jag äta paj!

Kroppen med stort K

PANG sa det också såg jag Stadiums bikinireklam och därmed upptäckte jag KROPPEN med stort K, den kroppen jag önskar att jag hade. Kolla hennes mage framför allt, grr. Jag tror jag just upptäckt min drömkropp i Stadiums bikinireklam! Jag tror nästan jag ska gå och köpa just den där bikinin hon har på sig så att jag kan låtsas att jag ser ut som henne (bra försäljningsknep Stadium!). Men ja, det ska jag göra, för drömma kan man ju alltid.

Har någon sett min jättefrukost?

Jag har haft konstant ont i halsmandlarna i tre dagar nu och det vägrar att försvinna. Detta påverkar mitt humör som in sin tur påverkar min motivation och min träning. Det är trist men allting kan inte alltid vara på topp. Dessutom reser jag till Budapest på måndag, så det är mycket fix och tankar kring det, och till råga på allt så har jag en hel hög med skolarbete som växer för varje dag.
Men matlusten är det i alla fall inget fel på, utan tvärtom, idag var jag så himla hungrig efter morgonpromenaden att jag gjorde en jättefrukost med paprika och lök omelett, med sallad, keso, creme fraiche, sötsur sås, och till sist min obligatoriska kaviar.

En liten flicka;

Den 8:e maj 2011 föddes lilla Haily på lasarettet i Ystad och vägde inte mer än 3080 g och var 51 cm. Världens mest underbaraste och finaste tjej med de bästa föräldrarna man kan tänka sig - nämlgen min bror och hans sambo. Själv har jag blivit faster och min pappa har gått och blivit farfar till detta vackra lilla livet.

Kesella rabarber och hallon!

Okej, jag som numera har blivit ett hopplöst kesella fan (eller egentligen kvarg över huvud taget, men framför allt kombinationen kvarg och honung. Jag är hopplös och har ätit nästan en hel burk varje kväll känns det som), upptäckte i ett reklamblad att det nu finns friska sommarsmaker i Kesella kvarg, nämligen Kesella rabarber och Kesella hallon. Det fanns tyvärr inte på ICA Maxi, så jag har inte hunnit testa ännu. Men det kan väl inte dröja länge innan jag hittar dem i butik. Finns det någon som redan testat? Vad tyckte ni?

Makrillfrukost;

Skönt att vara tillbaka på banan igen med morgonpromenad på ungefär 45 min. Därefter gjorde jag en frukost som bestod av två stekta ägg, keso och en burk makrillfilé i tomatsås. Nu ska jag kolla på Du blir vad du äter på tv4play, sen måste jag ta tag i studierna. Och en grej till, jag har blivit faster!

Träningsvecka 16

Måndag: 60 min gym
Tisdag: 60 min cirkelgym
Onsdag: Morgonpromenad 50 min + 45 min IW med magövningar (inställd spinning)
Torsdag: Morgonlöpning under 40 min + Dans Fuego (zumba) 60 min
Fredag: 3 varv cirkelgym 70 min
Lördag: Vilodag
Söndag: Yoga 60 min
Såhär så den gågna träningsveckan ut. Glömde att skriva förra veckan igen, v 15, men den veckan var så dålig att jag inte ens kommer ihåg vad jag gjorde. Men jag tror att jag tränade extremt få pass då, typ 2-3. Men denna gågna veckan var väl hyfsad, med tanke på att det var campus, men nu ska jag köra igång med alla promenader igen när jag inte har en massa föreläsningar att passa.

Unnar mig favoriten;

Jag har sprungit min vanliga löpningsrunda innan frukost trots att jag var hur trött som helst (heja mig). Dessutom steg jag upp på vågen så fort jag vaknat, och vet ni vad jag såg?
Jag bestämde för ca en månad sen att jag hade som mål att gå ner lite över fem kilo fram tills vi åker till Budapest den 16 maj, och vet ni vad? Jag har redan gått ner dem kilona! Jag har 0,2 kg kvar och då har jag gått ner typ 5,6 kilo eller nått. Jag är glad! Därför unnar jag mig favoritfrukosten idag med fiberhavregrynsgröt, krossade linfrön, mosad banan och lätt kesella. Nu måste jag fortsätta kämpa!

Minimiddag och ofullständig träning;

Slängde ihop en liten mindre substitut till middag idag, lätt kesella med ett skivat päron, valnötter och honung. Så fick det bli efter dagens misslyckade träning. Jag hade bestämt mig för spinning, och så blev det också.. nästan. Väl inne i spinningsalen så satt vi där och väntade på intruktören som aldrig dök upp och sen visade det sig att passet var inställt. Så jag fick springa in till Indoor Walkningen, men då hade jag ju missat de första tio minuterna av passet. Sen kunde jag inte riktigt släppa den tanken på min "ofullständiga träning" så jag sprang in på gymet efteråt och körde lite mage. Verkligen lite dessutom eftersom min parkering gick ut. Blä.

Man tager vad man haver;

Frukosten blev lite halvdan med tanke på att det var ganska tomt i kylskåpet och jag orkade inte handla. Det blev  en skål med naturell mild yoghurt, med krossade linfrön, skivad honungsmelon och kanel.

Äntligen morgonpromenad;

Äntligen så har jag sovmorgon så jag behöver inte komma till skolan förren vid ett. Vilket innebär morgonpromenad för min del! Jag tycker det blir lite tight med tiden då jag måste sticka hemifrån 07.15 annars, och därför har jag skippat morgonpromenaden de senaste två dagarna, men nu bär det av!

Fruktsallad med cashewnötter;


Jag hade en väldigt lång dag i skolan idag, från 8-17 som egentligen var en gigantisk föreläsning om Sociallagarna. Intressant men tröttsamt.
Jag hade både matlåda med mig men så gjorde jag också en mindre matlåda med fruktsallad i morse. Jag fick lite över så nu till kvällen när jag blev lite extra sugen passade jag på att äta den fruktsalladne jag hade över som bestod utav färska, skivad jordgubbar, päron, äpple, banan och cashew nötter. Gott.

Valborg 2011;

Valborg var väldigt trevligt och väldigt roligt. Jag har flera fina vårbilder med Valborgsfeeling också, men dem får ni se vid ett senare tillfälle. Jag har suttit i skolan hela förmiddagen, och hunnit med både grupparbete och lite plugg, så nu ska jag gå och unna mig en timme på gymmet.

Puh;

Jag lever (nätt och jämnt) efter en otroligt fullspäckad helg med både valborgsfirande, vinkväll och arbete. Jag känner mig trött och sliten och ska nu unna mig naturgodis (även de med vitt choklad) fast att jag inte förtjänar det efter veckans dåliga träning och matintag. Men jag är sugen och jag känner att jag behöver det. I morgon startar en ny campusvecka och jag måste se till att ta tag i studierna och träningen samtidigt. Puh.