Första skoldagen

Jag kom hem för en liten stund sedan efter att ha upplevt min första skoldag på Malmö högskola. Det gick väldigt bra, och det var riktigt roligt. Först var det upprop i aulan och sen var det samling i en av föreläsningssalarna där vi fick reda på lite information om hur skolan såg ut och hur linjen ser ut. Dessutom fick vi scheman inför de närmaste veckorna. Jag är riktigt sugen på att börja läsa på riktigt, men denna veckan är det bara introduktionsvecka. Nästa vecka ska vi börja läsa om bland annat schizofreni.

Why does the whole world remind me of you?


Pannkaksfrukost

Denna sena söndag morgon blandade jag ägg, mjölk, salt och vetemjöl och stekte smeten på spisen till feta och tunna pannkakor som jag dränkte i socker och stora klickar med jordgubbssylt medan han bredde på med sirap i ett tunt och fint lager över hela pannkakan.

Middag och bowling

Jag vill inte påstå att den vita månaden, eller i alla fall de vita två vita veckorna, höll i sig under en helg ens. Igår var jag med familjen och firade min lillebrors samt min älskades födelsedag genom att käka två rätteners på Big Bowls resturang och sedan bowla därefter.
Jag var inställd på att inte dricka så jag drack cola till maten, men under bowlingen kunde jag inte motstå att dricka en drink och sen fortsatte det.
Efter en misslyckad bowlingrunda (jag kom sist), så drog jag ut med älskade och min storebror. Vi satt på Ellstorps pub och drack öl och cider i två timmar och sen drog vi till KB. Jag har inte haft så roligt på länge, det blev en väldigt impulsiv kväll, men jag tyckte synd om älskade som började jobba halv åtta denna morgon.
Idag fortsätter firandet av min pojkvän med att vi ska äta kräftskiva med hans släkt. Kanon, för jag är grymt sugen på kräftor, men det får bli cola till det.

Psykiatriskt omvårdnadsprogram, psykisk hälsa med inriktning mot särskild problematik, 120 högskolepoäng

Mental Health Education, 120 credits

Den tvååriga utbildningen är både teoretisk och praktisk. De teoretiska kunskaperna ges inom flera olika ämnesområden som omvårdnad, socialt arbete och kriminologi där fokus ligger på psykisk ohälsa med särskild problematik. De praktiska momenten, som är en del i omvårdnadsämnet, är förlagda till olika verksamhetsområden som rättspsykiatri, kriminalvården, institutionsboenden och socialtjänsten. Psykiatriskt omvårdnadsprogram är till största delen nätbaserad. Utbildningen ger akademisk kompetens motsvarande en högskoleexamen i omvårdnad och ger behörighet till fortsatta studier för att uppnå kandidatexamen.
Den tvååriga utbildningen är både teoretisk och praktisk. De teoretiska kunskaperna ges inom flera olika ämnesområden som omvårdnad, socialt arbete och kriminologi där fokus ligger på psykisk ohälsa med särskild problematik. De praktiska momenten, som är en del i omvårdnadsämnet, är förlagda till olika verksamhetsområden som rättspsykiatri, kriminalvården, institutionsboenden och socialtjänsten. Psykiatriskt omvårdnadsprogram är till största delen nätbaserad. Utbildningen ger akademisk kompetens motsvarande en högskoleexamen i omvårdnad och ger behörighet till fortsatta studier för att uppnå kandidatexamen.

Programmet ger dig möjligheter att arbeta med omvårdnad av människor med psykisk ohälsa med särskild problematik inom bl a rättspsykiatri, socialtjänst, kriminalvård och Statens institutionsstyrelse. Efterfrågan på utbildad personal är stor för att möta de pensionsavgångar som är att vänta. Verksamheterna är själva med och utvecklar innehållet i utbildningen så att det överensstämmer med den kompetens som anställda har behov av.
Här.

Himmlen ligger och slumrar

weheartit

Jag tittade ut genom fönstret och slängde slängkyssar till honom där han stod och frös där nedanför på marken av den tidiga morgonkylan. Han formade sina läppar till en stor och vacker pussmun och jag ville bara att han skulle komma in i värmen igen så att jag kunde kyssa honom varm ända in till hjärtat.
Denna morgon fick mig att tänka på de kyliga morgonarna i oktober när jag var påväg till skolan med Nalle Puh ryggsäcken hängandes löst i mina armveck, då löven hade börjat falla och gräset och träden och alla dess fallna löv pryddes av frosten. Det såg ut som att snön redan hade fallit och allting var så oändligt vackert och tyst.

Jag kom in!

När jag hade rast under jobbet så såg jag att min mamma hade ringt precis när jag börjat jobba. Jag ringde tillbaka till henne, och då berättade hon att jag hade fått ett brev hemskickat från Malmö Högskola. Med otålighet i rösten så sa jag till henne att öppna brevet med en gång och då hörde jag henne uttala dessa vackra ord i telefonen: "Du har blivit antagen till det Psykiatriska omvårdnadsprogrammet på Malmö Högskola."
Äntligen har lyckan och framtiden kommit.

Favorit tjocktröja

Jag gick iväg till simhallen i min favorit tjocktröja som egentligen är hans, men det är därför jag tycker om den så mycket, för den doftar som honom. Efter att jag simmat väckte jag honom med en kyss också åt vi frukost tillsammans. Det var min andra frukost.
Nu måste jag ta farväl av honom och åka och jobba mellan 14-21.30 och innan jag börjar ska jag hinna handla på Systembolaget och göra mig i ordning så jag sminkar mig lite 90-tal och kör på en riktigt tjock eyeliner.

Wallanderfilmerna med Expressen

Från och med i idag, fredagen den 27:e augusti, kan man köpa en Wallanderfilm med Expressen. Den första filmen som kommer nu på fredag är Innan frosten och den får man på köpet om man köper tidningen. Personligen har jag redan den filmen, eller rättare sagt vi har alla Wallanderfilmerna utom en. De är riktigt bra, så köp Expressen!

Det fruktansvärda sötsuget

Hela dagen bara rann iväg eftersom jag jobbade mellan 15-21.30, därefter körde jag hem om och sen till Lund. Sen drabbades jag av det fruktansvärda sötsuget, som jag känner minst tre gånger per dag, så jag åkte ner till Statoil och köpte minimjölk till att blanda O´boy med och riskakor med Sourcream and union smak. Inte för att riskakor botar sötsug men det var längesedan jag åt riskakor så de är riktigt goda.

Garnie Fructis Style

Jag köpte detta hårsprayet för endast tjugofem kronor på Överskottsbolaget. Det är mer än halva priset av vad det kostar i en vanlig butik. Det är första gången jag testar Garnier Fructis Style Sleek and shine så jag brukar egentligen inte använda detta hårsprayet, men med tanke på att jag fick det till ett bra pris så får vi se om det fungerar okej. Någon annan som har provat detta hårsprayet?

Älskade födelsedag

Här har ni en snygg bild på mannen jag älskar, iförd i en av hans födelsedagspresenter, uppblåsbara rastaflätor med hatt. Misstänkt lik Bob Marley?
Den andra bilden är mitt halvhjärtade försök till en speciell födelsedagstårta som bestod av chokladbollar med födelsedagsljus i.

I hear in my mind all these words I hear in my mind all this music and it breaks my heart

En fin bild på mig som jag tror att B smygfotade i helgen, för jag kommer i alla fall inte ihåg den.

Topshop

Jag köpte två toppar på Topshop i Lund idag. Den första toppen fick jag ta en närbild på för att man skulle kunna se mönstret, den är nästan lite nätmönstrad. Den andra toppen är en kort, lite transparent t-shirt med tryck på framsidan. Det kommer bli snyggt med denna korta t-shirt till en hög, enkel, svart kjol som jag köpte på H&M idag. Det var ju 10% på H&M idag så jag köpte lite smink också beställde jag även skorna (som jag skrev om igår) på internet för de fanns inte i min storlek i butik.

Barnböcker om julen

Jag tittar på gamla barnböcker på internet som jag kommer ihåg att mamma brukade läsa för mig och min lillebror innan vi skulle lägga oss när vi var små. Bland annat så brukade vi läsa Pettson och Findus: Pettson får julbesök av Sven Nordqvist, vilket självklart var en av mina favoriter eftersom den handlade om längtan och förväntan inför julen.
När jag sedan jobbade och var inne på skolbiblioteket upptäckte jag ännu en fin bok om Madicken av Astrid Lindgren då hon vaknade tidigt en morgon och så snön falla utanför. Madicken blev förkyld och kunde inte följa med lillasyster och handla julklappar, och under julklappshandeln försvann lillasyster på en egen upptäcksfärd. Jag vet inte exakt vad denna boken heter. Vet ni?
Jag hittade i alla fall ett omslag som kan vara den;
Har ni fler tips på söta barnböcker som handlar om julen?

Och min kärlek finns minst tretton trappor opp; i min drömda sagovärld

Jag sov väldigt dåligt i natt, verkar som att mina vackra drömmars land inte vill släppa in mig där, så att så fort jag somnar hamnar jag i ett vakuum utanför porten till de vackra drömmarna, kanske är det detta tvångsmässigt upprepande vakuum som kallas mardröm?
Jag lyckades i alla fall, efter att ha vaknat ett flertal gånger att sova ända fram till nu, och jag känner mig faktiskt ganska utsövd. Det var ingen klocka som ringde och ingen annan som väckte mig heller, utan jag vaknade av mig själv. Så fort jag slog upp ögonen kände jag också hur illamåendet hade försvunnit och kan kände en stort lättnad och glädje över att detta kommer att bli en fantastisk dag.

Dina söta fingertoppar

weheartit
Jag undrar hur många minuter jag kan ägna åt att se på dina fingertoppar. Jag fascineras av hur sött de smakar och hur vackra dem är. Tänk att dessa vackra röda fingertoppar kan röra vid mig och sätta avtryck på min hud och väcka alla mina lustar till liv, och hur dessa sött smakande fingertoppar sitter på en handflata och bildar din varma och kraftiga hand. Jag älskar när du tar i mig, när du rör vid mig och jag älskar att se på dina fingertoppar.

Kräksjuka?

Jag har börjat läsa De fattiga i Lódz av Steve Sem-Sandberg och hittills verkar den vara mycket bra. Min hälsa har blivit sämre och jag har spytt, så jag vet inte om jag har dragit på mig någon kräksjuka. Älskade köpte Provivashottar till mig samt rostebröd som ska hålla maten kvar i magen. Jag har precis druckit en shot och jag hoppas att den stannar nere i magen och gör nytta.
Hur som helst så har jag i alla fall haft svårt att sjunka in i boken för bortsett från kräksjukan så har jag min förkylning som gör att jag är konstant trött hela tiden, så jag kan inte lägga mig ner och läsa en bok och fortfarande hålla ögonen öppna. Jag hoppas jag känner mig bättre tills i morgon. Fram tills dess så ska jag njuta av att bli ompysslad av min älskade.

H&M clubdag i morgon den 25/8!

Som titeln på detta inlägget avslöjar så ska H&M ha clubdag i morgon vilket innebär 10% för alla medlemmar. Visserligen är 10% inte så mycket pengar, men H&Ms clubdag väcker i alla fall köplusten till liv. Jag tänker självfallet befinna mig på H&M i morgon, för dels behöver jag en ny foundation men jag har även sett ut ett par stövletter som jag funderat på att köpa under en tid. Höstskor kan man ju inte få för mycket av, så jag vet egentligen inte vad det är som har hindrat mig förutom att det har känts för tidigt att köpa höstskor. Men har ni alla insett att på onsdag nästa vecka så träder vi in i september månad?
Jag hoppas i alla fall att de har skorna i butik och i annat fall kommer jag att beställa dem över internet i morgon. Nu kan jag knappt bärga mig. Såhär ser dem ut;Många nygamla tv-serier i höst

   Reklamen inför höstens program pågår hela tiden på tv. Många program är serier som vi ska få återse, som andra delen av Ullared som börjar nu den 6 september i Kanal5 klockan 20.00, medan vissa program kommer varje höst och kommer inte alls som någon överraskning, till exempel Idol som har säsongspremiär den 6 september i Tv4. Men det jag ser fram emot att se är i stället för Hollywoodfruarna så kommer nu den äkta varan från Skåne, Skånefruarna. Denna nya serien startar den åttonde sepember i Kanal5 kl 21.00 och handlar om fem kvinnor med framgångsrika karriärer som är från Malmö/Skanör. Jag kommer sitta bänkad framför tvn, kommer du?


Glömde avboka, igen!

 Jag blev på riktigt dåligt humör igår, trots att det är min älskades födelsedag. Jag har glömt att avboka två träningar, och en innan dess, så tre stycken denna månaden. Efter två stycken under en och samma månad måste jag betala sextio kronor i avgift för att jag glömt att avboka. Visserligen är det bara sextio kronor, men detta är säkert fjärde gången jag får betala. Jag kan tycka det är lite surt av Friskis och Svettis att ta sextio kronor betalt efter att jag har glömt att avboka två pass, med tanke på hur mycket pengar jag redan betalar för att få träna där.
Fast jag får skylla mig själv för att jag är så glömsk och jag visste ju om det. Men om jag ändå kör på en vit månad så låter jag pengarna jag spenderade på alkohol gå till träningarna jag glömt att avboka.

Fångarna på fortet

 Jag såg precis att Fångarna på fortet började idag, och pågår just nu på tv. Jag har ju knappt haft någon kontakt med omvärlden, så jag får väl skylla på att det är därför jag har missat det.
Lite roligt att Armand Krajnc är med för han var min boxningstränare på Enighet i Malmö när jag tränade boxning för ungefär tre-fyra år sedan. Jag gör ju inte det längre, men det är verkligen roligt att se honom i tv-rutan! Man lär ju se många andra kända ansiken, speciellt från bloggvärlden då både Blondinbella och Foki ska vara med.Vit månad?

Helgen var omtumlande och händelserik, och trots allt som skett kan jag ändå se tillbaka och inte känna ångest över vad som hände i helgen, eller i alla fall inte så mycket.
Jag funderar lite över att ha en vit månad, jag blev lite smått inspirerad av att B´s mamma håller vit månad och efter ännu en helg fylld av för mycket alkohol så funderar jag seriöst på att också ta en vit månad, en månad utan alkohol. Jag tror aldrig att jag har varit ute och festat utan att dricka, någonsin. Så det kanske är dags för det nu? Jag kan ju börja med en vecka eller två.
Bakfyllan har lagt sig och blivit till en hemsk förkylning, men nu är jag tillbaka igen.

Fredag morgon

Det är dags att packa resväskan och lämna Lund och lägenheten över helgen, och även lite därtill. Jag ska jobba idag mellan 8-16.30 och sen ska jag ut med två väninnor i vimlet på Malmöfestivalen. Likaså blir det på lördag, då en del bra artister ska spela. På måndag fyller även min älskade tjugoett år gammal, har ni några tips på vad jag kan köpa till honom?
Även om det är mycket kul som händer nu så känner jag ibland för att krypa ner i soffan i mjukisbyxor och i en för stor tröja och läsa en bok medan tekoppen står med blockljusen på bordet. Men det kommer jag inte att ha tid för förrän om ett par dagar, med tanke på att jag jobbar på söndag också.

Let your heart be light

Jag kokar tevatten på spisen och häller i det rykande, heta vattnet i en av mina nya tekoppar som jag köpte på Indiska idag. Sen tar jag en tesil och försöker pilla in lösteet så att det blir alldeles jämt, men jag lyckas aldrig med det så jag kan stå där i en evighet med en rynkad panna.

Te-handeln på Lilla torg

Idag var jag äntligen inne i den söta lilla tehandeln och köpte grönt lösviktste.
Det fanns väldigt mycket att välja mellan, och detta är ändå i princip bara grönt te.
Jag köpte ett hekto Grönt Lime te och ett hekto Golden Green te.

Min högläsare

Jag har sovit bort hela förmiddagen, fast att jag steg upp redan klockan nio idag och åt frukost så blev jag så pass trött av att vara förkyld att jag somnade en stund senare efter att ha läst slutet på Stalins kossor. Eller rättare sagt, det var han som läste slutet för mig. Jag tycker om att han är min högläsare.
Stalins kossor av Sofi Oksanen var definitivt inte som jag hade tänkt mig, men jag hade som tur var inga höga krav på boken så när jag väl kommit in i den gick den lätt att läsa. Den största nackdelen med Stalins kossor är att det finns partier i boken som är ganska trista, men samtidigt fick det andra partier som gör att man fortsätter att läsa.
Jag är på språng tyvärr och har inte tid för en mer utförligare recension, jag ska åka in till Malmö och träffa B och köpa presenter och söta gåvor till min högläsare.

ICA reklamerna

Jag förstår om ni börjar tröttna på ICA reklamerna vid det här laget, men det gör nämligen inte jag. De blir ju bara roligare och roligare! Här har ni den senaste som jag nyss såg på tv. Vad tycker ni om ICA reklamerna?

En dyr citron

Jag vaknade av att jag var helt stopp i hela hjärnan. Jag kunde inte andas genom näsan, och jag hade ont i huvudet. Så fort jag steg upp packade jag ihop mina saker och sprang ner till affären och köpte halstabletter, nässpray och massa ketchup och mat. Bland annat köpte jag en citron, men när jag kom hem och kollade på kvittot så såg jag att kassörskan hade vägt citronen fel, för enligt kvittot skulle citronen jag köpte väga över 1,2 kg och kosta fyrtionio kronor. En citron.
Så när jag äntligen hade kommit hem och magen gapade efter frukost så fick jag springa tillbaka till affären igen med citronen och kvittot. Citronen kostade sex kronor så jag fick fyrtiotre kronor tillbaka.

Malmöfestivalen startar på fredag!

Malmöfestivalen startar på fredag, och gissa vem som kommer att vara där? Jag ser verkligen fram emot Malmöfestivalen detta året, med tanke på hur många bra artister det är i år. Maskinen, Familjen, Oskar Linnros och Lars Winnerbäck är några av årets bra artister som jag kommer att se. De senaste åren tror jag knappt att jag har brytt mig om att se några band för det har inte funnits några som är bra direkt.
Fast jag kommer ihåg det året när The Ark spelade, The Ark har spelat flera gånger på Malmöfestivalen men detta var ett eller två år innan The Ark slog igenom på riktigt. Publiken var inte så tät, utan trots att vi stod långt framme kunde jag stå lutad i någons famn med hans armar runt mig.

Skjorta, 99:-

Jag fick min transparenta, svarta, skjorta från H&M idag. Det är definitivt en oversize skjorta, så den passar mig i alla fall. Skjortor brukar inte passa mig annars. Jag har inte riktigt hunnit prova den ännu, men jag tror att det kommer att bli snyggt. Jag är nästan färdig med städningen, men nu måste jag packa min lilla resväska för jag ska åka till Lund ett par dagar, men först ska jag jobba.

Handväskstädning

Jag steg upp redan halv sex denna morgon för att kyssa honom farväl i tamburen. Jag åt två toast fast att jag visste att jag skulle gå och lägga mig och egentligen inte borde äta. Nästa gång jag vaknade jag av regnet som slog mot fönsterrutan. Det var för en halvtimme sedan, och nu har jag ätit min andra frukost, som jag egentligen inte borde ätit heller.
Idag har jag lovat mig själv att städa, städa rummet, och göra allting riktigt grundligt samtidigt som jag har tända ljus på bordet och julmusik i bakgrunden, detta dystra väder passar perfekt till allt. Men framför allt ska jag städa min handväska. Tömma den på allt smuts i bottnen och på kvitton och broschyrer och allt annat skrot som jag lyckas stoppa med mig. Dessutom lyckas jag alltid förstöra något, en ögonsugga eller en rouge som jag bara slängt ner löst i väskan när jag haft brottom. Så nu finns det något konstigt blått pulver på alla mina saker. Lyckas ni med detta också?

Jag vill känna pulsen från stan igen


Igår strosade jag och älskade runt på stan och utförde lite onödiga ärenden som egentligen kunde vänta, och köpte jättemycket underkläder. Jag har sett mig om efter en temugg under en längre tid, och när vi var inne på Lagerhouse hittade jag en mugg, som är som en takeawaymugg fast i porslin, på Lagerhous rea för tjugofem kronor. Vi köpte båda varsin, och visserligen är det en kaffemugg, men den får duga tills jag hittar den perfekta temuggen. Någon som vet var den finns?
Jag har varit ganska slö när det kommer till läsandet av Stalins kossor, egentligen läsandet över huvud taget. Men igår fastnade jag i Oksanens roman och har snart plöjt igenom hela. Lässuget har kommit tillbaka med suget efter te, ljus och höst, jätte sug efter jättemycket höst.

Latmask

Jag som trodde att sommaren äntligen var över fram tills igår när min pollenallergi började spöka, så jag har varit både täpt i näsan, det har kliat i ögonen och i halsen. Jag hoppas att detta är det sista av sommaren nu, för jag vill verkligen njuta av en lång och kylig höst.
Jag ska jobba på det andra jobbet idag, 11-16.30, så det blir en ganska kort dag, men det är precis lagom för efter jag har jobbat ska jag och min älskade äta middag med ett par kompisar, och förhoppningsvis hinner jag trycka in ett träningspass där i mellan för jag behöver verkligen träna. Jag tror jag endast hann träna en gång förra veckan, jag är en latmask.

Jag vill bara säga att jag saknar dig

weheartit.com

Jag slet mig motvilligt upp ur sängen och gick ner för trappan, ut i köket, och rostade tre toasts till dig i brödrosten. Jag hörde dina fotsteg i trappan när du kom ner i köket och vi stod där tillsammans, och jag berättade för dig hur orättvist det var att varje gång man vaknade och var tvungen att stiga upp var då man sov som bäst. Du höll med mig, och berättade om hur du bara hade velat ligga kvar där hos mig i sängen, krypa in i mig.
Jag gjorde en kopp mintte och satte mig vid det lilla köksbordet när jag tittade upp och såg dig stå i köksfönstret med morgonljuset som hade börjat tränga igenom mörkret denna tidiga morgon lyste upp en del av ditt ansikte och du såg på mig och sa: "Jag kommer att sakna dig". Jag hörde egentligen vad du sa men jag svarade ändå "Va?" bara för att höra dig säga dem vackra orden ännu en gång och mycket riktigt så upprepade du det du sagt: "Jag kommer att sakna dig".
Jag gick fram till honom och kramade honom bakifrån, tryckte in mitt ansikte mellan hans skulderblad, och tryckte in mina armar mellan hans och la händerna på hans bröst på andra sidan samtidigt som jag svarade honom: "Jag kommer att sakna dig också". Han vände sitt huvud bakåt mot mig och kysste mig.
Jag älskar dig.

Jag saknar dig när du sover

Jag saknar dig när du sover.

Ösregn

Undrar vem det är som har smygfotat mig när jag ligger i sängen framför datorn och ser sur och tråkig ut? Han blev visst tagen på bar gärning av spegelbilden i fönstret. Anledningen till att jag lagt upp bilden var för regnet som har fastnat på fönsterrutan, det ser så fint nu.
Apropå regn så öste det ner när jag var i Malmö med B precis och drack kaffe. Vi blev riktigt genomblöta, och jag såg ingenting när jag körde hem. Jag har nog inte varit med om liknande. Men jag älskar det här vädret, hellre detta än solsken. Nackdelen är att det nog inte blir mycket till utgång ikväll, men vi får se.

Årets lilla kräftskiva

Det lilla dukade bordet, i den lilla lägenheten. Vi åt baugette, crostini med tacomjukost, skaldjurspaj, majonäs, sallad och självfallet kräftor.
Mannen som öppnar det mousserade vinet genom fönstret så att det inte ska spruta överallt. I handduk.
Lilla minipajen

Stora studieåret

Efter att ha tappat mitt kort och återfunnit det igen så tyckte jag synd om mig själv så jag gick in på Bokia och letade efter en kalender om jag har funderat på att köpa under en tid. Jag köpte en svart och lite avlång, inget speciellt med den egentligen förutom att det står "Stora studieåret" i, vilket man kan tolka som att det är namnet på kalendern men själv väljer jag att tolka det som att med denna kalender så hoppas jag att jag kommer in på högskolan.
Självklart kan jag inte gå in i en bokhandel utan att köpa en bok. Jag hittade flera pocketböcker som handlade om förintelsen, också tänkte jag att jag måste ju se till att läsa Brott och straff, och den fanns också i hyllan. Problemet var när jag stod där med en hel trave böcker i handen, att jag inte kunde köpa dem utan att få lite ångest över hur många böcker jag har hemma som ligger och väntar på mig som jag ännu inte har läst än. Jag la tillbaka alla pocketböckerna i hyllan igen. Men tomhänt gick jag inte hem, men det fick räcka med en pocketbok; Melankoliska rum av Karin Johannisson.

She acts like summer, and walks like rain

weheartit

Tur i oturen

Jag trodde att det skulle bli till sanning att fredagen den trettonde verkligen är en otursdag, för jag skulle handla lite mat som vi skulle ha till kräftorna om vi skulle äta ikväll. Efter att jag hade betalat skulle jag gå in på Systembolaget och handla ett mousserande vin och lite alkohol till utgången i morgon. När jag stod i kassan och skulle betala insåg jag att mitt betalkort inte fanns kvar i plånboken. Jag rusade tillbaka till Coop där jag handlat maten, trots att jag visste att jag hade fått kortet med mig. Men de hade inte fått in något kort, utan kassapersonalen sa att det antagligen hade blivit stulet och att jag så snabbt som möjligt skulle spärra kortet. Precis när jag skulle göra det så kommer kassörskan från Systembolaget springande med mitt betalkort i handen, och sa att jag hade tappat det när jag stod i kassan. Vilken tur i oturen.
Nu ska vi kolla på Green Zone med Matt Damon.

Fredagen den trettonde

Det är tydligen ingen vanlig fredag idag, utan fredagen den trettonde. Idag ska alltså vara en otursdag enligt skrock, vilket inte alls bådar gott eftersom vi bara är vikarier på jobbet idag. Jag försökte läsa lite om varför folk tror att det är en otursdag, och en av anledningarna jag fann var att Jesus dog på en fredag samt att Jesus hade tolv lärljungar men när han blev förrådd var Judas den trettonde. Någon annan som vet varför vi är så rädda för fredagen den trettonde?

You ever love somebody so much you can barely breathe when you're with them

Vi lyssnade precis på denna låten, och du kysste mig på det där sättet som är så ömt och försiktigt. Så detta är en väldigt bra låt.

ICA gott liv müsli

Jag kom precis till Lund efter att ha jobbat och tränat i Malmö. Efter jag hade tränat hämtade jag älskade på Jägersro, också handlade vi lite mat på Ica Kvantum i Lund. Bland annat köpte vi tortelini med ostfyllning som vi ska äta ikväll, och Icas gott liv müsli med tranbär och pumpafrön (den ser torr ut, men den är RIKTIGT god). Vi har verkligen ingenting i kylskåpet, förutom glass, eftersom vi inte har varit i lägenheten på länge. Nu ska jag slänga mig i duschen medan älskade diskar och lagar mat!

Torsdag morgon

Godmorgon världen, jag sitter och dricker ljummet kaffe med för lite mjölk som dessutom är alldeles för starkt. Om mindre än en halvtimme ska jag vara på mitt andra jobb. Jag känner lite oro inför dagen med tanke på att det var ett tag sedan jag gjorde det här, så kan jag inte riktigt längre. Men jag måste ta till min roliga sida och se allting med ett glatt humör.
Direkt efter jobbet så ska jag träna IndoowWalking, och sen ska jag åka till Lund. Så jag måste se till att packa träningskläder, smink och ombyte. Det var precis nu jag insåg hur mycket jag egentligen behöver ta med mig. Jag har helt enkelt lite brottom nu.

Ett baklängesliv

Om jag fick välja vilket håll mitt liv skulle fortgå, skulle jag vilja att det gick bakåt. Varför gräma sig över framtiden, hur framgångsrik jag kommer bli eller vad min karriär har för slut? Varför frukta att åldras, bli sjuk och möta döden när man kan leva det fantastiska och oskuldsfulla åren man hade som barn igen?
Tänk om jag fick uppleva exakt samma saker som jag upplevt fram till nu, glädjen när jag fick min lilamönstrade dockvagn av min morfar när han ännu levde, och lyckan när mamma och pappa hade köpt en ny tv som de fick i en gigantisk stor papperskartong som jag och min lillebror samt min jämnåriga kusin gjorde till ett litet hus med både dörr och fönster där vi satt med stereon och lyssnade på musik på band som vi spelat in från radion. Jag hade önskat att jag kunde få uppleva alla besöken i mormors lägenhet igen, när hon ännu fanns hos oss och då vi fick glasstrutar täckta med mörk choklad med apelsinmarmelad i som vi tyckte var räliga, men som vi åt ändå när det inte fanns något annat sött att smaska på, likaså Marieanne karamellerna som hon alltid hade i en glasskål i vardagsrummet framför tv:n slank motvilligt ner i brist på andra läckerheter. Och vilka goda, stora maränger mormor bakade och även fast hon hade elvisp så skulle allting vispas för hand för att få den bästa konsistensen.
Kanske är det inte min barndom som jag vill återse igen, utan jag vill väcka förgångna människor till liv. Men allting verkade så oskuldsfullt och klart när jag var barn, världen var en underbar plats medan nu är jag konstant rädd för vad som ska ske i min värld redan i morgon. Om jag fick återuppleva de åren jag levt fram till idag, så finns det minst tre år av dem som jag inte skulle vilja uppleva igen, och det är just eftersom jag genomlevt dessa svåra år som jag vill möta framtiden för att kunna se tillbaka och tänka att "Ja, fyfan, jag klarade det".
Men när jag jobbade idag och såg en mamma hålla om sin endast några månader gamla bebis i sin famn som bar riktiga myskläder med små morgontofflor till skor, och när jag såg dem stoppa om honom i hans trygga, mjuka och varma värld i sin barnvagn, så önskade jag att jag fick chansen att känna den värmen igen.

Dyster

Jag känner mig plötsligt väldigt nedstämd. Det känns som att alla godsaker, stillasittande och drickande börja komma ifatt mig nu. Och vad ska man göra åt saken? Jag funderar på att börja skriva matdagbok. Är det förresten någon som har provat viktklubb.se?
Dock blev jag glad när jag upptäckte hur många kommentarer jag fick i mitt förra inlägg (jag är van vid att inte få några kommentarer alls), men sen blev jag dyster igen när jag kom på att jag inte ens kunde gottgöra eder med något bra att skriva.

Svarta naglar

Jag målar naglarna svarta, men lacket hamnar alltid utanför, nästan ända ut på fingertopparna. Det är inte så lätt att måla naglarna när de är pyttesmå och avbitna, avbitna av stress och oro. Av den där allmänna oron och stressen som jag känner varje dag, livsoron och livsstressen. Jag har alltid bitit på naglarna. Under en period när jag tog studenten försökte jag bygga på naglarna och låta dem växa, men det fungerade inte det heller för jag bet av lösnaglarna så jag kunde bita på mina egna. Rätt äckligt egentligen, fast jag ser det inte så.
Jag läser och vill egentligen ligga kvar här i sängen hela dagen nu när vädret är så mysigt, men jag har tre långa arbetsdagar framför mig och den första börjar nu klockan tre.

Våra morgonar

Jag ligger på mage i sängen framför datorn när han grabbar tag i mitt högra ben som ligger närmast honom och blåser hårt i benvecket så att det kittlas otroligt mycket. Jag skriker, skrattar och sparkar med båda benen men han ger sig inte, han bara skrattar han också. Jag älskar alla våra morgonar som vi får uppleva tillsammans, varenda en av dem.

Jag vaknade av att jag hörde honom ropa mitt namn utanför mitt öppna fönster

Jag vaknade av att min mobil ringde också hörde jag honom ropa mitt namn utanför mitt öppna fönster. Jag tänkte egentligen bara sova en timme eller två, men jag sov i mer än fem timmar. Om han inte hade ropat på mig därutanför så hade jag fortfarande sovit. Men jag hade säkerligen vaknat tidigt i morgon, och med tanke på att jag inte börjar jobba förrän klockan 15.00 i morgon så tänker jag vara vaken nu så jag kan njuta av min sovmorgon.
Det har blivit dåligt med uppdaterande, och dessutom har jag gjort något konstigt så jag kan inte se era bloggadresser när ni kommenterar. Någon som vet hur man fixar det? Fram till jag kommit fram till en lösning så kan ni väl skriva er bloggadress i själva kommentaren så att jag kan svara er. Nu ska jag fortsätta kolla på Sex and the city.

Mycket jobb och mindre träning

Usch då, hela min dag försvann eftersom jag fick jobba över på jobbet idag, så jag jobbade ända från 6-16.30 så nu är jag riktigt trött. Jag skulle egentligen sluta klockan ett, och planen var att jag skulle träna idag men annars hade jag i stort sett inte så mycket mer planerat än att läsa och blogga. Tyvärr fick jag avboka träningen, för det blev för ont om tid för att jag skulle hinna dit efter att jag arbetat klart. Nu tror jag att jag ska gå och lägga mig en stund istället och kanske ta en promenad ikväll, men först måste jag hämta min laddare till mobilen som jag glömt i bilen. Visst är det jobbigt när man har lagt sig ner, slutit ögonen och först då kommer ihåg vad man har glömt att göra?

Kanelbullar, mintte och päronsaft

Jag sitter på golvet och äter kanelbullar och dricker mintte. Han som är det finaste som finns, äter också kanelbullar men dricker päronsaft istället. Jag mikrade tre stycken bullar i mikrovågsugnen, jag hade tänkt äta två och han försäkrade att han endast ville ha en. Men så fort vi satt oss i sängen med den ljusgröna tallriken mitt i mellan oss, tog han en tugga på varje bulle och slukade en och en halv bulle under tiden jag hann äta upp min lilla bulle. Det är sådanna stunder som jag inser att han är faktiskt det finaste som finns.

Nya ICA reklamen

Såg precis nya ICA reklamen på tv. ICA gänget är nu tillbaka efter sitt sommarlov med en riktigt rolig reklamvideo. Det är Benny Benassi låt Satisfaction som spelas i reklamen, riktigt bra. Här har ni den;

Tegalen

Jag har mailat runt lite överallt till olika mailadresser på Malmö Högskola. Jag behöver veta hur stor chans jag har att komma in på linjen trots att jag är femte reserv, om jag ens har någon chans.
Jag har blivit lite tegalen på grund av det dystra vädret så nu när jag precis var och handlade lite mat köpte jag två stycken tesilar. Dessutom vill jag gärna köpa en ny fin tekopp. Jag fick en tekopp i födelsedagspresent av B som jag har använt flitigt men den har tyvärr tappat sitt mönster i diskmaskinen, så det är dags för en ny. Jag tänkte även åka in till Lilla torg idag och köpa lösviktste i en fin liten väldoftande butik.

I fönsterkarmen

weheartit
Jag drack mer än två koppar hett grönt mintte igårkväll. Jag stod i fönsterkarmen och såg ut efter dig med min tekopp i handen. Tekoppen var alldeles varm och det steg upp varm och väldoftande ånga av mint i mitt ansikte. Det regnade utanför och jag sörplade in lite te med mina torra läppar mot porslinsmuggen, och då såg jag dig springa genom regnet under den nattsvarta himlen, trots att alla regndropparna fastnat på utsidan av fönsterrutan och skymde världen därutanför och trots att det jag till största delen såg var min egen spegelbild, så såg jag dig komma.

Jobb och IW

Min dag började med att jag vaknade halv åtta bredvid mannen jag älskar, i Lund, och insåg att jag skulle börja jobba nu, just nu vid denna exakta tidpunkt, klockan 07.30. Så jag for upp ur sängen och skrek efter min bh och kom en halvtimme försenad till jobbet. Som om att min bh skulle svara.
Jag slutade hyfsat tidigt, och resten av dagen gick ganska bra. Jag satt mest och stirrade ut i regnet och såg hur människorna som traskade in genom dörrarna var alldeles blöta och håret stod åt alla håll. Eller så var de knappt blöta alls, och fällde ner paraplyet inomhus och skakade av det så det blev blött över hela golvet.
Efter jobbet var jag och träna IndoorWalking, så nu känner jag mig riktigt trött. Fast nu har jag nästan en hel veckas ledighet framför mig, så jag kommer sova riktigt gott i natt.

Cuz it's always raining in my head


weheartit

Äntligen kom regnet med all dess storslagna dysterhet som jag så länge har väntat på. Det smattrade på rutorna, och slog mot marken och kylan träffade mitt ansikte, mina framtänder och min hud. Det har regnat hela eftermiddagen och jag hoppas att regndropparna på fönsterrutan stannar till långt in på natten. Som jag har längtat efter detta.

Rotmos

Jag har spenderat hela kvällen på Willys. Jag gick och tittade på alla varor, grönsaker och ting utan att känna hunger. Jag visste att jag borde vara hungrig men jag kände inget sug i magen, utan jag bara gick runt och tittade, tittade på purjolöken som låg där i stora högar bredvid de saftigt röda kvisttomaterna. Allting kände torrt och min mun fylldes av avsmak när jag såg alla bröden och bullarna då den söta doften från de nybakade bröden hade avtagit. I frysdiskarna låg färdigpizzorna och kylarna låg stora bitar med ost och pålägg. Jag kollade igenom alla videofilmerna, alla dryckerna, böckerna, rakbladen och avsmikningsservetterna. Sen tog jag en rulle med färdig rotmos och tryckte hål på plasten och tryckte ut rotmos ur korven på en tallrik och stoppade in den i mikron och åt rotmoset tillsammans med tomatketchup.

Jag har vaknat mitt i natten, av tystnadenDet har blivit mycket prat om hur mycket jag jobbar den senaste tiden, och detta beror antagligen för att jag faktiskt jobbar hela tiden. Inte riktigt, men nästan. Just nu tycker jag det är en bra sak, och jag önskar att jag hade mer timmar på dygnet så att jag kunde jobba mer för jag har insett hur mycket det verkligen finns att spara till.
Jag har lite tråkiga nyheter samt goda nyheter. Den tråkiga är att jag kom in som femte reserv efter andra antagningsbeskedet till Psykiatriska omvårdsprogrammet. Den bra nyheten är att jag faktiskt "bara" är nummer fem. Dock vet jag inte alls jag ska göra med framtiden längre, och om det inte finns något annat sätt så flyttar jag till Borås.

Parrots

Fredagskänslan fortgår, och efter att jag tränat IndoowWalking bestämde jag mig för att köra inom på ICA Maxi på vägen hem och köpa lite naturgodis, närmare bestämt en speciell sort som bara Parrots naturgodis har i lösvikt. Men just den här sorten är så god att jag inte kunde vänta tills jag kommit hem, så jag åt upp alla när jag satt i bilen, därav blev det tyvärr inget foto på dem. Så jag tänkte att jag går in på Parrots egen hemsida, och där var bilder på alla olika sorterna av lösviktsnaturgodis UTOM just den. Nu är jag lite småarg på Parrots för att de inte har med läckerbiten på bild, och jag vet dessutom inte vad den heter. I alla fall, så är det en sorts snacks med ostfyllning i. Som en rund liten stel boll med ostfyllning. Åh, det kallar jag ostkrokar!Jag köpte några souer cram and onion cashewnötter, så jag får nöja mig med en bild på dem istället.

Fredagskänslan

Jag vaknade precis. Både jag och älskade var så trötta efter att ha jobbat fem ynka timmar, fast vi steg i och för sig upp redan tio över fem i morse, så vi somnade så fort vi kommit hem.
Äntligen fick jag känna lite av den där fredagskänslan som jag inte känt på så länge i och med att jag jobbar mycket helger och väldigt oregelbundet. Många slutar tidigare på fredagar och jag slutade redan elva och därefter kunde jag bara gå hem och ta det lungt och se fram emot lite fredagsmys eftersom jag inte har några planer på att gå ut ikväll för jag börjar jobba tidigt i morgon också.
Jag är fortfarande trött, men nu får jag minsann stiga upp, jag ska dessutom träna halv fem så det är väl lika bra att stiga upp nu så jag inte missar ytterligare en träning.

Fortsättning med utgång

Efter att ha strosat runt i Ystads härligt varma sommarväder, i en fantastisk miljö, åkte vi hem om till mig och drack ett par cider och åkte sedan in till Malmö och gick på Maskot som ligger på Möllan. Tyvärr började det ösregna, åska och blixtra där vi satt på uteserveringen, men som tur var satt vi precis under taket. Här kommer några bilder från utgången denna onsdag/lillördag:

Observera att jag fick kavajen som jag beställde från H&M, passande nog, med posten just denna dagen.
Känn ingen sorg för mig, YstadEfter några cider och ett glas vin är jag en riktigt dålig bloggare, fast jag har väl i och för sig aldrig vait en så bra heller. Men jag lyckades få med mig kameran till Ystad, dock fungerade den inte om den skulle, så vissa bilder blev väldigt suddiga. Men här har ni dem ändå;


Kurt Wallanders favorit konditori


Finaste B med kartor och broschyrer som vi hämtade ut på Turistbyrån
Och självfallet en bild på Ystads bokhandel, synd bara att bilden blev så suddig.


Vi fikade på Hartmans som hade kanongod latte.


Kings head som är en resturang/pub som var med i en av Wallanderfilmerna, Fotografen, då Stefan hamnar i slagsmål.


Mariagatan, här bor självaste Wallander! Dock var det lite snurrigt, för det var i olika hus på Mariagatan, då det ena huset är där han bor i boken, den andra det som är med på film och det tredje är där de spelade in scener innefrån hans lägenhet.
Grillen var också med i en av Wallanderfilmerna.


Jag försökte ta en kul bild och spela alkoholiserad, men det gick inte så bra.


Till sist gick vi ut och åt riktigt fet och god mat, Rödspätta. Därefter åkte i hem mot Malmö och gick ut och tog en öl denna lillördag, men de bilderna kommer senare. En fantastisk dag!

Kamera

Jag tänkte försöka klämma in en liten promenad nu innan det bär av mot Ystad, men det är med risk för att jag säkert blir minst 40 minuter försenad som jag var när vi skulle fika igår. Jag tror dock inte att chansen är så stor, men jag är rädd för att inte hinna med allting. Dessutom skulle min pojkvän göra ett snabbt försök att få min kamera att fungera igen men jag vet inte om det kommer att lyckas, för jag vill gärna ha lite bilder från idag. Det var så längesedan jag fotograferade, och nu med tanke på bloggen känner jag att det hade varit rolitgt att ta lite mer fotografier. Jag ska plocka undan och sedan packa ner lite saker innan jag ger mig av på min promenad.

Som löv i november, så måste du falla

weheartit

Jag längtar intensivt efter de gångna dagarna vi delade i sängen och såg snön falla. Jag längtar efter att hösten ska komma så att jag kan se löven trilla utanför samtidigt som du skulle ha tryckt ner täcket omkring oss, in under våra kroppar, så att vi ligger som i en puppa(som du brukade säga), omslingrade i varandra.

Tänk att få känna din varma kropp emot min efter att ha älskat med dig, och se löven dansa iväg i kylan därutanför. Tänk att få uppleva hösten med dig. Jag skulle inte gråta förrän jag såg dig sova mot mitt bröst och se hur morgondagen nalkades.


Tiramisu

Jag kom precis hem från jobbet och tittar på gamla avsnitt av Desparate Housewifes på tv. Jag tänkte ta en promenad idag, men jag känner att tiden inte riktigt räcker till så jag äter hellre tiramisu istället. Jag väntar på att han ska komma hem till mig.
Jag ska strax åka till stan och fika, men just nu känner jag mest för att sova. Ikväll ska jag även på någon typ av släktmiddag och sen kanske det blir en öl på Lilla torg också, så det lär ju dröja innan jag får gå och lägga mig. Men jag ser fram emot i morgondagen!

Var är du ikväll...

Varje gång du inte är hos mig svider det att andas. Mina andetag är så tunga och min kropp är vek och allt jag gör är att sukta efter dig. När du inte finns här och kan röra vid mig, torkar min hud ut och låser in mitt hjärta. Att inte få röra vid dig nu, ta i dig just då, är att förgöras långsamt. Jag längtar hela tiden efter din beröring, dina läppar och din kropp. Varje sekund motsvarar en timme och varje minut är som en evighet. En evighet utan dig.
Men jag undrar om du känner likadant, för jag väntar i timmar på att du ska ta i mig, och jag väntar ibland i dagar efter att få träffa dig. Jag kan inte annat än att ifrågasätta om du verkligen längtar efter mig så som jag längtar efter dig, eller om du helt enkelt vill se mig våndas?

Drömmar om Ystad

 Jag slutade jobba för en stund sedan, slutade klockan sju och börjar redan klockan sex i morgon, fast då jobbar jag bara till elva, så jag tror att jag överlever. Jag och B ska fika i morgon och planera lite inför vår lilla mini-tripp till Ystad på onsdag. Eftersom vi är sanna Wallander-filmerna fans så vill vi helt klart åka dit och kolla på inspelningsplatserna och suga in miljön. Dessutom är jag förtjust i Henning Mankell, grundaren till Wallanders existens, men dock inte på grund av Mankells böcker om Wallander utan boken Italienska skor. Åh, så bra.
Jag kollar runt lite på Ystad kommuns hemsida och där finns en massa bra tips på vilka ställen man ska gå till, jag tror knappt att det räcker med att vi är där en dag!

(Bilden ovan är från en broschyr om Wallander som man tydligen kan hämta ut på Turistbyrån i Ystad. Vilket vi helt klart ska göra.)

Morgonen då världen rasade samman

Det första jag tänkte när jag vaknade var att detta var ju inte så farligt längre, kanske hade jag överdrivit allting som skett den senaste tiden för jag tycker själv att jag har varit överdrivet känslosam. Men så fort jag tänker något gott och positivt så rasar världen samman igen och det var så den här morgonen började, med att världen rasade samman. Och efter att världen rasat samman slutade det med att jag åt tre stycken mackor till frukost och gräddglass med jordgubb. Frågan är om jag nu ska fylla på med lite extra ångest eftersom jag ätit glass till frukost men bara tränade en gång förra veckan?

Utgång

 Jag slog upp ögonen lite över klockan två idag och såg hans nacke och fylldes av lugnet från att se honom ligga där i skenet från eftermiddagssolen. Jag vaknade så sent eftersom jag var ute med några vänner igår. Bland annat var vi först på grillfest hos en klasskompis från gymnasiet och sen gick vi ut på Dabaser.
Idag sov jag hela dagen och klockan halv fyra åt jag frukost i form av pizza, på bussen på väg till Malmö. Vi åkte in om och hämtade min bil innan vi åkte hem och nu är jag hemma, och jag är så oerhört trött.

Den förste augusti

Du viskade i mitt öra att du älskade mig. Jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig. Bara dig. Viskade du i mitt högra öra när du låg med din kropp över min. Plötsligt kände jag hur den tröstlöshet som präglat mig under hela dagen löstes upp och försvann, och jag kände mig så lycklig för jag visste att du menade varje ord. Jag önskade bara att den euforiska känsla jag upplevde då höll i sig längre.