Sjukstuga

Tisdagskväll och jag har avverkat både morgonpromenad och spinningpass plus 30 min mage/stretch. Just i detta nu har jag förskräckt flytt upp till mitt gamla flickrum och tagit skydd mot sjukstuge-epidemin som exploderade i familjehemmet i samband med föräldrarnas hemkomst. Sakta men säkert har jag försökt förtränga irritationen i halsen genom att intala mig själv att det antagligen bara är en inbillning. Med te, halstabletter och Fitness magazine ska jag nu härda ut natten innan jag får min dödsdom.

Chokladmousse (utan socker)

Jag fortsätter på temat sötsaker och vardagslyx, och tipsar om en chokladmousse jag brukar göra som substitut till godis/kakor eller som ett gott kvällsmål. Vispa tre äggvitor (med elvisp, jag har förgäves försökt att använda stavmixer men det är hopplöst) tills ni får önskad gräddig konsistens. Tillsätt sötningmedel och kakopulver efter smak. Voila! Sötningsmedelsdebatten kan vi ta en annan gång.

Brist på måtta

Vardagslyx är en passande titel för gårdagens frukost; naturell yoghurt med kvarg, skivad banan, russin, naturella cashewnötter och ekologiskt äkta vanilj pulver. Dock måste jag bekänna att när jag lyxar till vardagen i matväg, så har det en tendens att gå till överdrift. Godsaker blir genomlöpande genom resten av dagen. Jag har helt enkelt svårt för att leva upp till ordet måtta. Detta är någonting som jag upplever som ett bekymmer, både fysikt och psykiskt. Magen tar stryk och hjärnan kollapsar. Är den någon annan som också bekymras över bristen på kontroll och måttlighet som i så fall kan skänka ett par goda råd?

Kort och gott

God afton kära vänner. Strax ska jag bege mig till det bästa måndagarna har att erbjuda i träningsväg, H.I.T. Föregående vecka har träningen gått mycket bra, trots hund- och hus passning (om man bortser från promenaderna som långt ifrån kan benämnas som powerwalks när man har en trött hund i släptåg). I natt landar två varmt efterlängtade föräldrar i Sverige igen, men innan dess ska även en del städning hinnas med. Kort och gott, jag har en del att stå i.

Söndagsförmiddag i sängen

Efter två intensiva arbetsdagar, en mycket trevlig lördagskväll och ett pass på gymmet, njuter jag utav söndagsledigheten. Spenderar söndagsförmiddagen i sängen, med två koppar kaffe och reprisen av gårdagens Gladiatorerna på tv.
Mini yoghurt björnbär/vanilj med kvarg, skrivad banan och krossade linfrön.

Arbetspass

Det blev ett galet arbetspass idag, då tanken var att jag enbart skulle arbete från 6 till kl 11, men det slutade i stället med att jag jobbade från 6-20! Dock insåg jag inte hur många timmar jag faktiskt arbetat idag förren i efterhand, då dagen förflöt snabbt iväg bland många vänliga kunder.
Jag rustat upp inför kvällen med favoriterna. Dessutom köpte jag äkta ekologiskt vanilj pulver, som jag hört så mycket bra om. Nu blir det "godispåse" framför tvn (russin) också ska jag beställa nya byxor på HM, då ett par sprack när jag drog på mig dem i all hast i morse. Kanske har blivit lite väl mycket russin den senaste tiden.. Haha, nej, så illa är det inte, det var faktiskt öglorna där man trär in skärp som gick av när jag försökte dra på dem, och inte byxorna i sig.

Märkliga matvanor vid brist på sysselsättning

Går loss på ett paket ekologiska fikon, såhär direkt efter middagen.
Jag måste uppmärksamma hur märkliga matvanor jag får när jag är ledig och med andra ord spenderar för mycket tid inomhus. Nu syftar jag såklart inte på mina torkade fikon, utan på kräftost, goudaskivor, kaviar direkt ur tuben och riven ost. Det är inget jag normalt sätt äter, men när det finns i kylskåpet och jag inte har något annat att göra än att öppna kylskåpsdörren var tioende minut och bara stirra, så äter jag det.
Nåväl, nu har jag handlat och fyllt på kylskåpet med matvaror som jag normalt sätt brukar äta och planerat in en mycket sysselsättning under morgondagen.

Att springa genom Narnia

Egentligen befann jag mig i Bokskogen, men jag kunde knappt tro mina ögon när jag kom ut i löparspåret och såg den snötäckta skogen som tindrade i kvällssolen. Det var sådär, sagolikt. Bilden gör naturligtvis inte denna härliga stund rättvisa, men det är svårt att stå still och fotografera när det spritter i benen.
Sanningen är den, att jag inte kan erinra mig om att jag någonsin sprungit i skogen under vintern. Det var en fatastiskt upplevelse, och nu finns det inte längre någon anledning till att vänta med löpningen till våren.
Eller ja, nackdelen var ju att löpspåren var glashala utav is, vilket gjorde att tempot inte blev så högt. Men vad gör det när varje andetag får en att le lite till efter varje kilometer? 7 km blev årets vackraste och härligaste löprunda.
Avslutningsvis måste jag tillägga att jag också blev positivt överraskad av min kondition. Den har förbättrats avsevärt sedan i somras, trots att jag enbart sprungit en endaste gång sedan dess. Att bryta dåliga vanor, oavsett hur tungt det är, visar sig alltid värt besväret och mycket därtill.

Jan. 23, 2012

Redan innan halv sex steg jag upp idag, då vi körde föräldrarna till flygplatsen, mot värmen. I Skåne har vintern äntligen kommit, och morgonen bjöd på en klar och härligt klylig morgon. På med reflexvästen på hunden, och ut i den fortfarande mörka morgonen. Tillsammans promenerade vi i femtio minuter, och bara njöt utav den friska luften och tystnaden.

Exotisk söndag

Igår firade vi min kära fars 50 års dag. Fantastiskt roligt, med mycket god mat (och tårta), dans, liveband och framför allt en mycket god stämning med släkt och vänner. Även om det blev en sen kväll igår, så sov jag som en sten hela natten och vaknade helt utsövd.
Det blev väldigt mycket mat över, och vanligtvis kan boven i dramat vara rester (tårtor och andra godsaker som gärna slinker ner när man är mer eller mindre bakis), men det bästa med rester är när större delen utav dem består utav exotisk frukt!
Vilket resulterade i en exotisk söndagsfrukost med naturell keso, banan, physalis, ananas, cantaloupemelon, röda vindruvor och något mindre exotiska russin. Ironin i det hela är att snön började falla i Skåne under gårdagen, och trots dalande snöflingor utanför äter jag frukost som jag vore på en härlig solsemester.

Jan. 18, 2012

Igår körde jag dubbelpass, kom hem väldigt sent, åt en otroligt sen middag och somnade framför tvn med träningskläder och allt, haha. Kände mig sådär lagom fräsch när jag vaknade. Å andra sidan behövde jag endast slå upp ögonen för att vara redo för en morgonpromenad, och så fick det bli.
Efter gjorde jag en riktig lyxfrukost; jordgubbs-banan och ananas "sorbe", med kanel och cashewnötter plus stekta ägg till detta. Till sist så kämde jag resten av cashewnötterna i påsen också. Nu är jag nöjd.

Skakigt

Bjuder på en något skakig bild efter ett grymt bra H.I.T pass! Det är så himla bra att det är byte av övningar efter 4-5 gånger, för idag var andra gången på dessa övningarna och man märker ju direkt att man bara blir bättre och bättre (dessutom fattar man snabbt vilka övningar man bör jobba mer på). Efter passet bjöds det på Gainomax, välförtjänt kan jag tycka (även om jag inte dricker det) då det sägs att H.I.T är Friskis tuffaste pass, vilket innebär att vi är Friskis tuffaste motionärer! Lite hybris får man ha.

Måndag!

Trots grus i ögonen och en något för tidig morgontimme, vaknade jag med gott humör: det är ju måndag! Jag åt en god frukost, naturellyoghurt med keso, rivet äpple och kanel och begav mig därefter till arbetet. Jag har alltså jobbat hela förmiddagen, och känner mig nu tyvärr ganska trött. Men jag ska pigga upp mig själv med ett träningspass ikväll. Hur går det för er denna fina måndag?

Barnsligt nöjd

Hitills har helgen varit väldigt fin, med god mat, fina vänner och bra pass. Lördag idag, och jag genomförde veckans sista pass; cirkelfys och därmed har jag klarat av första veckan utav KICKSTARTEN. Grymt nöjd, och dessutom tog jag mig ann en av mina målsättningar, handstående armhävning, i fredags, och lyckades stå på händer! Barnsligt nöjd ska jag avsluta helgen med nötter, russinpåse, Gladiatorerna och film.

Målsättning för övningar

Idag testade jag H.I.T (Högintensiv träning) på en annan utav Friskis och Svettis anläggningar, vilket innebar något annorlunda övningar och annan instruktör. Kul med andra övningar, men jag tyckte några av dem kändes lite tafatta. Dock kan det bero på mig också, kroppen kändes trött. Men nu har jag endast två pass kvar på den här veckan, så i morgon blir det konditionsträning i stället.

Apropå andra övningar, så har jag två övningar som jag i alla fall kan erinra mig om i just denna stund, att jag verkligen skulle vilja bli bättre på. Den första är mountain climbers; dels får jag inte in rätta tekniken och dels för att jag saknar tillräcklig uthållighet (blir trött efter tio sekunder). Den andra är något genant, jag vill nämligen stå på händer, för att så småningom sedan kunna göra handstående armhävning. Det genanta är att jag kommer inte upp, och ärligt talat har jag inte ens vågat försöka. Men det ska det bli ändring på, för nu har jag minst två övningar med målsättning att förbättra mig på/klara av inom den närmsta tiden. Har ni några specifika övningar som ni skulle vilja förbättra er på?

Dagens andra frukost

Dagens andra frukost; yoghurtkvarg, "jordgubbssylt" med kardemumma, skivad banan och sharonfrukt samt kanel. Det blev två frukostar idag, eftersom jag egentligen hade en föreläsning redan halv nio i morse. När jag stigit på bussen, åkt tre hållplatser och därmed använt de sista kronorna som fanns kvar på mitt busskort, fick jag ett meddelande om att föreläsningen var inställd. Det fanns inte så mycket mer att göra än att hoppa av, traska hem den biten till fots, och dimpa ner i sängen igen. Rätt skönt faktiskt även om det var en aning enerverande.

Fikonstund

Trots träningsvärk i benen efter löprundan igår så blev det ett cirkelgym x-pass ikväll. Det gick ganska bra, även om utfallshoppen smärtade till ordentligt i låren. Men visst är det så att botemedlet mot träningsvärk är mer träning? Jag försöker i alla fall intala mig det.
Sprang in om affären på hemvägen och köpte ägg, sharonfrukt och något som jag varit sugen på sen i måndags: torkade fikon! Jag och mina cravings.. Ni missar väl inte Biggest Loser Sverige i kanal 4 om en liten stund? Inte jag i alla fall, för jag kan nog ändå inte resa mig upp ur soffan.

Årets första löprunda

Med dryga tre plusgrader och sol bjöd Malmö på underbart väder. Vi hade föreläsning om vår kommande B-uppsats men fick sluta strax innan tolv. Eftermiddagen bjöd på siesta och Stig Larssons Nyår på soffan. När skymningen kom hade jag spring i benen och vädret inbjöd till årets första löprunda. Riktigt härligt var det och jag hann hem strax innan mörkret kom. Nu blir det middag!

KICKSTART!

Det är fantastiskt att vara på banan igen, kroppen bara sprudlar av energi. Måndagen inleds med en åtta veckors utmaning, KICKSTART, med 6 dagars träning i veckan. Egentligen startar Kickstarten först på torsdag, men jag kunde inte bärga mig tills dess. Tveka inte att hänga med!
Min kickstart inledes rejält med 50 minuters morgonpromenad, H.I.T pass och promenad till och från träningen! Till alla ni där ute; nu kör vi, och hårt!

Äntligen hemma!

Äntligen är jag tillbaka i lägenheten igen, i mitt hem. Mitt hem som värmer lite extra med Melissa Horns toner och stearinljus. Framför mig vilar en underbar vecka, fullspäckad med tränings- och kostutmaningar varvat med intressanta föreläsningar och livsglädje. Välmåendet är på topp, och arbetshelgen är över.

Förr i tiden ansåg jag att måndagen  var den mest beklagliga dagen under hela veckan eftersom det var långt kvar till helgen. Men vem skulle kunnat ana idag att jag tyckte så då? Nu anser jag att måndagarna är den bästa veckodagen utav dem alla, för inget inbegriper mer livlust än tiden man har framför sig.

Nyårslöftet

Nyårslöften brukar för mig innebära mycket tanke och liten verkstad, men efter allt godisätande kring jul och nyår och lite därtill, samt med lite inspiration från mina vänner, så hänger jag på ett nyårslöfte för 2012. Inget godis, choklad, snacks eller kakor (förutom vid ytterst speciella tillfällen). Jag ser det som en liten utmaning, för det finns ju så mycket annat som är mycket godare: naturella nötter, och russin såklart! Det ska bli kul, en utmaning i att finna andra goda alternativ, och njuta lite extra i vardagen. Blir det ett godislöfte för er också mån tro?

Jan. 6, 2012

Välmående med betydligt mer energi har jag äntligen kunnat njuta utav dagen till fullo. Solen sken under förmiddagen, och jag passade på att värma kinderna med en promenad i vinterkylan. Är det fel att redan nu längta efter vårsolen?

Under kvällen upptäckte jag att styrkan fortfarande fanns kvar i kroppen på ett försiktigt cirkelgymspass (veckans enda pass!), men till min stora förtvivlan var konditionen mer illa däränn. En jobbhelg väntar, men efter det är det dags att träna upp kondisen igen, med glädje och lite därtill! Nu blir det godsaker, lättkesella, naturella nötter, en hög med russin och lite honung.

Jan. 5, 2012

Psyket är skört efter fysiska åkommor.  Efter att ha spenderat en sen kväll i ett väntrum i tre timmar fick jag äntligen svaret mot min benhårda förkylning.Denna dag är den första som jag upplevt mig som någerlunda återställd.
Varje dag har jag förgäves längtat efter att vakna med ett lättare sinnelag, så även i afton hoppas jag att morgondagen för med sig spritter i kroppen av styrka. Jag längtar efter förmågan att kunna njuta av livets stunder fullt ut. Denna afton har jag i alla fall fått en nys om det, med honung i teet och några efterlägtade, helhjärtade, skratt. Ja, snart är jag på benen igen och då, ja, då ska jag svettas.

Inte årets bästa start

Första måndagen under 2012, och jag borde vara laddad till tusen inför veckans kommande träningsutmaningar med ny gnista och energi. Men i stället har jag fått en rejäl förkylning med halsont deluxe. Inte direkt den nystart jag hade önskat för detta år. Det är bara att bita tag i det sura äpplet (eller i detta fallet de starka halstabeletterna) och placera mig i soffläge. Det är verkligen surt.