Fortfarande förkyld;

Tråkigt nog är jag fortfarande förkyld så jag springer runt här hemma och myser i min stora tjocka halsduk och en ny oversizeskjorta som jag köpte på Monki i lördags. Det blev ingen spinning denna afton, men jag tror att jag börjar få träningsabstinens, så i morgon ska jag köra ett pass core/bosu på förmiddagen och ett pass cirkelgym på kvällen. Jag har varken tid eller ork att vara sjuk!

Converse;


Förmiddagen spenderades i skolan med grupparbete och eftermiddagen med lite after-school shopping och en fin fika med vänner. Jag köpte ett par nya Converse, kände att det var dags nu med tanke på att mina nuvarande, helsvarta, converse numera är grå/grön/bruna. Nu ska jag kolla på Ullared!

Wasa-IW!

Anledningen till att jag satt uppe i natt var för att jag bokade in mig på Wasa-IW som ska hållas på Friskis och Svettis på söndag. Detta innebär att man under ca 4 och en halv timme tränar IndoorWalking med olika instruktörer samtidigt som man följer Wasa loppet med en storbildsskärm, d v s att jag springer på walkern fram tills de är i mål i Wasa loppet. Det ska bli riktigt roligt, jag har verkligen sett fram emot detta! Det finns både Wasa-spin och Wasa-IW men allting är redan fullbokat. Så, nu behöver jag tips! Vad äter man om man ska springa i över fyra timmar?

Vad är det jag ska göra?

Just nu är jag lite smått överlycklig, då alla bitar nu är på plats så är det bara för mig att köra på söndag. Jag bokade precis platsen ikväll. Jag kände mig lite smått töntig som satt uppe till klockan 00.00 bara för att kunna boka med en gång, men den känslan försvann ganska snabbt då jag insåg att under den tiden jag bokade så hann alla platser bli uppbokade på det ena, och på det jag ska göra, tog det endast 6 minuter innan det var fullbokat. Så nej, det hade varit töntigare att inte sitta uppe till klockan 00.00. Kan ni gissa vad det är jag ska göra?

Kvällsmål;

Efter en väldigt rolig arbetsdag var det för sent att äta middag, så det fick bli ett rejält kvällsmål i stället. Jag kände att det var dags att testa de omtalade mellanmålskesona så jag köpte en som jag åt nu ikväll, med blåbär, hasselnötter och tranbör, och en till i morgon i skolan med papaya, cashewnötter och ananas. Det jag åt nu ikväll var väldigt gott, och jag rekommenderar det varmt. Till detta mellanmål åt jag en skål med naturell yoghurt, krossade linfrön, russin och en banan!

Träningsvecka 6

Såhär har den gågna 6:e femträningsdagars veckan sett ut;
Måndag: Spinning 60 min
Tisdag: Cirkelgym 60 min
Onsdag: Core/bosu utmaning
Torsdag: Vila
Fredag: Spinning 60 min + IW 60 min
Lördag: Spinning 60 min
Söndag: Vila och jobb
Som ni ser blev det mycket spinning, och även ett core pass, men dock ingen promenad denna veckan eftersom jag har haft mycket jobb denna veckan samt varit förkyld så har jag inte riktigt hunnit med. Tråkigt!

Mätt;

Jag är så mätt efter en såhär stor tallrik med naturell yoghurt, frysta blåbär och jordgubbar och en skivad banan, puh! Och dessutom åt jag två stekta ägg och stekt lök till detta, jag orkade faktiskt inte riktigt äta upp. Men nu står jag mig verkligen under jobbet idag.

Inception;

Jag har precis sett Inception med mamma, d v s mamma somnade efter att ha sett endast tio minuter av filmen (det måste vara rekord) och jag smygåt massa onyttigheter trots att jag redan kränkt en hel chokladkaka. Helt enkelt grädden på moset för den här lördagsmyskvällen.
Filmen var i alla fall bra, lite väl inveklad kanske men den var djup vilket får mig att vara lite yr i bollen efter att filmen är slut. Sådana här filmer gör ibland att jag fortfarande är inne i dem, så världen snurrar lite extra - vilket betyder att det är en mycket sevärd film.
Har ni sett filmen? Och för er som har sett filmen - bilden ovan är från weheartit och jag kan helt enkelt inte sluta skratta åt den! Hahaha!

Lördagsmyset;

Nu är lördagsmyset komplett, med både te, Pepsi Max och mitt favoritchoklad så ska jag kolla på en film, vila och ströplugga lite (tråkigt nog) och helt enkelt avnjuta en härlig kväll med mig själv som sällskap och därmed kan jag också tillkännage att jag har klarat av första veckan på min vita månad!

Förkylningen är på väg;

Jag är så fruktansvärt trött, mina ögonlock känns jättetunga. Jag tror förkylningen börjar hinna ifatt mig nu, men jag vill verkligen inte vara förkyld, jag har inte tid för det. Om ni förstår hur jag menar? Det blev spinning i förmiddags och där satte jag därmed punkt för denna femdagars träningsvecka.
Jag har köpt en viktplatta, 2,5 kg som jag tänkte ha till att träna Core eller dylikt med här hemma. Det finns jättemånga olika övningar man kan göra med en viktplatta och dessutom är det skönt att göra lite extra övningar/tjuvträna hemma.

Morgonstund;

Det är en vacker morgonstund idag då solen tränger igenom kylan. Jag startade morgonen med en banan/apelsin och krossade linfrönssmoothie som blev en riktig fruktig energikick såhär innan spinningträningen. Det blir denna träningsveckas sista träningspass, vilket ger mig ytterligare lite energi och vilja.

Fredagsnjutningen;

Fredagsaftonen till ära så har jag gjort något så syndigt gott att det inte går att motstå; en fruktsallad med mörk choklad. Jag hackade ett halvt päron i småbitar, skivade en liten banan, delade ett halvt äpple i små äpplebitar samt skar upp små klyfter utav en halv apelsin och lite därtill, sen pressade jag över resten av apelsinsaften och rörde om allting. Sen värmde jag några frusna jordgubbar och blandade in denna jordgubbssås också rev jag mörk choklad över. Det ni, är nog det godaste jag ätit på väldigt länge! Njutning.

När kroppen säger ifrån;

Igår skulle jag egentligen ha tränat spinning, men jag hade känt mig både seg och konstig i kroppen hela dagen, och när jag väl kom hem till Linn för att "plugga" så kände jag mig plötsligt förkyld och krasslig. Jag blev snuvig och fick halsont samtidigt som jag kände mig dåsig. Snacka om att det var kroppen som sa ifrån att den behövde vila, vilket jag gjorde, så det blev ingen träning alls för mig igår. Idag känner jag mig desto bättre och mycket piggare med all fredagsenergi inom mig, så förhoppningsvis ska jag orka både 60 min spinning nu och 60 min IW ikväll! Heja!

Sommarfrukost;

Denna fredagsmorgon bestod frukosten av en söt och läskande smoothie, som innehåller frysta jordgubbar, två små krav bananer, krossade linfrön, minimjölk och naturell laktosfri yoghurt. Den söta och uppiggande smaken gav mig lite sommarkänslor som gjorde längtan efter våren lite starkare. Strax iväg och spinna!

Bokbeställning;

Jag gick faktiskt en snabb sväng på bokrean innan träningen igår, dock utan resultat. Men jag gick därifrån med en liten idé. Jag såg att Sara Strindbergs Darling River numera finns i pocket, och tanken var att jag ville beställa de andra Twilightböckerna i pocketform eftersom jag har den första boken i det, och så blev det! Jag beställde precis Darling River samt den andra och den tredje boken i Twilight serien!

Utan att bry mig ett dyft;

Herregud, jag känner mig alldeles utmattad, och framför allt hungrig. Trots att jag tränat mycket mindre än vanligt hitills denna veckan så känner jag mig så himla trött. Och den där hungern vet jag inte var den kom ifrån, jag har bara lust att äta hela tiden, och just nu har jag dessutom fått en extra stor hunger för sötsaker. Jag känner helt enkelt för att bara ligga hemma i sängen och kolla på en film och trycka i mig massa olika sorters kakor utan att bry mig ett dyft, om livet vore så enkelt!

Tips på en stadig frukost?

Godmorgon mina vänner, äntligen kan jag sanningsenligt hävda att jag faktiskt äter frukost, för klockan har inte ens slagit nio! Frukosten bestod av fiberhavregrynsgröt, med ett rivet äpple på samt krossade linfrön, russin och kanel och lite minimjölk till. Jag och mina tillbehör har gått en aning till överdrift, men det är ju så gott! Har ni tips på en stadig frukost? Nu ska jag till jobbet, tjing!

Med start för bokrean 2011;

Ingen har väl missat att bokrean startar idag i butikerna? Jag misstänker dock att den har börjat lite tidigare i vissa internetbokhandlar, eller så kan man i alla fall förbeställa. Men nu är dagen kommen, så jag ska se om jag hinner in om till bokrean en liten stund innan jag tränar core/bosu ikväll. Jag tänkte köpa twilightböckerna och antagligen lite därutöver, kommer ni att köpa något på bokrean i år?

Onsdagens sena frukost;

Denna sena onsdagsfrukost bestod av en skål med naturell laktosfri yoghurt med krossade linfrön, en banan och kanel samt en tallrik med en avocado, en hackad plommontomat som jag strött över balsamvinäger, olivolja, salt och peppar på och dessutom till detta två stekta ägg och stekt lök! Nu ska jag iväg och jobba.

16. Favoritlivsmedel

Som sagt älskar jag ju avocado, men jag måste också slå ett slag för ägg. Det finns otroligt mycket gott och hälsosamt du kan göra med ägg. Själv är jag dock en tråkmåns och föredrar vanliga stekta ägg. Dessutom använder jag mig väldigt mycket av naturell laktosfri lättyoghurt, både att göra smoothies med, men också att äta som den är eller kanske också i matlagning, så den måste också få tillhöra en av mina favoritlivsmedel!

Gottegris;

Cirkelgymspasset gick bra och besiktningen av bilen gick ännu bättre, den bara rullade igenom! Eftersom jag har både jobb och plugg i veckan så blir det lite ändringar i träningen, så jag kör bara ett pass cirkelgym och i stället kör jag core/bosu utmaning och spinningpass! Jag är så himla trött efter dagen men också enormt gottesugen så jag sitter med en skål naturella cashew nötter och melonbitar, och ska nu försöka plugga lite.

I friska luften;

Jag har jobbat på fritids hela dagen idag, då åkte alla barnen på utflykt till bokskogen, så jag har spenderat hela dagen där. Snön har kommit till Malmö igen men solen fanns också där större delen av dagen så det var riktigt härligt. Jag hade en termos med grönt te med mig och jag måste säga att för att inse hur gott det är med rykande hett te, och för att verkligen uppskatta det, så måste man spendera en hel dag i kylan ute i skogen, för det är så gott där!
Nu ska jag besiktiga bilen, sen hem om igen och hämta träningskläder också tillbaka igen också blir det Cirkelgymsträning. Jag har förresten en lite rolig nyhet att berätta.. senare!

Spinningpass;

Jag har precis kommit hem och ätit kvällsmat efter träningen som idag var ett 60 minuters spinningpass. Jag brukar tycka att spinning är lite småsegt och ganska tråkigt, men idag tog jag i alla fall ut mig som tusan, hur skönt som helst! Jag fick träningskläder i födelsedagspresent så jag invigde Nike linnet ovan ikväll, förutom detta fick jag också en löparjacka och en undertröja samt nya träningshandskar (bilden nedan) och allting var Nike.

Födelsedagsfirandet;

Festen började med mig och min kära farmor och resten av släkten, och självfallet kära B!

Jag gjorde jordgubbsdrinkar i mina fina coctailglas, som innehöll Sourz röda bär, loka smultron, jordgubbar och is!
Efter att ha firat med släkten kom jag hem till Linn som hade arrangerat en fantastisk överraskningsfest, där det bjöds på tre olika sorters tårtor som hon själv hade gjort. Jag som redan hade ätit tårta med släkten!
Jag och Jörgen tyckte vi var roligast i världen och tog fina bilder bakom en av födelsedagspresenterna, en flugsmällare.
En del av det kära gänget som dansade!
Också lite mysbilder. Tack till alla som gjorde födelsedagsfirandet så fantastiskt!

Är han verkligen en hund?


Titta på honom! Se bara på den första bilden, är han verkligen en hund eller är han en människa? Vem ligger så och vilar egentligen? Ibland har jag till och med övervägt om han faktiskt är en gris eftersom han grymtar och nyser. Trots allt så är han i alla fall underbar, min lilla vovve.

Nu börjar allvaret;

Så fort efter att jag har ätit upp denna goda frukost/lunch bestående av en skål med lätt naturell yoghurt, skivad banan, russin, krossade linfrön och kanel samt två stekta ägg, keso, avocado och jättesöta körsbärstomater (jag köpte en hel låda igår som nästan är slut för att de är så söta och goda), ska jag börja på allvaret igen och ta tag i mina studier.
Det blir inga mer frusna tårtor eller dylikt för min del, utan nu är det tillbaka till träningen och det goda livet, dessutom väntas en vit månad framför mig.

Slutet gott, allting gott;

Tjo, kom precis hem efter ett underbart avslut på självaste födelsedagen som nämligen var att spendera kvällen efter jobbet i soffan hos Linn med att äta frysta tårtrester från gårdagen, kolla på fler True Blood avsnitt (ja, nu är jag snart fångad) och lyssna till hur Linn somnar framför datorn. Underbart, tack för alla gratulationer och för att ni finns!
(Ville visa upp mitt nya halsband som jag fick av mina kära vänner i födelsedagspresent, tillsammans med mycket annat fint!)

21!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag! Haha, jag hade en väldigt fint firande i natt med underbara vänner. Firandet bestod i att jag bland annat, åt fyra olika sorters tårtor (och minst en hel skål med chips) åt hallon med en flugsmällare, fick en överraskande fest med att alla började sjunga för mig, fick fina gåvor och goda drinkar och en het kväll bland massa snygga män på KB och en välförtjänt taxi hem. Puh! Det kallar jag underbart födelsedagsfirande, och tack till alla dem som jag fick dela det med.

Gotta mig;

Jag går omkring och njuter och gör allting väldigt långsamt, just bara för att jag har tid att göra det långsamt. Släkt och vänner tittar förbi först klockan fem så fram tills dess har jag gott om tid att dega. Jag tänkte göra min älskade avocadoröra som ett litet mellis nu.
Förresten, jag vill tacka för alla fina kommentarer jag har fått den senaste tiden, men tyvärr har jag fortfarande problem med att jag inte kan se era bloggadresser, vilket innebär att jag inte kan svara er utan att jag helt enkelt får lämna svar här på bloggen, så skriv annars era bloggadresser i själva kommentaren tills vidare! Någon som vet hur jag kan fixa det?

Träningsvecka 5

Eftersom jag inte kommer träna någonting i morgon, utan ha en vilodag (det är min födelsedag i morgon men dock ska jag jobba) så har jag redan kört färdigt veckans träning, och så här har den sett ut;
Måndag: IW 45 min + Spinning 60 min
Tisdag: Cirkelgym 60 min
Onsdag: Cirkelgym 60 min
Torsdag: Aktiv vila med lågintensiv träning, dvs en mils promenad i terräng
Fredag: IW 60 min
Lördag: Spinning 60 min (och ikväll blir det födelsedagsfirande!)
Söndag: Vilodag med födelsedag och jobb
Nästa vecka ska jag se till att gå på minst ett pass Core/bosu utmaning också för att få lite mer variation!

I wanna do bad things with you;

Jag kom nästan precis hem efter att ha myst med Emma i mina svettiga träningskläder och kollat på True Blood. Göteborgskorna försöker uppmuntra mig att bli lika besatt som dem av serien, men jag är definitivt inte där än. Kollar ni på True Blood?
Nu måste jag se till att gå och lägga mig, för i morgon väntas ett spinningpass och födelsedagsfirande. Tack för mig!

Dagen;

Åt precis ett litet mellis innan träningen som bestod av naturell laktosfri yoghurt, russin, krossade linfrön och kanel. Just nu är jag på språng, måste hinna in om till bolaget innan jag ska träna IW i 60 min och därefter ska jag äta middag med Emma. Au revoir!

Frukost eller lunch;

Jag njuter verkligen av den här fredagen, kanske lite väl mycket eftersom jag inte orkade kliva upp ur sängen förren halv tolv på förmiddagen. Vilket gör det smått förvirrat när det gäller frukosten som nu egentligen är lunchen med tanke på tidpunkten.
Hur som helst bestod frukosten eller lunchen av; två stekta ägg, stekt lök, kaviar, naturell keso och en avocado och till detta gjorde jag en banan/apelsin/krossade linfröns smoothie och dessutom åt jag två apelsinklyftor till detta och drack ett glas med c-vitamin.

15. Då tränar jag allra helst

Jag tränar allra helst när jag är motiverad och har mycket engeri, tidpunkten i sig spelar egentligen inte så stor roll, vilket innebär att jag tränar nästan varje dag för det känns ibland som jag har obegränsat med energi.
Men när det gäller utomhusträning, så som jogging, så älskar jag att jogga mitt på dagen i sommarvärmen. Jag tycker det är väldigt härligt när man pressar kroppen till max, så jag ser verkligen fram emot att våren/sommaren ska komma nu så jag kan komma igång med joggingen igen.

Farsan;

Har ni sett filmen Farsan av Josef Fares med b l a Torkel Petersson? Om inte, så måste ni se den! Den är verkligen rolig, och ni kan se bland dem bästa bitarna ur filmen här nere. Nu kallar sängen! 

14. Favoritmellis

Jag är tyvärr väldigt dålig på att äta mellis, utan jag äter ofta en mindre portion mat som substitut till middag eller dylikt, t e x när jag kommer hem sent från träningen. Men en kväll som denna blev det ett litet kvällsmellis i form av ett Jonagold äpple och lite cashew nötter. Frukt funkar väldigt bra som ett litet mellis, i alla fall för oss som är dåliga på att äta det, så är det bättre än ingenting!

Milen;

Jag måste vara väldens segaste människa idag, efter att ha försovit mig och snabbt fick hämta Linn på stationen och därefter gått en mil i bokskogen och efter en god lunch, handlande och en tripp till Lomma så är jag helt avdomnad! Men det har varit en väldigt fin dag med Linn, och nu sitter jag i hennes lägenhet och väntar på ytterligare en göteborgska som snart ska komma hem! Bilden ovan är från helgen.

No more you;

Åh, jag hittar inte låten på spotify, frustrerande. Men bra är den!

Gott;

Jag är precis hemkommen efter cirkelgymsträningen och sitter nu på golvet framför tvn och frossar i min favorit röra innehållande en avocado och två matskedar keso samt min älskade banan och linfrössmoothie. Detta får bli min middag för dagen, då det känns som ett väldigt bra alternativ till ett bra mål såhär sent på kvällen efter att jag har tränat. Det är så gott!

13. Mitt bästa kosttips

Mitt bästa kosttips är nog något som jag själv först nu har insett att det faktiskt fungerar. Det handlar om att om du äter hälsosam kost, och ser till att äta normala/mindre potioner lite oftare så avtar suget efter annan onyttig mat och snask! Det är sant! Jag trodde inte det själv först, men genom att ta kontrollen över vad man äter så tar man också kontrollen över suget.

Kallt;

Vilken dag!
Jag har jobbat under hela dagen, från 8.30-16 på fritids med världens underbaraste barn på en väldigt söt och gammaldags grundskola. Ganska mysigt, men tyvärr frös jag konstant hela dagen och kunde inte komma underfund med om jag var hungrig eller mätt. Dessutom åt jag fruktsallad, och efter det insåg jag att jag hade ätit kiwi, som jag inte riktigt tål, så nu har jag en sån konstig känsla i munnen, om ni förstår?

Join the movement

Jag är ganska sen med att uppmärksamma detta, men jag tänkte att jag kanske inte var den enda! Stadium har lagt upp tjugoen stycken utmaningar, det vill säga tjugoen stycken pass innehållande flera olika övningar varav de flesta kan du i stort sett göra i hemmet. En riktigt rolig utmaning tycker jag, så vilka är med mig? Klicka här.

Ikeaöverdos;

Jag måste sluta äta husmanskosten på Ikea, dels för att den är så god och dels för att det känns som att jag inte har något liv. Jag och käraste var där idag och tråkig som jag är var jag tvungen att äta samma sak som förra gången jag var där; ekologiskt fyllda pannkakor med sallad. Vi satt och skrattade lite bistert åt tanken att när vi är fyllda sjuttio, så kommer vi fortfarande sitta på Ikea och äta mat för tjugo kronor.

Ojojoj;

Ojojoj, vad jag är nöjd med den gågna dagen. Jag har både varit i skolan, och sen fikat på Coffee Point med kära vänner, och sen träffat min käraste och ätit lunch (igen) och sen kört ett sjukt bra pass Cirkelgym på Friskis och Svettis! Hur har ni läsare haft det idag?
Jag köpte ett nytt linne igår i en härlig gul färg, från JC, dessutom har jag en svart kavaj från H&M, jeans från Gina Tricot och en gammal halsduk från Lindex.

Enormt brottom frukost

Fiberhavregrynsgröt med all respekt, men idag var jag inte alls sugen så det fick bli en banan/äpple smoothie med krossade linfrön och ett glas c-vitamin! Nu har jag enormt brottom!

Alla hjärtans dagen

Jag har haft en jättefin alla hjärtans dag, då kvällen spenderades med kortspel och god mat hos min käraste. Hon bjöd på en tortellinisallad med mozarella ost och därefter åt jag naturella nötter och mörkt mint choklad och byggde ett korthus! Jag fick dessutom tränat två pass idag och dreglat lite i smyg över min tränare. Jag är väldigt nöjd med dagen, och jag hoppas att ni också är det!

Avocadoröra

Efter ett 45 min IW pass så blev det en rejäl och enormt mättande lunch som bestod av; avocadoröra (en avocado och keso) makrillfilé i tomatsås och ett stort glas med en banan/päron/linfrönssmoothie, gjord på laktosfri lättyoghurt, minimjölk, krossade linfrön och såklart päron och banan!

En varm frukost;

Dagen till ära, till alla dessa varma hjärtan, så gjorde jag en riktigt varm frukost som innehöll fiberhavregrynsgröt med ett halvt rivet äpple på och detta toppades med kanel. Till detta blev det ytterligare en klyfta äpple med kanel på samt en kopp grönt Golden Green tea!

Sista veckan som tjugoåring

Jag var lite fräck av mig och snodde åt mig en av Emmas bilder från förra onsdagen tror jag! Som titeln på inlägget avslöjar så är det, från och med idag, min sista vecka som tjugoåring. Spänningen inför att fylla år finns inte direkt där, men det har den väl inte existerat på många år. Jag är mest ganska nöjd över att få fylla 21 eftersom jag tror det kommer att inträffa en massa goda ting året till ära. Nu ska jag se Wallander och fortsätta njuta av min sista vecka innan jag blir tjugo plusare!

Blåbärspaj;

Åh, mamma hade bakat blåbärssmulpaj, och såhär efter en bra gången träningsvecka så kunde jag inte låta bli att unna mig en riktigt rejäl bit paj med väldigt mycket vaniljsås till! Begreppet "lagom" har jag haft lite svårt för idag, både när det gäller pajen och frukosten tidigare idag, men gott var det!

Träningsvecka 4

Och så här har den gågna fem dagars träningsveckan sett ut;
Måndag: 45 min IW + 60 min Spinning
Tisdag: Cirkelgym 60 min
Onsdag: Core/Bosu Utmaning 60 min
Torsdag: Cirkelgym 60 min
Fredag: Vilodag med nackspärr
Lördag: Vilodag/lågintensiv träning i form av promenad med terräng 7 km
Söndag: IW 60 min
När jag ställer upp det såhär, så blir jag lite förvånad över att jag faktiskt har gjort mer denna veckan än de andra tre tidigare veckorna, trots att det har känts som att jag har legat på latsidan. Antagligen så har jag verkligen kommit in i träningen nu, och jag är väldigt nöjd med denna träningsveckan, så jag hoppas att jag får en liknande vecka med start i morgon!

12. Favoritidrott

Eftersom jag tränade boxning innan så skulle jag nog säga det som en favoritidrott, men annars älskar jag cirkelgymspassen som jag går på nu och IndoorWalkingen. Jag har inte tränat boxning på väldigt länge, vilket är synd eftersom jag verkligen tycker om den tuffa formen av träning. Jag kanske ska testa Ki box? Har ni gjort det?

Eftermiddagsfrukost;

Jag har precis ätit frukost nu, och ja, klockan var halv två, men det tog så långt tid för mig att vakna till och bli hungrig. Men sen var jag verkligen jättehungrig, och som ni kan ana på bilderna så är det tallriken som är för liten och inte frukosten som är för stor! Det försökte jag intala mig själv i alla fall, men jag blev ju proppmätt såklart, så det går inte att ljuga längre.
Frukosten bestod av en banansmoothie, två knäckemacker varav en var med naturell keso och kindneybönor och den andra bestod av två stekta ägg med skivad tomat på och en klick kaviar till!

Sliten;

Jag får skylla mig själv, men så fort jag öppnade ögonen (vilket jag gjorde alldeles för sent på dagen) så kände jag mig väldigt sliten. De 7 km i bokskogen samt de alldeles för många rödvinsglasen har satt sina spår sen igår. Men det är bara att stiga upp och hoppa på det ikväll igen, för jag har i princip ingen nackspärr kvar vilket innebär att det blir IW ikväll!

Nytt;

Jag och min kära moder var i Malmö och köpte födelsedagspresent till mig (man blir ju 20+ are om en vecka) och då passade jag på att gå in på H&M, och där köpte jag en svart kavaj (en till) och en snygg topp. Ikväll ska jag gå på tjugoårsfest och jag kommer att se jävligt bra ut på den!
Haha, tja, men ibland känns det bara så härligt när man har köpt nya kläder som man verkligen tycker om, då känner man sig lite vackrare än vanligt, eller vad säger ni?

Lördagsförmiddag i Bokskogen

Jag och käraste Linn gick 7 km i Bokskogen denna lördagsmorgon, hur härligt som helst då det var både kallt samtidigt som solen sken! Nästa gång kör vi milen då jag förhoppningsvis är lite bättre i nacken! Nu ska jag rusa vidare.

11. Favoritkonditionsträning

Jag tränar som sagt både spinning och IndoorWalking, men jag föredrar definitivt IW eftersom man får röra hela kroppen. Mitt största problem är egentligen att jag inte alltid vågar pressa till max för att få upp flåset riktigt ordentligt, vilket är någonting jag försöker tänka på hela tiden för att få ut maximalt av min träning.
Däremot vill jag understryka hur bra det är med powerwalkt och framför allt små joggingturer, vilket jag tyvärr inte gjort på ett tag, men i takt med att det vackra vårvädret träder fram så kommer jag förhoppningsvis vara ute på banan igen!

Shakira

Jag har sett att flera av er som bloggar om kost och träning inspireras av kändisar också. Häromdagen när jag var hos sambosarna och sappade mellan kanalerna så började jag av en slump titta på Shakiras video Loca som de visade på tv. Jag blev så häpen när jag såg hennes numera perfekta kropp, i min mening, och framför allt - vilken snygg mage hon har! Så nu har jag hittat min inspirationskälla när det gäller kändisar. Har ni någon?
Min väninna tyckte att det var tråkigt att Shakira var så smal numera, för hon hade fina former innan så hon tyckte hon så bättre ut tidigare, tycker ni också så? Videon ser ni här.

Nackspärr

Japp, jag har gått och fått nackspärr vilket innebär att min fredagskväll spenderas hemma med den här smutsiga stödkragen.
Jag skulle egentligen tränat IW idag, men jag har haft nackspärr hela dagen så det kom inte på fråga, och dessutom har jag inte haft någon vilodag denna veckan, så jag tror verkligen att min kropp behöver det.
Förhoppningsvis försvinner det tills i morgon med hjälp av c-vitaminer, vila, vilja och sömn, för i morgon ska jag gå i Bokskogen med käraste Linn!

10. Då mår jag som bäst

Jag har insett att jag mår som bäst när jag lever med den goda kosten jag har nu, och med all träningen. Men det jag dessutom behöver för att må riktigt bra är den sociala biten. Jag är socialt missanpassad så jag behöver verkligen njuta av trevliga middagar och mycket annat roligt tillsammans med mina vänner, och dessutom har jag ett behov att att träffa nytt folk hela tiden, vilket jag gör till stor del som det ser ut idag. Jag måste tillkännage att jag är jävligt nöjd som det är just nu, och att jag mår väldigt bra.

9. Mina inspirationskällor

Jag har nog ganska många inspirationskällor, men jag skäms en aning av att avslöja det, men en av mina inspirationskällor till träningen är min tränare, han är ju härligt snygg. Han har en speciell utstrålning, och det gör honom intressant, och dessutom gör det att jag lägger på lite extra.
Jag blir också inspirerad av många bloggar som handlar om träning och kost, bland annat så läser jag gärna PT-Fias blogg och hon är personlig tränare till Blondinbella, och har en väldigt inspirerande blogg!

Försenad,

Jag är så försenad denna morgon, att jag inte ens orkar komma i tid, så jag tänkte hoppa in i pausen av föreläsningen en timme senare ungefär, förhoppningsvis missar jag inte så mycket ändå. Fast jag slutar skolan redan 12 idag, så jag måste säga att det blir väldigt lagom att endast ha en föreläsning på 3 timmar idag!
Frukosten bestod av fiberhavregrynsgröt med krossade linfrön, minimjölk och färska blåbär.

8. Favoritmat

Jag är vegetarian och siktar nu mot en ganska hälsosam kost, vilket jag älskar! Så inom just dessa områden tycker jag om den mesta maten, för jag älskar verkligen mat! Men just nu föredrar jag mat med avocado som är favoriten just nu, speciellt tillsammans med keso.

Kvällsmat

Älskade vänner, jag ber om ursäkt för min frånvaro under den senaste dagen, men nu är jag tillbaka efter mycket mys med kära vänner och skolarbete. Ikväll testade jag på Core Bosu utmaning för första gången, vilket var väldigt roligt med tanke på hur svårt det är att hålla balansen på bosun! Men jag tror inte riktigt det är min typ av träning men jag skulle definitiv kunna tänka mig att prova det igen, men just nu vill jag helst testa enbart Core. Har ni testat något av det?
Efter träningen blev det en lättare middag/kvällsmat bestående av en banansmoothie gjord på naturell lättyoghurt, minimjölk, banan också toppade jag det med blåbär och krossade linfrön dessutom åt jag en burk makrillfilé!

7. Favoritövning

Det finns många bra övningar, framför allt till magen, och jag som har en förkärlek till min pilatesboll här hemma skulle rekommendera magövningar på just en pilatesboll för det är så lätt att göra hemma. Nedan ser ni två bilder på två väldigt bra övningar på pilatesboll, som jag har hämtat på den här hemsidan, där finns även instruktioner och fler tips på övningar.

I brist på annat

Jag har tränat två pass idag, visserligen var det första passet i förmiddags ett 45 min IW pass men det var ganska lagom kombination till det 60 minuters spinningpass jag körde med Emma ikväll, kul! Jag kom hem sent ikväll, så jag fick äta något lite lättare istället för middag så det blev en banansmoothie gjord på lätt naturell yoghurt och minimjölk också blev det en linfrösknäckemacka med keso och gurka! Och ett päron! Slänger upp några bilder från helgen i brist på annat;

En stor måndagsfrukost

Den här idylliska måndagsfrukosten bestod av; fiberhavregrynsgröt med krossade linfrön och minimjölk till, samt en avocadoröra bestående av de enkla ingredienserna keso, avocado och salt som jag mosade ihop. Det är verkligen jättegott, och passar också bra som ett mellanmål! Men eftersom jag tänkte köra ett litet extrapass IW idag så behövde jag en stadig frukost (också var jag så himla sugen).

6. Mål med min träning

Mitt största mål med träningen är att forma min kropp. Märk väl att jag inte är speciellt intresserad av vilken siffra det står på vågen, men jag vill gärna tappa några kilon, men mitt mål är att gå ner i vikt tills jag tycker att min kropp ser ut på det viset som jag vill ha den. Vilket gör att vi halkar in på mitt andra mål, att skapa bättre självkänsla och att vara nöjd med min kropp, annars är jag rädd för att jag aldrig kommer att bli nöjd, speciellt inte om man inte har en målvikt!
Dessutom vill jag förbättra min kondition, hela mitt leverne och helt enkelt må bättre i ett friskare liv och förhoppningsvis kommer detta leda till en lite bättre och hälsosammare framtid.

Hetast just nu;

¨
Jag är tillbaka i morgon!

Träningsvecka 3

Såhär såg min tredje fem träningsdagars vecka ut:
Måndag: IW 60 min
Tisdag: Cirkelgym 60 min
Onsdag: "Vilodag" dvs utgång
Torsdag: Cirkelgym 60 min
Fredag: IW 60 min
Lördag: Spinning 60 min
Söndag: Vilodag och jobb
Nästa vecka har jag campusvecka, så jag är lite orolig för att jag inte ska hinna med alla fem träningspassen. Men bara jag ger mig fan på det, eller hur?

5. Favoritmuskel

Favortimuskel? Just nu är jag väldigt fokuserad på skulderbladen eftersom jag tycker det är så hett! Men jag vet inte riktigt om det räknas, annars hade jag nog sagt lårmuskel eller dem kära magmusklerna!

Högvarv

Oj, så mycket det blev att göra idag. Jag var tvungen att finslipa detaljerna på min hemtentamen innan jag skickade in den nu under förmiddagen, därefter blev det att göra fiberhavregrynsgröt, som jag olyckligtvis hällde för mycket salt i, och dessutom skulle jag steka ägg och lök samtidigt som jag tillredde frukosten eftersom jag ska iväg till skolan och behöver en matlåda med mig.
Jag ska vara på skolan redan klockan ett, och jag har inte ens hunnit slänga mig i duschen, och sen ska jag möta upp min käraste i eftermiddag och ta en kaffe och gå på ett IndoorWalking pass och därefter ska jag snabbt åka till Ikea och sen ha myskväll med Linn. Uh, men jag gillar när allting går på högvarv!

Kvällssuget

Jag blev som vanligt sugen på någonting ätbart såhär under kvällen, så denna afton åt jag en makrillfilé i tomatsås. Det känns ju inte så dumt fast att det är så sent. Okej, och sen åt jag faktiskt två morötter också. Och en godisbit. Hihi. Man är ju inte mer än människa!

Det här med drinkar

Ja, som sagt blev det en del igår, och så goda!
Daiquiri, Hallonmojito från Volym och något annat från Babel! Tjing!

4. I min träningsväska

Jag är urusel på att separera mina träningsgrejer i en separat väska, utan att ha en massa andra saker i den. Så just idag efter att ha spenderat natten hos sambosarna, har jag både dator och smink och lite annat onödigt i min träningsväska som egentligen inte borde vara där. Men annars har jag alltid en vattenflaska, träningsskor, träningshandskar, träningskläder och en handduk med mig, plus astmamediciner. Tur att min väska är så stor så alla dessa sakerna får plats, men framför allt är den snygg! Köpte den på Monki på mellandagsrean.

Dagen efter och dagen innan


Jag sitter hemma hos Göteborgskorna i deras lägenhet i Malmö och försöker förgäves att plugga eftersom jag har en tenta som ska lämnas in i morgon förmiddag. Gårdagen var fantastiskt rolig, först var vi hemma hos Emma och förfestade lite, sen drog vi till Volym och drack goda drinkar och sedan gick några av oss ut på Babel.
Det är träning som gäller klockan 16.30 så då får jag ett litet avbrott i studierna, tills jag kommer hem får ni njuta av några bilder ifrån gårdagen.

Redan Robsessed!

Jag fick hem filmen igårkväll, jag har dock inte hunnit se den ännu, men kolla redan som jag ser ut! Ögonen står ut och läpparna bara sugs mot framsidan av fodralet - jag är redan Robsessed!
Ikväll är det min vilodag från träningen, vilket för min del är likamed öl. Så ikväll ska jag ut på möllan med några vänner från klassen också ska jag sova hos Emma, myspys. Vi ses i morgon!

3. Ett fint idrottsminne

Jag kan inte direkt komma på ett fint idrottsminne, tvärt om är det lättare för mig att minnas de idrottsminnena som smärtade eftersom det är dem som satte sina spår. Men om man bortser från dessa har jag alltid sett träning som någonting fantastiskt roligt, och jag har helt enkelt otroligt roligt varje gång jag tränar!
Men ett fint idrottsminne var bland annat när jag var i trettonårsåldern och gick en promenad genom sommarkvällen med mina föräldrar och jag och min pappa fick för oss att vi skulle springa ikapp. Själv trodde jag att jag uppenbart nog skulle vinna över honom men ack så fel jag hade, han rusade förbi mig! Det var fint, fast att jag förlorade.

Starten av denna dagen

Jag startade morgonen med ett sorgligt försök att plugga lite, men det gick inte alls bra utan jag la snabbt ner boken igen och fokuserade i stället på dagens frukost som blev; fiberhavregrynsgröt med krossade linfrön och minimjölk, till detta ett glas Provia Grapefrukt och en kopp grönt lime te!

Träningslåten!

Okej, den bästa träningslåten just nu, av Black eyed peas, lyssna;

2. I mina öron när jag tränar

Eftersom jag alltid går på pass i princip, så brukar jag inte lyssna på egen musik då de brukar ha ganska bra och hög musik under träningspassen, i alla fall på Friskis och Svettis.
Men om jag skulle träna på egen hand, vilket antagligen skulle bli jogging, så behöver jag lyssna på musik med mycket tempo och bas så att jag blir taggad att fokusera och kanske öka tempot, så egentligen är det den musiken jag tycker mycket om för tillfället som gör mig motiverad.
Här har ni några exempel: