Ensamma nätter

Under de senaste gågna nätterna har jag vaknat av att mina andetag inte längre räcker till för att det finns inget syre kvar tillämpat åt mig nu efter att du stal mina andetag. Jag är hjälplös och förtvivlad över att mitt medvetande är så starkt och intensivt, mina tankar är förvirrande, mina drömmar är så verkliga och att mina känslor är alldeles för sentimentala och uppenbart förkrossande på grund av dig så att de kväver mig i sömnen.

Nätterna är långa, mörka och ensamma. Det ligger en ödslig tystnad över allt levande så som dött, så det enda jag hör är hur min egen kropp värker och vrider sig i våndor. Men någonstans inom mig lägger allting sig som ett evigt, mörkt, lugn tills jag ännu en gång måste vika mig för sömnens lustar. När jag vaknar finns du där igen och präglar min dag, passerar mina tankar och först nu, förföljer du mig genom mina vakna nätter.

Varken min kropp eller mitt psyke kan dölja minnet om hur du fick min kropp att skälva och dina ord att stanna i mig.


Beröra

Jag tror att jag genom att beröra dem, smeka dem på att annat sätt, dessa män, så kanske du kommer att komma ihåg mig som att jag var den som smekte dina läppar.

Ett hjärta till

Jag vill gärna tänka att han tryckte sin kropp mot min för att uttrycka sin passion och jag hoppas att han höll om mig så hårt så att jag fick rosiga märken runt midjan för att han ville hålla mig kvar en stund till, bara en liten stund till.

Även om det sägs att hoppet aldrig lämnar människan så kvarstår faktumet att verkligheten har slagit mig hårt i ansiktet. Egentligen så tryckte han sig mot mig så mycket och höll om mig så hårt på grund av medömkan och barmhärtighet, för han anade att jag skulle falla och egentligen aldrig landa igen.

Havet kan inte dränka mig och marken kan inte slå tillbaka, för jag har redan förlorat fotfästet för många gånger.

Men ännu ser jag hoppet framför mig, och jag vågar inte ifrågasätter varför han kysste mig, vilade mot mina bröst och sov mot mitt hjärta. För vem kan vila mot mitt hjärta utan att själv vilja höra det slå? Och hur han till sist somnade med dova andetag med huvudet lutat mot min axel och vänsterhanden kupad över mitt bröst.

Ord

"Ord, liksom änglar, är krafter som har osynlig makt över oss. De är personliga varelser som har hela mytologier kring sig, ...; och sin egen bevarande, hädiska, skapande och förintande verkan."

James Hillman

Bokfynd

Jag köpte sjutton stycken böcker, varav alla utom en kostade fem kronor stycket. Det kan man väl ändå inte säga nej till?

- Madame Bovary av Gustave Flaubert
- När lammen tystnar av Thomas Harris
- Ängeln på sjunde trappsteget av Fran McCourt
- Oliver Twist av Charles Dickens
- Svindlande höjder av Emily Brontë
- Borderline av Caroline Kraus
- Sofies värld av Josten Gaarder
- Älskade Poona av Karin Fossum
- Så går en dag ifrån vårt liv och kommer aldrig åter av Jonas Gardell
- Vill gå hem hem av Jonas Gardell
- Hamlet av William Shakespeare
- Stark av Stephen King
- Sömnlös av Stephen King
- Pojkår av J.M. Coetzee
- Tusen kvinnor och en sorg av Björn Ranelid
- Gengångare/ Vildanden av Henrik Ibsen
- Tre 1700-tals romaner av Voltaire, Diderot och Goethe

Blod, svett och städning

Kanske är pinan och kraftlösheten värre eftersom jag aldrig städar. Aldrig är ett starkt ord, men
det är hundra procent sanningsenligt i denna bemärkelsen. Om det skulle bli så pass stökigt att det knappt går att vistas i rummet så finns det plötsligt en varm, omtänksam och hjälpsam mor som hjälper mig.

Men idag har jag äntligen känt att jag har offrat ett par timmar för att städa undan allt bråte. Egentligen är städningen inte helt avslutad, men hitills har jag hunnit slänga ut två påsar med kläder, tre påsar med skräp, en hög med kartonger och fem par skor. Dessutom, har jag sen tidigare påbörjat projektet med att avlägsna alla bilder, utklipp och texter från väggen, det vill säga mina minnesväggar. Tidgare hade jag två stycken, men nu finns det bara en kvar, dock med ännu fler minnen eftersom högerväggsbilderna som är bortlägsnade har flyttat över till snedväggen. En del minnen försvann dock av bara farten och nu har jag lyckats pilla ut ett hundratal nålstift ur väggen. Jag har endast ett fåtal kvar som sitter så högt uppe att min längd inte tillåter att jag tar ner dem utan med hjälp av en stol.

Dessutom har jag varit på möte och köpt en klänning, en lång tröjad (leopardmönstrad) samt en burk Chai-pulver. och sist med inte minst har jag lyckats köpa nästan ett tjugotal böcker. En boklista och förhoppningsvis en bild kommer upp senare efter att jag avslutat min städning och kan pusta ut samt slippa att trampa på häftstift som gömmer sig på golvet där jag minst anar det.

Jag vill andas.

Tolstoj

"Vi älskar människor inte så mycket för det goda som de har gjort oss som för det goda vi har gjort dem."

Leo Tolstoj

Prison break - det allra sista avsnittet

Det allra sista avsnittet av Prison break avslutades nyss. Av alla de serier som
jag till en början följt intensivt, har till sist försvunnit, antingen genom mina
tankar eller ett allt för tidigt slut på serien. Men Prison break har aldrig försvunnit ur mina tankar och inte heller från tv-skärmen förän tills precis, för cirka tio
minuter sedan då tv3 visade det sista avsnittet efter flera säsonger.

Visserligen kan jag tycka att det blev lite väl många avsnitt, så att det till och med blev lite drygt, men samtidigt sker det så himla mycket i serien hela tiden så man blir mest förbluffad och hinner knappt reflektera över att de klyddar för mycket. Men jag kan knappast klaga på att det händer för mycket, det går inte att jämföra med ett Lost avsnitt alltså.

Jag är nöjd med slutet, även om jag missade ungefär halva programet eftersom jag hade jobbat och tiden sprang iväg, men jag kunde samla ihop pusselbitarna om vad som hade hänt i början av programmet, och såg i alla fall det bittra slutet. Michael Scofield dog, självfallet för att rädda sin hustru och kompanjon (Sarah) och sitt barn (som antagligen får namnet Michael junior). Till sist får vi se en video som Michael har spelat in, där han själv berättar hur mycket han älskar Sarah och sin bror Lincon, men att han oavsett om han hade offrat sig för sitt barn och sin fru, ändå var döende på grund av en obotlig hjärntumör trots tidigare operationer. Visserligen en aning förutsägbart att hjälten måste offra sitt liv för att rädda andra, men ändå, ett bra slut på en lång resa.

Boknörd


Varje dag flyger en ängel genom mina tankar

Varför gör det så ont i mig varje gång någon hatar människan?
Hur kan man avsky mänskligheten när varje människa innerst inne är godhjärtad? Hur kan man avsky och kan man verkligen älska alla?
Jag kallar den naiv som hatar över huvud taget, men jag undrar vad hon kallar mig när jag hävdar att människan är god? Godtrogen.


Ett ända ont ord

Alla tidningsutklipp, teckningar, reklambald, häften, dikter, vykort och bilder ligger utspritt över golvet. Mina minnen har jag kastat som skräp. Det enda som finns kvar på min vägg är över ett hundratal vita häftstift samt en bild utriven från tidningen som föreställer en majskolv, men undertill står det i fetstil; Bajs.
Förutom detta sitter det även fast delar av tidningsutklipp, eller vassa kanter från ett blad. Vissa minnen slet jag sönder i rasei och sorg, somliga försökte jag varsamt plocka ner genom att försöka pilla ut häftstiften från väggen. Till sist sitter det en dikt kvar av Karin Boye:

"KUNDE JAG FÖLJA DIG

Kunde jag följa dig långt bort,
Längre än allt du vet,
Ut i de yttersta rymdernas
Världsensamhet
Där Vintergatan rullar
Ett bjärt dött skum
Och där du söker ett fäste
I hisnande rum

Jag vet: det går inte

Men när du stiger huttrande
Blind ur ditt dop,
Tvärsigenom rymden
Ska jag höra ditt rop,
Vara dig en ny värme
Vara dig en ny famn,
Vara dig när i en annan värld
Bland ting med ofött namn"


Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket

Det intresserar mig att titeln är så pass omfattande och lång. Tyvärr finner jag stor svårighet i att komma ihåg hela titeln och dessutom kan jag inte låta bli att jämföra titeln på boken med en låt av Håkan Hellström, nämlingen "Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig", båda titlarna innefattar en mängd ord och känslor. Absolut tilltalar detta mig, men retsamt nog försöker jag ändå ersätta "Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket" med "Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig".

Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket, är skriven av Gunnar Ardelius som var en relativit ung författare när han debuterade med denna tunna lilla bok som inte innehåller mer än en dryga hundra tjugo sidor. Dessutom är varje sida endast till en tredjedel fylld med text, därutöver finns det en enerverande linje överst på varje sida, som också finns ritade innan boken börjar.

I boken får vi följa Betty och Morris genom osammanhängande och förbryllande tankar om kärlek, som egentligen inte är så underliga om man själv har upplevt dem. Men genom denna lilla bok med stora ord, finner man snart poesin i det hela, rytmen bakom raderna träder fram, och jag älskar sådanna böcker där mina egna känslor och minnen bearbetas i takt med när jag läser en bok som uttrycker så mycket känsla och närvaro. Man måste dessutom som läsare arbeta sig igenom de små raderna, för att inte missa de små hemligheterna som döljer sig i texten.

Om man gillar Per Nilssons böcker så ska man absolut läsa den här, men jag önskade att Gunnar Ardelius hade gjort en ännu tidigare debut så att jag kunde ha fängslats i Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket som jag gjorde i Hjärtans Fröjd, när jag var i fjorton års åldern.

Misstag

Efter regn kommer solsken, men det innebär också att efter solsken kommer regn, och det var precis vad som hände ikväll under mitt kärleksrus och eufori, begick jag ett stort misstag, så det slutar fortfarande inte regna. Det regnar sorg, men jag önskar medömkan, förstårlse, förlåtelse men framför allt önskar jag att det ska sluta regna.