Vad är klockan?

Jag måste säga att jag är lite förvirrad med tanke på att vi ställde om klockan i natt. Jag var lite små rädd för att det skulle visa sig att vi egentligen ställde fram klockan en timme så att jag skulle komma försent till jobbet, men lyckligtvis ställde vi tillbaka klockan en timme, eller? Jag har i alla fall kommit fram till att igår var klockan tio i tio vid den här tiden men nu är den bara tio i nio vilket innebär att jag har en extra timme på mig att pilla mig i naveln och tvångsäta!

Middag på Casa mia


Jag och B var och åt middag på Casa Mia i Malmö igår, sjukt god mat och väldigt mysigt ställe. Jag kan definitivt tänka mig att gå dit igen! Dessutom satt det gulligaste paret bakom oss. En söt men nervös kille som åt middag med en tjej. Ni vet den där pinsamma tystnaden som uppstår ibland och när man inte riktigt vågar se varandra i ögonen utan generat ser bort? Så var det. Dessutom var han jättegullig för han gav henne ett halsband som han satte på hennes själv! Jag längtar tills det blir min tur, men jag har ju B!

Lördagsmys

weheartit

Äntligen får jag åtnjuta av en riktig lördagseftermiddag utan några krav på att man ska plugga eller behöva gå till jobbet. Det känns som en stor lättnad att bara få njuta av tillvaron och se tillbaka på svunna tider då lördagarna var den dag man sov ut men steg upp hyfsat tidigt på förmiddagen efter för att kolla på tecknat på tv och sedan äta en god frukost med familjen medan eftermiddagen gick ut på en massa småplock, ställa om böckerna i bokhyllan, hälsa på farmor, se en långfilm mitt på dagen, åka på små marknader eller köpa en bok. Nu för tiden jobbar jag på lördagar eller vaknar inte förrän på eftermiddagen med en konstant huvudvärk och minimal aptit. Trots att jag var ute igår intogs allting i måttliga mängder och denna dag poängterar ännu mer hur fantastiskt gårdagen var.
Jag är redan ganska nöjd med hur helgen har artat sig trots att den nyss har börjat, och väljer därför att vara hemma ikväll med mina böcker. Fast helt allena kommer jag inte att vara för först ska jag gå ut och äta en bit mat med B men sedan ser jag fram emot en lugn och mysig lördagskväll i höstmörkret.

Rea på Monki

Jag skäms nästan lite över mig själv för att jag har varit inne i samma Monki butik på Entré i Malmö så många gånger den senaste tiden. Jag brukar aldrig titta på rea kläderna men denna gången gjorde jag det och hittade två fynd, både ett långt tight linne och en svart skjorta. Ganska basic plagg som går att använda länge och kombinera med andra plagg. Just nu känner jag mig mest tråkig som bara har svart på mig så nu ska jag spana efter en grovstickad kofta i en annan färg än svart.

Eufori

Jag upplevde ett sådant starkt lyckorus när jag vinglade vägen hem genom natten. Jag har aldrig känt mig så upprymd tidigare men samtidigt har jag aldrig fått höra så vackra ord om bara en och samma person under en och samma kväll. Allting handlade om mig. Det hände ingenting egentligen och kanske var de det som gjorde natten så perfekt och euforisk.

Dags för julmust?

För tillfället är jag uppslupen i en hög av material som jag måste bearbeta tills i morgon(redan) på grund av att jag har examinationsseminarium både torsdag och fredag! Men nu tänkte jag åka ner till affären och ragga upp en julmust som jag blev enormt sugen på att dricka när jag såg att en i min klass drack det på en föreläsning idag. Har ni druckit någon julmust ännu?

Misslyckande


Jag började läsa Anyurus bok, Skulle jag dö under andra himlar, igår och jag har redan gått och blivit smått förälskad. Och när jag blir småförälskad så blir jag barnsligt rädd om ting, så jag ville egentligen inte ta med boken till skolan idag men jag kunde verkligen inte klara en kylig bussresa utan varm läsning.
Klumpigt nog, så hade jag matlåda med mig, Lasange med lite grönsaker, balsamvinäger och lite olivolja, och trots att jag hade matlådan i en separat påse så lyckades jag ändå spilla ut balsamvinäger över både dator och smink, och framför allt på min nya förälskelse, Anyuru! Vilket misslyckande.

Drömmar om närhet

Jag stod kvar i duschen alldeles för länge denna morgon. Jag vaknade av kylan i rummet men det skållheta vattnet kunde inte värma mig, hur länge jag än stod kvar i duschen så kunde jag ändå inte ta mig till sans och kliva ut i kylan. Denna morgon var världen svart och jag ville inte gå utanför dörren ut i mörkret. Jag ville stanna kvar i sängen där mina drömmar om närheten från din kropp fortfarande lever kvar.

Marabou Vinter vit

Tillsammans med en kopp te testade jag Marabous nya choklad, Vinter vit, som av titeln avslöjar att det är vit choklad. Det är verkligen raka motsatsen till det 70% mörka choklad jag tycker om att äta, så därför kändes det lite för sött för min smak. Men det var gott för att vara ett vitt choklad, men jag tycker inte att det utmärkte sig jämfört med andra vita choklad. Jag saknade lite av den där Marabou touchen! Vad tyckte ni? Har ni smakat Marabou Vinter vit?

Hjärtesorgen

Jag trodde att den obesvarade kärleken var den störta hjärtesorgen, men den största sorgen är bekräftad kärlek som dras tillbaka.

Årets julkalender

I samband med mitt inlägg om att julkalendern hade kommit ut i butik så har jag få otroligt många frågor om vad årets julkalender kommer att handla om. Årets julkalender heter Hotell Gyllene Knorren, och handlar om familjen Rantanen som har köpt ett hotell, Hotell Orren, som de försöker rusta upp. Problemet är att det finns en gris som har för vana att lägga sig i hotellgästernas sängar, därav namnet Hotell Knorren. Det sker även en del andra märkliga ting på hotellet och bland annat så ryktas det om att det spökar..
Frågan är om årets julkalender påminner lite om Mysteriet på Greveholm? Eller om den helt enkelt kanske är lite bättre? Vi får se! Läs mer om årets julkalender här.
På bilden ser ni familjen Rantanen. Mamma(Maria Sid) och pappa (Peter Engman). Storasyster Isadora (Linnea Firsching) och lillebror Ingo (Buster Isitt).
Årets radiokalender, "De vilda helgonen", kommer handla om tre barn som ska göra goda gärningar fram till julafton. Det är författaren Ulf Stark som har skrivit årets radiokalender.

Janis den magnifika

Eftersom jag helt har fastnat i boken De fattiga i Lodz så bestämde jag mig för att läsa denna lättlästa ungdomsbok av Johanna Nilsson; Janis den magnifika. Det är skönt att läsa lite lättare böcker ibland som bara är avslappning för ögat, det är vad den här boken var.
Den handlar om Janis som förlorar sin bästa kompis i en massaker och hon beger sig därefter ut på äventyr i sin brorsas stulna bil för att finna sig själv och lite saker därtill. En söt bok med något orealistisk handling, men det jag tyckte om var att Johanna Nilsson skriver på ett så bra sätt att Janis verkligen känns som en 17 åring. Men Johanna Nilsson har skrivit mycket bättre böcker än denna, så jag rekommenderar i så fall att läsa en annan bok av henne!

Handskar från H&M

Jag hittade dessa snygga handskarna på H&M idag. Väldigt snygga, men jag kan inte tillåta mig själv att köpa ännu ett par handskar eftersom jag nyligen köpte ett par på Åhléns. Lite besviken är jag på mig själv för att jag inte väntade med att köpa handskar fram tills nu, för det är först nu jag har behov av att använda handskar och därför kunde jag väntat och köpt dessa i stället. Ett litet ljus i tunneln som framträder just nu är att jag har slarvat bort paret som jag köpte på Åhléns, så förhoppningsvis hittar jag inte dem så jag kan köpa dessa på H&M för 299 kr och använda dem med gott samvete!

Gräsligt fult eller gräsligt snyggt?

Jag har både hunnit skicka in och skriva färdigt min hemtentamen, varit i skolan och träffat gruppen samt varit på Systembolaget. När jag ändå skulle in där så passade jag på att smyga in på H&M och då hittade jag en kavaj på H&M Divided avdelningen. Snygg passform men frågan är om den är gräsligt ful eller snygg?
Det finns enligt min mening plagg som är så gräsliga att det är det gräsliga som gör plagget snyggt. Jag är ganska övertygad om att om man bär den med rätt stil och klädsel så kan det vara snyggt, men det var inget för mig. Otroligt billigt pris i alla fall för er som är intresserade, endast 199!

Tentaplugg och choklad

Jag sitter och försöker förgäves att korta ner min hemtentamen som olyckligtvis har lyckats bli alldeles för lång. Jag förstår inte riktigt hur jag har lyckats med detta med tanke på hur många som kämpar för att få ihop lite ord för att kunna besvara frågorna. Jag äter mörk choklad och dricker cola som tröst.

Jag vet vilken dy hon varit i

Jag har hittat min favoritlåt på Håkan Hellströms nya skiva, Jag vet vilken dy hon varit i. Lyssna!

Jag fattas dig

weheartit
Jag vaknade innan klockan ringde och låg kvar i sängen kippade efter andan. Solen började ta sig igenom sprickorna i persiennen och jag kunde känna hur genomträngande morgonkylan var även om den är vacker. På min näthinna satt bilderna kvar från de mardrömmar jag haft de senaste nätterna. Jag drömmer om hur du fattas mig i varje beröring och i varje doft. Jag drömmer hur doften från dig har fastnat på någon annan och hur alla smekningar du borde gett mig har du givit till henne. Det skär i mig. Det förgör mig. Det känns som att jag håller på att bli galen.

Pocketfynda hos Bokus!

Bokus har de just nu ett kanonerbjudande att man kan köpa två pocketböcker för endast 49 kronor! Det är visserligen på speciellt utvalda böcker, men jag tycker att det var ganska bra utvalda böcker överlag. Bland annat finns det en bok som heter Om det så skulle kosta mig livet av Margaretha Sturesson som jag väldigt gärna skulle vilja läsa. Därför tror jag att jag ska klicka hem den boken och ytterligare en innan de tar slut!

Wayne´s och tentaplugg

Jag har varit så fokuserad på att göra färdigt min hemtentamen som ska vara färdig tills på fredag, att jag trängt undan allting annat. Men nu har jag inte så mycket kvar, och dessutom är det snart fredag så jag har inte så mycket mer val än att skicka i den då.
Jag och Emma pluggade, för omväxlingens skull på Wayne´s idag samtidigt som vi åt en grillad vegetarisk macka med surdegsbröd och drack kaffe för att sedan plugga vidare. Det är ett ganska bra ställe att plugga på även om ljudnivån då och då är ganska hög så är det en väldigt mysig inredning och härliga stolar! På bilden ser ni förresten mina ringar i bakgrunden.

Förstasidan!

Man får ju liten av en chock när man dystert loggar in på sin blogg och tänker att man har varit en dålig bloggare men upptäcker att man har fått hur många kommentarer som helst och att man är med på blogg.se framsida! Kanonkul! Tack för alla kommentarer!

Julkalendern är på plats i butik!

Efter att jag hade varit och tränat cirkelgym ikväll så körde jag in om ICA Maxi för att köpa rotfruktschips. Så fort jag kommer in genom dörrarna så möter dessa vackert bruna kalendrar i tre små svarta ställ mig, årets julkalender!
Jag blev otroligt lycklig och när jag fortsatte en liten bit längre in i butiken så hade det börjat lite smått med att sätta upp julpyntet. Min första tanke när det gäller julpyntet var att det var alldeles för tidigt, men när jag tänkte efter så insåg jag att vi närmar oss slutet av oktober, och därefter är det november, sista månaden innan jul! Jag ser fram emot allt detta glittrande och varma, men hur känner ni? Är det för tidigt med julkalendern?

För vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar

Det är nog bara jag som lyckas få med ett stort och fett fingeravtryck mitt på Håkan Hellströms nya platta när jag ska fotografera den. Tror ni dessutom inte att så fort jag kom in med skivan innanför dörren så tappade jag den i golvet så att fodralet sprack?
Hur som helst så försöker jag att fokusera på studierna men min hjärna stretar hela tiden emot. Som tröst i dessa jobbiga dagar så lyssnar jag på Hellströms nya skiva, Två steg från paradise, som spelas i bakgrunden medan jag desperat försöker förstå vad det är jag läser.

Dofter från förr

Det blev en något försenad frukost denna förmiddag på grund av plugghysteri som råder i min hjärna för tillfället. Paniken börjar växa i bröstet och stressen får pulsen att slå snabbt och jag känner mig helt handfallen, jag vet inte riktigt var jag ska börja.
Det blev i alla fall två goda och grova mackor med smör, ost och gurka på till frukost. Egentligen så är det ingen höjdare direkt, utan det är själva känslan. Känslan av att skiva tunna ostskivor som går i sönder och doften från förr när jag skar alldeles för tjocka och ojämna brödskivor och tanken på blanka små gurkskivor med aromat på.

Ett starkt bokbegär

Ännu en frostig morgon, fast idag är det en måndag. Denna måndag tänkte jag starta med ett inlägg om en bok, som jag fick ett tips ifrån en annan blogg som höll på att läsa den. När jag läser baksidan av boken så håller jag på att bli helt galen av hur fantastisk denna boken verkar vara. Såhär står det på Adlibris om boken:
"Har ni känt, frågar kvinnan med det rödtonade håret, den där saknaden innan man lämnas? Saknaden på förhand, efter någon, något, efter allt det man har som är förgängligt. Ibland saknar jag känslan av tuschpennans raspande mot pappret redan medan jag ser bläcket sugas in och pennskaftet röra sig av min hand. Jag saknar tanken medan den slår mig och älskaren när jag möter honom; och medan kyssen är på mina läppar, min egen tunga och min andedräkt varm i den, då är den där sugande dragande svindlande kittlande känslan inget annat än 

saknaden
."
Jag håller på att bli alldeles till mig av begärelse, det låter så fantastiskt underbart detta lilla stycke text. Som vanligt ska man inte ta ut glädjen i förskott för bokens innehåll lever kanske inte upp till mina nu, skyhöga, förväntningar. Boken heter Åh, kom och se här och är skriven av Hannele Mikaela Taivassalo. Finns det någon som har läst boken och i så fall, vad tyckte ni om den?

Fler frostmorgnar

När jag vaknade denna söndagsmorgon glittrade hustaken av frost. Jag gjorde två mackor och kröp ner i sängen igen med en bok. Jag önskar mig fler morgnar som denna, men jag får en känsla av att jag åtminstonde kommer se mycket mer av frosten ju längre tiden går.

Kettle chips

Jag blev inspirerad av en nyfunnen vän från Göteborg som hävdade att ska man äta chips så ska man äta Kettle chips, så då bestämde jag mig helt enkelt för att göra detta. Väldigt goda men just den här sorten med sea salt och balsamic vinegar påminner mycket om Estrellas vinägerchips både i smaken och i konsistensen. Goda chips, men jag tyckte inte det var något speciellt med dem förrutom att de kostade nästan en tia mer än andra chips och att det var en mycket mindre påse.

Lördagskväll

Det blev både tåg och bussresa mot Malmö för att hämta bilen för att sedan åka och köpa chips på ICA Maxi samtidigt som jag kände mig alldeles hjälplös. Men så sa tjejen i kassan att jag hade en fin sminkning och då blev allting lite bättre.

Skor från Monki

Jag köpte dessa skorna på Monki igår. Väldigt mjuka och bekväma höstskor och nu slipper jag gå i mina slitna svarta Converse. Jag ska försöka slänga upp en bättre bild senare!

Man måste dö några gånger innan man kan leva

Jag köpte Håkan Hellströms nya skiva igår, Två steg från paradise, när vi var på Entré för att få skivan signerad. Jag köpte skivan innan Hellström dök upp på platsen också gick vi runt lite på Entré och jag köpte bland annat ett par skor på Monki.
När vi kom tillbaka till Skivlagret var det en så ofantligt lång kö att både jag och B gav upp med en gång och bestämde oss för att gå och ta en kaffe på Waynes för att sedan komma tillbaka och se om kön hade blivit mindre. Tjugo minuter efter att han börjat signeringen kommer vi med våra kaffekoppar i handen och då ser vi hur hela kön är borta samtidigt som Håkan Hellström kommer gående med sina assistenter och springer iväg ut. Vilket misslyckande! Hade vi bara dykt upp fem minuter tidigare så hade vi inte missat HELA signeringen. Typiskt. Men skivan fick jag ändå, och en skymt av honom!

Ring från Gina Tricot



Medan jag gick på Entré med B och dreglade över Håkan Hellström och funderade på vad jag skulle göra utav den här fredagskvällen så införskaffade jag mig en ny ring. Snygg va?

Alla rätt på hemtentamen!

Fick precis reda på att jag klarade min tentamen, och dessutom fick alla rätt!

Håkan Hellström signerar på Skivlagret Entré

Håkan Hellström signerar sin nya skriva idag på Skivlagret på Entré i Malmö idag klockan 17.00, och gissa vem som kommer att vara där? Eller ja, jag vill verkligen vara där! Nu ska jag bara försöka få med mig B dit och dessutom samla energi för att stå i en lång kö.

Den ideala tegelstensboken

Jag kom precis på den mest ideala tegelstensboken att läsa till i slutet av november, Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams som har legat i min bokhylla och dammat alldeles för länge. Detta hade verkligen varit en bra tillfälle att ta sig an detta projekt. Problemet är att jag har fastnat i De fattiga i Lodz av Steve-Sem Sandberg och jag har dessutom börjat läsa en lite lättare bok vid sidan av, Janis den magnifika av Johanna Nilsson, så jag har inte ens börjat läsa min första tegelsten. Så frågan kvarstår, kommer jag hinna läsa två tegelstenar till i slutet av november när den ena boken är på 900 sidor och jag inte ens har börjat?

Aldrig förstummas tonen från himlen


I loved you first, I loved you first

När man upplever äkta kärlek så andas med samma lungor och slår med samma hjärtan. Tanken på att överge den andre är befängd. Om man skulle lämna varandra så finns det en heroisk orsak, som att han dör i Andra världskriget, eller i en annan olycka där han räddar hundratals barn med sitt liv som insats, eller så befinner han sig på andra sidan jordklotet för att han är tvingad till det, medan hans hjärta vilar hos mig. Eller så står han i World Trade Center när planet flyger in i byggnaden och han dör och jag lämnas kvar med ett brustet hjärta som aldrig kommer läka igen då han var mitt livs största kärlek. Då är det okej, då är det fortfarande äkta kärlek, men om man lämnar mig utan anledning, då fanns det ingen äkta kärlek.

Skor från Zara

Jag håller på att bli galen för de har så himla snygga skor på Zara just nu. Jag och B var i butiken i förra veckan och jag tror inte jag såg en enda sko som jag inte tyckte om. Jag är sugen på att köpa de svarta pumpsen, läckra, men samtidigt känner jag att det inte är prioritet ett just nu att köpa ett par festskor. Men jag tror att jag ska avvakta lite tills i slutet av månaden.

Jag vill bara beklaga mig

Hela min dag sprang iväg och det enda jag har gjort är att sitta med näsan i böckerna, vilket förstås är otroligt bra. Synd bara att böckerna jag läser är studentlitteratur, och att alla böcker jag beställer från Adlibris och Lycknis också är studentlitteratur. Om jag inte hade börjat studera, då hade jag haft väldigt mycket pengar till att lägga på vacker skönlitteratur! Fast egentligen inte för då hade jag inte fått alla extra pengar i form av studiebidrag. Äh, jag ville helt enkelt bara beklaga mig över hur mycket jag saknar att läsa vanlig skönlitteratur.

Kappa från Laredoute

Just nu har jag all anledning till att ha näsan instängd i studentlitteraturen, men trots att jag har betydligt mycket kvar att skriva på min hemtentamen (jag har knappt börjat skriva på den) och med grupparbetet så kan jag inte göra annat än att leta efter en vinterkappa. Dunjackor i all sin charm, men det är verkligen ingenting för mig. Det påminner mig om min grymt senapsgula dunjacka som jag hade på mig när jag gick i lågstadiet. Jag tycker synd om mig själv.
Jag har i alla fall hittat en potentiell jacka hos Laredoute, som egentligen är väldigt enkel, en svart kappa som är något längre än vad jag är van vid, med en detalj på ryggen och knappar fram. Jag kände att det bästa alternativet för mig är att satsa på en svart kappa i alla fall, för då kan jag kombinera många andra mysiga plagg till kappan i vinter. Jag ska nog klicka hem den nu. Sen ska jag nog börja plugga, kanske.

On my heart

Jag sa att jag behövde prata med dig, men antagligen så lyssnade du aldrig då du inte gav mig en enda chans att få berätta. Jag ville berätta om hur ont det gör i mig att möta andra män, och se hur de bara är ute efter att förnäma mig. Det får mig att tänka på att jag aldrig kommer möta någon så oklanderlig som du. Hur länge och vart jag än söker, så kommer jag aldrig att finna någon som berörde mig så ömt som du. Det var bara det.

You're drunk, you need it


Jag vill att någon ska vänta på mig

Jag vill att någon ska vänta på mig. Jag vill att någon ska längta efter mig under nätterna och vandra planlöst runt på dagarna och vänta på min ankomst. Jag vill att det ska finnas någon som väntar på mig på busshållplatsen eller på perrongen, som sitter länge på en och samma bänk och bara tänker på mig. Jag vill att det ska finnas någon som saknar mig, och jag vill sakna honom.

Socialt arbete: en grundbok

"När vi bejakar vårt eget och alla människors höga och lika värde uttrycker vi ett slags kärleksförklaring till livet."

Väska från H&M

Det blev ingen jacka som jag var inne på innan, utan det blev en väska i stället. Det lustiga är att väskan är en kopia av jackan fast då i en väskform. Jag köpte den förra veckan och hade den på mig nu i helgen när jag var ute. I morgon är det dock fredag igen, kan ni förstå hur fort dagarna har gått denna veckan?

Kanellbullar

Det blev ingen kanelbulle för min del på kanelbullens dag, men dagen efter blev det kanelbullebak med både pärlsocker och kristyr, dock var klassikern med pärlsocker fortfarande godast. Lite dåliga bilder för jag fotade med mobilen.

Lördagsnatt och söndagsmorgon

Det bjöds på shot av B, turkisk peppar. Då kan det inte bli annat än en bra kväll!
Haha, jag ser ut som en jätteglad gris.
Lite säckig men ändå, linne från Monki, kjol från H&M, kavaj från Vero Moda, armband från Lindex och rött nagellack.
Det var verkligen en kanonkul kväll med käraste av dem alla, B. Det slutade så väl att jag tog första bussen hem klockan kvart i sju på söndag morgon!

Espresso House

Jag är ledsen för att jag har varit en sådan urusel bloggare den senaste tiden, men allt trevligt som sker i mitt liv varvas hela tiden av något som gör fruktansvärt ont. Idag tänkte jag i alla fall berätta något positivt! Jag har nämligen varit på två arbetsintervjuer på Espresso House och idag var det min första dag där, fast i och för sig är det ju "provjobb" dessa tre första arbetstillfällena, men det är ju till för att jag ska lära mig. Men, om man nu får ta ut glädjen i förskott, så lär ni numera träffa mig som barista på EH på Malmö Airport!

Över mörka gator och otröstliga torg

När jag vandrade längs de mörka gatorna och passerade torget täckt av fallna löv ville jag bara vara hos någon. Vem som helst. Bara för att känna närhet, fast att jag med största sannolikhet hade ångrat mig dagen efter.
Jag är så arg på mig själv för att jag aldrig uppskattade de stunderna då du la din arm över mig och drog mig tätt intill mig när vi gick över dessa mörka gator, och jag är så fruktansvärt arg på mig själv för att jag tog för givet att du fanns där och väntade på mig sovandes under ett varmt täcke när jag traskade över ett torg med kullersten.
Allt jag önskade nu var att komma hem och krypa ner tätt intill dig och älska dig av hela mitt hjärta, men nu är det för sent. Nu får jag vandra över torg och gator i otöstlighet och ensamhet, och jag kommer aldrig att förlåta mig själv för det.
Nu ligger jag alldeles ensam i sängen och jag fryser något så fruktansvärt.

Linne från Monki

Jag köpte ett nytt linne på Monki i onsdags. Det är transparenta, svarta mönster i linnet så det blir lite genomskinligt. Jag tänkte ha detta på mig ikväll, men alla kläder får mig att frysa. Jag köpte även en svart kjol från Vero Moda och ett brunt linne på Gina Tricot, ganska basic.
Idag ska jag iväg på min andra arbetsintervju, och om jag hinner ska jag åka in och leta efter ett halsband. Önska mig lycka till!