I morgon får jag öppna första luckan i min chokladkalender!

Det börjar nästan pirra lite i magen över känslan att i morgon börjar nedräkningen till julafton och i morgon får jag öppna första luckan i min chokladkalender. Jag är glad att jag kunde hitta barnet inom mig, för att jag tror att det är vad som krävs för att man ska kunna njuta av den trivsamma stämningen kring julen. Eller vad tror ni?

Fortsätt när mörkret kommer och allt gör ont

Jag förstörde det sista hoppet, medvetet. Jag har känt hur det knutit sig i bröstet i några dagar sedan jag tillintetgjorde hoppet, men det är först ikväll som hjärtesorgen tvingade mig till tårar. Jag är så fruktansvärt ledsen och den enda som kan trösta mig är du.

Flyttning och sittning

Kära vänner, idag flyttar jag in i min brors lägenhet i Malmö, det ska bli spännande! I lördags var det som sagt sittning i Lund med mina klasskompisar, men jag glömde självklart kameran på förfesten och kan inte återfå den från tidigast onsdag. Alltså hann jag bara ta foton på förfesten och dels så kan jag inte ta några nya fotografier. Men jag har några foton från Camilla.

Tystnad

weheartit
Jag går genom tystnaden, och det enda som finns kvar av oss är våra fotspår i snön som håller på att suddas ut.

Nytt halsband från H&M

Efter dagens föreläsningar gick jag och några klasskompisar på gågatan genom Malmös snöyra och köpte ytterkläder och maskeraddräkter inför en sittning vi ska ha med klassen på lördag. Vi var inne på H&M på Storgatan som numera helt har gjort om sin butik så den ser alldeles fantastiskt stiligt ut! Jag hittade ett nyinkommet halsband där som jag avvaktade med att köpa tills jag köpt något fint att ha till. Men nu har jag en bild i huvudet och tänkte köpa det i morgon för 199 kr. Ni hittar det på H&Ms hemsida.

Jag minns dig genom snön


Snön som jag så naivt har längtat efter har äntligen lagt sig som ett mjukt lager nysnö och vackra iskristaller över världen där vi tidigare tillsammans brukade ströva. Jag tänker inte på dig, utan jag minns dig genom snön. Jag kan se hur snöflingorna dalar ner och fäster sig på din ena ögonfrans och jag kan se oss oskuldsfullt älskande innan vi mötte hjärtesorgen.

En värld full av misstro och ohållbarhet

weheartit

I en nedlagd hamnstad full av misstro och ohållbarhet Mötte jag min kärlek

Utmattad

Ibland dansar det så vackert på fönsterrutorna när man vaknar.
Jag har inte känt mig så fruktansvärt utmattad på ytterst länge, och även om jag visserligen har varit i skolan hela dagen, stuckit och tränat direkt efter och levt på Wasas knäckebröd hela dagen så är det inte likt mig att vara såhär trött. Jag la mig en stund på soffan efter att jag hade ätit hur mycket mat som helst, men inte blev det bättre för det för just nu känns det som att mina ögon bara ska sluta sig av sig själv och jag kommer falla ner med ansiktet i datorn och somna med en gång! Tidigt i säng är vad som gäller för mig.

Fredag till söndag

Fredagskvällen övergick till en fredagsnatt med varma och salongsberusade vänner. Vi drack rött vin och skrattade i ett mysigt dunkelt ljus medan natten utanför var så mörk men den kunde inte nå oss. Det var en mycket trevlig kväll med ett mycket trevligt sällskap som jag spenderade min fredagskväll.
Idag har jag jobbat ett åtta timmarspass med dubbelt betalt och i morgon väntar en helt ny dag med flera föreläsningar och vackra människor men först och främst så ska jag njuta av den här söndagskvällen med lite vinglögg och med att kolla på Beck.

Mocca

Förlåt för att jag kommer bort mig själv ibland, men det kan vara så fruktansvärt skönt att försvinna, även från sin egen blogg. Nu ska jag försöka åtgärda den dåliga uppdateringen med att först och främst berätta om gårdagen som först spenderades med en fika på Mocca med Emma och sedan en hemma kväll hos mig med både mat, chips, te, kaffe och julmust! Vi såg på Så mycket bättre samt en film som hette Closer på tv2 med Jude Law och Julia Roberts.

Fredag

weheartit

Överkomlig

weheartit
Det skär lite i hjärtat över småting som ger mig ångest i vardagslivet, men som sagt tillhör de känslorna vardagen så det är ingenting jag inte levt utan tidigare och därför vet jag att det är överkomligt. Jag hoppas att den värsta hjärtesorgen har lämnat mig nu.

Bittra smällkarameller

Jag har jobbat på fritids idag och ägnade större delen av eftermiddagen åt att lära några av barnen att göra smällkarameller. Jag visste inte ens själv att jag kunde, men jag antar att min barnsliga instinkter tar överhand när det finns så mycket material som kan bli till mycket pyssel och mys.
Numera på riktigt uruselt humör sen jag kom hem. Jag känner mig fullständigt bitter över att jag efter att ha jobbat hela dagen, måste plugga hela kvällen och ännu bittrare blir jag på mig själv när jag inser att jag inte kommer plugga ett dyft denna afton.

En liten överraskning

Det har varit en ganska händelselös förmiddag eftersom jag i stället för att stiga upp klockan tio och studera, inte vaknade från vid tolv tiden. Jag har hunnit studera ungefär femton minuter och därefter gav jag upp mitt ensampluggande och bestämde att jag skulle träffa Emma i eftermiddag och plugga på skolan och därefter ska jag träna. Så ser planerna ut för dagen.
Jag har förberett en liten överraskning till Emma i form av en present som hon ännu inte vet någonting om, som hon ska få idag eftersom hon fyllde år i söndags. Det är egentligen ingenting speciellt, utan mer en gest, men ja, mer än så vågar jag inte säga!

Christmas with friends

Måns Zelmerlöw har släppt en julskiva som heter Christmas with friends. Skivan säljes endast i ICA butiker och tio kronor går till Childhood. Den kostar endast 89 kronor om man har ICA kort! Jag funderar på att köpa skivan, dels för att skänka pengar såhär vid juletid och dels för att det hade varit mysigt med ännu en julskiva. Ja, ni hör väl att jag är en sådan som går på alla försäljningsknep?
Synd bara att det är Zelmerlöw som sjunger, för jag är inte så förtjust i honom. Vad säger ni? Kommer ni köpa Christmas with friends? Ni kan lyssna på tre av låtarna på skivan samt läsa mer om den här.

Sahlin avgår!

Bildkälla
Igår släpptes nyheten att Mona Sahlin beslutat att avgå. Antagligen för att hon kände att hon inte hade tillräckligt med stöd från partiet. Helt rätt i min mening. Visserligen har det varit svårt för Sahlin som första kvinnliga representant för Socialdemokraterna att ta över efter bedrövelsen efter Göran Persson, men hon passar inte som statsminister. Det krävs enligt min mening någon med pondus, som är nytänkande och gärna yngre. Ett väldigt bra beslut i min mening att hon valde att avgå, och själv hoppas jag på Nya Socialdemokraterna! Vad känner ni?

Natten

weheartit
Jag fläktade upp natten och rev upp sårskorporna av oläkta känslor och ältade mitt lidande allt för länge. När jag till sist somnade drömde jag om hur jag körde på inre ringvägen som var alldeles fylld av blod. Det var som ett gigantiskt blodbad där det stod poliser, ambulanser, brandmän och människor som led liggandes på marken. När jag körde i cirkulationsplatsen trodde jag att hemskheterna skulle vara avta men när jag körde av såg jag ytterligare skrot som var resterna efter en bil där det stod en brandman och kräktes blod. Jag körde vidare över levande, halva, kroppar med sargade ansikten.
Där någonstans vaknade jag av alldeles för lite sömn och med en dröm och ett samvete som kommer plåga mig hela dagen. Måste varit den i särklass bästa natten att vakna upp ifrån? Det går egentligen inte att jämföra med den natten man vaknar upp med svullna ögon med avsaknaden så påtaglig, och inser att han inte älskar mig längre.

Fjortonde november

Jag känner mig oerhört glad till lynnet då denna dag har flutit på och avslutats med en positiv överraskning. Jag har jobbat hela dagen men trots detta har jag i stället för att plåga min hjärna med motgångar har jag istället sett positivt på allt och helt enkelt haft en riktigt bra dag. Det verkar dessutom som att jag ska bo i min bros lägenhet medan han är i Thailand från och med den tjugonionde november. Tänk att trots att detta är bara över en mindre period, så kan det ställa om hela min vardag. Jag ser verkligen fram emot detta! Nu ska jag fortsätta se på Beck.

Like a G6

Jag kan inte låta bli att bli lite sugen på att gå ut ikväll också när jag lyssnar på den här låten. Dock känner jag att jag har slösat för mycket pengar på öl som jag inte ens druckit upp och dessutom ska jag jobba i morgon så det får nog bli en myskväll denna afton också sparar jag partylåten till nästa helg!

I keep dancin' on my own?

Denna fantastiska morgon började med att jag inte vaknade på morgonen utan inte förrens på eftermiddagen, närmare bestämt klockan 14.30. Jag tycker att man ska tolka det som att gårdagen var mycket trevlig eller att jag personligen, var väldigt dryg. Jag tror att det en blandning av två världar där även om det faktiskt var trevligt igår. Frågan är om jag ska visa en bild där jag medvetet ser dum ut eller inte är medveten om det? Ni får en bild när jag dansar så.. fint. Jag har i alla fall linnet från Monki och kavaj från Vero Moda på mig.

Tips på maskeradkläder?

Hehe, hittade den här bilden på Camillas blogg på henne och mig från när vi var ute med klassen en onsdagskväll, ser lagom party ut. Vi ska på sittning med klassen i Lund om två veckor ungefär, och vi ska klä ut oss dessutom. Så jag behöver lite tips på vad man kan klä ut sig till, har ni några tips? Jag har tittat lite på partykungen, men vet ni några andra hemsidor?

En bitter fredagsförmiddag

Just nu sitter jag i skolan och är bitter för att det är så dåligt väder så att jag inte känner för att göra någonting överhuvudtaget ikväll. Dessutom har mina klasskompisar inte dykt upp ännu så jag sitter här själv och kan inte komma vidare i pluggandet för jag har fastnar helt. Det regnar och är ruggigt väder men det är ändå inte så kallt, så jag kan inte börja använda min kappa ännu. Jag behöver nog en julmust som kan pigga upp mig lite.

Onödiga ting

Ibland är dagar som denna har varit, väldigt välkomna. Dagar då jag faktiskt inte gör någonting och njuter av det. Om målet hade varit att jag skulle plugga så lite som möjligt idag så har jag definitivt uppnått det. Jag har gjort alla mer eller mindre onödiga ting som visar sig vara rätt bra ändå. Ätit pepparkakor med ädelost på tub, pratat med hunden, tränat IndoorWalking, ätit mintchoklad, aktiverat mitt CSN-kort och ringt till tandläkaren. Jag är väldigt stolt över mig själv för att jag har orkat med att göra alla dessa onödiga ting.

Min fina längtarhund

Han är så fin min lilla hund. Han bara sitter, eller står, i kökssoffan i hallen och tittar ut genom fönstret i tamburen och väntar, kanske till och med längtar.

När vi går genom tiden

Jag orkade inte åka till skolan idag, istället sitter jag hemma i mina lila Nalle-Puh pyjamasbyxor som jag fick av min mamma i julklapp när jag gick i 6:an. Lite otroligt att jag hade samma storlek när jag var 12 år som jag har idag. Jag dricker glögg för första gången den här hösten och går genom tiden i ett tomt hus med min nya kappa på mig och lila pyjamasbyxor och känner mig som ett barn igen.

Hemsk programledare i Efter tio idag!

Jag fastnade för Efter tio idag och jag sitter och blir så oerhört irriterad eftersom det är en annan programledare idag än Malou von Sivers. Den andra programledaren är Alexandra Pascalido och hon är alldeles förskräcklig! Väldigt tråkigt eftersom det annars brukar vara en så mysig stämning med Malou von Slvers i Efter tio.
Hon intervjuade precis Jasmine Kara som hennes bok som bygger på hennes liv. Kara utsattes för misshandel av sin pojkvän och försökte därefter ta sitt liv vid flera tillfällen. När hon berättar om detta säger Pascalido: "Knarkade du inte? Hade du ingen anorexi eller nått, eller var det bara misshandeln?!". Herregud, hon är alldeles fruktansvärd. Alldeles för påträngande, okänslig och skrikig.
Snart ska Ola Rapace vara med, och han gillar vi!

När är en jacka för dyr?


weheartit

Jag blev lite nyfiken på vad ni läsare tycker om vad som är för dyrt för en jacka efter att jag hade sett att några av er hade kommenterat inlägget om kappan från Acne. Hur mycket pengar ska man lägga ner på en jacka och när är en jacka för dyr? Vad tycker ni?
Personligen skulle jag dra gränsen vid 2000 kr i nuläget men samtidigt tycker jag det är oerhört viktigt att man köper en jacka som man verkligen tycker om. Dessutom beror det lite på omständigheterna, om man verkligen har sparat till en jacka som är lite dyrare för att man verkligen tycker om den borde man absolut köpa den.
Dessutom funderade jag lite kring kvalité på plagget och om man köper en ganska neutral jacka som man kan tänka sig använda i flera år, så kanske det är mer värt pengarna? Själv vill jag helst köpa en ny varje/vartannat år.

Min vinterkappa!

Det blev ingen Acnejacka för min del, men när vi var i Lund så sprang jag in på Topshop och hittade den här kappan som är som en cape och detta är numera min vinterkappa! Den kostade 1599 kr och det är ett mer rimlig summa för min del. Lite skeptisk är jag till att den är så bred, vilket gör att jag ser ut som en jätte, men det är väl som man inbillar sig. Jag ska lägga upp en ordentlig bild senare så får ni se hur fin den är i verkligheten! Ni hittar den här.

Den perfekta jackan är alltid för dyr

Jag vaknade upp denna morgon på ett märkligt bra humör trots att hela min kropp kändes mörbultad. Det beror väl på tuff träning i kombination till en konstig ställning när jag sover.
Jag gläds över att jag ska iväg till skolan och sedan ska jag bege mig till Lund för att hitta en efterlängtad vinterjacka, och nu är det så himla kallt så snart köper jag vilken som helst! Jag har hittat en jättesnygg från Acne, synd bara att jag känner att 4000 kr för en kappa är lite maffigt för mig som numera är en fattig student. Annars älskar jag detaljerna på armarna och skärpet i midjan. Typsikt att när man hittar den perfekta jackan så är den alltid för dyr! Är det inte så?

Kanal 5 står för nöjet ikväll

Jag gjorde allting jag planerat att göra, pluggat i skolan, jobbat och tränat. Apropå att jobba så kunde jag ju inte låta bli att köpa ICAs julmust på rasten eftersom jag till råga på allt har blivit mer eller mindre julmustgalen. Jag köpte light och jag tyckte den var helt okej men tanke på att det var ICAs eget märke. Jag luktar clementin om fingertopparna och nu ska jag se på Desperate Housewives, Cougar town och The middle, det är alltså kanal 5 som står för nöjet ikväll!

Nionde november

weheartit
Det är för tidigt för att vakna, för kallt för att stiga upp ur sängen och för sorgset för att leva.

Åttonde november

weheartit
Jag var rädd för att jag skulle sluta andas av mina tankar som till största del numera består av galenskap, kombinerad med tristess. Men nu verkar det plötsligt som att vardagslivet börjar dra igång igen och äntligen kan jag börja stressa och sluta tänka, känna, låta hjärtat få vila. Jag har precis kommit hem från jobbet och i morgon ska jag försöka hinna med att vara i skolan på förmiddagen, jobba på eftermiddagen och snabbt ta mig in till träningen och köra ett pass med cirkelgym. Jag önskar bara att jag hade kunnat sluta tänka på dig inuti hjärtat.

Skolan

Jag sitter i skolan tillsammans med en klasskompis och försöker ta mig igenom träsket av analyser och hemtentamen. Just nu äter jag en macka med mozzarella, tomat och pesto och dricker julmust. Jag ska sitta här ett par timmar tills jag börjar jobba klockan fyra.

Skulle jag dö under andra himlar

"Jag tänker på dig varje dag, jag pratar med dig inuti hjärtat hela tiden."
Jag har så svårt för att recensera böcker som jag tycker om för att det helt enkelt inte finns någonting att säga. Det finns positiva saker som jag kan säga, att Anyurus roman är det vackraste jag läst på länge och att det fick mitt hjärta att brista lite till efter varje sida. Det finns inte så mycket att skriva om man ger en bok högsta betyg, vilket Skulle jag dö under andra himlar får av mig. Fantastiska böcker som denna, är böcker som får mig att känna varenda liten känsla och relatera till vart enda minne jag har inuti mig och väcka detta till liv. Precis som i citatet ovanför, jag har aldrig känt igen mig så mycket som i dem orden.

Casa mia, igen!

Efter att jag och B lyssnat på den vackra konserten så var både jag och B riktigt vrålhungriga och rusade in på det närmaste och bästa stället vi kunde komma på, Casa Mia. Vi hade redan bestämt att det var pizza vi skulle äta, så jag beställde en med champinjoner, tomat, ost och vitlök. Väldigt gott, så gott att jag nästan klämde hela pizzan!

Alla själars dag

Jag och B var på konsert av S:t Petris kyrkokör på Rådhuset i Malmö nu på Alla själars dag. Väldigt vackert, men jag kan ju lungt säga att jag och B drog ner medelåldern rejält. Musiken var inspirerad av Johann Sebastian Bach och av John Rutter - återigen så var det väldigt vackert. Nu ska jag kolla på Beck och dricka julmust!
"Nådig Herre Jesus, giv dem vila, evinnerligen." Ur djupen

För han älskade henne inte och hon märkte inget

weheartit
Jag har strövat utan mening i två månader och vandrat in i november. Jag trodde att jag skulle se hösten virvla utanför fönstret från din sängkant. Du skulle hålla om mig, bädda ner mig, omsluta mig och skydda mig från kylan. Snart har hösten passerat och jag har inte vaknat upp i din bädd och sett löven falla utanför fönstret en enda gång. En sådan tomhet.

ICA smygstartar med sitt egna julsortiment

ICAs julmust, ICAs pepparkakor, ICAs glögg, ja listan kan göras lång nu när ICA smygstartar med sitt egna prisvärda julsortiment. Frågan är hur det smakar, och kan man verkligen ersätta Blossas glögg med ICAs glögg? Vad tror ni? Har ni smakat någonting ur ICAs julsortiment?

Vilken chokladkod är din?

Jag gjorde testet på Marbous hemsida där man svarar på några frågor och får fram en chokladkod där det står vilken sorts choklad jag gillar och vad jag har för personlighetstyp. Personligheten som hette "Energiknippet" hängde väl ihop ganska bra, men enligt Marabou så tycker jag mest om Mjölkchoklad som var "ingenting för exhibitionister och bråkstakar", och även om jag tycker att det är gott så är Daim favoriten. Gör testet här.

Hellströms nya skiva på Spotify

Äntligen finns 2 steg från paradise (2010) på Spotify så jag passar på att lyssna på Jag vet vilken dy hon varit i, på repeat i höstmörkret. Ni måste lyssna på den låten! Den är så fin, och det finns mycket andra fina melodier också! Har ni lyssnar på 2 steg från paradise och vad tyckte ni om skivan?

Arbete

Jag köpte en ny klocka! Den är lite för stor men jag tror att jag kan justera den senare. Idag väntar ett åtta timmars arbetspass mellan 12-20 denna fredag så räkna inte med mig idag. Jag försöker redan nu förbereda mig inför kvällen, fast jag har ingen aning om vad jag ska göra men vi får se vart det bär av denna afton. Hoppas ni får en väldigt trevlig fredag med extra mys!

Billiga hårprodukter

Jag köpte bland annat en flaska hårspray av märket Bobbys, samt hårmousse och styling gel och balsam i samma märke. Dessutom köpte jag två flaskor med got2be hårspray som låg på halva priset ungefär jämfört med en vanlig butik. Bobbys hårspray kostade nog bara en fjärdedel av priset jämfört i butik.


Mer eller mindre onödiga ting


Fodral till kameran!
Skal till min Iphone, lite roligt va?
Här var i alla fall en liten del av sakerna jag köpte, och då menar jag liten. Jag köpte även hårfön (99 kr), pennskrin (7 kr) och både julklappar och födelsedagspresenter som jag då inte kan lägga ut bilder på för då blir det ju ingen överraskning! Det kommer dyka upp lite fler saker senare, jag sparar det bästa till sist!

Pocketnytt

Pocketböckerna kostade endast 39.90 kr så jag var ju mer eller mindre tvingad till att lossa tyglarna och köpa en bok. Jag känner mig faktiskt ganska stolt över att jag höll mig till en bok, observera, en bok. Det här var en bok som fångade mitt intresse som jag läst lite om tidigare; Den dagen min dotter blev galen av Michael Greenberg. Någon som har läst den och vad tyckte ni om den i så fall?

Jag har träffat B, Morgan och Ola-Conny idag!

Undrar om ni kan gissa vad jag varit med tanke på den föga avslöjande titeln på inlägget? Det är ganska uppenbart att jag har spenderat hela dagen på Ullared, och ja, jag träffade dem alla idag. Nu är jag helt slut efter allt slöseri men det har varit en väldigt trevlig dag. Jag kommer slänga upp lite bilder i morgon!

Lanvin for H&M

Nej, Lanvin for H&M har ju faktiskt inte undgått mig heller, men jag känner att jag inte riktigt har fått en klar uppfattning om hur det kommer att se ut trots allt. Men jag gillar verkligen dessa plaggen ovan. Vad tycker ni om Lanvin for H&M?
Det finns mer plagg och även en video att titta på hos H&M.

Tredje november

Jag har träffat någon som får mig att le, fast han vet inte om det ännu. Jag kanske kommer att berätta det någon gång framöver, att han får mig att le.

Andre november

Denna dag vandrar jag planlöst runt i den mörka hösteftermiddagen. Vinden slår emot mig och löven fastnar i mitt hår. Det piper i mina lungor efter luft men jag kan ändå i förmå mig till stanna. Jag måste försätta gå genom rusket av förakt och bedrövelse. Jag vill bara hitta en väg hem.

Kära B


När vi var och åt sa B att när hon var liten hade hon tyckt det var så himla roligt med salt och pepparkaren på bordet. Hon pekade på saltkaret och sa "S-Suzanne" och sen pekade hon på pepparkaret och sa "P-Peter". Suzanne och Peter också skrattade hon. Hennes föräldrar heter så. Hon är fin min kära B.

Förste november

Mina mardrömmar har återvänt. Jag vet att du inte borde finnas i mina tankar när jag ska somna för då drömmer jag om hur du sviker mitt hjärta genom att älska någon annan. Jag brukar fantisera om andra människor och låtsas att de är min nya trygghet, en värme i min bädd, för då kan jag sova lite bättre. Jag flyr in i mina fantasier, men jag undrar om mina fantasier är en flyktväg in i galenskapen.