Boksamling

Jag har försökt mig på att städa undan på mitt rum. Men jag måste först stöka upp ordentligt för att sedan städa upp allting igen. Nu har jag insett att jag inte har tillräckligt med utrymme, och då syftar jag framför allt på hur min kärt älskade boksamling ska få plats när den bara växer och växer?

 


Förändring

Visserligen har jag tyvärr, knappt ägnat bloggen en tanke den senaste veckan. Ibland är jag så uppsluppen över livet och av de känslor som bär med det. Men trots detta har det bara gått en vecka, och nu är min bloggsida helt ändrad? Den ser mycket annorlunda ut efter att man har loggat in. Men tja, det är väl ganska snyggt. Jag vet inte om jag hinner med alla förändringar som sker just nu.

Gå inte

Jag försöker komma på något negativt om dig så att mina tankar inte ska dras till dig lika mycket, men den enda negativa sak jag kan komma på är att du går.


När du sover

Du sov med ansiktet lutat bort ifrån mig så att din vänstra kind vilade mot en kudde. Din mun var lätt öppen och dina läppar var en aning spruckna, mest på underläppen, efter din förkylning. Dina ögonlock var hårt slutna och dina andetag tunga. Jag vilade mitt huvud mot din utsträckta högerarm. Jag låg på sidan med handen på ditt bröst för att känna hur luften spreds i dina lungor och sakta försvann igen.

Jag kysste dig försiktigt i nacken ett par gånger men du märkte ingenting. Jag lyfte sakta upp huvudet från din arm och kröp närmare din kropp. Jag drog upp täcket under hakan och la mitt huvud på ditt hjärta. Du andades högt när jag såg ut genom ditt rumfönster. Snön föll fortfarande denna tidiga morgon, fast att det hade snöat hela natten. Det stora trädet utanför såg alldeles förfruset ut med sina nakna grenar som nu var täckta med snö. Jag kysste dig på munnen och du vaknade.


Säsongsstart: Andra avenynDen tredje och sista säsongen av Andra avenyn hade premiär idag. Det var ett mycket mörkt och hemskt avsnitt jämfört med tidigare, så det var knappt att jag vågade titta på det. Jag blir så illa till mods när jag ser sånna avsnitt. Det kändes som att jag själv upplevde allt. Ibland är det svårt att koppla bort tv från verklighet när tv-programmet i sig är baserat på den grymma verklighet som vi själv lever i.

Se dagens avsnitt samt tidigare på svtplay.se

Tätt intill dig

Vi låg i baksätet tätt intill varandra. Jag lutade min panna mot din samtidigt som jag lutade kinden mot din jacka som vi hade knölat ihop och använde som huvudkudde. Jag var så nära dig att jag fick titta lite snett nedåt för att se ditt ansikte under täcket. Dina ögon glittrade när du log och talade till mig så jag vågade inte se på dig, utan jag blundade för att inte visa hur svag du gör mig.

Vet du hur det känns att ligga hos dig? När jag betraktar ditt mjuka ansikte med dina vackra anletsdrag gör det ont inom mig för jag är inte kapabel till att uttrycka ett enda ord för att beskriva hur mycket du har växt i mig. Du är en renhjärtad och vacker människa och jag är så rädd för att om jag ens ger dig en endaste blick för mycket eller för lite, så kanske du inte finns kvar där när jag öppnar upp ögonen igen.


Morgonmeningslöshet

En dag passerar, eller kanske är det flera dagar för med dig finns det ingen tid. Jag försöker åtnjuta varje sekund av vår tid tillsammans, men varje gång du tittar på klockan hugger det till i hjärtat. Tänker du gå? Eller vill du gå? Kommer jag återigen att få vakna upp ur en mardröm utan att finna din bröstkorg mot min rygg? Kommer din arm inte vila över min kropp?

Jag vaknar upp ifrån ett avsked denna morgon, och jag inbillar mig att en del av sängen fortfarande är varm efter din kropp. Jag inser hur meningslöst alla vardagliga ting plötsligt är om jag inte får dela dem med dig. Hur löjlig min röda Stalin-tandborste verkar när du inte använder din moderat blåa och hur kall är nu inte snön som plötsligt var så vacker när vi stirrade ut? Så ensam jag känner mig.

 


Insidan eller utsidan

"Fast innerst inne tänker jag såhär: Om vi skulle låta utsida och innehåll byta plats - alltså anse skalet vara innehåll och innehållet bara vara skal - då skulle kanske våra liv vara betydligt enklare att förstå sig på."

Ur Kafka på stranden av Haruki Murakami

Sherlock Holmes

Jag och en väninna var och såg denna mytomspunna berättelsen om Sherlock Holmes på film. Filmen, som heter Sherlock Holmes, fångade de väsentliga delarna från böckerna, till exempel att Sherlock Holmes uppdrag slutar alltid med ännu ett. För er som inte vet så är Sherlock Holmes privatdetektiv på Baker Street i London under 1800-talet. Med hjälp av sin kompanjon doktor Watson, som i filmen spelas av Jude Law, ska de lösa mysteriet med boven Blackwood som avrättades på grund av sina häxkonster som lett till mord på fem människor, som nu har återuppstått från det döda och vill styra världen.

Det är också typiskt för Sherlock Holmes historierna med Sherlock Holmes detaljerade sinne för ledtrådar samt hur han till slut finner logiska och mänskliga förklaringar till alla magiska mysterium. När jag var liten brukade jag se på barnfilmen Basil Mus, som är en barnvänligare och tecknad version av Sherlock Holmes. Jag har tyvärr inte läst någon bok med Sherlock Holmes som  är skriven av Arthur Conan Doyle. På www.bok.nu är det bara att söka på namnet Sherlock Holmes så kommer flera olika boktitlar som handlar om mästerdektektiven upp, samt prisklasser från olika hemsidor. En mycket bra hemsida där man också får fantastiska boktips. Bli medlem!


En dröm

Det var min födelsedag och vi hade varit och festat i ett gammalt hus i krokarna kring Limhamn. Det var som att hela världen firade min födelsedag. Trafiken flödade och raketer small i luften. Fylld av lycka och eufori så hade jag bestämt att vi skulle fortsätta vårt festande inne i stan i stället. Jag var ganska berusad när jag slog in numret till ett taxibolag utan att få något svar. Eftersom min födelsedag påminde starkt om nyårsfirandet så var alla taxibilar upptagna och jag försökte förgäves att få tag i en bil som kunde köra oss in till stan.

Arg och beslutsam var jag när jag hoppade in i min egen bil och bestämde mig för att köra in till Limhamns centrum och kolla om jag kunde få tag på en taxi på vägen dit. Jag var rasande, så samtidigt som jag körde höll jag luren i ena handen för att försöka få tag på en taxi, men allt jag fick var en upptagen ton. Jag skymtade en polisbil som körde förbi mig och in i en gata lite längre ner bakom mig.

Jag svor över alla taxiföretag och försökte så gott jag kunde koncentrera mig på att slå in rätt nummer igen. Det var då jag greps av fasa när jag såg i backspegeln att en polisbil (den som jag tidigare sett köra in i en gata) körde tätt bakom mig med ljusen på. Jag blickade förskräckt framåt igen och jag han knappt blinka innan jag såg gruppen av människor som höll på att passera gatan och hur jag då körde över en mörkhyad kvinna. Jag hörde hennes skrik och hur hennes ryggrad knäcktes under bilen när jag körde över henne.

Jag bromsade allt vad jag kunde, men det var redan för sent. När jag hade fått stop på bilen tittade jag bak genom bakrutan och upptäckte alla poliser som stod en bit bakom mig. Jag var panikslagen, förbluffad och så oerhört rädd. Jag försökte tänka ut om det var mitt fel. Var detta verkligen mitt fel? Jag hade ju bara kört och pratat i telefon samtidigt och det var då jag kom att tänka på hur berusad jag egentligen var. Jag öppnade upp dörren och gick ut på gatan och skrek så mycket jag bara kunde. Jag skrek i vemod och i bedrövelse, för jag hade inte bara förstört mitt eget liv utan också någon annans.

Jag vaknade upp av att jag grät i sömnen, och jag kunde höra mitt eget skrik studsa mot väggarna samtidigt som jag hörde hans ord inom mig.

Älskad efter döden

"Du vill hålla om henne utan att bry dig om något annat, älska med henne om och om igen. Du vill föra in dina fingrar i henne och du vill att hon ska känna sig igenom varje skrymsle och vrå på din kropp. Och när du har dött vill du bli till en berättelse, till en sekvens av bilder som bränt sig fast i hennes hjärta. Du vill vara älskad av henne varje kväll i minnenas värld." Ur Kafka på stranden av Haruki Murakami

Jag tror att det är en form av begär som alla människor har, att man vill bli ihågkommen, och älskad efter sin död. När jag läste stycket ur Kafka på stranden så önskar jag att jag kommer bli passionerat älskad av någon, som fortfarande kommer se mitt ansikte framför sig efter min död. Som minns de minnen vi delade. På samma sätt kommer jag att älska honom.

Julklappsböcker

Känslorna kom i mellan som vanligt, så jag har inte skrivit något inlägg förrän idag. Senast jag skrev var ett inlägg med ett kort citat från Psalmboken efter att vi hade varit i kyrkan på julafton. Det har till och med hunnit bli ett nytt år sedan dess. Men nu tänkte jag i alla fall skriva ner vilka böcker jag fick i julklapp (bättre sent än aldrig):

Förvandlingen av Franz Kafka
Den vidunderliga kärlekens historia av Carl-Johan Vallgren
Kunzelmann & Kunzelmann av Carl-Johan Vallgren
Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer
Pappa Pralin av Anna Jörgensdotter

Det blev en del böcker i alla fall, inte alla jag önskade mig, men många av dem. Förvandlingen har jag läst tidiagre men det är en sådan bra bok att jag gärna läser den igen. Jag har aldrig läst en bok av Carl-Johan Vallgren förut, så det var ju lite av en risk att få tv å böcker av samma författare, för tänk om jag inte alls tycker om honom. Men jag har en bra känsla i magen. Om jag kunde drömma önskade jag mig mest på grund av den stora hysterin kring Twilight. Pappa Pralin tror jag att jag kommer att tycka om.


Back to bed

Jag låter den största och mjukaste kudden ligga orörd bredvid mig. Halva delen av sängen lämnar jag tom. Jag trycker in mig mot väggen så nära som möjligt för att göra ännu mer plats om i fall du skulle komma till mig under natten, kyssa min panna, trycka din kropp emot min samtdigt som du återigen berättar om hur mycket du njuter av min hud.

Jag ligger ensam i mörkret och väntar på dig. Jag bereder mig på att höra hur dina små och fina kommentarer som tränger igenom tomrummet. "Så kvinnliga axlar du har" sa han en gång samtidigt som har tog tag om mina axlar med sina varma och grova händer. "Jag har valt dig, och jag valde dig för att du är en god människa. För att du är en fantastisk och omtänksam människa. Du är speciell." harklade han fram lite generat när han låg bredvid mig i den del av sängen som nu är så oerhört tom. Jag önskar att du var här.