Född att älska

När du söker efter det goda hos andra
upptäcker du det bästa hos dig själv
Martin Walsh 


Bonniers svenska ordbok åttonde upplagan

"kärlek 1 förälskelse; passion; erotik; tillgivenhet; vänskap; hängivenhet, starkt intresse. - en 2 person som man är kär i: han var min första k. - en; - ar   kärleksaffär erotiskt förhållande kärleksakt samlag kärleksbarn barn avlat i kärlek (inom el. utanför äktenskapet) kärleksfull fylld av kärlek, ömhet; hängiven kärleksgnabb smågräl mellan älskande (som ett led i deras kärlek) kärlekshandel kärleksaffär kärlekshistoria 1 berättelse om kärlek 2 kärleksupplevelse; förloppet av en kärlek; plur. - historier amorösa äventyr kärlekskrank lysten på kärlek. -t; - are kärleksliv sexualliv kärlekslös hjärtlös, obarmhärtig; tom, fattig på kärlek kärlekspant (åld.) hon gav honom en k. ett barn som frukten av deras kärleksförbindelse kärleksört exemplar av några arter av växtsläktet Sedum"

If only i had thought of the right words

Jag vet hur det var att stå och huttra i kylan när regnet föll över mig, medan alla andra dansade i ring runt mig och utstålade värme, kändes det som att det var jag som var den vissna midsommarstången, klädd med död grönska och förmultna liv och att de andra som dansade omkring mig med lycka, skratt och energi, aldrig riktigt nådde fram till mig.

Jag trodde skulle vara ett nytt hem av kärlek till dig så svek jag både dig och mig. Jag har aldrig känt mig så frusen, övergiven och blottad, förän nu när jag insåg att vår tid är förbi. Jag ser hur våra liv har passerat oss, men allt svårt vi upplevt ser jag som ett tillägg, en bonus, till den lycka och kärlek jag upplevde när jag började älska dig.

Om jag skulle lämna dig så kommer ett ofantligt vakum infinna sig, för den stora plats du hade i mitt hjärta, kommer att försvinna. Men även ett vakuum måste ha någon form av liv i sig, det är jag övertygad om. Så fortfarande kommer jag att höra din röst i mina drömmar, din lugnande stämma och dina djupa andetag.

Someone must be there

Det flyger in blå rosenblad genom fönstret. De dansar runt på fönsterbrädet och trillar ner på parkettgolvet och dansar vidare med hjälp av vinden. Den ljuva doften av rosor väcker mig med en ofattbar levande känsla mot kinden, över att något som är dött verkar så levande.

När mina läppar skälver av kärlek, skjuter du undan mitt hår och kysser mig i nacken. Han kysser mig på pannan när jag sover lätt och talar i sömnen. Han vilar sitt huvud mot mitt bröst för att höra mitt hjärtas slag. Jag lutar huvudet mot din vänstra axel för att höra dig pulsera. Du älskar mig.

En beskyddare, en man men också en ung pojke, kommer trevandes efter mig under natten, tills han finner mig i sängen, där jag ligger i fosterställning med oroliga tankar över vad livet har att ge oss, men mest förskräckt över vad jag ska ge tillbaka till livet. Det är då som han lägger sitt bröst mot min mage, sin haka tvärs över min nacke och min hals, och håller om mig under brösten med stora trygga armar. Du är en varm famn.

Han ska omfamna mig när jag skriker i frustration och rädsla, tills tårarna kommer av allt det jag mist för att sakna, och allt som jag nu har men inte vet vad jag ska göra utav. Han ska giva mig trygghet under natten när ingen annan finns där för att dämpa mitt vemod. Vem är du?

Bang bang, did I shot you down?

Jag trodde att det var jag som skulle gråta över att jag var övergiven, sargad och vilsen, att jag till och med skulle överge det fantastiska liv jag nu har. Det var helt enkelt uppenbart att det var jag som skulle bära sorgen, rädslan, och fortskrida min ständiga jakt mot ett allt mer destruktivt liv som skulle vandra ännu ett steg på vägen. Det var då jag läste några få rader som jag insåg, att det kanske är han som är rädd.

Och att det till och med är jag som har sårat honom.
Varför har den tanken varit så befängd och overklig?
Kan jag rädda dig från mitt beteende? Kan jag återgärda det jag trodde var min skam, men som egentligen var din? Kan jag rädda dig från dig själv?

Jag måste ta reda på om jag kan.

Bang bang, I shot you down.