Torsdagsfrukosten;

Långfrukosten i det dystra vädret bestod av födelsedagsteet i favoritkoppen, en skål med naturell lättyoghurt med hela linfrön, russin, solroskärnor och kanel. Ett glas med varma björnbär och varm mago med en klick lätt kvarg på samt en liten tallrik med ett stekt ägg och stekt grön paprika, allting tillsammans med morgontidningen. Kan det bli bättre? Nu ska jag gytta till gymmet!

Dyster morgon;

Jag vaknade upp till detta dystra vädret utanför och bestämde mig ganska snabbt för att detta betyder att det blir en långfrukost med te i stället för en morgonpromenad.
Jag ber om ursäkt för taskigt bloggande under gårdagen som endast handlade om politik, men jag är tacksam för att jag fick så många kommentarer och att ni delade med er av era åsikter, även om jag nödvändigtvis inte håller med om dem utan tvärt om så står jag fast vid det jag skrev.

Har ni som röstat blått sett på nyheterna den senaste tiden? Tydligen inte.

Usch jag blir så fruktansvärt upprörd och ledsen för de människor som lider av den styrande regering vi har i dag. Folk är på väg in i misär för att de som röstade blått vill ha mer pengar ut från sin lön. Jag förstår det inte.
Jag undrar om de som stödjer högersidan inte känner en enda människa i dennes närhet som man bryr sig om som är sjuk? Jag undrar om man seriöst tror att man själv aldrig någonsin kommer att bli sjuk? Har ni sett på nyheterna den senaste tiden? Tydligen inte.

Dödstrött;

Jag är verkligen helt dödstrött efter den här fantastiska tisdagen som innehöll både promenad, core/bosu, tre timmars pluggande och 60 min cirkelgymsträning, så jag antar att jag har all anledning till att vara trött. I morgon blir det nya tag, tjing!

Tisdagsfrukosten;

Nu har jag varit på core/bosu utmanings passet och det var både jobbigt och roligt. Jag sitter i skolan och ska börja sjunka ner i studierna, men innan dess måste jag nämna den goda frukosten jag åt i morse som bestod utav; varma blåbär och björnbär med lätt kvarg och en banansmoothie med linfrön.

Tisdagsmorgon;

Jag kom upp ur sängen lite för sent, men hann ändå med en morgonpromenad på 40 min innan frukost. Nu har jag käkat frukost, och måste nu packa mina saker för jag ska först iväg på ett pass core/bosu utmaning, sen ska jag sitta i skolan och plugga med Hanna, och till sist blir det 60 min cirkelgym på kvällen. Förhoppningsvis kommer jag vara nöjd med tisdagen sen!

ICA lätt kvarg;

Jag hade förväntat mig en ganska seg dag med mycket tid över till studier, men nu ligger jag här i sängen efter att ha hunnit med både ett IW pass, ätit middag och frukt, och är alldeles dödstrött när jag plötsligt insåg att tiden verkligen hade runnit iväg. Men det har varit en mycket härlig dag trots att jag inte hann med så mycket studier (kanske är därför dagen var så härlig?).
Innan jag skulle träna körde jag in om ICA Maxi, och köpte av en slump ICAs egen lättkvarg eftersom lätt kesellan var slut. Jag har inte testat ICAs kvarg tidigare, så jag var tvungen att stilla min nyfikenhet och smaka lite redan ikväll och den var ju så god! Måste säga att den var mycket godare än lätt kesella. Så hädanefter tänker jag välja ICAs kvarg om det finns! Vad tycker ni om ICAs kvarg?

Upp på vågen;

Precis vad jag gjorde, ställde mig på vågen och blev varken besviken eller glad, ganska oberörd faktiskt. Men nu har jag i alla fall ett mål som jag strävar efter, så vad tror ni om - 5,4 kg som mål till den 15:e maj? Tror ni att jag kan fixa det?
Egentligen är det viktigaste för min del att jag lyckas behålla vikten sen, det är ju det som är själva utmaningen. För visst kan man pressa ner sig till att tappa några snabba kilo och sedan gå upp lika mycket igen. Det är inte vad jag vill. Vad säger ni? Tips på vad jag ska tänka på? Har ni några mål?

Löpning;

Jag känner mig väldigt nöjd efter att ha sprungit en hel mil i terräng i skogen! Väldigt härligt, speciellt med tanke på att solen tittade fram så fort jag hade börjat jogga. Även om detta blev efter frukost så vet jag att jag hade aldrig orkat springa så långt utan mat i magen. Till lunch blev det lätt kesella med mango och solroskärnor, och en banansmoothie med krossade linfrön samt lite keso och kaviar. Nu ska jag gå en liten promenad med hunden och sen måste jag plugga.

Äntligen måndag!

Äntligen en ny vecka med härliga utmaningar. Denna måndagen började med en naturell omelett med tonfiskröra (en burk tonfisk, lätt creme fraiche och sweet chili sås) och tre små körsbärstomater och dessutom antog jag PT Fias utmaning och kör på fem dagar utan socker. Lite nervöst tycker jag eftersom detta även innebär inget vitt mjöl, ingen läsk, juice eller snabbmat. Tror ni att jag klarar det? Kommer ni också att anta utmaningen?

Söndagsmyset;

Jag tackade nej till glassen och åt i stället lätt kesella med honung samt frysta bär (mango, hallon, vindruvor och phylsalis) samt konserverad fruk. Inte så pjåkigt! Nu ska jag njuta av söndagsmyset genom att läsa ut Ljudet av ditt hjärta och kolla på söndagsfilmen.

Träningsvecka 10

Nu är den tionde veckan med minst femdagars träning passerat, och jag kan definitivt hävda att veckans tema har varit svett. Riktigt sjukt mycket svett. Jag har svettat konstant på vartenda träningspass denna veckan, och ärligt talat så är det en väldigt skön känsla. Så här såg veckan ut:

Måndag: 45 min löpning + 70 min gym
Tisdag: 60 min cirkelgym
Onsdag: 40 min promenad + 60 min spinning
Torsdag: Promenad ca 90 min 1 mil + IW 60 min
Fredag: 20 min coreträning hemma + 70 min cirkelgym (tre varv)
Lördag: Jobb/vilodag/fylla
Söndag: 60 min spinning
Ja, vad ska man säga? Jag tycker att det har varit en okej vecka, och att det var bra att jag kom igång med lite promenader som jag satte upp som mål. Jag saknar dock en eller två core pass som jag var tvungen att välja bort pga jobb och en löpningsrunda till, så om jag lyckats med det till nästa vecka kommer nästa vecka vara alldeles perfekt. Jag är i alla fall glad att jag har haft gott om energi hela veckan, och jag tror att jag kan tacka promenaderna för det.

Sommartid;

Ännu en ganska lyckad utekväll, men det har blivit lite mycket den senaste tiden, men min plan är nolltolerans från och med den förste april, då jag ska svettas hårt fram tills i maj då vi åker till Budapest.
Hur som helst, igår var väldigt trevligt, förutom att vi insåg att vi skulle ställa om till sommartid samma natt, så att när klockan väl slagit två så skulle den vara tre. Detta skapade en viss förvirring ibland oss och detta plus kylan gjorde att vi aldrig kom mer än till Mezzo på Möllan. Så jag tog bussen hem redan tio i två, och var hemma halv fyra. Lite märkligt att min bussresa helt plöstligt tog två timmar?

Kaviar är den nya ketchupen!

Haha, ja, jag har jobbat idag under förmiddagen, då vi bjöd på frukostbuffé samt ansiktsmålning för alla barnen, och inklusive mig själv och några andra anställda! Det ska föreställa en Kalles kaviar tub, men den blåa färgen skulle torka innan jag målade på den gula texten men det hann jag tyvärr inte.

Våffeldagen;

Det blev fullkornsvåfflor, vanliga våfflor och chokladglass för hela slanten när jag träffade min grupp för att göra skolarbete (inte för att det blev så mycket av det). Jag åt inte bara en eller två, utan fyra stycken! Puh, och inte nog med det så blev det två rader av Marabous Mango choklad. Gissa om jag kände mig lagom svullen och övermätt när jag "slank" in i cirkelgymssalen?
Jag kände mig ganska seg, men så fort vi hade satt igång så kom min tränare fram till mig och sa: "Vad du har blivit smal!". Och vad kan vi lära oss av detta? Jo, att bara för att man känner sig svullen, så betyder det verkligen inte att andra uppfattar en som det, utan till och med tvärt om. För övrigt så försvann segheten och omvandlades till svett och höga rop, och de tre cirkelgymsvarven gick hur lätt i den muntra stämningen.

Fredagsextra;

De här två bilderna gör verkligen inte maten rättvisa, då jag var så fruktansvärt sugen och hungrig att jag inte orkade vänta på att ta en bra bild, utan jag fotograferade lite snabbt och sen in med njutningen i munnen. Åh, det är så gott så att ni anar inte.
En mosad avocado med skivad tomat på en skiva Föjd, plus en undersida Fröjd med en tonfiskröra, gjord på en burk tonfisk, lätt creme fraiche och sweet chili sås, plus gurkskivor på toppen. Snacka om fröjd för smaklökarna.

Egna coreövningar;

Jag överträffade nyss mig själv med att faktiskt göra några core-övningar efter frukost, precis som jag sa! Jag gjorde 5(6) stycken övningar med 3 rep av varje, och det tog ca 20 min. Bättre än ingenting! Nu väntar duschen, sen ska jag iväg på ett ärende och därefter ska jag fira våffeldagen med mina vänner och till sist ska jag köra tre varv cirkelgym ikväll, gah, jag är taggad!

Sidoplankan höger (med viktplatta, 2,5 kg): 3x10
Sidoplankan vänster (med viktplatta, 2,5 kg): 3x10
"Vindrutetorkaren": 3x10
"Fällkniven": 3x10
Situps (med viktplatta, 2,5 kg): 3x25
"Bryggan" (med viktplatta, 2,5 kg): 3x15 (i och för sig ingen coreövning, men ändå!)

Fredagsmorgon;

Vilken underbar fredagsmorgon! Dock hade jag tänkt att ta en löpningsrunda innan frukost, men så fort jag vaknade och upptäckte det rengniga och ruggiga vädret utanför bestämde jag mig ganska snabbt för att stanna inomhus.
Jag tänkte göra några core övningar efter att ha ätit den här goda frukosten som består av; en skål med lätt naturell yoghurt, frysta bär (jordgubbar och blåbär), krossade linfrön, solroskärnor och en skivad nektarin + ett glas Proviva.
Och ja, en nektarin! Lite tidigt för det ännu men jag blev så sugen när jag upptäckte det i affären igår, mer vårkänslor.

Gårdagskvällen;

Såhär såg det ut igår!
Jag valde att promenera milen i stället för att jogga eftersom jag kände mig lite krasslig i halsen, plus att mina vader dog efter 500 meter, förstår inte vad det är med dem. Det tog ca 90 minuter, så det var lagom träning tyckte jag, och framför allt väldigt härligt.
Jag ska bli faster i maj, så min bror och hans sambo är här och hälsar på för tillfället, så att så fort jag kom hem blev det en god middag med massor av marängswiss till efterrätt! Typiskt, men så gott.

Inuti ett litet rött paket;

När jag kom hem igårkväll såg jag att jag hade fått ett litet rött paket från discshop med posten. Töntlig och överlycklig insåg jag att mina filmer jag som beställt redan hade kommit. Jag beställde den första Twilight dvdn och Dear John (samma författare som till Dagboken). Twilight har jag redan sett, men det var väldigt längesen så det är verkligen ett minne som måste förnyas. Så det är väl ganska uppenbart vad jag ska göra i morgon kväll när det är fredag?

Spring Summer season 2011

Jag blev ju helt till mig av H&Ms vårkatalog, bara genom att se på bilderna får jag starka vår och sommarkänslor. Jag sitter mest och dreglar över allting och blir så enormt sugen på att både inhandla bikini och härliga vårklänningar. Men först och främst måste jag se till att få de där snygga magarna som modellerna har på den första bilden! Jag är taggad inför sommar 2011, är ni?

Omelett med wokade grönsaker

Kylskåpet gapade mer eller mindre tomt denna torsdagsmorgon, så det fick bli en enkel naturell omelett, tillsammans med wokade grönsaker och keso. Inte så dumt trots allt! Jag har haft en lång härlig morgon framför tvn med tekoppen i handen, ibland behövs det. Det blev ingen träning innan frukost alltså, men i stället kör jag på ett förmiddagspass i IW nu kl 12, och sen siktar jag mot en mils promenad i bokskogen i eftermiddag. Det ska bli härligt!

Hemkommen;

Jag kom precis hem efter att ha spenderat kvällen med vänner i Hannas nya lägenhet. Innan dess var jag på ett riktigt svettigt spinningpass, och ja, jag svettades faktiskt konstant under hela passet, puh!
Väl hemma hos Hanna blev det mycket resesnack då vi är tolv stycken som tillsammans ska åka till Budapest den 16 maj! Vi ska boka resan på fredag, och hotellet är redan ordnat, så jag ser verkligen fram emot en weekend i Budapest. Nu väntar sängen på mig, tjing.

Havrefras;

Jag kunde inte motstå att äta havrefras till sen lunch idag, dock har jag hört att rågfras ska vara avsevärt hälsosammare, men havrefras var det enda jag hade hemma. Dessutom slank det ner en tallrik med just havrefras och filmjölk igår som mellis på jobb. Hm, nu får jag nog lugna mig gällande havrefrasen!

Promenadfrukost;

Jag hoppas att det härliga vårvädret håller i sig, synd bara att det blåser så mycket här i Skåne, men det var väldigt bra promenadväder i alla fall. Jag tog en promenad på 40 min innan frukosten och när jag kom hem gjorde jag min goda banan och linfrönssmoothie, och stekte två ägg samt åt en stor klick med keso och skivad conferance päron på med kanel.

15 kg?

Förra veckan när jag vikarierade kom en arbetskamrat fram till mig och sa; "Du måste ju ha gått ner 15 kg! Du är ju helt rak"! Vilken finurlig kommentar. Men 15 kg har jag minsann inte gått ner, men sen i somras har jag gått ner nästan 7 kg och det tycker jag är lite beundransvärt med tanke på att jag startade allvaret först vid jul samt att jag inte alls har fokuserat på vikten.
Jag har börjat fundera kring om jag ska börja fokusera lite på vikten ändå? Det hade varit roligt att gå ner ett par kilo innan sommaren, bara för att ha ett mål. Funderar också på att ta mina mått, vilket jag inte gjort tidigare, men det är väl aldrig för sent att börja?

Säg omelett!

Jag har ju fått en thing för den enkla men ändå så goda, omeletten! Min favorit är med grön paprika och stekt lök, och kanske lite fetaost. Jag brukar steka löken och paprikan först, och under tiden blandar jag ihop två ägg, lite vatten och salt och vispar ihop. Sen häller jag över det, och vips så har man en god omelett! Det jag dock aldrig lyckas med är att vända omeletten utan att den faller i en massa bitar.. Har ni några omelettips?

Rejäl frukost;

Jag hade egentligen tänk mig en halvtimmes morgonpromenad idag, men jag fick förhinder och i stället blev det en halvtimmes toalettbesök, haha uch då.
Efter detta blev det en rejäl frukost, på min finaste skånska, med omelett gjord på två ägg, vatten, och stekt lök. Detta åt jag med en stor klick keso och lite kaviar. Dessutom blev jag så himla sugen på jordgubbsfilen som stod i kylskåpet och flirtade med mig, så det blev ett glas jordgubbsfil med krossade linfrön och kanel till.

Maten;

Jag kan summera dagens matintag idag men hyfsat gott samvete, för idag har jag ätit följande:
Frukost
En skål med bär, jordgubbar, hallon, blåbär och björnbär med naturell lättyoghurt, rivet äpple och kanel
Lunch
Matlåda med omelett gjord på tvä ägg, vatten, stekt lök och grön paprika. Till detta en tomat, keso och oliver och lite kaviar (kaviar är den nya ketchupen, jag har den till allt)
Mellis (alldeles för sent)
1 banan
varma blåbär med valnötter och en klick lätt kesella (bilden ovan)
Middag (ännu senare än senast)
Qurnbitar i sås med ris och en liten sallad till, sötsur sås
Kvällfika
1 päron och 1 kopp grönt te
Övrigt:
1 banan till

Vårkänslor;

'
Jag har haft en väldigt fin dag, både i skolan och på gymmet tillsammans med Linn. Körde 15 min löpning på löpbandet (155 kcal), 15 min crosstrainer (150 kcal) och 15 min trappmaskin (100 kcal) och ca 15 min mage med 2 x 3 övningar och 50 situps. Kändes bra! Mysigt var det att se att mamma redan har satt upp lite påskris vilket fick vårminnena att pirra lite extra.

Ny energi;

Den nya veckan startades med 45 min jogging innan frukosten, och med en massa ny energi och en utvilad kropp. Till frukost blev det sedan en skål med jordgubbar, blåbär, hallon och björnbär, naturell lättyoghurt, ett rivet äpple, kanel och krossade linfrön. Nu ska jag stressa iväg till skolan.

Träningsvecka 9

Måndag: 45 min jogging/powerwalk + 70 min gym
Tisdag: 60 min core/bosu utmaning + cirkelgym 60 min
Onsdag: 60 min spinning + 60 min core/bosu utmaning
Torsdag: IW 60 min
Fredag: 70 min cirkelgym (3 varv)
Lördag: Vila/Jobb
Söndag: Vila/Jobb
Jag kan ju inte påstå att jag är missnöjd med veckans träning men jag kan definitivt inte påstå att jag är nöjd heller. Samtidigt måste jag tillåta mig själv att skylla på tidsbrist angående helgen, för tiden är ingenting jag tycker är försvarbart annars. Tidsbrist och dålig planering med utgång och jobb, och framför allt en trött och seg kropp gjorde att jag varken orkade eller hann med någon träning i helgen. Jag hade varit väldigt nöjd om jag hunnit powerwalka/jogga milen i bokskogen i lördags, då hade jag varit jättenöjd, men när man plötsligt får rycka in och jobba så att hela dagen försvinner så fanns det ingen ork eller tid kvar.
Men + för denna veckan är att jag både gymmat, och tränat 70 min cirkelgym vilket jag inte brukar, kul med varierande träning! Nu satsar jag all in i morgon då den nya veckan startar. Många promenader ska det bli!

Fredags;

Såhär såg det ut när jag och mina vänner körde en pubrunda i Malmö på bland annat Fagans och Paddys i fredags. Irländska pubar med liveband och massa underbara människor. Underbart och fantastiskt roligt!

Vardagsmotion;

Motvilligt måste jag lyssna på min kropp idag trots gårdagens vila. Min kropp orkade inte stiga upp ur sängen och ta en löpningsrunda innan jobbet idag, trots att mitt sinne sa något annat. Detta innebär att jag inte har så mycket annan tid till att träna idag eftersom jag arbetar till klockan 19 ikväll, och dessutom har jag lite skolarbete som måste göras då, men om jag har tur kanske jag orkar med en promenad ikväll. Annars får jag helt enkelt förlita mig på min hemmaträning (gjorde 200 situps efter frukosten) och vardagsmotionen som jag vanligtvis är ganska dålig på. Jag ska lämna bilen hemma och gå till jobbet, vilket jag borde göra varje gång eftersom det bara tar ca 15 min att gå dit, men det har blivit en dum vana. Använder ni vardagsmotion?

Vilken dag;

Herregud vilken dag det varit. Gårdagen var fantastsikt underbart rolig, och jag hoppas verkligen att vi gör om det snart igen. Men jag sov dåligt också blev jag väckt efter att endast ha sovit ett par timmar för att det stod på jobb att jag skulle jobba idag, men jag visste inte ens om det! Så det bar av till jobbet, så jag har jobbat hela dagen, vilket trots allt var väldigt trevligt det med, men det blev ingen träning för min del idag. Men väl är det ändå för jag är så fruktansvärt trött.

Jobbat;

Jag har jobbat under förmiddagen, och haft en väldigt bra dag med många söta ansikten och teckningar som jag fått av barnen. Egentligen hade jag planerat en hemmakväll, men det verkar som att jag lär bege mig ut ett par timmar i dimman i alla fall, men det är inte helt säkert ännu. För först ska jag göra det som jag redan har planerat, gå några ärenden och köra 3 varv cirkelgym och äta middag. Sen kanske, efter det - om jag orkar.

Mot sötsuget;

Det här förbannade suget som kommer allt ofta nu för tiden (finns det någon som kan svara på varför?) speciellt såhär till kvällen när det dessutom känns extra mysigt att njuta av något gott till teet och till Ljudet av ditt hjärta. Jag har ett litet tips som jag testade idag som är att i stället för att slänga i sig en massa onyttigheter, så föreslår jag varma äpplen med kanel som substitut. Jag micrade två små skivade äpplen i en skål och sen blandade ihop bitarna med kanel och åt dem varma och söta. Mums!

17. Mitt motto

Glöm inte bort att glädjas åt vad ni gör och tänk på att njuta. Ät inte alltid mat bara för att det är fettsnålt eller av någon annan anledning, utan ät det också för att det är gott, och njut av det. Och träna inte bara för sommaren 2011, utan träna för att det faktiskt är roligt och för att det ligger så mycket annat bakom det än bara ett kortsiktigt mål. Är ni med mig? Jag försöker påminna mig själv om detta varje dag, för det är lätt att man hamnar i banor där allting bara rullar på bara för att det ska. Detta är faktiskt mitt liv.

När kylskåpet är tomt;

Vad gör man när kylskåpet i princip är tomt och man inte har varken tid eller ork att åka ner till affären? Man får helt enkelt utgå från det lilla man har hemma, vilket jag gjorde nu när jag snabbt behövde slänga i mig något innan träningen. Så jag slängde ihop en burk med tonfisk, den sista keson och en halv lök och kryddade med grillkrydda. Tja, varför inte?

Dagens frukost;

Dagens frukost bestod av en skivad banan, jordgubbar och lätt kesella med kanel på, samt en omelett gjord på två ägg, en stekt lök, vatten och salt. Idag ska jag jobba ett par timmar på eftermiddagen och tyvärr är jag lika seg i kroppen som igår, men jag ska försöka orka ta mig igenom ett spinning eller iw pass ikväll.

Core/bosu utmaning

Jag tar mig i kragen och samlar ihop mina sista krafter trots dagens seghet, och beger mig tillbaka till Malmö för andra gången idag för att köra dagens andra pass som blir core/bosu utmaning. Tjing!

Blodomloppet;

Som jag tidigare nämt, eller som jag i alla fall har tidigare tänkt, är att jag hemskt gärna hade velat delta i någon form av löpningsarrangemang som brukar arrangeras nu till våren, t e x vårruset. Men idag fick jag hem Bufé tidningen och blev förtjust när jag såg att de hade skrivit ett uppslag om Blodomloppet, eftersom ICA är sponsor. Det är verkligen någonting jag vill göra, ytterligare ett mål att sträva efter. Här i Malmö äger det rum först den 24 maj, så jag har ett tag till att fundera över om jag ska anmäla mig i lag, enskilt eller med jobbet. Kan ni tänka er att springa Blodomloppet? Läs mer om Blodomloppet här!

Mary Kay;

Under gårdagskvällen fick vi en genomgång av Mary Kays sminkprodukter, så vi fick testa rengöring, handkräm, foundation och en massa annat trevligt. Dessutom bjöds det på både gurkdippa, morotsdippa och broccolidippa som Camilla så kärt hade ordnat. Väldigt trevligt var det.
Nu ska jag försöka börja plugga lite för jag var först tvungen att läsa ut dem sista sidorna i När jag hör din röst så att jag kan börja fokusera. Nu ska jag försöka att inte börja på nästa bok direkt, Ljudet av ditt hjärta. Fokusera!

Bärsymfoni;

Vad mätt jag blev efter den här frukosten bestående av lätt kesella, bärsymfoni (blåbär, hallon, björnbär), två stekta ägg med kesolök och kaviar. Ska stax bege mig till ett spinningpass med Linn. Känner mig ganska sliten dock, men efter spinningpasset har jag hela dagen till godo, så då kan jag vara hemma och vila lite och plugga. Skönt!

Upp och hoppa;

Jag har sovit jättebra och låg och drog mig i sängen innan jag steg upp, som gjorde det där lilla extra. Gjorde en banansmoothie med krossade linfrön till frukost, också stekte jag även två ägg som jag åt med keso och kaviar. Nu ska jag iväg och träna core/bosu utmaning, därefter ska jag hinna med både skola, ett träningspass till och så ska jag prova hudvårdsprudukter ikväll, intressant!

Go nuts with Dumle

Rent impulsivt råkade jag kläcka ur mig till min kära moder att jag gärna ville testa Dumles nötiga nyhet eftersom jag såg det på reklam på tv:n. Kär som min mamma är, kom hon hem med ett paket Go nuts with Dumle och jag ångrade snabbt att jag hade kläckt ur mig det över huvud taget eftersom jag inte ska äta sådana onyttigheter, men nu kunde jag knappast tacka nej. Det värsta var att det inte var så gott som jag tänkt mig, och dumlen smakade mer crisp än nötter. Men nu har jag i alla fall testat!

Sommarkänsla;


Mellis;

Det blev 75 min träning på gymmet idag, kändes ganska bra med tanke på att jag aldrig tränar på gym, men nu ska det bli ändring på det. Körde 30 min crosstrainer (320 kcal!) lite nedvärvning på gåband, lårövningar 3x12 och övning på bosu 3x25/3x10 och resten mage på pilatesboll + 200 situps på pilatesbollen. Nu blir det mellis i form av en skål med naturell lättyoghurt, krossade linfrön, russin och en makrillfilé i tomatsås.

Historiens godaste;

Jag gjorde en grymt god frukost/lunch så här mitt i mellan två träningspass. Det blev min kära banansmoothie, två stekta ägg med kesolök, och lätt kesella, med varma jordgubbar, russin och solroskänor på. Hur gott som helst, dessutom strödde jag över lite kanel också, historiens godaste helt enkelt! Ni måste testa. Nu ska jag strax iväg och gymma med Linn, jag är taggad!

Känsliga vader;

Jag började morgonen med en runda jogging/powerwalk på ca 5 km, samma som förra måndagen. Jag sprang lite mer idag, men dock kände jag mig överlag väldigt seg. Kanske berodde det på att det inte var något vackert vårväder denna gången, men framför allt tror jag att det berodde på mina vader. Jag kan få så fruktansvärt ont i dem ganska lätt, så jag måste verkligen skärpa till mig med stretchingen. Har ni några tips på hur man ska handskas med känsliga vader?

Träningsvecka 8

Inser ni att jag nu har tränat minst fem dagar i veckan i två månader? Det tycker jag att jag borde ha lite beröm för, och dessutom fungerar det så himla bra för mig! Såhär har den gågna veckan sett ut;
Måndag: 45 min jogging/powerwalk + 60 min spinning
Tisdag: Core/bosu utmaning 60 min + Cirkelgym 60 min
Onsdag: Cirkelgym 60 min
Torsdag: Vila
Fredag: Spinning 60 min
Lördag: Jogging/powerwalk ca 75 min, 1 mil!
Söndag: IW 60 min
Jag måste säga att på det stora hela är jag ganska nöjd med den gångna veckan. Kul att jag har börjat med löpningen och detta är ett mål för nästa vecka att fortsätta med det. Det enda jag önskar var att jag skulle ha hunnit med både förmiddags och eftermiddagsträningen under någon dag under helgen, men det fanns inte så mycket tid övers till det! Vad tycker ni om träningsvecka 8?

Bokskogen;

Efter att ha pysslat med diverse småting under söndagsförmiddagen spenderade jag eftermiddag i bokskogen i löpardressen i underbart väder med vacker natur. Jag sprang/powerwalkade en mil och sprang till största del nästan hela tiden, och den bedriften måste jag erkänna att jag är nöjd med, med tanke på att jag startade min löpningssäsong i måndags.
Det var en väldigt härlig känsla, speciellt med tanke på att jag var ute i naturen också. Jag måste börja uppskatta den mer. Dock var det så himla lerigt överallt på spåren, så jag tycker synd om mina gympaskor som ser förjävliga ut. Men jag såg leran mer som en utmaning och hoppade kors och tvärs över spåret, haha. Nu ska jag njuta av lördagskvällen.

Alkoholintaget;

Igårkväll tillät jag mig själv att släppa lös efter att inte druckit en enda droppe alkohol på nästan tre veckor. Missförstå mig inte, för även om kvällen var väldigt rolig oh trevlig så gav det mig bara ytterligare en anledning att till varför jag faktiskt inte bör dricka alkohol. Dels ur rent hälso och träningsperspektiv, men också för att jag äter massa onyttigheter under tiden, beteendet, orden, kylan och en massa andra smådetaljer som gjorde att jag faktiskt inte uppskattade att dricka. Den enda anledningen är just för att jag tycker om att tappa kontrollen och för att det är gott naturligtvis.
Titta bara på den här bilden, den är ju inte alls charmig! Mitt mål är helt enkelt inte att ha flera vita månader, utan att försöka undvika alkohol så mycket som möjligt men samtidigt ska jag känna att det är något jag tänker unna mig själv när det verkligen gäller, eller vad säger ni?

Dagens;

Jag har varit på en föreläsning på morgonen och i pausen stack jag iväg på ett 60 min spinningpass. Nu är jag hemma och unnar mig en god lunch med två stekta ägg och lök, banansmoothie med krossade linfrön och varma jordgubbar med lätt kesella och valnötter. Jag läser H&Ms senaste katalog och är lite sugen på en röd klänning, men det kan slå så fel.

Fruktigaste fruktsalladen;

Jag njuter av att ha kommit hem och sitter och dricker te tillsammans med pappsen. Jag har sovit borta och dessutom gått till skolan enda till fem idag och gjort lite därtill, därav blev det vilodag från träningen idag. Emma har lagat god mat till oss, och jag gjorde en väldigt god fruktsallad med både röda och gröna vindruvor, äpple, päron, apelsin, jordgubbar och björnbär. Jättegott! Visst ser det ut som godis? Och det smakade ännu bättre än det, speciellt med Kesella vanilj till. Det tänker jag defintivt göra om!

Proteinbomben;

Jag sov alldeles för länge idag (så blir det när man inte börjar skolan förren 13.30) så det blev en sen frukost/lunch idag som bestod av Lätt Kesella med varma jordgubbar, krossade linfrön och valnötskärnor. Till det blev det två stekta ägg och min keso och avocadoröra till. Gott eller vad?

Fruktfrukost;

Morgonen är fortfarande full med vårtecken, men idag blir det ingen solig joggingtur, utan ett core/bosu utmaningspass på förmiddagen och ett cirkelgymspass ikväll, och där i mellan är tanken att jag ska fira fettisdagen lite med att träffa mina skolkamrater inför vårt grupparbete.
Till frukost blev det fiberhavregrynsgröt, med en skivad banan på, russin och kanel. Till det åt jag väldigt goda apelsinklyftor.

När jag hör din röst;

Efter joggingrundan, skolvisiten och True Blood tittande så körde jag ett 60 minuters pass spinning också. Bra träningsdag helt enkelt! Jag känner mig riktigt tråkig, men just nu är jag bara sugen på att dricka te och sjunka ner med andra delen i twilight serien som kom med posten häromdagen. Så det är precis vad jag tänker göra!

Vårtecken;

Efter en dålig natts sömn så vaknade jag med att solen strömmade in genom fönstret och jag kände mig förvånadsvärt pigg. Utan att reflektera för mycket över saken, bestämde jag mig för att det faktiskt var dags att börja sätta fettförbränningen till max genom att starta mitt joggande för första gången i år. Jag hade förväntat mig det värsta, så jag blev så förvånad när jag insåg hur bra det gick. Det var en väldigt underbar känsla att få jogga ute i solen, i nya löparkläder, i vårvädret, underbart!
Jag joggade/powerwalkade (men mest joggade) i 45 min, i hyfsat tempo. Jag är jättenöjd, känner mig plötsligt väldigt frisk och kry. En bra start på dagen helt enkelt, nu ska jag äta frukost och sen blir det skolan, tjing!

Träningsvecka 7

Den gågna fem dagars träningsveckan såg ut på följande vis;
Måndag: Vila
Tisdag: Core/bosu utmaning 60 min + Cirkelgym 60 min
Onsdag: Spinning 60 min
Torsdag: Core/bosu utmaning/IW Kombinationspass, 75 min
Fredag: IW 60 min
Lördag: Vila
Söndag: Wasa IW, 300 min!
Jag måste promenera mera!

Jag klarade det;


Kvällen innan;

Kära vänner, jag har haft mycket att göra och skickade in min hemtentamen så sent som idag och dessutom har jag jobbat. Därav bristande bloggande och tyvärr har jag försummat den kost jag planerat att äta såhär dagen innan Wasa-IWet, men jag hoppas att morgondagen ska gå mycket bra ändå. Jag ser verkligen fram emot det!
Lördagskvällen spenderades med firandet över inskickade tentor på Maskot i den här söta blusen på bilden! Nu måste jag sova ordentigt, men först ska jag mumsa lakrits och titta lite på tv. Önska mig lycka till!

Långfrukost;

Jag tog en lite senare långfrukost som bestod av fiberhavregrynsgröt med krossade linfrön, skivad banan, russin och kanel på. Nu sitter jag i soffan med min andra stora kopp med grönt te och läser om Marxismen till vår hemtentamen i Socialpolitik. Jag och njuter av att jag har hela huset för mig själv, och även om jag måste studera så har jag det väldigt mysigt. Speciellt när jag lyssnar på den här låten;

Improvisation;

Det är inte alltid man har så mycket olika goda råvaror att använda till sin lunch eller frukost. Jag sov över hos mina vänner häromdagen och vid lunchtid var jag själv kvar hemma hos dem med ett i princip tomt kylskåp. Jag fick helt enkelt improvisera med det jag hade, så det jag använde mig av var, två ägg, vatten, salt och en gul lök. Jag fräste löken, vispade ihop ägg, vatten, salt och stekte en omelett. Dessutom hade jag en avocado med mig i väskan (där han ni ytterligare ett tips, var förberedda) som piffade upp det hela lite, och det blev ju hur gott och hälsosamt som helst!

Fridays;

Jag kom inte in på bloggen i förmiddags på grund av att det var något tekniskt fel, därav inget bloggande under dagen. Igårkväll åt jag och nära kära vänner på T.G.I Friday, väldigt trevligt och mycket god mat. Jag åt en cecarsallad med vitlöksbröd och en väldigt god brownie med glass, kolasås och chokladsås till efterätt! Jättegott!

En thing för smörgåsgurka;

Jag tagit nya prover på sjukhuset och tränat ett 60 min pass core/bosu utmaning som gick förvånadsvärt bra med tanke på förkylningen. Det var första gången jag tränar det här passet på förmiddagen, vilket var en vädligt bra tid så jag ska fortsätta med det, och dessutom var det en väldigt bra instruktör.
Lunchen bestod av en jordgubb/blåbär och krossade linfröns smoothie, två stekta ägg, avocadoröra, kidneyböner och stora vita böner samt kaviar och väldigt mycket smörgåsgurka. Jag har en thing för smörgåsgurka, det är så gott.

Frukost kolhydrat;

Jag försökte dra ner så mycket som möjligt på kolhydraterna, men jag kände mig ganska sur och vresig och konstig i kroppen i samband med det. Kanske var det bara en övergångsperiod, men nu är jag i alla fall tillbaka på min goda fiberhavregrynsgröt, med krossade linfrön, russin och kanel. Så frågan är, är det bra med havregrynsgröt eller är det inte det?