J

Ljudet av ditt hjärta.

That 70's show- I lost my virginity!
 - Wait, this is'nt like the time you bought a hamster, namnde it virginity and then lost it?

Ungdomens riksdag den 20 Mars 2009Jag är riktigt jävla stolt - över min klass, SPJO3C från S:t Petri skola.

Livet hade aldrig annars varit ett så fantastiskt äventyr.
Jag har talat i riksdagen.

Och jag hoppas att du ser mig nu, och jag hoppas att du hör mig nu.

   


Det är så enerverande och underligt att man fortfarande är som ett naivt förälskat kärlekspar, som går längs havskanten och känner saltet från varandras tungspetsar, samt sandkornen på underläppen efter blöta, isnande, fingertoppar, utan att ha insett, hur bittert allting smakar efter natten, med de vassa stenarna som skär upp sinnen ur halsen, och hur skriande ont det känns, när kärlekssjälen i mellan två älskande, lämnar oss.

Hallonvår

Gryningen smakar hallongodis, och jag ser den söta smaken i min mun.


Inga hallonbåtar som för storm med sig och lämnar staden i mitt hjärta plundrad av allting med värde. Sötsakerna ska föreställa hallon, uppbyggda på gelatin och sockor som är skadligt för själen - det finns ingen vacker detaljrik skiftning i bäret.


Riktiga hallon plockar man bland brännässlor i snåren under den sena våren. Färska hallon smakar surt, nästan lite beskt, men är varma och mjuka efter vårsolen.


 Med rädsla för allt detta ärliga, alla dessa sanna smaker, är jag förtörnad och bergtagen med kliande utslag som aldrig dör. 


Jag undrar vilken sort du är, en söt men falsk charmör, eller en mogen frukt, tröstens sändebud, eller hoppet till kärleken? Vilket hallon är du, älskling?


Rödvinstankar

En flaska rödvin, som är fastklämd mellan mina lår när jag sitter hukad med ryggen mot väggen, med knäna nästan enda upp mot hakan i bädden. Madrassen ligger snett över sängen.
 
Alla kläder ligger på golvet, under sängen, mellan kvalster och använda kondomer. Vi skrattar i en slags undermedveten takt, avslutar varandras meningar, sitter i slafen och delar på en flaska billigt rödvin som smakar kork. Läpparna blir näst intill blodröda, lite mer lila i färgen, vi tror att vi tillsammans är två renodlade klyfter i en blodapelsin.

Jag tänder värmeljus, samtidigt regnar det utanför. Låt världen som existerar där försvinna genom varje vattendroppes kalla skrik. Jag vill se gryning gå upp trots trötta ögon, trötta men befriade.


 Jag vill vakna upp in mot natten, när den börjar göra sin inverkan på mig. Jag vaknar med synen av att han ligger med naket bröst och hör hur han andas tungt. Jag sitter med skräddarsydda ben i sängens mörka hörn, där jag känner hans andetag som högst, med askkoppen mellan mina knotiga knän, blåser jag ut rök från mina dödsdömda lungor, upp mot taket. Med cigaretten mellan pekfingret och långfingret snuddar tummen vid filtret och glödande aska faller lätt i askkoppen.

Hans doft tränger igenom rök, och jag undrar, om det inte är doften av sötma som drar mig till honom? Lockar han mig, eller dras jag till honom? Förförde jag honom?

Han rör på sig, hans bröstkorg vrider sig. Revbenen sticker ut när han sträcker på sig. Han slår upp ögonen. Jag vill älska.


.

Dina ord i natten är det enda som når in

Visst känns det fint att vara vid liv, en dag till? Visst känns det fint nu?