Dagens andra lunch;

Nu har jag jobbat fram till klockan tolv idag, och sen har jag uträttat lite ärenden. Jag ska äta min andra lunch idag, eftersom jag jobbat på skolan idag så åt jag lunch med barnen vid elva. För mig blev det endast knäckebröd och grönsaker, så nu passade min andra lunch, en matlåda med en jordnötsbiff, sås och grönsaker väldigt bra.

Allmänt trött;

Tråkigt nog känner jag mig seg och trött idag så det har inte blivit någon träning idag. Men däremot har jag hunnit med intervju på rättspsyk, jobb på fritids och en kväll på stan. Jag är helt enkelt trött och någon matfantasi har jag inte heller haft utan jag har i princip levt på musli och yoghurt idag. Men det här goda på bilden, naturell lättyoghurt med krossade linfrön, russin, mandlar och kanel - det mums och piggar upp matlusten igen.

Mat till Emelie;

Haha, min mamma är för söt. Det händer att hon lägger undan mat till mig när inte jag kommer hem och äter middag, som jag oftast brukar ta med mig som lunch till skolan eller i detta fallet, ut i solen. Hon brukar göra en matlåda till mig alltså, och då sätter hon alltid en post it lapp på där det står "Mat till Emelie". Lite sött tycker jag, men framför allt gör hon det egentligen för att jag är den enda vegetarianen i familjen och i min glupska familj så innebär en matlåda utan lapp att man får äta den.

Stressfrukost;

Stressad är jag som vanligt, och speciellt en morgon som denna som strider mot rutinerna. Jag och min grupp ska göra en intervju på rättspsykiatrin idag, så jag har brottom iväg nu. Till frukost blev det en jordgubbs och krossade linfröns smoothie samt två stekta ägg med keso, creme fraiche och sötsur sås på. Gott! Den där såsen är bra till mycket.

Nya löparskor;

Nu är jag tillbaka efter löparturen, och visst flög jag fram på ungefär 35 min, inte alls dumt! Jag var helt stirrig och uppspelt samt full av energi när jag kom hem eftersom jag ville ut och testa mina nya löparskor direkt (vilket jag gjorde) så jag hann inte berätta för er att jag köpte dem idag för endast 699 kr på Stadium. Och för er som är sugna på att köpa dessa snygga kap, kan jag glatt berätta att de är riktigt ursköna att springa i också.

Fit for fight!

Nu ska jag ut på en löprunda i kvällssolen i nya löparskor. Måste ju inviga dem för att se vad de går för! Hoppas de är magiska och bara lyfter mig framåt, eller hur?

Skyll på solen;


Kvällen har spenderats i kvällssolen på ballkongen med goda vänner. Ja, det är faktiskt vi tre på bilden! Om det finns någonting negativt med det underbara vädret som vi har i Skåne, så är det att jag skjuter undan allting annat - just på grund av solen. Plugga? Men det är ju sol ute! Blogga? Men det är ju sol ute! Träna spinning idag i en svettig spinningsal? Men det är ju sol ute!

Life is good;

Morgonlöpning på strax under fyrtio minuter och därefter frukost i solen med premiär för honungsmelon. Lökomelett och keso samt en liten klick kaviar och ett stort glas vatten till detta. Life is good!

Träningsvecka 14

Måndag: Morgonlöpning 40 min + 60 min spinning
Tisdag: Morgonpromenad 50 min + cirkelgym 60 min
Onsdag: Spinning 60 min
Torsdag: Morgonlöpning 40 min
Fredag: Kvällspromenad 50 min
Lördag: Spinning 60 min + kvällspromenad 50 min
Söndag: Cirkelgym 4 varv 80 min
Nej säger jag bara. Nu är jag trött på att hitta fel i min träning, utan för en gång skull måste jag säga att med tanke på att det dessutom var påskvecka så är jag nöjd med att jag hållit igång lite varje dag och att jag tog mig ann löpningen samt att jag körde tre spinningpass denna veckan. Puh, och dessutom blev det ett tufft slut på veckan med fyra varv cirkelgym idag i stället för tre. Heja mig!

Ny klänning;

Köpte bland annat en klänning på H&M igår som är väldigt urringad i ryggen. Kunde inte låta bli, ibland har dem allt och ibland inget. Frågan är vad man ska ha på sig nästa vecka när det är dags för en hel dag i parken plus utgång på kvällen sen då det är valborg? Vad ska ni ha?

Keso på gröten;

Denna söndagsmorgon insåg jag att jag inte ätit en ordentlig frukost sen tre dagar tillbaka. Så idag blev det dags för en frukost med fiberhavregrynsgröt med krossade linfrön, minikeso och mosad banan. Första gången jag testar med keso, brukar annars ha kvarg och jag tänker nog fortsätta med kvargen eftersom keson kändes lite för salt i detta sammanhanget. Men gott ändå!
Jag hade planerat in en morgonjogg men nej, så seg som jag är. Men kanske senare, jag ska i alla fall köra tre varv cirkelgym idag så jag tror jag överlever. Just nu ligger jag hellre ute i solen, vilket är precis vad jag ska göra!

I solen;

Jag och Linn njuter för fullt av dessa röda påskdagar (även om vi i och för sig njuter de flesta andra dagar också) i solskenet. Vi startade med ett spinningpass halv tio i morse, sen blev det en snabb sväng om på stan och därefter blev det picknick på gräsmattan och god, men dock så hälsosam mat. När det började blåsa för mycket i eftermiddagssolen fortsatte vi hem till henne och spenderade eftermiddagstimmarna med att njuta av solen genom Linns ballkong på 16:e våningen. Livet känns sådär fruktansvärt härligt och underbart.
Tänk vad lite solsken kan göra, inte sant? Och för all del, en god vän.


Zombiebakfyllestadiet;

(Innan zombiebakfyllestadiet inföll såg det ut såhär)
Just nu är jag hemma med familjen och välkomnar påsken med påskmat och mycket annat gott. Själv går jag runt som en zombie och har ont överallt efter gårdagens vindrickarkväll som urartade i både utgång och efterfest vilket innebar att vi somnade omkring sju på morgonen.
En väldigt trevlig kväll/natt men jag mår som jag förtjänar. Jag har knappt sovit någonting och kan inte riktigt njuta av den idylliska tillvaron hemma just nu. Till råga på allt är det helt underbart väder och jag är ganska sugen på en promenad eftersom jag inte tränat alls idag, men jag orkar knappt lyfta en finger. Så slutsatsen är att det blir en väldigt stilla fredagskväll.

Värme;

Jag gjorde det igen! Jag tog en morgonjogg denna torsdagsmorgon i stället för den vanliga promenaden. Det gick jättebra! Jag sprang hela vägen och stannade inte en enda gång och det tog strax under 40 min skulle jag tro (jag tar inte tiden exakt). Men ni anar inte hur varmt det var! Trots att klockan var strax innan tio på morgonen så var det över femton grader i skuggan! Riktigt svettigt, men det känns så skönt efteråt så jag gillar att springa när det är varmt.
Till frukost gjorde jag en svampomelett med lätt creme fraiche blandad med sweet and sour sås till och tre kulor advocado (d v s en advocado). Nu väntar duschen sen ska jag ut och njuta av solen innan jag ska jobba idag.

Nya skor från H&M;

Tog en sväng på stan med Linn idag efter det sjukt ansträngande spinningpasset. Jag köpte ett par festskor på H&M och jag tänkte; om jag inte köper dessa skorna nu så kommer jag ångra det. Så jag var mer eller mindre tvingad till att köpa dem! Kommer passa bra till sommarfesterna. Kostade endast 299 + att jag fick 20%.
Milen i bokskogen? Okej, för en gång skull måste jag medge att jag är lat, för efter dagens spinningpass orkade jag inte mer, utan i stället har jag ätit god mat samt dammsugare och mörk choklad istället. Busigt.

Spara energi;

Denna förmiddag blev det ingen morgonpromenad/jogg helt enkelt eftersom jag är lat. Haha, nej, jag skoja bara. Jag kan inte direkt se mig själv som lat, utan jag ville spara energin till spinningpasset som jag och Linn ska gå på nu klockan 12. Orkade inte stressa in en morgonpromenad där innan, utan siktar sedan på milen i bokskogen i kväll. Jag hoppas på fint väder, både så jag kan gå i bokskogen och så att jag och Linn kan sola på hennes ballkong på 16:e våningen med den här fina utsikten över Malmö.

Isande jordgubbssmoothie;

Jag gjorde en kall smoothie på frysta jordgubbar och naturell lätt yoghurt häromdagen. Det är en väldigt bra subsitut till glass i sommar, eftersom man får en fruktig och isande känsla av de frysta jordgubbarna. Det funkar även bra som en litet mellanmål, eller i mitt fall en avsvalkande frukost efter löpningsrundan.

Mumma;

Efter lyckoruset och cirkelgymsträningen åt jag något lite lättare nämligen mosad banan med kvarg och färska jordgubbar, serverat i glas. Riktigt gott. Nu ska jag kolla på Desperate Housewifes, tjing!

"Fan vad du har blivit slimmad"

(En form av extas)¨

Jag kom nyss hem från cirkelträningen med favorittränaren och just nu spricker jag lite av lycka! Dels för att det är ett väldigt bra pass och att det var ännu bättre nu eftersom jag inte tränat just detta tisdagspass på två veckor, men framför allt så fick jag en väldigt fin komplimang av ingen annan än tränaren själv.
Han sa; "Fan vad slimmad du har blivit"
Jag: "Jag?" (dumbom)
Tränaren: "Ja" också gjorde han tummen upp med båda händerna!
Extas.
Har ni fått några komplimanger? Och om inte, låt mig ge en till er! Släng upp er bloggadress i kommentarfältet så ska jag berömma er för allt ni gjort hitills för jag vet att ni förtjänar det!

Stor frukost;

Jag försvann lite igår, men nu är jag tillbaka igen och startade dagen med 50 min morgonpromenad och med en större frukost eftersom jag ska till skolan och inte kommer käka lunch förren vid tre tiden idag. Till frukost blev det då en omelett med lök med mini-keso till samt ett glas med lätt naturell yoghurt med russin och solroskärnor på.
Jag ska se till att njuta av det fina vädret i eftermiddag genom att äta lunch på Linns ballkong, ska ni också njuta av vädret i eftermiddag och hur då?

Träningsvecka 13

Jaha, det har faktiskt varit en väldigt lugn vecka måste jag tillkännage. Förra veckan hade jag en ursäkt genom att jag både var sjuk och hade campusvecka, men nu har jag bara känt mig ganska trött och inte lika motiverad, men så kan det vara ibland! Men nu närmar jag mig slutspurten, de sista 3-4 veckorna, så nu är det dags att köra hårt igen!

Måndag: 50 min morgonpromenad + 60 min spinning
Tisdag: 40 min morgonpromenad + 60 min core/bosu
Onsdag: Cirkelgym 60 min
Torsdag: 50 min promenad + 50 min spinning
Fredag: 50 min morgonpromenad + 70 min cirkelgym
Lördag: 50 min morgonpromenad
Söndag: Jobb/vila
Bra med alla promenaderna, men i morgon tänker jag starta den nya veckan med en löpningsrunda!

Känner ni pressen?

Jag köpte inte bara jeansshorts igår utan även en sportbh som också var från H&M. H&M har ju fått in väldigt mycket träningskläder den senaste tiden, och det är ju både snyggt och väldigt prisvärt. Sportbhn kostade endast 149 kr och finns i flera fina färger!
Det märks att det börjar bli vår/sommar och att fokus läggs mycket inför beach 2011 då det inte bara är H&M, Stadium och Intersport som gör reklam för träningskläder och bikinitrender, utan det gäller de flesta klädesbutiker just nu. Känner ni pressen inför beach 2011 från trycket av alla butiker? Är det positivt eller negativt för er?

God förmiddag;

Jag har precis ätit en god frukost och gått en morgonpromenad på 50 min. Bilden är från i tisdags när vi hade vår vinkväll. Jag känner mig ganska trött och seg i kroppen, så jag tror inte jag orkar bege mig till gymmet idag utan jag tar det nog ganska lugnt resten av dagen, lördagsmysigt. Ikväll ska jag ut och äta och gå på bio med Hanna, vad ska ni göra denna lördag?

Det bästa till sist;

Innan mina ögonlock blir för tunga så måste jag tillslut presentera det bästa till sist, fredagsgodiset, som för en gång skull var min egen variant av godis i stället för det onaturliga sötsakerna som jag annars stoppar i mig. Det blev färska, skivade, jordgubbar med en stor klick kvarg samt grovhackade mandlar och mycket honung på. Mums. Hoppas ni har haft en underbar fredagsafton - det var allt för mig!

Middagen;

Hemma från cirkelgymsträningen och såg fram emot en myskväll med familjen, men nej, då var dörren låst och den enda som var hemma var hunden. Föräldrarna är ute och ränner för en gångs skull, och själv sitter jag hemma och oroar mig - nästan i alla fall.
Jag fick slänga ihop min middag själv, och det blev vegetarisk lasange, med en liten sallad av fetaost, körsbärstomater och gurka samt bostongurka till det (vi hade det i kylskåpet så jag blev sugen). Måste erkänna att det är ICAs färdiga lasange, så även om jag vet att ni trodde att jag stått en timme i köket och kämpat för mig själv efter träningen, så trodde ni fel. Man får fuska lite ibland, nu blir det talang!

Tillverkningsfel eller?

Jag tog en vända på stan i jakt efter en bikini som jag naturligtvis aldrig hittade, i stället resulterade all misslyckad bikiniprovning i att jag kände mig riktigt plöfsig och argsint över att träningen inte ger den resultat jag vill ha. Det känns som att jag har testat allt, vilket jag troligtvis inte har, men ni kanske har några tips?
Hur som helst fick jag för mig att testa ett par jeansshorts i stället, och tänkte direkt att i och med att vi pratar jeans så är det stl 40 som gäller. Jag sprang in i provrummet och ut lika snabbt igen då jag upptäckte att de var alldeles för stora och då pratar vi om knappen i midjan! Tog en storlek 38 och för säkerhetens skulle en stl 36 (man kan ju alltid hoppas) och tro det eller ej, men det blev fan i mig stl 36, och de sitter knappt tight i midjan! Det måste ju vara ett tillverkningsfel? För tro mig, jag är inte alls där ännu.

"En mäktig kärlekshistoria"

Så löd titeln på recensionen av Water for elephants i dagens Sydsvenskan. Den fick ganska bra betyg trots allt, tre av fem är väl inte så dumt? Dessutom berömde recensenten Robert Pattinsons insats genom att skriva: "Och Robert Pattinson? Jo, han är toppen. Känsliga R-Patz-fans bör dock känna till att han redan i första halvtimmen tar livet av en häst", haha!

Favortifrukosten;

Kände mig lite krasslig igår kväll och hade lite ont i halsen, och det höll i sig under natten så när jag vaknade orkade jag varken somna om eller stiga upp. Jag sov i alla fall lite längre men när jag väl steg upp så kändes det helt okej ändå så det fick bli en försenad 50 min morgonpromenad i det vackra vårvädret.
Just nu är jag så överförtjust i morgonens frukost som jag anser måste vara den i särklass godaste frukosten, nämligen fiberhavregrynsgröt med kvarg och mosad banan. Ni anar inte hur gott det är, testa!

Boknörden inom mig;

Efter 50 minuters promenaden med hunden fick jag både åkt till vetrinären plus uträtta en del andra ärenden, bland annat låna en bok på biblioteket till studierna, samt hämta ut min efterlängtade beställning från Adlibris, som innehöll tre stycken böcker;
Vägen av Cormac McCarthy, Så länge vi båda andas av Stephenie Meyer (den sista delen, jag vågar knappt börja läsa den!) och till sist Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow av Sara Gruen som har filmatiserats och har premiär i morgon under namnet Water for elephants, med Robert Pattinson!! Jag ska se den på bio på lördag, så nu känner jag pressen att hinna läsa boken innan på lördag!

Matlådan;

Egentligen blir det här min andra lunch för dagen, då jag under förmiddagen har jobbat på fritids och då åt jag mat tillsammans med barnen. Jag åt dock bara lite potatismos och grönsaker eftersom jag inte äter kött. Nu har jag slutat och i kylskåpet väntade matlådan med quornbitar i sås med råris och färska grönsaker. Ibland smakar det lite bätte när man äter det ur en matlåda (och ibland är det tvärtom). Jag ska ta en 50 min promenad och sen ska jag till vertrinären med hunden.

Onsdagsmyset;

Trots det händelserika och det enormt roliga senaste dygnet så är det skönt att komma hem. Hunden hade saknat mig och jag hade saknat honom (insåg jag när jag såg honom). Cirkelgymsträningen gick bra, men min kropp blev snabbt trött (inte så konstigt med tanke på festandet). När jag kom hem åt jag varma blåbär, kvarg och färska jordgubbar med kanel på. Nu ska jag dricka te, äta ett äpple, krypa ner i sängen och kolla på Greys Antatomy.

Lunch innan träningen;

Jag ska iväg och träna cirkelgym om en stund så jag gjorde en sen lunch innan träningen som bestod av en omelett med lök, quornfilé med pesto och en liten sallad med körsbärstomater och romansallad. Gott!

En annan slags förmiddag;

Kvällen spenderades hemma hos Linn tillsammans med henne och Hanna. Linn hade gjort pastasallad med mozzarella med dressing och vitlöksbröd till, sen hade vi en underbar tjejkväll med en mängder av vin till det. Vi drog vidare ut sen, tisdagsnatten till ära, först till en bar som hette Plats 25, och sen till nattklubben Crown. Vi avslutade kvällen med ytterligare ett glas vin på Linns ballkong. Galen tisdagskväll!
Vilket innebar att denna onsdagsförmiddag vaknade jag på en bäddsoffa i stället för i min vanliga säng, trött, sliten, stinkande, utan aptit och utan rörelseförmåga. Snart nalkas den alldeles för sena frukosten som kommer bestå av; vitlöksbröd. Och det känns jävligt bra.

Min dag;

Dagen startade med 40 min morgonpromenad, därefter åt jag naturell lätt yoghurt med egen blandad müsli som innehöll quinoapuffar, dinkelflingor, pumpakärnor, tranbär, gojibär, två olika sorters russin och psylliumfrön, gott! Därfter var jag på ett 60 min core/bosu pass, sen åkte jag direkt till skolan, och nu har jag landat hos en av göteborskorna för att slappna av innan kvällens vinkväll startar!

Vårvädret i Malmö;

Ingen kan väl ha undgått det underbara vårvädret som kommit till Skåne, fast idag har jag spenderat hela dagen inomhus med att skriva tenta, men nu är den äntligen färdig.
Annat var det igår när jag och Linn bestämde oss för att njuta av söndagseftermiddagen i solen genom att promenera till Möllevångstorget och dricka öl (jag drack Pepsi Max) för att sen gå vidare längs Bergsgatan, köpa hallumirulle på vägen och fortsätta förbi Konserthuset ner till kanalen för att sitta där och njuta i solen och se människor passera. Kan det bli bättre?

Träningsvecka 12

Nu kommer förra veckan träning, men med tanke på att jag hade maginfluensa så blev det inte så mycket till träning, utan jag halverade träningen förra veckan till endast tre pass! Dessutom hade jag campusvecka också. Men jag tyckte det var ganska skönt med vilodagar också, jag tror att min kropp uppskattade det. Ska fokusera mer på fettförbränning dvs spinning och promenader nästa vecka.
Måndag: 50 min morgonpromenad + 60 min spinning
Tisdag: Vila/Maginfluensa
Onsdag: Vila/Maginfluensa
Torsdag: 40 min morgonpromenad
Fredag: 70 min cirkelgym
Lördag: 50 min morgonpromenad + 70 min gym
Söndag: Vilodag

I´m back;

Dålig uppdatering i helgen men nu är jag tillbaka igen med ny energi efter roligheterna i helgen. Jag glömde till och med lägga upp förra veckans gångna träning igår, men jag fixar det idag istället - förra veckan var ändå inte direkt något att skryta om i träningsväg.
Måndagen började med 50 min promenad och en god grötfrukost med fiberhavregrynsgröt, kvarg och varma jordgubbar och nu återstår det allra roligaste; tentaplugg (inlämning kl 16.00 idag, puh!).

Ajaj;

Haha aj, vad jag har ont redan nu i både rumpa och ben! Trots att jag brukar köra längre än 70 min på gymmet men i stället för att köra mage så körde jag trappmaskinen i stället (10 min) och innan dess körde jag 10 min löpning på bandet, 10 min cykling (fick sjukt ont i röven) och 30 min crosstrainer, så jag körde på rätt tufft ändå. Härligt vårväder idag, och jag och Linn promenerade till gymmet på Parkmöllan i stället eftersom Heleneholm har stängt, så på vägen dit gick vi förbi grönsaksmarknaden på Möllevångstorget och loppiset i Folkets park, mysig stämning i folkvimmlet. Inte lika roligt när man kom ut helt svettig och skakig i benen, haha! Nu ska jag jag slänga mig i duschen, ta en powernap och sen ska jag unna mig en vinkväll!

Med smak av sommar;

Efter en rask 50 minuters morgonpromenad innan frukost i det härliga vårvädret blev det en riktig sommarinspirerad frukost framför allt eftersom jag för första gången i år, använde mig av färska jordgubbar. Frukosten bestod utav en skål med naturell lättyoghurt, hela linfrön, russin, solroskärnor, en mosad banan och fyra skivade jordgubbar. Åh så gott, längtar till de svenska jordgubbarna kommer tillsammans med sommaren!

Quinoalunchen;

Det blev en lång dag i skolan idag (även om jag tog sovmorgon) med både föreläsning om stigmatisering, försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Efter det hann jag bara uträtta några ärenden och sen blev det tre tuffa varv cirkelgym. Detta är ju den första riktiga träningen sen i måndags, men det gick bra men det kändes ju att kroppen snabbt blev trött. Hur som helst så hann jag aldrig presentera min lunch förren nu efter middagen! Quinosallad (quiona, körsbärstomater, röd paprika, isbergsallad och balsamvinäger) och en liten burk keso till detta. Lätt att ta med sig!

Fiberhavregrynsgröt med mosad banan och hela linfrön;

När jag vaknade kände jag att kroppen varken skulle hinna med eller orka gå en morgonpromenad i det ruggiga vädret, och eftersom jag ska köra första träningspasset sen i måndags ikväll så tror jag att det får räcka. I stället gjorde jag en varm och söt frukost, som bestod utav fiberhavregrynsgröt (fibergavregryn, salt och vatten), som jag strödde över hela linfrön på, och sen mosade jag en banan som topping. Jättegott. Jag förstår inte varför folk envisas med äpplemos när man kan ha mosad banan?

På benen igen;

Nu är jag äntligen på benen igen och kände mig redo för en mindre morgonpromenad innan frukost, så jag tog en promenad på 40 min, och det gick väldigt bra förutom att jag fick håll (haha). Det är lite si och sådär med aptiten, men efter promenaden var jag sugen på frukost så det fick bli fiberhavregrynsgröt med varma jordgubbar, solroskärnor och lite väl mycket kanel (råkade hålla med det stora hålet i stället för dem små), och till detta blev det ett stort glas blåbärsoppa. Jättegott var det, men vi får se hur det går med aptiten under resten av dagen, och om jag i så fall orkar med någon träning. Tänkte i alla fall gå på en föreläsning i skolan idag!

Lässuget;

Aptiten är näst intill obefintlig men däremot dök ett annat sug upp, lässuget. Jag har börjat läsa Darling River och dessutom beställde jag tre nya pcketböcker, den sista boken i Twilight serien, Så länge vi båda andas (jag kommer gråta igenom hela slutet), Vägen av Cormac Maccarthy och till sist Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow av Sara Gruen, som snart har bipremiär under namnet Water for elephants med Robert Pattinson! Gissa vem som kommer att se den?

Maginfluensa;

Ja, jag blev ju knappast förvånad över att jag fick maginfluensa igår, med tanke på att båda mina föräldrar har haft det. Jag blev mest förvånad över att jag insjuknade så pass snabbt. Jag hade en så otrolig feberfrossa och jag orkade knappt lyfta ett finger.
Nu har jag legat i sängen i 24 timmar, och det är först nu som jag testar att äta lite blåbärsoppa. Jag känner mig lite piggar nu, problemet är att jag egentligen har ett seminarium idag som är väldigt viktigt att gå på, men jag känner att jag borde stanna hemma även idag, även om jag känner mig lite bättre.. så att jag inte smittar andra. Och sen är jag självfallet lite ledsen för att det inte blir någon träning på två dagar, men det är hur som helst väldigt skönt att jag börjar återhämta mig!

Precis vad jag behöver för stunden;

Ibland stiger alla nyttigheter mig åt huvet, all hälsosam kost, all träning, vikt och allting annat jag tänkt på den senaste tiden (för att inte tala om skolarbetet) har blivit för mycket. Så nu ska jag göra precis vad jag behöver för stunden. Jag ska skjuta undan allt detta, och låta min trötta kropp sjunka ner i soffan mitt på ljusa dagen och se en kärleksfilm (Dear John), äta kakrester direkt från kakfatet och dricka ett väldigt sött och absolut inte grönt te.

Ingen bra måndagsmorgon;

Ingen bra måndagsmorgon idag, jag var väldigt irriterad när jag vaknade och kände mig förvirrad, och jag tror att det beror på allt socker som jag åt igår, jag mår inte bra av det! När jag hade stigit upp och skulle gå på en 50 min morgonpromenad så såg jag att mamma fortfarande var hemma, för ja, nu är det hon som är magsjuk! Hjälp, snart är det bara jag kvar.
Jag fick i alla fall ta hunden med mig på promenaden, men det gick ganska bra ändå. Det stora problemet var egentligen att jag hade konstant ont i benen under hela promenaden så jag fick inte upp något bra tempo + att jag blev ännu mer irriterad. Obs, dessutom visade vågen +1 kg! Sjuukt dålig måndag helt enkelt. Men nu ska jag äta min omelett med keso, kidneybönor och kaviar till, med ett leende på läpparna.

Träningsvecka 11

Den gågna veckan;

Måndag:
40 min morgonpromenad + 60 min IW
Tisdag: 40 min morgonpromenad + 60 min core/bosu utmaning + cirkelgym 60 min (2 varv)
Onsdag: 40 min morgonpromenad + 60 min spinning
Torsdag: 75 min gym
Fredag: 70 min cirkelgym (3 varv)
Lördag: 50 min morgonpromenad + 85 min gym
Söndag: Vilodag/jobb/frossa
Det piggar upp lite att se hur jag har tränat i veckan, eftersom jag tycker att det ser ganska bra ut. Jag hade dock sett ytterligare en morgonpromenad eller ett spinningpass (jag blir aldrig nöjd). Det tråkiga är att jag är upprörd över vad vågen kommer att visa efter den här ätar-helgen för jag är rädd för att jag kommer bli besviken.

Mammas morotskaka;

Tja, nu när den här söndagen har varit förgäves, så kan jag lika gärna unna mig ytterligare en kaka idag, och inte vilken kaka som helst, utan min mammas enormt söta och goda morotskaka. Och en kopp grönt te till detta, det kan inte bli bättre (eller sämre)?

Usch;

Denna söndagen har inte varit bra ur någon hälsosynpunkt över huvud taget, både när det gäller mat och träning. Ingen träning, bara onyttig mat och inte ens lite vardagsmotion till jobbet. Jag känner mig som en uppsväld bitter ballong, och jag kan dessutom inte komma på hur detta på någotvis skulle kunna leda till något positivt. Nu ska jag läsa alla era fina bloggar och skämmas!

Ont överallt;

Jag orkade faktiskt ta mig i kragen och dra till gymmet så att jag var där strax innan ett idag. Jag körde i 85 min, 15 min löpning + 5 min promenad (210 kcal), crsstrainer 20 min (200 kcal), cykling 10 min (100 kcal), ca 20-25 min övningar - 5 övningar 3x12 också 5 min stretching. Efter att ha kommit hem och käkat lunch så är jag numera helt dödstrött så jag tänker unna mig en siesta nu innan det är dags för att göra sig i ordning för att äta middag med vännerna ikväll.

Min egen müsli;

När jag var på Malmborgs igår upptäckte jag att Risenta hade müsli i lösvikt, så att man kunde plocka ihop sin egen müsli genom tre steg. Själv följde jag inga steg utan blandade hej vilt. Min müsli bestod utav; ekolgiska quinoapuffar, dinkelflingor, pumpafrön, krossade linfrön, torkade aprikoser i små bitar och tranbär. Denna müsliblandning tillsammans med naturell lättyoghurt och ett glas med frysta exotiska frukter tillsammans med lätt kesella blev min frukost efter en morgonpromenad på 50 min.

Varning för kräksjukan;

Puh, jag överlevde natten utan problem. Det är nämligen så att min fader har dragit på sig kräksjukan och är väldigt magsjuk. Jag är beredd på att vilken sekund som helst kommer min mage att göra uppror så att jag får spendera hela helgen i sjuksängen. Vilket jag absolut inte vill, och dessutom har jag försökt hålla mig undan och hitills har den taktiken fungerat. Förra året när pappa blev magsjuk så fick jag det på endast ett par timmar, och spenderade hela natten med kinden mot toalettsitsen!
Anyway, jag känner mig väldigt pigg och positiv denna morgon och ser fram emot vad denna lördagen har att bjuda på, som förhoppningsvis då är en massa småting som ger det där klassiska lördagsmyset. Nu blir det morgonpromenad för hela slanten!

Fredagsmyset;

Nyduschad sitter jag framför tvn med favorittekoppen efter att ha "syndat" med att äta alldeles för mycket lösviktsgodis. Gjort är gjort, men jag kan i alla fall stolt meddela att det gick bra på cirkelgymsträningen idag, det var riktigt härligt faktiskt! Nu ska jag krypa ner ordentligt i soffan och se en film, hoppas att ni har en fortsatt underbar fredagsafton!

Mitt nya, korkade jag;

GAH, jag blir galen, jag vet inte vad som har skett med min hjärna men den har helt klart lagt av. Igår kom jag på att jag hade glömt avboka mitt core/bosu/iw pass, men så tänkte jag; "En gång är ingen gång", men så nu skulle jag gå in och kolla pass för nästa vecka, och då upptäckte jag att jag tydligen hade bokat ett spinningpass kl 12 idag?!
Min hjärna är ju helt tom, jag kan inte ens erinra mig om att jag har bokat passet! Detta innebär att jag måste betala en avgift för att jag glömt avboka två gånger. Det är egentligen bara en liten struntsumma, så det berör mig inte så mycket. Jag blir mest bitter på mitt nya, korkade jag, som har dykt upp från ingenstans ifrån.

Waynes;

Åh, vad mycket jag har i tankarna just nu. Kom inte hem förren ganska sent igår, efter att ha kört ett 75 min lyckat gympass, gått i stan med vänner och fikat på Waynes. Käkade en laxsallad som inte var så tokig, men jag undvek pastan. Jag hittade min efterlängtade skinnjacka, sen var det pluggande och mys hos en av mina göteborgskor som nu kommit hem efter tre veckors frånvaro. En fin torsdag!
Idag har jag haft en kunskapstest i skolan och ska nu skriva på min tenta här för att sedan siktar jag på 3 varv cirkelgym ikväll, tjing!