På spaning...

... med Bridget Jones! Precis vad jag ska se på dumburken denna söndagskväll kl 21 på tv3. Jag har ju gått och blivit hänförd över Bridget Jones sen jag såg Bridget Jones dagbok förra veckan. Jag tycker den är en fantastiskt mysig och fin film, mycket feel-good-feeling. Nu visas alltså uppföljaren, På spaning med Bridget Jones, som jag inte ens kan erinra mig om att jag sett tidigare. Men det lär jag väl inse när jag är halvvägs in igenom filmen, eller är det bara jag som lyckas med det?
Jag vill se den i vilket fall som, jag behöver myspys-feel-good-feeling a la extra allt, efter att ha jobbat snart en vecka i sträck och sovit dåligt på grund av den förbannade gråbon. Men, äntligen ska jag få njuta av lite ledighet och jag kan inte tänka mig att den kan starta på ett bättre sätt än med en helkväll med Bridget Jones.

Baklängeslivet

Åter befinner jag mig i mitt hem med tekoppen i handen efter att ha avslutat en sen arbetsdag. Jag finner mig själv erfara saker som jag redan upplevt i en annan tid, i det förgågna.
Mina ögon löper över samma rader i samma böcker. Jag skriver om samma längtan. Jag dricker ur densamma favorittekopp, tappar samma kilon och går upp dem igen. Jag talar vid varje tillfälle om vädret med samme äldre dam i butikshandeln, målar samma sönderbitna naglar i samma svarta lack, och suktar fortfarande efter samma förstulna romanser. Samma åtrå som kommer och går och återvänder.
Jag grubblar, tänker och filosoferar om samma tankar, åsikter och reflektioner. Jag begrundar människans makt, storhet och hybris, för att framledes se på människan som ett skört och vackert väsen.
Emellanåt tror jag på människan, på hoppet, på mänskligheten för att därpå känna hur modet tryter. Sann passion och kärlek existerar bara i tanken. Tiden passerar och ting förändras, men i djupet är allting tidlöst.
Tanken om att livet passerar framåt överensstämmer inte med den tro och den bild jag har av mitt eget liv. Jag vandrar framåt, för att sedan gå bakåt, fram och tillbaka, och bakåt igen. Just nu befinner jag mig i den episoden av mitt liv, i baklängeslivet.

Rastlösheten

Jag låter den omfångesrika morgonrocken värma mig medan kaffekoppen värmer mina händer. Jag ser på Dawsons creek avsnitten baklänges. Jag längtar efter hösten och friheten som den bär med sig. Jag vill börja leva mitt slutna liv i en egen bostad. Trots att lördagsförmiddagen inledes med ett tufft spinningpass som skänkte mig ett gott humör så är jag nu uppfylld av rastlöshet.

I completely loose connection between my heart and my head

Jag arbetade fram tills sena kvällen och insåg att det inte fanns något vackert att se på dumburken denna afton. Jag kom till att tänka på min box av första säsongen av Dawsons creek. Jag älskar Dawsons creek. När jag var yngre brukade programmet alltid sändas på vardagseftermiddagarna lagom tills jag kom hem från skolan under hösten. Jag sneglade avundsjukt på dessa vackra tonårsflickor i en vacker idyll och längtade efter samma oskuldsfulla äventyr. Dessutom var jag lite småförälskad i Percy (Joshua Jackson). Så nu sitter jag helt enkelt och ser det sista avsnittet på boxen och drömmer mig bort. 249 kr kostar säsong 2 på discshop just nu, frestad? Ja.

Nu är det dags för fredagsmys

En burk lätt kesella med kokosflingor och honung.

Skjortan

Mitt paket från Ellos har kommit med skjortan jag beställde. Den är jättefin och framför allt är det enormt bra kvalié på tyget, så det är riktigt varmt och skönt. Kommer bli mysigt att använda nu till hösten eller under regninga dagar som denna. Dock antar jag att den ska vara lite stor, men jag kände att den var lite för stor storlek 36 så jag får nog skicka tillbaka den mot en mindre storlek.

Chai green tea

Jag känner mig seg idag, så det fick bli en lugn timmes förmiddagspromenad. När jag kom hem var jag så himla sugen på ägg, åt båda kokta och stekta ägg, med kaviar ock keso. Gott! Igår köpte jag en nyhet från Twinings te, Chai green tea, som jag testade igårkväll. Jättegott. Vad dricker ni för te? Har ni fler tips på goda teer? Speciellt gröna!

MellantingsmänniskaPsst
, godmorgon världen. Denna fredagsmorgon var tanken att jag skulle köra ett pass cirkelgym klockan sju redan eftersom jag ska jobba i eftermiddag. Men jag försov mig (naturligtvis) men problemet är nu att nu ligger jag bara här och stirrar. Vad annars ska man göra klockan sju på morgonen när man inte kan somna om och inte baka croasainter?

Och jag som ville bli morgonmänniska, nu är jag ju det, och är inte ens nöjd med det heller. Jag passar nog mest som en mellantingsmänniska, som inte sover för länge men inte vaknar för tidigt heller. Usch, jag måste sluta med det där, att sätta mig själv och andra i fack, generalisera. Det är sannerligen inte klockslaget när vi vaknar som bestämmer vilka människor vi är under dagen.


Dagen

Jag måste tillkännage att jag har haft en väldigt bra dag idag. Jag hade riktigt god fart på morgonpromenaden och jag tog verkligen ut mig på gymmet och körde i strax över en timme. Musiken på radion var bra och jag sprang som tusan på löpbandet. Sedan uträttade jag några ärenden, bland annat hamnade jag återigen på H&M och hittade både en blommig klänning och ett par bruna shorts (storlek 34 båda). Begav mig till Stortorget för att köpa ett presentkort åt min arbetskamrat vägnar på Årstiderna, men de hade sommarstängt så det blev inget av det. Hur har er dag varit?

En lovande dag

Jag vaknar upp till en ny gråmulen dag och till det svarta kaffet, morgonpromenaden och en allena dagsfärd. Under promenaden tänker jag på honom som jag drömt så kärt om under natten. Jag drömde om hans tårar, om mina egna tårar som kom när jag upptäckte hans lidelse, och hur jag fick honom att le igen efter all min ånger. Jag promenerade med raska steg, bara bilden av honom på näthinnan efter drömmen utlovar en lovande dag, med dagdrömmar, träning, ärenden och svart kaffe i den tredje storstaden.

Thingthings


Skor, MonkiHalsband, H&MVäska, Vero ModaApelsincravings

Jag måste tillkännage att jag är en person som lätt blir beroende av saker och ting. Det är inte bara torkad frukt, russin och Pepsi Max som är några av mina laster, utan nu har jag fått ytterligare ett cravings, nämligen apelsiner. Jag har köpt apelsin i tre olika butiker de senaste tre dagarna, och alla har varit otroligt söta och goda. Så gissa om jag ska äta apelsin idag? Jag är en periodare och kommer nu äta så mycket apelsin tills jag tröttnar och mitt begär är mättat. Känner ni igen er? Vilka är era matbegär?

Sjusovardagen

Pollenallergin klibbar i mina ögon och täpper till i min näsa. Det som i natt skulle bli en lång nio timmars sömn resulterade i att jag under nattens gång vaknade två gånger - utan anledning. Jag bara slog upp ögonen och stirrade upp i taket när klockan var fyra på morgonen och jag kunde inte heller erinra mig om varför jag vaknat. Visst hade jag drömt något med obehag och visst var jag lite täppt i näsan, men inga större bekymmer.
När klockan var strax efter sju inträffade återigen samma sak, jag slog upp ögonen och stirrade upp i taket. Trots att jag fortfarande var utmattad. I morgonyran med grus i ögonen upptäckte jag sedan att jag måste ha tappat min mobiltelefon i/under sängen någon gång under natten och jag kunde inte hitta den. Detta resulterade sedan i att jag inte vågade gå och lägga mig igen och somna om, trots att jag fortfarande var väldigt trött. Eftersom min väckarklocka var inställd i mobiltelefonen och om jag nu har tappat den kanske mobilen stängts av och det finns en risk för att klockan inte ringer och då lär jag försova mig från arbetet. Så nu ligger jag här, dödstrött men vaken, för att jag inte kan hitta min mobiltelefon och inte kan somna om för jag vet inte ifall jag kommer att vakna igen.
Ps; ironin i det hela är att det är sjusovardagen idag, och om man försover sig en dag som denna så kommer man alltid att göra det. Men eftersom jag knappt verkar ha sovit någonting alls så verkar den här dagen ha motsatt effekt på mig.

Är det inte förargligt?

Arbetsdagen är nu över och jag gör mig hemmastadd med en burk lättkesella med russin och kokosflingor som kvällsmat. Jag utlovade bilder på mina inköp från gårdagen och tills vidare får ni nöja er med en inblick i en gråfärgad kavaj med lädersnöre som var ett av inköpen.
Jag hade lite problem med storlekarna eftersom jag inte har en aning om vilken storlek jag har längre. Jag blev faktiskt ganska irriterad när jag insåg att jag nu har storlek 36 men att i de flesta butiker så var denna storleken slut, jag som trodde att det skulle vara enklare att finna kläder när man gått ner i vikt än när jag var större? Så fel man kan ha. Den här kavajen var jag tvungen att besöka fyra olika H&M butiker i Malmö för att få tag i en storlek under 38, är det inte förarligt?

Sugen på läskeblask?


Såhär på kvällskvisten så är det kanske inte endast jag som är sugen på något läskande och sött. Men de flesta läskprodukter innehåller enormt mycket socker, om man bortser från diverse lightprodukter. Men jag har kommit på ett annat alternativ genom att göra sin egen lightläsk med smak efter eget tycke. Jag brukar blanda Loka eller Ramlösa eller annat mineralvatten tillsammans med Fun light som finns i flera olika smaker. Ikväll blev det Loka citron och Fun light Kiwi och green tea, inte så pjåkig idé va? Läskande indeed.

Min blogghistoria/viktresa

Jag önskar att jag kunde ge ett mer enhetligt och strukturellt intryck i min blogg, men eftersom min blogg handlar mycket om känslor och tankar och inte så mycket om "det-här-gjorde-jag-idag-och-det-var-roligt" så är det svårt för mig att ge en sammansatt bild av vad som försigår hos mig i min vardag.
Frågan om träning, kost och hälsa har varit ett litet laddat ämne här och egentligen har jag ingen större lust att rättfärdiga mig själv, men jag känner ett visst ansvar gentemot er som läsare att ge en representativ bild av verkligheten.
Det som inte framgår i min blogg och som kanske bör göra det är att jag genomgått en viktresa detta året (2010-2011) och gått ner nästan tjugo kilo. Jag har aldrig lidit av fetma men jag har varit mullig och överviktig. Sen fann jag engergin och glädjen i att träna och efter ett tag insåg jag att jag ville ha ett hälsosamt och mer energirikt liv och då tog jag tag i min hälsa. För mig går nu träning och kost hand i hand, och jag tänker mycket på vad jag äter. Jag har ett mål, vilket jag inte heller är så tydlig med, och mitt sista delmål har jag nästa vecka (3 augusti), och den 29 augusti -1 september är tanken att jag ska passera mitt slutgiltiga målsnöre. Därför fokuserar jag extra på min kost just nu, för jag vill gå i mål och stanna där.
Angående träningen så fick jag en kommentar om att jag promenerade och tränade två timmar varje dag, och det stämmer naturligtvis inte. Men jag klandrar inte någon om man har fått det intrycket, eftersom jag i stort sett endast bloggar om min träning när den är riktigt tuff, för då är den som mest intressant enligt mig. Det är naturligtvis inte så lätt att läsa mellan raderna.
Jag tar en morgonpromenad i princip varje dag, vissa dagar är den lång och slö och andra dagar kort men instensiv och detta gör jag framför allt för att jag är en rastlös person. Jag har ett behov och en vilja att röra på mig, samt att jag känner mig piggare och mår bra utav det.
När det gäller träning så som gym, spinning och IW eller dylikt, så tränar jag när jag har tid. Tidigare tränade jag extremt mycket (ja, jag erkänner), men nu har jag kommit in i en mer jämn nivå enligt mig och det ligger runt ett pass ca fyra-fem dagar i veckan.Det är säkert mycket för många, men för mig känns det bra. Den bild jag har av träning, kost och hälsa är naturligtvis inte enhetlig med eran, och kanske tar jag det för givet att ni ska förstå och hålla med, eftersom de andra bloggar jag läser handlar om människor som tränar hårt och älskar det. Precis som jag. Men ni är alltid välkomna med era synpunkter, oavsett om de är negativa eller positiva.

Eftersom jag inte har berättat om min viktresa så kanske många saker tycks extrema, t ex när jag lägger ut bilder på mig själv idag och berättar om min träning så ser ni en smal och tränad person, medan bilden av mig för ett år sedan var desto rundare (se ovan). Jag tror inte jag själv ens har hunnit acceptera hur mycket min kropp har förändrats, för jag känner mig inombords exakt likadan som jag gjorde tidigare, jag är fortfarande samma människa med samma tankar och känslor även om jag själv ser mig som mer positiv och sprudlande person. Min hjärna har helt enkelt inte hunnit med riktigt, när jag inuti mig själv är precis som tidigare medan jag utanpå numera är smal. Därför är det lätt för mig att slänga ut fraser om min storlek som inte överensstämmer med hur jag ser ut idag. Men min resa är inte över ännu, och jag lär mig fortfarande varje dag.

Till sist måste jag också berätta att min blogg har alltid fungerat som en minnesbrunn där jag slängt in mina minnen om lyckliga men också olyckliga händelser, tankar och känslor. Den har mer fungerat som en dagbok för att få ut mina känslor, men nu när det är sommar och jag har mer tid att skriva så har bloggen också blivit mer synlig för allmänheten och det är därför jag känner ett behov av att förklara mig. I framtiden så vet jag inte vart min blogg är på väg riktigt, om jag kommer fortsätta vara såhär aktiv (antagligen inte) eller om intresset kommer svalna, och då lär det komma osammanhängande inlägg lite hit och dit om allting mellan himmel och jord. Från hälsa, vikt, kost och träning, till Håkan Hellström, hösten och kärleksförklaringar. Min blogg är inte enhetlig, men det å andra sidan inte jag heller.

Men så i alla fall, kanske börjar det klarna för er precis som det börjar klarna för mig, eller så kanske jag gjorde allting ännu mer förvirrat. Men ni behöver bara fråga, kom inte med påståenden eller anklagelser eller dylikt, bara fråga. Jag svarar mer än gärna på era synpunkter och funderingar.
Och fram tills dem kommer, så kommer jag fortsätta leva mitt liv på bästa möjliga Emelie-vis för detta är trots allt en blogg om mig, utifrån mig och till er som känner att ni finner samhörighet och glädje i att läsa den. Detta är min blogghistoria.

Gottis?

Jag lyxar till det lite extra idag, utan någon anledning. Men denna riktigt goda lunchen bestod utav två skålar med naturell lättyoghurt, en med min egen musli som jag gjorde i butik av Risenta, den innehöll dinkelflingor, quinoapuffar, pumpafrön, blandade russin, tranbär och gojibär. I den andra skålen med yoghurt som inte fick vara med på bild, innehöll mandel, russin, krossade linfrön och kokosflingor. Ja, gottis till max. + att jag åt flera nävar med russin utöver detta, då russin är ett av mina cravings. Hur lyxar och gottar ni till det till max?

Hurtig?

Känner mig som en liten engergiklick och lite lagom hurtig efter att ha kommit upp ur sängen redan kvart över sex i morse, för att köra ett IW pass klockan sju på morgonen. Tog kaffet med mig i en termosmugg och drack på de lugna vägarna in mot stan. I och för sig var det bara ett IW pass, men ändå, det är skönt att stiga upp tidigt ibland. Det är så stilla om mornarna när alla andra har semester. Själv ska jag jobba, men det är inte förren klockan fyra, så jag har hela dagen framför mig. Smutstvätt på golvet, kattstrumpor, ruffsit hår med toffs och en rolig min, det kan ju knappast bli bättre?

Citylife

Jag har spenderat större delen av dagen i stadsvimmlet med för mycket människor runt omkring mig. Men jag fick med mig en del inköp hem, dock inte det jag hade tänkt att handla från början, för det fann jag aldrig - är det nästan inte alltid så?
Köpte två par skor på Monki, ett halsband, foundation och kavaj på H&M och en väska på Vero Moda. Inga höstmyskläder här inte. Men tiden ligger framför mig så höstkläderna lär nog inkasseras snart ändå. Jag hann dessutom med ett spinningpass, en salladsbuffé och en gigantiskt stor kopp av rykande svart kaffe. Bilder på grejerna slänger jag upp i morgon, på återseende!

Till ljudet från kaffebryggaren

Jag lyssnar till ljudet från kaffebryggaren och luktar mig till doften av en slocknad tändsticka. Lite bränt, lite sött, lite ljus. Det doftar ljuvligt. Jag vaknade lite förströdd redan klockan noll sju noll sju, nästan som en morgonmänniska. Jag drömde att du var där och försökte väcka mig, men när jag slog upp ögonen låg jag naturligtvis ensam.
Jag misstänker att det finns en strålglans från dig som berör mig i sömnen och som lämnar avtryck på lakanet, som smeker min kind och kysser min panna för att i andra sekunden försvinna som en lätt med kylig vind. Ditt skimmer lämnar ett tomrum efter sig. Nu är kaffet färdigt.

Söndagsafton

Med Bridget Jones dagbok på tv så myser jag lite extra tillsammans med grönt mintte denna söndagsafton. Jag skalar apelsin och i reklamavbrotten tjuvläser jag Hjalmar Söderberg om vartannat samtidigt som jag ibland spricker ut i små energikickar och dansar för mig själv till munter musik.
I morgon trillar pengarna in på kontot och tillsammans med en god vän blir en lång dag i den tredje storstaden med god mat och förhoppningsvis ett flertal tjusiga inköp. Ha en fortsatt god afton, adjö! Ridån faller ner.

Inbakad fläta


Jag har arbetat hela söndagen, men tiden försvann som vatten rinner igenom sammanflätade händer. Hösten har redan gjort intrång i sommaridyllen, trots att det inte är mer än juli. Det blåser, kylan tränger igenom kläderna och jag har burit halsduk idag och haft flätat hår. En inbakad fläta som mamma har gjort. Hon säger att det framhäver alla nyanserna i mitt hår och att det är vackert. Jag brukar aldrig ha håret uppsatt så jag känner mig lite flickig, och nästan liite söt.
Ps: det är svårt att fotografera sig själv bakifrån.

Ut och fightas med vinden

Det är söndag morgon och jag steg upp strax efter åtta snåret, kaffet är uppdrucket och nu vaknas en efterlängtad morgonpromenad som jag inte sett röken av de senaste två dagarna. I förrgår var jag för lat innan frukost och tog promenaden efteråt, och igår började mitt 120 minuters pass redan 09.30 så jag ville inte utmana ödet genom att ta en promenad innan passet eftersom det i så fall skulle finnas risk för en långsam och smärtsam död.
Nu är jag på banan igen och det är dags att bege sig ut i blåsten. Motvind provecerar mig och ger mig en kick. I natt väckte den mig genom att blåsa upp mitt sovrumsfönster. Nu är jag förkyld. Jag ska ut och fightas med vinden.

23 Juli

Ibland räcker orden inte till när man inte står ut med sig själv längre. Jag vill bara börja om, och vakna upp till en ny grå och mager morgon.

Hemmaplan

Det blev ändrade planer och jag blir sängliggandes. Det regnar, och som ni redan vet avgudar jag det. Lördagskvällen kommer spenderas i sängen med H&M katalogen, det svarta kaffet, och Den allvarsamma leken, eftersom jag glömde de sista sidorna i Agnes hjärta Edward hemma hos Linn.

Att uppskatta sin tillvaro i kaos

Det är fel tillfälle att känna eufori, men jag är otroligt glad just nu. Jag är fylld av energi trots 120 minuter träning som för övrigt var kanonroligt och gick bra. Jag har fått glada besked, och på måndag väntas lön och shopping, sedan har jag endast en intensiv arbetsvecka kvar (min enda lediga dag den veckan är just måndag) och därefter träder vi in i augusti som innebär födelsedagsfirande, romans, dop och en tripp till Göteborg. Allting flyter på just nu.

Samtidigt som enormt många människor i världen lider,
framför allt i Norge där katastrofen är ett faktum. Jag tror inte endast det är jag som sympatiserar med dessa tankar, utan jag tror att många känner som jag, att man inte har befogenhet att få vara lycklig när en tragedi inträffar.
Människor lider varje dag, men det är först när vi berörs av något som ligger så nära oss som vi stannar upp och ifrågasätter om det är rätt att jag ska få ha det såhär bra i min vardag.
Jag borde bege mig dit, hjälpa till, rädda människor från sorg och elände. Men mitt i allt detta kaos, så är jag endast en simpel människa, och det enda jag kan göra utifrån min situation är att skänka mina tankar till dem. Jag bör stanna upp och uppskatta min tillvaro mer frekvent. Världen borde inte uthärda förödelse för att jag ska inse det.

Sommarutmaningen

Lördagsmorgon och klockan ringde åtta. Det är dags för min sommarutmaning som jag glömt berätta om. Förra lördagen när jag skulle träna IndoorWalking så berättade ledaren om hennes utmaning som först var att köra 60 min IW på Heleneholm, och sedan gå över till Stadion (ett annat gym en bit därifrån) och köra två varv cirkelgym tillsammans med henne. Min pappas kompis som också tränar där peppade mig och utmanade mig till att anta utmaningen tillsammans med honom, så det är precis vad jag tänker göra! Är nästan lite nervös faktiskt. Laddar upp med en shake och en stor kaffe. Heja!

Det ofattbara

Vi åt söta jordgubbar från svenska gårdar och tände ljus i hela lägenheten.
Vi såg på nyheterna större delen av kvällen och berördes av det ofattbara som inträffat i Norge.
Jag kedjerökte på den inglasade balkongen och drack för svagt kaffe av de sista kaffebönorna i förpackningen.
Ikväll skänks mina tankar till de som skakats om, sårats, skadats och till och med mördats,
i Norge denna fredagseftermiddag.
Vi såg förskräckt på varandra och undrade var är världen på väg egentligen?Nybakade kanelbullar och röda små kyssar

Doften av nybakade kanelbullar ligger som ett sött stoft i luften. Mamma har bakat kanelbullar med mina bakformar med pussmunnar på, röda små kyssar. Farmor är på besök och de fikar. Jag drack hallonsaft. Efteråt tog jag en promenad i ett grått landskap. Fredagskänslorna är på topp och ikväll vankas kvällsmys med kaffe och film hos fina vänner.

Fredagsbestyr

 

Idag tog jag ut sovmorgon av mig själv, tvådagars ledigheten till ära. Steg inte upp förren halv tio, problemet är, att jag känner mig inte alls piggare när jag sover längre. Tvärtom, så hade jag både värk i axlar, nacke och bakhuvud, samt en lätt förkylning och mina ögon var näst intill igenklistrade. Kaffe säger jag bara, ljuva kaffe, räddaren i nöden. Såhär blir det ofta när jag sover för länge. Jag vaknade till vid halv åtta innan och ångrar att jag inte steg upp då för då hade jag varken värk eller klibbiga ögon. Baserat på all denna säkra information har jag kommit fram till att jag måste vakna innan klockan åtta på morgonen för att unvika förkylning, värk och överdriven trötthet.

Hur som helst, idag blir det en timmes promenix, sen ska jag städa rummet och småpyssla lite hemma och sen har jag inget mer planerat förren klockan fem då spinningpasset startar. Och efter det ska jag unna mig en flaska vin och lite härligt skitsnack med vänner. Hur ser er fredag ut?

Ps, jag beställde skjortan från Ellos igår, iih.

Hallontårta

Äntligen är dagens arbetsdag över och nu väntar två dagars ledighet. Jag har faktiskt bara varit ledig en dag från arbetet under två veckor, så det är väldigt välkommet med lite ledighet. Och jag tänker bara njuta till fullo. Apropå njutning så vill jag presentera min mammas söta marängtårta som vi åt på hennes födelsedag häromveckan. En tårta med marängbotten, hallongrädde och färska hallon på toppen. Ypperligt god. Och apropå godsaker, så slank det ner en och annan godisbit idag på jobb. Men ja, jag håller ju helg nu.

You can't make your heart feel

Till frukost blir det en stor dos av Bon Iver när han sjunger I can't make you love me och en kopp svart kaffe på nattduksbordet. Dagen är grå, jag hade hoppats på regn, för snart ska jag ut och promenera, fast det gör jag ju förståss i vilket fall som.

En stund med en vän

Vi fikade på en uteserveringen på gågatan i Malmö. Jag åt en dyr räksallad och du åt upp mina brödkutonger. Jag drack en stor kaffe och du drack en liten med lättmjölk. Det tog mig två timmar att upptäcka att du bar svarta glasögon som ramade in ditt ansikte. Jag välte askkoppen på bordet och du försökte fånga den med ett diskret utfall med vänsterhanden, men den slog hårt mot marken. Det låg fimpar kvar på kullerstensmarken runt vårt gråmelerade bord och folk runt omkring stirrade. Fast jag endast bar en svart skjorta och hade nakna ben beskrev jag min längtan efter hösten och att få bylta på mig. Jag stod kvar och pratade om ovissheten när caféet hade stängt fast att du stod och hoppade på stället och var frusen. Vi sa adjö och jag promenerade ensam genom stadens smågator och tittade i skyltfönstrena utan att se. När jag kom hem hade tiden stannat.

Två underbara redskap

Känner mig lite stolt och nästan liite hurtig eftersom jag gick upp "jättetidigt" (allting är relativt) för att hinna gå en liten morgonpromenad innan jobb idag. Började redan halv åtta, men lyckades hinna med en 35 min promenad innan jobbet så jag var på jobbet redan 07.20. Och sen hade jag inte mycket annat val än att promenera den lilla biten hem efter jobb också (tar typ 10 min), så jag känner mig rätt nöjd. Tänk så mycket man hinner med av att bara gå upp en liten stund tidigare, och tänk så mycket motion man får genom att skippa bilen och använda sina två underbara redskap, nämligen benen i stället? Ikväll blir det cirkelgymsträning, tjoho!

Tillbaka till stan som en nattfjäril mot ljuset

Jag längtar efter augusti, och allting som kommer med det. Jag har planerat att åka till Göteborg och träffa fina vänner, gå på samma gator och upptäcka små ställen som jag aldrig tidigare sett. Jag vill åka nu.

Sötningsmedel, hiss eller diss?

Jag har funderat lite kring det här med sötningsmedel, jag tror bland annat att det är en av sakerna som triggar mitt sötsug och mina matattacker. Men däremot så anser jag att sötningsmedel är något man kan använda i lagom mängd i stället för socker. Dessutom är det ganska svårt att undvika om man kör på lättprodukter och dylikt, då de oftast innehåller sötningsmedel i stället för socker så att man kan minska kcal nivån. Vad tycker ni om sötningsmedel? Dricker ni lightprodukter och väljer lättprodukter? Hiss eller diss?

Är det en kavaj eller ett tält?

När det regninga vädret har kommit med storm till Skåne så har tankarna om hösten börjat gro i mitt huvud. Därför tänkte jag att det var dags att plocka fram mina kavajer som jag köpt under det senaste året. Jag började med att testa min tidigare lite oversize kavaj som jag köpte på Vero Moda men ändå inte riktigt kunde knäppa. Det är inte en kavaj längre, det är ett tält med plats för minst en person till! Likaså var det med mina andra fem kavajer, varav de flesta kunde jag knappt knäppa, och nu är de ofantligt stora. Så stora att det skulle se pinsamt ut om jag försökte använda dem. OM jag är i behov av en ny garderob! Frågan är om man kan ge sig på att sy in några av dem? Det är ju så himla synd.

Idag kommer att bli en bra dag

Jag vaknar upp i min bädd av solens första timmar som skiner in genom mitt sovrumsfönster och sticker mig på ögonlocken i mina drömmar. När jag vaknar upp och ser att det är solen som välkomnar mig för första gången på flera dagar börjar jag frysa. Jag trär ylletofflorna på fötterna och tar täcket om mig samtidigt som jag sätter mig i skräddarställning i sängen och låter kaffekoppens heta yta värma mina lår. Idag kommer att bli en bra dag, tänker jag och sörplar upp lite kaffe genom mina spruckna läppar. Sen spiller jag ut kaffet i sängen.

Låt mig få presentera mitt lördagsgodis

Jag glömde att presentera min söta munorgasm från i lördagsaftonen, som bestod av lätt kesella med lite sötningsmedel, med skivade torkade aprikoser och torkad mango och lite vaniljsocker på toppen. Gott eller vad? Måste bara varna er för att inte äta upp båda hela förpackningarna med torkad frukt under samma kväll, min mage mådde ju sådär bra. Typiskt mig, jag kan inte bara äta några få, utan måste klämma allt ihop på en gång, speciellt torkad frukt, jag älskar ju det! Någon som har samma problem? Hur gör ni för att undvika det?

Skjorta från Ellos

Jag har spanat in en skjorta från Ellos som jag är sugen på att köpa. Jag vill verkligen ha en rödrutig skjorta och jag tycker den verkar jättefin. Fast jag har försökt stilla mig från att beställa den, då jag slösade upp alla mina pengar i Roskilde så bör jag vänta till lönen kommer. Dessutom vet jag inte vilken storlek jag ska beställa längre, och när jag försöker följa Ellos storleksguide så verkar det som jag ska ha en större storlek än vad jag vanligtvis har, till och med en större storlek innan jag började tappa kilon, så det känns inte riktigt rätt. Så, ska man chansa?

Nu går jag

Måndagsmorgonen breder ut sig över nya vyer. Jag ska dricka svart kaffe och promenera. Kaffet är för starkt, så starkt att det blir strävt på tungan längst in mot gommen. Sedan ska jag cykla, åka buss, promenera igen, träffa den vackraste göteborgskan, promenera vidare med henne, gå på jympa, promenera till bussen, åka buss, cykla hem, jobba. Vanligtvis brukar jag inte åka buss, det blir så komplicerat. Nu går jag.

Chewing gum


Jag stoppar in fem extra tuggummin i munnen efter har borstat tänderna och spottar ut den stora vita tuggummiklumpen på en gammal bussbiljett på golvet intill sängen. Sedan tar jag fem nya tuggummin och tuggar i femton sekunder tills jag känner efter med tungan så att jag har knaprat sönder allt sötningsmedel, för att sedan spotta ut det igen och stoppa in sju nya tuggumin som blir till en ännu större klump. Jag stoppar in så mycket jag bara kan i munnen så att det värker i käkarna av ansträngningen efter tuggandet. Det krasar och smaskar i mitt huvud. Extra påsen är slut och det ligger en jättestor klump tuggummi på parkettgolvet. Jag har en påse till.

How many lives are living strange?

Om jag ställer mig framför spegeln och drar in magen och kutar med ryggen speglas revbenen igenom huden.
Somliga dagar ser jag armmuskler som tränger igenom huden och vackra axlar där skulderbladen skymtar i sluttningen, medan andra dagar ser jag bara gäddhäng.
Ibland är mina nyckelben väldigt framträdande och man kan ana ett bröstben som sticker fram, fast vissa dagar har de sjunkit tillbaka in i huden.
När jag går i trappor i svarta tights har jag smala lårben men när jag sätter mig ner blir de ofantliga. Ibland tycker jag mitt huvud är för litet jämfört med min kropp, medan andra dagar är det kroppen som är för stor.
Jag undrar hur realistiskt det är eller vad det egentligen är som försiggår i mitt huvud.

Darling, darling, can't you just see through me?

När jag såg att det började regna utanför svepte jag i mig kaffet och tog på mig promenadskorna och begav mig ut på en timmes morgonpromenad. Jag har förstått att promenera genom regn är min grej just nu. Tanken var att jag skulle köra in till gymmet och träna en timme där, men så hamnade jag i sängen i stället och insåg att jag faktiskt inte orkar och inte direkt har någon lust heller. Jag har inte gjort mig förtjänt av att skippa träningen så egentligen hade jag behövt träna, såklart, men eftersom jag börjar jobba klockan tre idag, så orkar jag helt enkelt inte stressa. Jag ska dricka te och ge boken Agnes hjärta Edward ett nytt försök.

Tusen kvinnor och en sorg

Det skrider mot småtimmarna när jag nått de sista sidorna i Björn Ranelids Tusen kvinnor och en sorg. De sista olästa orden ligger framför mig medan jag tar ett uppbehåll för att förklara hur denna vackra bok har växt i mig. Språket, de målande beskrivningarna och poesin men framför allt intrigerna och de smärtsamma ödena som karaktärerna i boken möter som Ranelid lyckas beskriva så realistiskt och sanningsenligt. Ranelid levde inte upp till mina förväntningar men så inte heller mina fördomar, utan han öppnade en annan dörr till en vackrare källa.

Under en dyster sommarkväll

Mysfaktorn är hög hemma hos mig, då jag sitter ensam i fotöljen i ett tomt hus med tända ljus, och läser Ranelid i skenet av elden. Jag unnar mig en söt kvällsmåltid och en stor kopp grönt te i favoritmuggen. Att vara ensam kan också vara bland de bästa av känslor i alla fall under sena, dystra, sommarkvällar som detta.

Lördagsförmiddagen

Vilken stressig lördagsmorgon det blev för mig idag, jag försov mig ifrån morgonpromenaden, så den timmes morgonpromenad jag hade bestämt mig för blev i stället endast 35 min lång, sen fick jag köra direkt in till träningen och köra ett 60 min pass IW. Det har blivit mycket spinning den senaste tiden för att jag själv anser att det är en mer effektivare träning, men eftersom jag körde spinning igår och det var längesen jag tränade IW så blev jag sugen på det. Väldigt roligt var det också och bra musik! Vad har ni för er denna lördag?

Högskolelivet;

Med morgonkaffet i handen och det ruggiga vädret utanför så njuter jag till fullo av msjin enda lediga dag denna arbetsvecka. Igår kunde jag släppa alla tankar på arbete och tände i stället ljuset i bokhyllan, kokade grönt te och drack ur favoritkoppen samtidigt som jag läste Ranelid under nattlampan ända in på småtimmarna.

Jag har märkt att det är många som sökt in till nya högskoleutbildningar, som kommit in, och som ska flytta, skaffa lägenhet, ett nytt liv. Jag är lite avundsjuk på er. Visserligen har jag min två åriga utbildning, som jag var så exalterad över för ett år sedan, men nu när jag har ett år kvar så vet man vad som gäller, och det är inte riktigt lika spännande längre. Jag vill ha magpirr, frihetskänslor och äventyr.
Är det någon som kommit in på en ny utbildning? Och kanske till och med ska flytta? Berätta! Bilden ovan är på min klass från en av mina första dagar på min utbildning.

Bara frihet

Jag vaknde upp efter en berusande natt fylld av rytm och eufori. Jag kokade kaffe och avnjöt det på balkongen innan jag begav mig ut i regnet. Jag tog en promenad genom regnet och jag upplevde det som att jag aldrig tidigare känt mig så befriad. Jag sprang, jag hoppade i lera och vadade genom vattenpölarna på fastande mage. Det finns inga hämningar ute i regnet bara frihet.

Upp och ner

Kära vänner, den här dagen har bara passerat i ett nafs. Först vaknade jag i en tom lägenhet, tog en morgonpromenad på 45 min och kokade kaffe som jag drack på balkongen. Åt frukost, diskade och begav mig till en timmes träning på gymmet. Sen åt jag en alldeles för stor lunch, och efter det har jag jobbat och nu är jag tillbaka hemma igen. Jag jobbar ganska mycket nu, speciellt på kvällarna, vilket innebär att träningen blir lidande. Men i morgon ska jag jobba förmiddag och ser fram emot ett hårt cirkelgymspass efter det. Hur har ni det där ute?
Just nu pendlar dagarna upp och ner för mig, från vardagsnjutning till rastlöshet på grund av alla måsten som jag har framför mig, men om jag tänker ännu längre fram så vet jag att jag kommer få ett väldigt fint avslut på sommaren.

Morgonkaffet

Jag lyckades somna om en timme och vaknade strax innan klockan sju av mitt eget hulkande. Jag steg upp ur sängen och gick ner i köket med bara ben och en stor bomulls t-shirt och bryggde kaffe. Under tiden som jag väntade på att kaffet skulle bli klart lyssnade jag till det skorrande ljudet från kaffekokaren och lutade jag mig mot diskbänken och såg ut genom köksfönstret där den gråa världen mötte min blick. Nu dricker jag svart morgonkaffe ur en gammal favoritmugg som flagnat i färgen direkt från sängen samtidigt som jag läser Tusen kvinnor och en sorg av Björn Ranelid. När den sista skvätten kaffe kallnat ska jag gå på morgonpromenad i det grå.

Peace

Somliga nätter utan sömn bringar oro och spänning i min kropp. Tillståndet mellan trötthet och vakenhet, och kampen mellan viljan att somna och tankarna som maler runt i huvudet gör mig utmattad. Men det finns undantag, under några sömnlösa nätter strömmar ett lugn och stillhet genom kroppen. Då tankarna och kroppen förenar sig i ett tillfälligt fredstillstånd och hela världen fylls med ro. För att efter en sömnlös natt döljer sig alltid ännu en och en ny chans till att somna.

Väntan

Jag ligger och väntar på äventyr. På sommarromansen, att se hur dagen börjar när solens första strålar dansar över obetäckt hud. På lyckoruset under berusningen, på augusti och läslusten. Men ingenting infinner sig, och jag fortsätter att vänta bara för att inse att vägen till äventyren är att upphöra att vänta.

Godmorgon!

För en gång skull har jag lyckats stiga upp med tuppen innan klockan sex, och bege mig till det lokala utomhusbadet som är öppet i ungefär 45 min på morgonen från och med klockan 06.00 för motionärer. Jättebra, och på 30 min hinner jag simma 1 km så det blir precis lagom - dessutom är det gratis!
Nu är jag hemma efter att ha simmat 1000 m, känner mig otroligt pigg och fräsch! Jag ska kolla lite på nyhetsmorgon och kanske till och med läsa en bok innan jag brygger kaffe, tar en morgonpromenad och äter frukost. Jag har fått riktig semester och sommar feeling denna morgon, trots att ikväll börjar min intensiva arbetsmånad. Om jag sedan har orken så blir det nog en sväng på gymet innan jobb också. Det känns otroligt bra, bra start på återhämtningen!

Avgiftning

Jag är hemma från Roskilde festivalen, och det var bland de sjukaste saker jag varit med om. Dessutom har jag haft så himla roligt, och även om jag var extremt sliten när vi åkte hem igår, så hade jag önskat att festivalen fortsatt ännu längre. Jag får helt enkelt hålla mig till nästa år!
Idag finns det endast en sak på schemat, och det är avgiftning och att sakta men säkert återgå till gamla rutiner och viktnedgång. För just nu går jag runt med världens ölmage. Hur som helst så startade jag lugnt idag med en timmes morgonpromenad och tänkte ta ytterligare en promenad senare. Och i morgon ska jag slänga iväg mig på mitt första träningspass på över en vecka - tufft men det ska bli roligt.