VIP REA på Vero Moda

Det var VIP REA för alla Vero modas medlemmar, samt väninnor på Hansa i Malmö idag mellan 19.30-21.00. Det var 50 procent på alla sommarplagg och lite accessoarer därtill. Jag och B var där och jag lyckades fynda både en väska, linne och skärp. B köpte en blommig klänning och en tröja. Det var inte så mycket folk utanför när vi skulle in, men en stund senare var hela butiken fylld av både tjejer och killar (?) och det blev helt tomt i hyllorna. Som tur var lyckades vi samla ihop våra plagg fort och gick in i två lediga provrum direkt, men när vi kom ut var det en kö på säkert tjugo personer som höll i stora högar med kläder. Jag hade nog köpt mer, om det inte varit för att Vero Moda har så pyttesmå storlekar.

 

Till sist så har jag läst ut Molnfri bombnatt av Vibeke Olsson, och för en gång skull så tyckte jag verkligen att den här boken var väldigt bra. Jag får se om jag kommer med en recension senare. Nedan ser ni en ful mobilbild på mina fynd. Nu ska jag äta körsbär.

 


Ge mig en kyss innan du går

Jag drömmer om att få ligga mitt emot dig. Med min vänstra kind mot lakanet och min kropp ihoptrasslad med din. Du tyckte mycket om det, att vara så nära, så att du kunde känna min hud, så mycket hud som möjligt vid en enda beröring. Jag fantiserar om att få ligga där, inflätad i dig, och se dig i ögonen, se hur du ler när du ser hur jag ler och fast att jag har mött din blick så många gånger så blir jag fortfarande generad och blickar bort.
Jag vilar huvudet mot lakenet och blundar, men när jag försiktigt öppnar ögonen så finns du inte där.

Håkan Hellström kommer till Bokmässan 2010

Jag ligger och deppar lite, men så fick jag ett mail från Bokmässan som ska hållas i år i september, och jag var inte där förra året så jag har bestämt mig för att tvinga min pojkvän att åka med mig dit detta året. Jag gick in på deras hemsida, här, och då upptäckte jag en bild på Håkan Hellström så jag klickade mig vidare därifrån och titta vad det stod:
"I år kommer Bokmässan för övrigt att bjuda på ovanligt många musikaliska inslag. Bland annat kommer Håkan Hellström som ger ut både bok och skiva för att fira sina tio år som artist."
Så nu ska jag verkligen åka dit!

Hör du ljudet av juli där utanför?

 Här är en bild på sommarens finaste jordgubbe, och mitt sönderbitna nagellack. Jag kom på mig själv med att tänka att jag skulle spara den här stora och söta jordgubben så att jag kunde dela den med dig sen när jag kom hem. Men du är inte hemma och väntar på mig längre. När vi möts igen är det en ny månad.
Jag lyssnar på Kents nya skiva, En plats i solen, inspirerad av allt hysteri kring denna nyhet. Jag ligger här och väntar på dig, på att du ska komma hem, eller i alla fall ringa så inte avståndet känns så stort mellan oss.

"Kan jag inte ens se min nervösa tunna hand som söker din" Ur Kent, En plats i solen, Glasäpplen

Gått eller blommigt

Jag har varit inställd på att köpa en blommig midsommarklänning, eller i alla fall en klänning i ljusa färger som är lite somrig. Men idag hittade jag min midsommarklänning på H&M och den är grå. Det var ju inte vad jag hade tänkt mig, men det är bättre jag köper något jag verkligen kommer att använda, för om sanningen ska fram så tycker jag inte om blommigt så mycket.

Med näsan i pockethyllan på Akademibokhandeln

Plötsligt har man så mycket verklighet att ta hand om att man inte hinner blogga på fem dagar. Det är full hysteri att planera midsommarfirandet vilket tar mycket tid. Jag har även jobbat och varit och handlat med min väninna.
Jag gick förbi Akademibokhandeln säkert fem-sex gånger, och jag tänkte att jag inte kunde gå in dit. Till slut kunde jag ändå inte motstå så sen stod jag där med näsan i pockethyllan i Akademibokhandeln och kom sedan ut med två böcker; När oskulder kysser av Per Hagman, och Stalins kossor av Sofi Oksanen.
Som vanligt har jag kollat upp dem innan och dreglat framför datorn när jag såg dem och bestämde mig för att köpa dem.

Sommartest

Jag vaknade och upptäckte att solen återigen har kommit till Lund så jag lägger upp, passande nog, ett sommartest:

1. Ditt favoritställe på sommaren?

Stranden. Det är vad jag saknar mest av allt just nu, och längtar efter att få ligga i sanden och höra vågorna slå från havet. Ett guldtillfälle under sommaren är självklart också de sena, ljusa och varma sommarkvällarna som man får spendera med någon annan. Det behöver inte vara en specifik plats utan huvudsaken är känslan, att man kan minnas den.

2. Hur spenderar du helst den perfekta sommardagen?

Jag gör nog enligt beskrivningen ovan, jag åker till stranden med en nära vän eller min pojkvän och spenderar en varm sommarkväll tillsammans.

3. Vad lägger du helst på grillen?

Jag är vegitarian så det blir inga stora flintastekar för min del, utan jag älskar att grilla paprika, champinjoner, och morotsklyftor liggandes i folie med smör och vitlök.

4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?

Tyvärr har jag inte så många planer mer än att jag ska jobba i sommar och att det blir en tripp till Danmark.

5. Dina bästa sommarfärger?

Turkost.

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren?

Kanske att det brukar vara ganska dåligt väder? Men jag längtar efter att värmeböljan ska komma nu!

7. Bästa sommarminnet från barndomen?

Jag tror att det var när min familj och mina kusiners familj åkte på bilsemester till Spanien tillsammans. Visserligen har jag bland de sorgligaste minnet därifrån, att jag tappade min Jerry-nalle (från Tom&Jerry) precis innan vi skulle åka hem, så jag fick aldrig se den igen. Men jag minns att jag och mina bröder och mina två kusiner hade köpt slimegubbar. Typ sådant som man trycker ut ur en tuggummiautomat, fast det var långa avlånga klibbiga gubbar med stora klot som händer och fötter för meningen var att man skulle kasta dem på rutan och se dem ”klättra ner” vilket de gjorde. Kloten som de hade till händer och fötter gjorde så att de höll kvar en liten stund extra, så egentligen föll de sakta ner men det såg ut som de klättrade. Jag vet inte om det var meningen att man skulle göra så men jag minns att jag tyckte det var väldigt roligt och det är ett av de få minnen jag har med båda mina bröder.


8. Havet, sjön eller poolen?

Havet. Ljudet, lukten, smaken, det går inte att motstå! Jo kanske smaken men ändå. Från sjöar har jag bara minnen av ormbunkar som man fick märken av på hela kroppen och en pool är visserligen skön att bada i och man kan motionssimma, men havet har en speciell känsla.

9. Vad väljer du i glassbaren?

När det kommer till sötsaker är jag en allätare. Men just nu föredrar jag Soleros Berry Berry glass, jättegod!

10. Vart går din drömsemester?

Var som helst, bara jag får åka med min pojkvän!


Godmorgon människoliv

Söndagens halsont tycks inte har övergett mig ännu, och jag vaknade upp efter en lång natt av hostande och få timmars sömn. Så jag var tvungen att ringa jobbet i morse och sjukanmäla mig, inte så roligt med tanke på att jag behöver pengarna. Men det finns väl inte så mycket mer att göra åt saken än att vila och dricka grönt mintte, jag är ju inte mer än människa.


Flickan från ovan (The Lovley bones)Det har blivit mycket mys med många filmkvällar den senaste tiden. Den senaste filmen som vi såg nu i fredags var Flickan från ovan (The Lovely bones) som är baserad på boken Flickan från ovan som är skriven av Alice Shebold. Jag har läst Flickan från ovan men det var ett par år sedan så jag hade svårt att jämföra filmen med boken, vilket i och för sig var ganska skönt med tanke på att jag slapp vara så kritisk under filmen.

Det var en hemsk film, men tanke på att det handlar om en flicka som mördats och från himlen berättar hon nu sin historia samtidigt som jakten efter hennes mördare pågår på jorden av hennes pappa. Jag vill minnas mig om att boken var mycket bättre, för det var en massa övernaturliga scener i filmen som skulle föreställa olika platser som flickan, Susie, befann sig på innan hon kunde komma till himlen (hon ville hitta sin mördare först) som jag inte alls gillade. Men miljön var spännande och det märktes att det utspelades på 70-talet med tanke på Susies senapsgula byxor. Men absolut sevärd om man har läst boken.


Jag funderade på att lägga ut en bild men jag kom på att jag inte hade någon

Sliten eller vadå? Det blev utgång igårkväll, grillfest, och dans på gayklubben Wonk i Malmö, så jag invigde skorna jag beställt från H&M igår (skitsnygga). Jag hann inte sova mer en än fem timmar, trot satt jag förov mig, förrän det var dags att gå till jobbet med förkylning och halsont. Åtta timmars arbetspass och jag kunde inte gå hem fast jag var sjuk för det fanns ingen som kunde ersätta mig. Men nu känner jag mig nästan lite stolt, för att jag klarade att göra allting i alla fall och gårdagen var väldigt rolig. Fast det jag längtar efter nu är att åka tillbaka till Lund och mysa med min pojkvän, vilket är precis vad jag ska göra!


Pink lady

Vi åt varsitt äpple och märkte att det fanns ytterligare ett klistermärke på äpplet fast att han redan hade plockat av ett märke. Jag tog klistermärket som var kvar på äpplet och satte det mitt i pannan, precis mellan ögonen och berättade att såhär brukade jag alltid göra när jag var liten. Det värsta är att om man inte tar av det direkt så kommer man glömma bort att man har det.
Han tittade på klistermärket från äpplet som satt på min panna och log och läste vad det stod och sa: "Pink lady".


Puss;

puss på dig älskling.

Natten till den 11 juni är fylld av bokfrågor

Alla dessa tester, som jag tog från någon som snodde det ifrån någon annan. Jag har fyllt i hur många som helst, men jag publicerar aldrig dem. Dels för att jag oftast inte skriver färdigt dem på grund av att jag tappar intresset och dels över att jag tror inte andra är speciellt intresserade av att läsa tre sidor långa listor om mitt intresse för böcker. Men här kommer i alla fall ett som är lite lite kortare:

Vilka är de fem författarna du har flest böcker av i din bokhylla:  Ja, jag har ju alla Harry Potter böckerna inklusive en del av dem på engelska. Om sanningen ska fram har jag en massa ”ungdoms/barnböcker” till exempel har jag alla Eva & Adam böckerna och fjorton tycken ”Jessica & Elisabeth” böckerna från B. Wahlströms ungdomsböcker. Inga av dessa läser jag längre, inte ens Harry Potter, så om jag skulle välja flest böcker av de jag läser av nu så blir det Torey Hayden, Lotta Thell, Johanna Nilsson och Imre Kertész. Jag har dessutom tre olika upplagor av Per Nilssons ”Hjärtans Fröjd” som jag älskar över allt annat, men jag har lånat resten av böckerna jag läst av Per Nilsson.

Köper eller lånar du mest böcker: Köper. Jag är urusel på att lämna tillbaka böcker i tid, så det är nästan billigare för mig att köpa böckerna än att låna dem. En gång fick jag en räkning på 400 kr på grund av att jag hade glömt lämna tillbaka böcker. Dessutom samlar jag, jag tycker om att ha dem där i hyllan, de luktar gott och de är fina, och jag kan plocka fram dem när jag vill! De är bara mina!

Sparar du alla böcker du köper: Ja, aldrig i livet att jag säljer eller kastar några, inte ens barnböckerna.

Inbundet eller pocket helst: Pocket. Det blir mycket pga att det både är billigt och praktiskt. Tyvärr har de inte samma kvalité och kommer inte att hålla samma standard som inbundna böcker, vilket är en nackdel för mig som är en liten samlare. Men jag tycker om båda.

Vilken bok har du läst flest gånger i ditt liv: Det är nog Hjärtans Fröjd, jag tror jag läste den 7-8 gånger när vi skulle läsa den i skolan i 8:an. Jag läser fortfarande i den då och då så jag vet inte ens hur många gånger jag har läst den, bara att det är många. Harry Potter böckerna läste jag också några gånger, men Hjärtans Fröjd är nr 1.

 


Min egen bedrövelse

Plötsligt rasar hela världen som jag har hållit upp på mina axlar, och jag känner hur alla människans sorger flödar över mig, öser ner så att jag inte kan andas. Jag kan inte stå, jag kan inte röra mig och jag kan inte andas. Bara ett par ord, eller kanske bara ett, så kan alla männikors elände och min egen bedrövelse kväva mig under förloppet av bara några sekunder.


Jag ler

Jag ligger i sängen och läser. Jag avbryter plötsligt mitt läsande mitt i en mening. Jag kom på hur ensam jag var i den lilla sängen som jag alltid brukar ligga i så trångt i, med hjärtat mot ditt bröst, men som jag nu har hur mycket plats som helst att breda ut mig över, men det vill jag inte längre.
Jag känner mig enslig så jag vacklar sakta fram till badrummet och kysser honom i duschen och njuter av hans varma famn när han kramar om mig. Sen går jag tillbaka och lägger mig i sängen igen och letar upp den oavslutade meningen i boken samtidigt som jag hör hur han sjunger i köket när han står och diskar. Jag ler.

Sommarböcker;

Dessa böckerna hoppas jag att jag hinner läsa under sommaren:

1. Kärleksbarn av Lotta Thell
2. De fattiga i Lodz av Steve Sam-Sandberg
3. Janis den magnifika av Johanna Nilsson
4. Den unge Werthers lidanden av Johann Wolfgang von Gothe
5. Sömnlös av Stephen King
6. Agnes hjärta Edward av Lina Forss
7. Vill gå hem av Jonas Gardell
8. Jane Eyre av Charlotte Bronte
9. Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap av Mary Ann Shaffer
10. Illusionisten av John Fowles
11. En obeskrivlig människa av Kerstin Sandberg
12. Katedralen vid havet av Ildefonso Falcones
13. Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer
14. Det femte barnet av Doris Lessing

Samtliga av böckerna finns hemma i min bokhylla, och därför känner jag att de är prioritet ett eftersom jag vill inte att de ska ligga i min bokhylla olästa, men det kommer säkert tillkomma en hel del böcker, så jag har att göra i sommar! Det ska bli mysigt med sommarläsning. Sena kvällar när solen fortfarande lyser upp himlen kan man sitta ute på terassen och läsa.

Böcker, böcker och böcker


(Observera min fina censur av texten på paketet!)Efter många obesvarade telefonsamtal och mycket gråt tog jag mig samman och gick ner på posten och hämtade ut mitt efterlängtade paket från Adlibris. Jag ser verkligen fram emot att börja läsa dem men jag började ju läsa Molnfri bombnatt igår, och även fast jag redan har plöjt igenom etthundrafemtio sidor så finns det mycket kvar (vilket egentligen är bra). 

Marabou Premium och Molnfri bombnatt

Jag tog blodprov på vårdcentralen i morse, både i armvecket och i fingret. Jag känner mig lite omtöcknad efter detta och jag har sovit vid tre tillfällen under dagen. Vi var i Lund efter mina tupplurar och lämnade in pojkvännens mobiltelefon på lagning. Vi sprang in på H&M innan parkeringen hann löpa ut, och jag köpte en brun tunika. Nu ska jag äta mörkt Marabou Premium choklad med mint i och försätta läsa Molnfri bombnatt av Vibeke Olsson som jag påbörjade tidigare idag.

En gul stork med en liten blå mössa

Jag sitter och ser ut genom köksfönstret och ser på regnet som slår hårt mot marken. Ändå ser jag solen som dovt skiner igenom i fjärran. Jag sitter och stirrar på min brevlåda där utanför, som egentligen inte syns från mitt fönster eftersom det finns en stor buskig häck framför, men jag vet att den finns där. Den är svart men en krumelur på locket. Och just nu stirrar jag ut för att jag vill att det ska trilla ner ett bokpaket från Adlibris med tre pocketböcker i.

Det är perfekt läsväder idag, så jag hoppas att paketet kommer idag. Förresten så tror jag inte på brevbäraren, för det kommer aldrig någon gul postbil till mig. Jag tror att det kommer en gul stork med en blå liten mössa på huvudet som försvinner så fort att jag inte riktigt hinner se den.

Vårskor/sommarskor

Det är tidig lördagsmorgon och solen skiner redan med varna strålar som en riktig varm sommarmorgon. Det var längesedan jag inte frös på morgonen och jag har precis beställt ett par skor på hm!

Dock fanns det bara i storlek 38, men jag brukar ha 38-39 i högklackade skor så förhoppningsvis ska de inte vara för trånga. Jag har letat efter ett par vårskor/sommarskor länge nu, men när jag såg dessa skorna trodde jag de var slutsålda, men tydligen inte. Kalas!

Be careful, it's my heart


Adlibris

Jag beställde tre stycken pocketböcker från adlibis igår; Kärleks barn av Lotta Thell (den fjärde boken i serien), Janis den magnifika av Johanna Nilsson och De fattiga i Lodz av av Steve Sem-Sandberg. Jag har jättemånga böcker hemma som jag inte har läst ännu, men nu har jag övertygat mig själv om att jag måste köpa dessa böckerna ändå, eftersom de är en del av min sommarläsning!

Jag är den sista juden: Treblinka (1942-1943)

"Min vän som bär tillsammans med mig har medan han stått en stund bredvid `tandläkarna`lagt märke till att det fanns lite vatten i skålen där "tandläkarna" kastar ner de blodiga tänderna. Han kastar sig på marken och dricker upp vattnet tillsammans med blodet. Han får piskrapp men dricker." Ur Jag är den sista juden av Chil Rajchman.

När jag öppnade boken upplevde jag att den verkade mycket lättläst, kort och inget avancerat språk direkt. Men ju länge jag kom in i boken desto mer insåg jag att eftersom det fanns så mycket grymhet och ondska så fanns det inget annat sätt att beskriva det på än hur Rajchman gjorde. Det är en fantastisk bok, och Rajchman själv var en av de få människor som överlevde Treblinka och som bidrog och betydde mycket i rättegångarna mot nazisterna. Läs den.