Frukostmästare

Jag har gått och blivit frukostmästare, nackdelen med att vara mästare på just frukost, är att det är så gott att jag helt enkelt inte kan sluta äta det. Jag äter alldeles för mycket frukost, jag kan inte sluuta. Men vem kan säga nej till en (två) skålar med naturell lättyoghurt, fiberhavregryn, krossade linfrön, havrepuffar, varma bär och russin? Plus ett glas multivitamin och en kopp svart kaffe? Tänkte väl det!

Därför är träning fruktansvärt roligt

God förmiddag. Med lätt träningsvärk efter cirkelfys passet igår, då kroppen inte är van vid övningarna (vilket är positivt) så bestämde jag mig för att ge mig ut på en lätt joggingrunda innan frukost. Lite segstartad var jag, då jag skulle lyssna på radion när jag sprang, och lyckades trycka på en knapp precis innan jag skulle starta, så att allt ljudet försvann. Det tog en stund för min smått irriterade hjärna att inse att det bara var just ljudet som var av.
När jag väl sparkat igång benen lyckades jag komma upp i ett bra tempo och tankarna om den lugna joggingrundan var som bortblåsta. Trots segstarten gick löpiningsrundan snabbare än vad jag trodde. Jag brukar inte mäta tiden eftersom jag inte vet det exakta avståndet, men det hade varit roligt att se hur snabbt jag springer 5 km. Jag känner verkligen att jag utvecklats inom löpningen, och min kondition har blivit avsevärt bättre. Det är en av de saker som gör träning så fruktansvärt roligt, när man känner att man utvecklas och blir bättre!

28 september

Sakta men säkert klättrar jag uppåt igen, och visst blir det lättare att ta sig över ytan när de finaste vännerna av dem alla, ringer under lätt salongsberusning och sjunger med till Familjens låt. Saknar dig fast du står här mitt framför mig, så som förr när vi sjöng falska toner i vinternatten genom en inglasad balkong på sextonde våningen. För övrigt ser jag den balkongen som en helig, precis som konsvervburkarna med unkna cigarettfimpar och ölstänk i.

Mina vänner är underbara på för många sätt och vis, och jag är rädd för att inte räcka till. Rädd för att inte kunna ge tillbaka allting de givit mig och lite därtill. Istället blir det bara sprängfyllda tårkanaler och stammande ord till gensvar. Även om tanken är otillräcklig i detta fall, så hoppas jag att de vet att de finns i mina tankar när orden inte räcker till.
Ett litet sidorspår mellan kvällens humörsvängningar är att jag sjunkit in i Nessers Kära Agnes, som enligt avlägsna rykten klassas som en deckare. Oh ja, jag läser en deckare och jag tycker om den! Ett annat sidorspår är att jag sedan förmiddagens träningspass och gång, inte duschat. Jag har gått, ätit och gråtit i dessa svettiga träningskläder. Jag överväger rent utav att sova i dem. Vilket vackert avslut på denna till synes vis ändlösa onsdag.

Extrema bantningskurer

Till er som facineras och intresseras lika mycket som jag av alla dessa program om vikt, hälsa och kost, så upptäckte jag precis att nu (precis nu i denna stund) klockan 20.00, har kanal 5 säsongsstart för ett ny programserie som heter Extrema bantningskurer. Så slå på tv:n med en gång!

Jag har fastnat med händerna i marken i minnet från en mardröm

Cirkelfyspasset i förmiddags var grymt roligt, och nästan lika fint som trettiofem minuters promenaden till lägenheten efteråt.
Min värld har varit lite upp och ner de senaste dagarna, vilket visserligen inte är så underligt med tanke på att min tillvaro är uppdelad mellan två hem, varav det ena är mitt komna och framtida hem, ofullständigt med skrämmande frihet och ekande rum. Mitt andra hem är mitt barndoms förgånga hem och jag är på väg att lämna dessa trygga väggar bakom mig. Jag har tappat greppet om tillvaron under ett par dagar, men det är dags att klamra sig fast med nya tag.

Onsdagens matlåda

Onsdagens matlåda innehåller min mammas goda gryta med b l a; qournbitar, wookgrönsaker och en smaskig sås.

God morgon

Denna morgon är en sådan morgon då jag känner mig utvilad, kaffet smakar enormt gott och frukosten kan jag knappt sluta äta utav då den är så god den med. Jag drack två koppar nybryggt kaffe och åt två skålar med naturell mild yoghurt, fiberhavregryn, krossade linfrön, havrekuddar och russin.
Jag skippade morgonpromenixen idag, för i stället ska jag träna ett pass cirkelfys redan klockan 11.30. Jag tänkte ta bussen dit, så det får stå för promenerandet idag. Efter träningen ska jag fortsätta med lägenheten fram tills ikväll. Jag har nu fått upp en del möbler (tack vare mina vänner) men det finns fortfarande väldigt mycket kvar att göra. Än har jag ingen form av elektronik där, varken tv eller dator, och därmed inte något bredband heller. Vad har ni för bredband? Har ni något tips på ett bra erbjudande för en student? Vi hörs ikväll!

Landet brunsås

Först nu när fjärde avsnittet av Landet brunsås sändes ikväll på svt1 upptäckte jag detta härliga men samtidigt intressanta program. Humor blandat med heta frågor kring mat, kost och hälsa. Exempelvis Henrik Schyffers kommentar om män som bantar; "verkligheten är nämligen så att den svenska mannens jobb är inte längre att ha ett kroppsarbete där man ska lägga inlandsbanan, utan den svenska mannens jobb är att sitta på x 2000 och fika och visa power point för varandra", haha, roligt, men det ligger också en hel del sanning i de orden. Otroligt bra program enligt min mening, och jag kommer nu ägna tid åt att se de tre tidigare avsnitten på svtplay. Har ni sett Landet brunsås?

Lördag i slutet av september

Jag fick en dålig start på lördagsförmiddagen, då jag sov bort större delen av morgonen för att jag kom i säng så pass sent igår, och för att jag vaknade på fel sida. En lugn timmes morgonpromenad blev det, och därefter har jag varit runt på diverse platser i Malmö stad tillsammans med min väninna och letat efter fynd. Det enda jag hittade var lågpris på frysta bär och en stor påse naturgodis.

Jag slank in på gymmet och gjorde mig av med mina sista krafter under 45-50 min på löpbandet, cykeln, maskinerna, hantlarna och plankan förståss. Väl hemma hjälptes jag och mamma åt att packa ner ännu mer saker inför flytten. Ingen av oss kunde ana att jag hade så mycket saker. Vi hittade både stekpanna, grytor, glöggmuggar, servis, badlakan och säkert upp emot ett tjugotal diskhandukar (mina farföräldrar älskade att brodera). Jag känner mig redo.
Nu ska jag äta upp de sista nötterna ur gottepåsen, och dricka grönt citron och ingefärste och se en film. Trots en dålig start på denna lediga lördag, så avslutades den ganska bra trots allt.

Hår&sånt

Denna härliga fredagsförmiddag började jag med en timmes morgonpromenad, därefter min goda smoothie till frukost, och sedan blev det ett efterlängtat besök hos hårsalongen Hår & sånt. Jag gjorde mig av med mina slitna och kluvna toppar och känner mig nästan som en ny människa! Roligt att man känner så fast att man egentligen bara har klippt några centimeter hår.
Jag är väldigt nöjd. Regina är fantastisk! Salongen var dessutom väldigt fräsch och fin, och jag fick snabbt en tid. Det är första gången jag klippt mig där, och kommer naturligtvis fortsätta att gå där från och med nu. Nöjd och glad ska jag nu njuta av min fredagseftermiddag.

Dags att slappna av

Nu har jag slutfört samtliga uppgifter för de här första delkurserna, och kan efter att ha skickat in reflektionspaper och framfört min redovisning om Stämplingsteorin äntligen slappna av. Efter ett 75 minuters kombipass,  jag nu trä på mig mjukiskläderna, plocka fram med frukten (päron) och filmen; som blir Good will hunting.

22 september

Jag hade tänkt starta morgonen med en härlig höstpromenad, men precis när jag gjort mig redo började regnet ösa ner och det avskräckte mig. Jag brukar inte ha något emot att det regnar, men det kändes alldeles för ruggigt, och dessutom har jag avsett tid på morgonen för att skicka in mitt reflektionspaper och öva på min redovisning, vilket jag nu har gjort. Jag har ätit en god frukost, med stekta ägg, keso och lök. Ikväll har jag i alla fall ett cirkelgyms/iw pass att se fram emot, så jag hoppas att redovisningen går snabbt och smärtfritt!

21 september

Diverse skolarbeten, tentaplugg, jobb och träning har tagit upp all min tid de senaste gånga veckorna. I morgon har jag en inlämning och en redovisning som jag måste skriva färdigt ikväll men därefter är det värsta över i skolväg.

Framför mig har jag också en flytt att ta hand om, städa lägenheten, ändra adressuppgifter, handla möbler, flytta över alla saker och slutligen inreda så att jag kan känna mig hemmastadd. Mina förhoppningar är dock att jag ska ha möjlighet att prioritera bloggen mer efterhand som alla bitar faller på plats.

Idag har jag förutom att bli inpumpad med mängder av information, kört en timme på gymmet. Dessutom hann jag med en härlig joggingtur i morse och en eftermiddagsfika med en kär göteborgska.
Jag längtar efter att skriva vackra rader till er, beta av högen med romaner och få en släng av förälskelse. Ha förtröstan, jag kommer att befinna mig där tidigare än ni tror.

Tentaförmiddag med smoothie

God förmiddag! Jag var rätt segstartad i morse men kom ändå ut på en mindre morgonpromenad på 50 min. Därefter gjorde jag en väldigt god smoothie till frukost. Mixade en banan, frysta jordgubbar, ett par matskedar kvarg och krossade linfrön till en fyllig smoothie, och toppade med russin och krossade linfrön.
Precis vad jag behövde idag, en riktigt god frukost, eftersom idag ska jag skriva min tenta. Ska försöka plugga lite till innan men jag är ganska trött på det nu och tror inte min hjärna har kapaciteten att ta in mer information. Önska mig lycka till!

Livet från en bananlåda

Såhär ser livet ut hemma hos mig just nu, det känns som att jag bor i en bananlåda.
Känslorna pendlar mellan euforisk glädje och gnagande ensamhet. Friheten över att få flytta till något eget är överväldigande. Nästan så att jag har lite svårt att inse att om lite mer än en vecka så har jag mitt eget ställe.
Men jag ska också ta avsked från mitt barndomsliv och min familj. Jag kommer bara att befinna mig en stad längre bort, och avståndet i mellan är inte oändligt, även om det kommer att kännas så ibland. Bakom mig kommer jag att lämna flera minnen. Å andra sidan kommer jag att packa ner de bästa utav dem i dessa banankartonger och ta dem med mig. Bananlådor fyller flera goda funktioner än endast en.

Måndagsmorgon med Efter tio

God morgon världen. Jag har äntligen fått sova ut ordentligt och mår kanon. Så bra att jag sprang runda på nästan 6 km i morse innan frukost i det härliga tiograders höstvädret. Just nu ska jag dricka kaffe, studera inför morgondagens tenta och samtidigt kolla på Efter tio på tv4 som det är säsongsstart för.
Blondinbella är numera med på måndagar som Malous "sidekick". Jag brukar se på Efter tio, men jag tycker faktiskt att det är roligt att Löwengrip är med för att dra mer unga tittar till programmet och uppmuntra unga till att delta till olika samhälliga debatter.
Bara det inte blir för mycket Blondinbella, dvs just nu talar de om människor som stalkar henne, visserligen är det fruktansvärt, men jag är inte fårvånad att detta kommer upp i samband med henne. Så jag tror att det blir lagom med att hon bara är med på måndagar, för det ska fortfarande vara Malous Efter tio. Vad tycker ni?

Originellt söndagsmys

Det är söndag igen, och som så många gånger förr kommer jag hem sent från söndagsarbetet. Då, liksom ikväll, har mamma bakat smulpaj ifrån fallfrukten i trädgården. Kokat äpplemos som står på bordet i glasburk som smakar extra sött eftersom den är ljummen.
Det regnar och ljusen är tända. Det är varmt i huset. Min söndag lever inte upp till det klassiska söndagsmyset tyckte jag. Med raggsockar, randiga pyjamasbyxor och konstant tedrickande. Men ett söndagsmys är originellt, och mitt söndagsmys kan inte vara mer perfekt. Hur lyder ert söndagsmys? Berätta.

Okontrollerade godsaker

Jag är arg. Och frustrerad. Över att jag återigen tappade kontrollen igår. När jag arbetar har jag en tendens att falla för frestelser eftersom jag är omringad utav det. Jag har egentligen ingenting emot att unna mig då och då, men jag vill att det ska ske på ett kontrollerat sätt. Jag vill sitta ner, i ett bra sammanhang eller samspel, i lugn och ro och äta godsaker. Inte snabbt slänga in en näve godisbitar så att inte någon ska se mig! Jag har svårare för att undvika godsaker när jag arbetar helt enkelt, och jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att undvika det. Har ni något förslag?

Effektiv kväll

Här ser ni en del av de saker jag köpte i onsdags; bl a boken En dag (som jag vill hinna läsa nu innan jag hinner se filmatiseringen av den), stekpanna, kaffekokare, bomullspads, tvål, Synoss shampoo/balsam & värmespray. Mer balsam, hårinpackning, handtvål, duschtvål, katrull, tre cd skivor, hörlurar skärbräda, skålar, ugnsvante, tränings t-shirt, sportbh, strumbyxor osv.
Frdagskvällen spenderas hemma; med firande av en otroligt generös och fin gåva som jag fick av mina kära föräldrar. Detta innebar för mig, en kompett tacomiddag och massor av naturgodis. Dessutom har jag hämtat bananlådor och ska påbörja nedpackningen av mina böcker. Därefter blir det lite studier och avslutningsvis film och Pepsi Max. En fin och effektiv kväll.

Trött

Jag utlovade märkbar uppdatering idag, men till mitt försvar har jag ett enkelt ord för att sammanfatta dagen: trött. Jag har pluggat hela dagen, fram till sena eftermiddagen, och därefter körde jag ett cirkelgymspass, plus lite övningar tillsammans med min kära vän på gymmet.
Vi umgicks mest efteråt, och skrattade samtidigt som vi gjorde en del övningar. Träningen måste inte alltid vara stenhård och seriös, utan ibland kan den vara klumpig, social och rolig! Men förståss tycker jag att stenhård träning också är roligt på sitt sätt! Förstår ni hur jag menar?
Fredag i morgon, och jag hade verkligen velat utlova den förväntade uppdateringen tills i morgon, men nu ska jag jobba i stället, och plugga och träna. Puh. Men det ska bli roligt att arbeta i morgon även om det tar på mina sista krafter då jag även ska jobba resten av helgen. Fast i morgon ska det bli ännu en utflykt, det är idrottsdag och vi ska cykla till bokskogen med de äldre barnen, och det tycker jag ska bli himla roligt.
Avslutningsvis vill jag presentera min träningstopp som jag invigde idag, som jag köpte igår för det fulländande priset av 49 kr. Lite för stor, eftersom xs inte fanns, men snygg är den ändå, inte sant?
Nu har jag sagt stopp för plugget idag, och ska spendera resten av kvällen med tv-tittande, matinsiration från Buffé, te och sökandet efter möbler och vackra inredningsidéer.

Ge-kås Ullared

Puh, jag kom precis hem ifrån detta helhjärtade dagsprojekt. Som ni ser blev det en del grejer, b l a snappade jag upp lite köksredskap och hygienartiklar. Och Melissa Horns nya skiva som nu spelas hemma hos mig i bakgrunden, samtidigt som jag tar mig ann ett större projekt, att packa upp alla grejer (och vissa saker ska ju ner igen inför flytten). Förhoppningsvis så ska jag ha lite ork till lite studier också, trist men det måste göras. Mer uppdatering får ni under morgondagen! Ha en fortsatt trevlig kväll mina vänner!

JAG SKA FLYTTA!

Nu är det officiellt, om två veckor flyttar jag till min första alldeles egna lägenhet!
Som ni förstår är lyckan kolossal, och den förhöjs till max efter en riklig dos av endofiner efter ett grymt cirkelgymspass ikväll, och även för att jag i morgon, lagom till pass, ska åka till Ullared!
JAG SKA FLYTTA!

En lägesuppdatering

Något försenad kom jag till gruppmötet i skolan för att gå igenom kommande redovisningsmaterial. Just nu sitter jag även kvar i skolan för att studera om personlighetsstörningar inför nästa veckas nättentamen. Tänkte att jag borde få lite mer gjort om jag satt i skolan ända fram tills träningen ikväll.
Problemet är dock att magen redan har börjat småkurra och min koncentrationsförmåga inte längre är på topp. Det är ett par timmar kvar tills träningen ikväll börjar, så jag överväger att avboka kvällens cirkelgymspass, och i stället sitta kvar här en liten stund till i skolan, och därefter handla något att äta och träna lite tidigare på gymmet i stället. Detta eviga planerande som pågår i mitt huvud, jag avskyr när min huvudplanering av någon anledning inte stämmer. Känner ni också så? Brukar ni också planera dagarna inuti huvudet?

Segstartad

Segstartad tisdagsmorgon. Jag lät klockan snooza för länge, men önskade ändå att få somna om. Jag känner mig ganska stel och mör i kroppen efter passet igår (surprise) och dessutom är jag lite smårädd för att jag ska bli förkyld. Det tänker jag förståss inte tillåta, och det kan också bero på att jag tog ut mig hårt igår.
Jag lyckades så småningom ta mig iväg på en liten morgonpromenad, 40 min blev det. Och med mina sista krafter gjorde jag sedan frukost till mig själv; naturell yoghurt med krossade linfrön och ett stort glas med multivitamin, och lunch som jag ska ha med mig till skolan idag; Svampomelett med skivade tomater. Nu gäller det "bara" att komma i tid!

Grymt roligt & gott

Hemkommen från ett efterlängtat H.I.T pass, som var grymt roligt. Och ja, jag blev i stort sett färdig med studierna (för blir man någonsin färdig egentligen? Det finns alltid mer att göra!) innan träningen, så jag är nöjd.
Igår hade jag och min kära vän ordentligt med söndagsmys. Vi lagade middag; rotfrukter i ugnen, quornfilé, festaostsallad och creme fraiché med franska örter (grymt gott) och till efterätt blev det ju inget smågodis för min del, utan för mig blev det ett skivat päron, med varma exotiska bär och vaniljkesella med kanel på toppen. Mums. Hoppas ni får en fortsatt trevligt måndagsafton!

Inget studerande = inget H.I.T pass ikväll!

Jag tog en paus i studerandet och gick på en timmes förmiddagspromenad, därefter blev det en god grötlunch gjord på fiberhavregryn och det serverades tillsammans med krossade linfrön, hemmagjord äpplemos och minimjölk. Hitills har pluggandet gått förvånadsvärt bra, men det är inte dags att ropa hej ännu eftersom jag har den tuffaste (och tråkigaste) biten kvar. Jag tänkte skriva hela eftermiddagen och förhoppningsvis ska jag vara färdig tills ikväll då jag ska gå på ett H.I.T pass! Det är motivationen just nu, inget plugg= inget roligt H.I.T pass! Hur brukar ni motivera er till att studera?

Pluggångest

Jag vaknade redan klockan åtta, och tog direkt tag i min kurslitteratur och arbetade mig sakta men säkert igenom en timme. Känns bra att jag lät bli att göra en massa andra saker under tiden, utan faktiskt fokuserade på studierna under en timme på morgonen.
Tyvärr, så har jag fortfarande ganska mycket kvar att göra, då jag arbetade mycket förra veckan och inte tog igen pluggandet i helgen, så har jag väldigt mycket att göra idag. Usch, det ger mig ångest, framför allt för att jag är rädd för att jag inte ska göra det jag bör. Tidsmässigt så blir det i förhållandevis stressigt, men det oroar mig inte lika mycket som min egen självdisciplin.
Nu ska jag dricka mitt svarta kaffe och äta stekta ägg, plus läsa ett par kapitel i en av mina böcker innan jag beger mig ut på en morgonpromenad. Sedan får jag se hur pass disciplinerad jag är, annars måste jag nog åka in till skolan, för jag brukar studera bättre där. Var och hur gör ni för att prestera till max?

Gissa var vi befinner oss?

Ja, söndagsmyset är ett faktum, då vi befinner oss på Hemmakväll med både lösviktsgodis och hyrfilm. Nja, inget lösviktsgodis för mig inte, utan en Pepsi Max. Men vi har förberett en massa andra godsaker. Filmen vi hyrde blev All good things, någon som har sett den?

Om framtidsdrömmarna

Jag har talat lite smått om framtida drömmar, men kringgått vad det jag egentligen syftade på. Sanningen är den att det handlar om att jag äntligen ska få flytta min min alldeles egna lägenhet! Tanken är att jag ska hyra min bros lägenhet, så vi var och tittade på den idag, då han har renoverat den jättefint.
Dock kvarstår ett litet problem, och det är att det ännu inte är klart, då vi behöver ett godkännande från Bostadsrättsföreningen om att min bror kan hyra ut lägenheten till mig i andra hand, men det beskedet kommer först i början av oktober. Fram till dess blir det en lång och otålig väntan.
Å andra sidan så vet jag om detta inte blir av (vilket det förhoppningsvis blir) så kommer jag att flytta förr eller senare ändå, så just nu går jag runt med vackra inredningstankar i huvudet. Det är i alla fall så det ligger till, och jag har inte velat avslöja för mycket eftersom det har varit så pass osäkert innan, men nu så, kanske.
Nu ska jag bege mig till min kära väninna för att njuta av söndagsmyset.
Psst; bilden är från min väns lägenhetsfönster

Söndag, 11/9

Härliga söndag.
Jag steg upp och drack kaffe och såg på nyhetsmorgon som kretsade kring det faktum att det är tio år sedan katastrofen den 11 september. Jag och en vän har planerat in en mysdag idag, varav vi även har tänkt att gå på sånggudstjänst ikväll, för att tänka på dem som inte länge finns hos oss.
Men dagen ska också fyllas med glädjande ting, vi ska baka scones, dricka te och mysa, och dessutom har jag hunnit med söndagslöpningen (det har blivit lite av en rutin varje söndagsförmiddag) och ska strax iväg och träffa broren min. Härliga söndagar som denna, får en att uppskatta det fina man har och att värdesätta det högre än något annat.

Äppleskivor och brieost

Lördagskvällen är inte över ännu. Så jag bjuder på en dålig mobilbild som definitivt inte gör denna oslagbara kombination rättvisa; äppleskivor och brieost. Till detta bjuds det på en roman, You´ve got mail, Melissa Horn, familjemys och framtidsdrömmar.

Lördagskväll på Stadion

Gissa vad jag har gjort ikväll? Ja, jag varit på gymmet. Friskis och svettis Stadion har öppet alla dagar till 22, så jag släntade in i lugn och ro strax innan sex på kvällen och lämnade lite efter sju.
Jag körde i 70 min, jag hade så otroligt mycket energi! Det kändes som jag bara kunde fortsätta och fortsätta! Först körde jag 25 min på löpbandet, sedan nästan lika länge på crosstrainern, och så avslutade jag konditionen med fem minuter cykling. Resten körde jag mage, både kroppsövningar och maskin. Rikigt härligt var det!
Det ser ganska folktomt ut, och ja, det var det, men inte riktigt så tomt som bilden visar. Jag tycker det är skönt för det blir en lugn och skön stämning på gymmet, vilket gör det lättare för mig att fokusera. Framför allt känns det extra skönt att komma hem och njuta av resten av kvällen.
Det är faktiskt inte så tokigt som det verkar att träna en lördagskväll, verkligen inte. Det känns nästan mer tokigt att slänga bort sin energi på alkoholhaltiga drycker när man kan göra en lördagskväll så här rofylld och skön. Jag funderar nästan på att låta det bli till en rutin. Finns det någon av er som brukar träna på lördagskvällar?

Kan ni motstå frestelser?

Lördagen inleddes med sovmorgon och sedan det legendariska svarta kaffet, därefter en timmes morgonpromenad. Under promenaden blev jag inringd av mitt andra jobb, så jag har arbetat där ett par timmar denna eftermiddag. Egentligen var den tiden avsedd till studier, men jag tror att jag stannar hemma ikväll och tar igen lite, dessutom kommer kära farmor på besök.

Jag tänkte köra igång med lite pluggande innan jag sticker till gymmet en stund. Jag har precis ätit, och en av nackdelarna med att bo hemma är att det ofta finns godsaker för hela familjen i huset. Vi har nämligen ett stort paket med Crunchy musli med torkade jordgubbsbitar och vita chokladflingor i. Fullproppat med socker helt enkelt, men jag kunde inte motstå. Inte igår heller för den delen. Faktum är att om jag inte hade haft det hemma, så hade tanken att äta det inte fallit mig in. För min del är det alltså bäst att inte ha det hemma. Eller hur gör ni? Kan ni motstå frestelser?

Skogsutflykt

Vi var på skogsutflykt och jag hade med mig rykande hett te som doftade kanel, och fruktsallad med kanel över. Höstliga vindar mötte oss tillsammans med sol. Naturen gjorde barnen lugna och harmoniska. Barnen hade matsäckar med sig, små festis paket med jordgubbssaft, subs med skinka och ost och pannkakor med socker. Det påminde mig om den glädje jag själv känt som litet barn över att åka till skogen. Framför allt eftersom matsäcken med pannkakorna väntade på mig i ryggsäcken som jag och min mamma tillsammans hade förberett kvällen innan.
En otroligt fin fredagsförmiddag på alla sätt och vis, och nu har jag en fin helg framför mig.

Robinson

Det blev, som tidigare nämnt, ett IW/bosu 75 min pass, och det är ju inte direkt utröttande precis. Å andra sidan är det en annan form av träning, och man använder muskler som man inte tränar annars, så ja, variation är ju bra. Jag är ju ganska trött efter allt jobbande så det var ganska skönt med en lugnt träningpass.
Sista arbetsdagen i morgon och sedan ska jag njuta av helgen ordentligt, även om den kommer innehålla en hel del träning. Nu ligger jag hemma i soffan framför tvn, kollar på Robinson och hetsäter russin. Det är precis som det ska vara.

I skolan

Jag sitter i skolan, det blev snabba ryck efter arbetet idag, slutade kl 13, och skulle hinna hem om och byta om och äta och vara i skolan tills klockan 14 (jag kan ju tillägga att jag blev 15 minuter försenad). Vi har gruppmöte och skriver patientfall inför en kommande redovsining om två veckor.
Var dessutom uppe redan halv sex i morse och körde en löpningsrunda på 30 min. Inte så lång, men tanken var god och det var riktigt skönt. Ikväll blir det nog bosu/iw träning på 75 min om jag hinner iväg. Och i morgon är sista arbetsdagen för den här veckan. Det känns bra!

Redan nu

Redan nu vid niosnåret erkänner mig själv besegrad utav tunga ögonlock och bäddar ner mig i sängen under både täcke och filt för lite slösappande på tvn. Mina förhoppningar är inte endast att somna tidigt, utan så även vakna, då jag hade önskat mig väldigt tidig och frisk morgonpromenad i vackert höstväder. Men det får morgondagen själv utlova.

Cirkelgym x(treme)

Jag fick en positiv överraskning när jag släntade in i cirkelgymssalen och såg alla lappar med olika kroppsövningar som var uppsatta på de annars vanligtvis fria stationerna. Tydligen var det ett cirkelgym x pass, som antagligen kommer att stå för cirkelgym xtreme. Alla fria övningar (walkers, spinningcyklar, hantlar och stänger) var borttagna och i stället körde man endast maskinstationerna, inklusive en kroppsövning på varje maskinstation. Så i stället för att köra två repetitioner (2 varv) på alla stationer, så körde man 30 sek x 4 på varje station, dvs först 30 x 2 på maskinerna, och 30 x 2 på kroppsövningarna.

Det var faktiskt väldigt roligt, och en bra variation till en cirkelgymsgalen tjej som mig. Variation är ju nyckeln till framgång i träning, så det är väldigt roligt att Friskis och Svettis kommer med nya och roliga idéer för att utveckla träningen.

Att lysa med sin frånvaro

Jag lyser med min frånvaro från bloggen idag, men eftersom jag nyss kom hem efter att ha arbetat hela dagen, så har det inte funnits tid förren dessa ynka femton minuterna jag har nu innan jag ska bege mig till cirkelgymsträning. Och om jag har orken, viljan och framför allt energin så kanske jag kör ett spinningpass efter. Men sanningen att säga så är jag ganska trött, och ser fram emot en hemmakväll med lite studier. Det låter kanske tråkigt, men jag uppskattar de ensamma stunderna när man har mycket annat att göra, eller är det bara jag?

Jag har väntat på ett regn jag kan förlora mig i

Kvällarna är korta när jag längtar efter ensamma kvällar med te, värmeljus och höstväder. Men ikväll har jag njutit av stunden, från gott sällskap, en lätt berusning och pirrande besked med Lars Winnerbäck i bakgrunden. Jag gick hem genom regnet insåg att nästan var lite rädd över insikten att det jag längtat efter, verkar komma snabbare än vad jag anat.

Nytta med nöje

(bilden är från när jag var i Göteborg)

Jag är nyss hemkommen från arbetet, och med mig hem tog jag en hel drös med arbete, vilket innebär att denna lugna vecka som jag hade framför mig nu är fullspäckad. Jag ska jobba resten av dagarna fram tills fredag, och dessutom hinna med diverse skolarbete. Det är precis så här jag vill ha det, jag älskar att ha många bollar i luften, när livet går som på räls. Speciellt om det gäller kortare perioder, det känns roligt.

För tillfället verkar det som att jag kommer vara fri hela helgen (men det kan hända mycket innan dess) och om så är fallet så har jag planerat in extra mycket höstmys tillsammans med en kär vän. Jag har mycket fint att se fram emot.
Trots ett numera fullspäckat schema så har jag köpt brieost, vindruvor och päron, som ska avnjutas med ett glas rött tillsammans med vänner och studier. Nytta med nöje, en otroligt bra kombination, inte sant?

En värld av möjligheter

Nu är jag tillbaka, och jag känner mig stakare än någonsin. Jag är fortfarande full av energi trots att jag både har varit på ett 60 min IW pass och femton minuter senare körde ett 60 min H.I.T pass. Dessutom blev det en timmes promenad innan frukost i morse.
Jag kan inte vara annat än nöjd över denna goda träningstart på veckan. Det känns också mer förtjänt att ta en vilodag redan i morgon, då jag i morgon först ska jobba mellan 8-15, och sedan ha gruppmöte kl 18, så finns det inte så mycket utrymme övers till träning i morgon.
Är det bara jag, eller öppnas inte en värld av möjligheter efter att man har ansträngt sig fysiskt?
Det känns plöstsligt som att allting kommer att ordna sig, och bli riktigt riktigt bra.

5 september

Måndagsmorgon. Det doftar nyrostat bröd i trappen. Jag kokar tevatten på spisen, och kryper tillbaka ner i sängen under filten. Tittar på nyheterna, lyssnar på regnet och läser en roman, sådant som jag aldrig har tid för annars. Sedan ska jag ta en promenad i det gråmulna vädert, och göra ett besök på det lokala bibilioteket.
Jag hoppas att få min kurslitteratur idag, så att jag kan läsa ifatt ett par kapitel och förbereda mig inför morgondagens gruppmöte. Detta höstliga väder gör mig gott.

Det kan aldrig göras ogjort det där som hände ikväll

Jag tappade kontrollen.
Jag sitter utslagen på golvet och ser mig omkring. Förstrött och uppgivet ser på alla spillror jag förorsakat.
Jag är trött och uppgiven, men det finns ett alternativ, och det är att resa sig upp och börja om.

Jag saknar dig

Jag har myst med en massa godsaker och druckit te. Tidigare i afton var jag som sagt på bio med Hanna, och vi såg Jag saknar dig som är filmatieringen av Peter Pohls ungdomsroman (jag har dock inte läst den). Måste säga att även om filmen till en början verkade vara en trist tonårshistoria, så slog den om och blev enormt rörande. Jag tyckte verkligen om den. Dessutom fastnade både jag och Hanna för bandet Ailucrash som både var med som medskådespelare, men också stod för filmmusiken. Hoppas ni får en fortsatt fin lördagskväll.

Lördag

Jag strosar runt här hemma, städar under tonerna till Melissa Horn och tänder doftljus med trehundra tändstickor. Det är skönt att vara ledig. Min campusvecka avslutade igår tillsammans med mina klasskamrater och lite för mycket vitt vin och fisksoppa med saffran.
I kväll ska jag gå på bio med Hanna, och resten av aftonen ska jag spendera med mig själv.

1 september

Jag inlede den nya månaden genom en timmes morgonpromenad innan jag begav mig iväg till skolan. Efter en tidig avslutning på introduktionen i Kriminologi träffade jag upp en kär vän och besökte ett gammaldags litet fik tvärs över gatan. Vi åt rådbrödsmackor med brieost och drack kaffe i det röda fiket med konsttavlor på väggarna. Under sena eftermiddagen körde vi en timme på gymmet tillsammans, och nu avslutar jag kvällen med smulpaj gjord på äpplen från äppleträder i familjens trädgård. Med varma känslor och höstliga tankar avslutar jag septembers första dag.

Att utvecklas som människa

Dålig uppdatering från min sida, men snart är min intensiva campusvecka över (sista dagen i morgon) och då kan jag lägga tid åt bloggen lite mer. Däremot ser jag att ni, framför allt idag, har varit otroligt aktiva på era bloggar, och jag har över trehundra nya inlägg på bloglovin att gå igenom. Jag måste säga att ni är fantastiska. Ni skriver vackra ord, lägger ut underbara fotografier och ger mig mycket fin läsning varje dag. Det ska ni ha creed för.

Förutom föreläsningar har den här veckan gått i grubbleriet spår. Jag har upptäckt saker och tankar hos mig själv som jag inte trodde fanns där förut. Samtidigt som jag utvecklas, så förändras jag. Vilket är en stor omställning inte enbart för mig utan också min omgivning. Ikväll har jag spenderat större delen av kvällen med att reflektera över mig själv. Även om jag finner brister hos mig själv, så finner jag också styrkan till att utmana dem. Jag vill utvecklas som människa.