Jacka

Nyhet från H&M, och jag funderar på att köpa en sådan här kort jacka av skinnimitation. Dock är det ett plagg jag känner att jag måste testa i butik för att se hur det verkligen ser ut. Förhoppningsvis får jag lite tid över och kan springa in om H&M i morgon och kollar om de har jackan och prova den. Vi får se!
Jag är en dålig bloggare just nu, och fast att studierna har börjat att lägga sig lite nu så måste jag ta igen allt det sociala som jag missade när jag satt med näsan i kurslitteraturen, vilket med andra ord innebär att det är utgång i morgon!

Emile de Ravin

Jag tror jag har blivit lite smågalen i henne efter Remeber me filmen, och det är ju ganska självklart egentligen för hon är så fruktansvärt söt. Sådär skulle man sett ut, så hade man kanske inte suttit här och varit singel. Nej, det hade man nog inte!

Ballerina pepparkaka som belöning

Jag hade jag min redovisning som var sista delen i kursen. Och innan dess gjorde jag färdigt en hemtentamen och en analys av en artikel! Men nu har jag gjort färdigt allting och förhoppningsvis har jag klarat det också, annars vet jag inte vad jag ska göra för jag har lagt ner så mycket tid på detta.
Helt plötsligt har jag mycket tid över, och mer tid att tänka. Just nu vill jag tänka så lite som möjligt. Men vi kastas in i nästa kurs redan i morgon men det lär dröja innan examinationen. Jag funderar på att fira detta med att prova Ballerina pepparkaka! Jag såg att det var någon som köpte när jag jobbade och se ser så himla goda ut. Har ni smakat dem?

Ring från Lindex

Jag hittade den här fina ringer på Lindex för 89 kronor. Det är en guldmelerad sten med svart nät över. Synd bara att när jag väl hittar en ring som jag verkligen gillar så köper jag den i en för stor storlek!

Lyckan, kärleken och meningen med livet

En film som jag väldigt gärna vill se är Lyckan, kärleken och meningen med livet eller Eat, pray, love som den heter på engelska. En film med Julia Roberts som handlar om att hitta kärleken (och lyckan och meningen med livet). Jag har aldrig gillat Roberts så mycket men just nu känner jag väldigt mycket för att se en film med henne i höstmörkret. Men den jag egentligen vill se är ju James Franco som är med i filmen. Dessutom är svenska Tuva Novotny också med, lite roligt! Jag ser fram emot att se den! Den har biopremiär den 1 oktober!
Läs mer om den här!

En morgon då det inte fanns något kvar att leva för

Jag har stora grå påsar under ögonen och uppfläkta sår i mellangärdet. När jag slog upp ögonen låg jag kvar i sängen, uttryckslös med ansiktet riktat mot fönstret. Himlen är grå och kall, en del av löven har fallit och regnet ligger som ett tunt lager dis över världen utanför. Jag ligger kvar med min nakna kropp alldeles stilla under täcket för det finns ingen anledning att röra min kropp och stiga upp ur sängen för denna morgon finns det ingenting värt att leva för.

Boktröstköp

Eftersom jag även detta året missar bokmässan, vilket till största delen beror på att jag inte har några gemensamma vänner som delar samma och intensiva bokintresse som jag. Så idag när jag var på Burlövs center kunde jag inte låta bli att gå in på Bokia och tröstköpa två stycken böcker.
Den första är pocketboken Igelkottens elegans av Muriel Barbery
Och den andra boken är i originalutgåva och det är Johannes Anyurus nya roman Skulle jag dö under andra himlar. Jag hade verkligen hoppats på att få boken signerad på Bokmässan och det var därför som jag inte har köpt boken tidigare. Men så är det, det är ju trots allt boken som räknas!

Jag trodde aldrig jag skulle stanna så länge

Här är vi, Emelieorna, Jönsan & Bengan, Jöns och Bengt. Det ser inte riktigt klokt ut det jag gör med glaset.
Jag provade Herrljungas höstcider, som var väldigt söt och god. Prova den!

Kärleken har svikit mig

Tröstlösheten och hopplösheten plågar mig. Varför ska jag söka tröst hos den man jag älskar när han fattade det oförglömliga beslutet att vår föga eviga kärlek inte ska få existera längre? Hur ska jag finna hopp när det inte finns något hopp kvar att återvända till? Hopplösheten är att finna tryggheten i din famn utan att finna något svar på kärlek. Kärleken har svikit mig.

Jag och riskakor

Dessa är det godaste riskakorna som finns, Friggs riskakor med ost OCH gräslök. Jag tror att det är en ny kombination av smak, och detta baserar jag främst på att det står på förpackningen att det är en ny smak. Frågan är om jag och riskakor passar ihop? För jag tror att jag kommer att äta ihjäl mig på dem. Jag kan säga att det är en stor lättnad i mitt bröst just nu över att jag bara köpte ett paket och inte tre.
Nu har jag tränat Cirkelgym och det gick kanonbra. Med mina riskakor och lite annat mys så ska jag studera vidare.

H&M Autumn season 2010


Titta vad jag hittade i min brevlåda! Jag har precis kommit igång med studierna men jag bestämde mig ändå för att ta en paus för jag var så fruktansvärt hungrig, och jag ska dessutom iväg och träna om en liten stund så jag vill gärna ha någonting i magen då.
Men då hittade jag den uppdaterade, dock lite tunnare, upplagan av H&Ms höstkatalog i brevlådan. Tyvärr har jag inte hunnit titta så mycket i den, mer än att jag tror jag har bestämt mig för att beställa ett par byxor i skinnimitation för endast 299 kr. Grymt snyggt såhär på hösten till höstskorna!

Ljusglimtar i studentlitteraturen

Jag känner en oerhörd lust att kräkas på min studentlitteratur. Det är dags för mig att förbereda inför en redovisning som vi ska ha på tisdag nästa vecka, och jag förstår knappt vad det är jag ska redovisa om och därav vet jag heller inte vad jag ska börja. Så jag bestämde mig precis för att strunta i det och återgå till min hemtentamen och istället fokusera på att få den färdig.
Just nu skriver jag om krisreaktioner, vilket inte heller går speciellt bra för att det är så svårt att omformulera texten till egna ord. Men sen hittade jag ett litet ljus i texten, ett citat som stod med i Psykiatriboken av Ottosson och Ottosson.
"Den som inte förlorar förståndet inför vissa ting har inget förstånd att förlora." Doris Lessing
Jag kanske inte riktigt vill kräkas över all studentlitteratur, i alla fall inte ännu.

If I thought that it would change your mind

Jag spillde jordgubbssylt i sängen och lyssnade på The Cure och nu luktar min hud lika underbart som den doft jag kände när jag kysser dig på halsen. Varenda vrå av min kropp har du berört och i vartenda hörn av min kropp finns du kvar.

River en vacker dröm

Denna måndag ser ut på följande sätt, att jag ska plugga så mycket som möjligt dessa timmar innan arbetsintervjun för att försöka att komma ikapp allt jag har missat de senaste dagarna på grund av min lathet, och sedan ska jag infinna mig på arbetsintervju klockan 14. När klockan sedan slagit 15 så ska jag förhoppningsvis vara färdig och klar att sitta på Malmö Högskola på HS och ta igen hur mycket arbete som helst.
Förhoppningsvis sitter jag inte där hela natten utan kan bege mig ungefär vid 19 snåret till mannen som jag brukade älska och efter en obestämd tid där kan jag fara hemåt igen.
Till den här dagen behövs lite musik, och nästan alla har uppmärksammat Håkan Hellströms nya låt; "Saknaden till havs", men nu ska ni få höra en låt som är ännu vackrare och det är "River en vacker dröm".

Valvaka

Jag sitter och tittar på valvakan och har gjort det i mer än två timmar nu, och studierna har jag verkligen lagt på hyllan. Det som har varit en hemsk tanke kommer att bli verklighet, att Alliansen vinner även i år. Men inte för att detta kommer som en så stor överraskning, den stora överraskningen tycker jag är att Sverigedemokraterna har fått så mycket röster, så även Folkpartiet.
Jag kan inte låta bli att stå fast vid tanken att vissa människor inte förstår vad dem röstar på. Jag har en väninna som röstade blått i år, fast att hon är i min situation och ännu värre därtill. Hon har inte så mycket erfarenhet av andra jobb än äldreomsorgen och har dessutom i nuläget ingen utbildning men ska antagligen börja studera snart. Inser hon inte att hon röstar för att hon ska vara arbetslös i framtiden eller fastna i ett lågavlönat jobb?
Alliansen vill att alla ska jobba längre och mycket. Det innebär med andra ord att om man nu alla ska arbeta till det är 80 i stället för 60, så kommer varken jag eller min väninna att få något jobb när vi är färdiga med våra studier för att det kommer inte finnas några jobb åt oss. Det kommer inte finnas fler 60-talister som slutar arbeta, utan de kommer att fortsätta arbeta.
Alliansen vill dessutom särskilja skolan på så vis att det ska finnas en praktisk linje och en linje för läshuvud. Detta låter ganska bra att slippa läsa "onödiga" ämnen när man tex bara är intresserad av sy eller snickra. Men jag har aldrig förstått varför det skulle vara så fel med allmänbildning och lite extra kunskap?
Min vännina har dessutom behov av att läsa upp sina betyg, vilket Alliansen inte vill att man ska kunna göra om man inte har underkänt i ämnet. Det innebär att hon kommer hamna i facket för dem som får gå den praktiska inriktningen, för hon får inte ens möjligheten att läsa upp sina betyg och gå i "läshuvudsrikningen"(de framgångsrika). Inser ni vilka stora klasskillnader detta ger?
Nu ska vi inte dras in för mycket i mina egna personliga åsikter, men jag vet att det finns så många där ute som inte tänker efter och inte tänker steget längre. Bara för att alliansen säger "vi ger fler jobb" så betyder det faktiskt inte att det gör det. Arbetslösheten har ju ökat. Och varför fäster alla sig vid att låg skatt är så viktigt för att man ska få lite mer pengar ut av lönen när de flesta har en sjuk anhörig som ligger hemma och är oförmögen att arbeta och måste nu betala sin sjukvård själv för att vissa är så själviska att man sätter lite högre lön framför en sjuk människas hälsa?
Jag tycker att det är ofattbart hur man kan vara så trångsynt och dessutom bry sig så lite om andra männsikor. Jag förstår att de finns dem som bara har släktingar som är pigga och krya, men någon gång kommer någon att drabbas av sjukdom. Min farmor har haft cancer, min pappa har en kronisk sjukdom, och ni vill att han ska jobba till han är 80? För Alliansen drar ju in skatten och begränsar bidragen, så att man faktiskt inte kan gå hemma även om man är kroniskt sjuk.
Jag kommer ihåg när jag gick i gymnasiet och det var en moderat som förläste på en av våra samhällslektioner, och då frågade jag honom hur en kroniskt sjuk människa skulle överleva om den var tvingad att jobba efter en viss period fast att den var oförmögen till det och att den dessutom måste betala sin egen dyra sjukvård som den inte kan betala för den får ju inga bidrag. Och då svarade den här föreläsande moderaten att: "Kroniskt sjuk? Ja, men vi kan faktiskt inte ta hänsyn till alla".
Borde inte bräckliga, kroniskt sjuka människor vara dem man tar störst hänsyn till för det är dem som har störst behov av hjälp?
Alliansen gynnar de som har mycket pengar, som har ett högavlönat jobb så att de kan betala sin egen sjukvård. Alliansen gynnar människor med eget företag och ger alltså en god välfärd för de som har ett rikt liv. Men jag vill att alla ska ha en god välfärd, inte bara dem som tjänar bra.
Det är i alla fall mina anledningar till varför jag aldrig tänker rösta blått. Till slut vill jag, trots att jag inte vill rösta blått säga som de sa i valvakan tidigare i kväll. "Kommer Mona Sahlin att avgå om Socialdemokraterna fortsätter få så dåliga siffror som de har just nu? Precis som Göran Persson gjorde för fyra år sedan". Jag hoppas verkligen att hon gör det.

Val 2010

Jag har varit och röstat precis, och jag hoppas verkligen att alla går och röstar idag. Vad ni röstar på? Det är ert eget beslut, men gå hellre dit och rösta blankt och visa att det finns ingenting som är värdigt min röst, än att inte rösta alls och slänga den rösträtt vi har kämpat för i soptunnan.
Jag kommer jobba till klockan 19 idag, och jag har egentligen mycket att göra i skolan så jag hade föredragit att vara hemma, men jag kommer sitta och kolla på valet ikväll. Det är vår framtid!

Tre rätters middag med B

Lite smått Remember me inspirerad så väljer jag att visa efterrätten först, för det är ju så Ally gör i filmen, äter efterrätten före maten för man vet faktiskt aldrig när man kommer att dö. Fast jag åt inte efterrätten innan, utan det för räcka med bilden först. På den ser ni alltså min efterrätt; rocky road glass. Det var alltså nötglass, chokladsås, marsmellows och krossade kakbitar i, verkligen det godaste under hela kvällen!
Vi åt sallad till förrätt som man själv fick plocka åt sig från en liten buffe där salladen stod på is. Men vi hann knappt äta upp förrätten innan varmrätten kom men den var i alla fall väldigt god och bestod av pastarullar med ricotta och spenatfyllning, i tomatsås.
Gissa var vi åt någonstans? På Pizza Hut! Lite roligt med tanke på att maten inte alls avslöjar att det är en pizzaresturang.

Jag har fått nys om att det kan komma glada besked

Jag kan säga att jag har haft en ganska bra dag idag för jag har både jobbat på det andra jobbet och sen dessutom har jag fått nys om ett nytt. Men jag vågar inte säga för mycket, mer än att jag ska på arbetsintervju på måndag och sen får vi se hur det blir därefter. Men jag kan inte låta bli att hoppas lite ändå, så att det pirrar.
Ikväll ska jag åka in till Malmö och äta middag med B, fast vi har inte riktigt bestämt var vi ska äta ännu men med tanke på värdet så tar vi det stället där det går att parkera bilen riktigt nära.

Fattiga riddare utan dig

Jag steker fattiga riddare och stryker över socker och kanel med en matsked. Det var du som lärde mig hur jag skulle skära ut brödskivorna, och stoppa ner dem i smeten och steka dem, men nu gör jag dem ensam.
Efter att jag har ätit mina riddare går jag upp och lägger mig i sängen under mitt svarta täcke och ser ditt ansikte framför mina ögon. Jag känner hur mitt hjärta brister när jag tänker på hur det kommer att vara att inte se hur huden veckar sig i din nacke och hur vackert din rygg kröker sig under täcket när jag vaknar och hur ont och kyligt det kommer att vara att inte känna värmen från din kropp under natten.
Men du brukar vara den som är klok och smart, så jag antar att den väg du valt för oss båda är den rätta, även om det verkligen inte känns så just nu.

Slutet för oss

Han gjorde rotsfruktssoppa igår som smakade så gott, sen åkte jag och tränade och när jag kom tillbaka fanns det inte något vi, inget oss, bara en konstant ensamhet. 

Halsduk

Jag tänkte skriva om min halsduk igår men det gick inte att ladda upp några bilder, utan det blev bara en liten ruta så det måste ha varit något fel på blogg.se. Men här är i alla fall min enormt mysiga halsduk som jag köpte på Lindex förra året. Det är huva på den så den passar perfekt i höstvädret när det regnar och den är riktigt tjock så den kommer värma mig i vinter.

Onsdag, så mycket jag behöver

För att underlätta mina självstudier har jag och en klasskompis bestämt oss för att träffas idag, och jag känner verkligen att jag behöver det. Det kan vara väldigt bra att ha någon att bolla idéer med. Jag är bara rädd för att den här dagen inte ska räcka till. Min sammanfattning av artikeln måste vara färdig ikväll och jag har inte börjat och dessutom måste jag åka och träna (känner verkligen att jag behöver det). Så nu behöver jag verkligen träffa L och bli lite taggad!

Tisdag

Jag är riktigt trött vilket inte är så konstigt med tanke på att jag började jobba klockan 6 i morse. Men jag slutade redan klockan 12 men det tog en stund innan jag hade ätit och packat mina saker för att åka tillbaka till Lund. När jag väl kom dit pluggade jag i ungefär två timmar, sen åt jag middag och sen gick det bara utför. Jag har en artikel som jag egentligen borde ha läst igenom och börjat skriva en sammanfattning om men jag har inte orkat göra någotdera. Förhoppningsvis kommer jag vara väldigt produktiv i morgon istället.

Skor från H&M

Jag fick skorna jag beställt från H&M idag, vad tycker ni?

Jag blev lite extra glad när jag hittade det här paketet i min brevlåda.
Jag gjorde ett försök till att visa upp skrona, men jag hade mina mjukisbyxor på mig så det blev inte speciellt bra, och dessutom hamnade prislappen framför hela den ena skon!

Bussväder


Jag älskar dagar som denna då vädret är så dystert, grått och vackert. Framför allt finns det ingenting bättre än att sitta i en fåtölj och läsa en bok, men det jag också tycker mycket om att göra när det regnar är att åka buss. Jag tycker dock inte om att stå ute och vänta på en försenad buss i ösregnet när man har försökt fixa håret hela kvällen, utan det jag gillar är att sitta där i sätet och se ut genom fönstret samtidigt som jag lyssna på det knastrande ljuset från bussen. Helst ska jag ha en riktigt tjock halsduk och jacka på mig, och kanske en bok i handen eller musik i öronen, för då kan jag bara luta mig tillbaka och se hur rått det ser ut utanför.

Katedralen vid havet vs Jane Eyre

Jag har redan kommit på några kandidater som kan vara den andra boken i tegelstensutmanigen (se inlägget nedan). Den första kandidaten är Katedralen vid havet av Ildelfonso Falcones och den andra kandidaten är Jane Eyre av Charlotte Brönte. Jane Eyre lever inte riktigt upp till kraven för en tegelsten enligt mig, för jag tycker att en tegelsten är minst 600 sidor, och Jane Eyre ligger precis därunder. Men allting är relativt! Vad tycker ni? Vilken ska jag välja?

Två tegelstenar under hösten

Det går sakta men säkert framåt med studierna men det jag mest känner för nu är att sätta mig i en fåtölj och dricka hett te och läsa en bok. Men jag måste verkligen göra detta innan jag kan unna mig så mycket mys. Jag ska även jobba fyra dagar denna veckan, med start i morgon klockan sex på morgonen. Jag är ingen morgonmänniska så jag kan inte direkt säga att jag ser fram emot det, men jag ser i alla fall fram emot att börja tidigt.
Jag har förresten också beslutat mig för att läsa två tegelstenar i höst. Det verkar vara många som har gått med på att göra utmaningen att läsa minst två tegelstenar under hösten. Jag läste om det hos Bokbabbel. Dock har jag inte bestämt vilka två tegelstenar jag ska ha läst till slutet av november ännu, men jag har i alla fall bestämt mig för en och det är Illusionisten av John Fowles, så jag får fundera på den andra boken tills vidare!

Ikea

Det blev trots allt ett efterlängtat besök till Ikea, så jag köpte tre röda blockljus samt det svarta ljusfatet. Fast jag har redan ett likadant ljusfat plus ett litet men jag har ett gigantiskt ljus som tar upp hela platsen på den större fatet så jag behövde en till. Jag köpte tre stycken svarta värmeljushållare, det kan man inte få för mycket av. Sen ytterligare ett blockljus, ett svart och sen ett doftljus!

Dags för hemtenta

Jag äter två bitar pizza till frukost och stirrar på min hemtentamen som jag precis fått. Jag vet inte ens var jag ska börja, det är så många invecklade frågor. Jag har i alla fall bestämt mig för att plugga så mycket som möjligt och göra så mycket jag kan fram till klockan tre idag, så jag har fem timmar på mig. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag tappa inspirationen om ungefär en halvtimme och gå och lägga mig i sängen med en stor tekopp på magen.

How to be

Igår blev det filmkväll i Limhamn med Chili ceese rings och lösviktsgodis. Vi bestämde oss för att göra som i den gamla goda tiden, hyra en film i en videobutik. Tyvärr, verkar det finnas något oturbådande när jag och B ska hyra film för vi lyckas i princip alltid hyra en dålig film, och så var fallet även denna lördagskväll då vi hyrde filmen; How to be med Robert Pattison.
Vi blivit avskräckta redan av omslaget och Pattinsons frisyr, men inte ens detta hindrade oss från att hyra denna dåliga filmen.
How to be handlade om Art (Robert Pattinson) som var en riktigt förvirrad kille som stundtals verkade smått efterbliven. Det fanns inget direkt mål med filmen och inte driekt någon handling heller. Art försökte inte rädda världen eller försöka komma ur sin deprission utan hela filmen bestod av ett konstant klagande. Till slut satt man bara och längtade efter att filmen skulle ta slut, så det var verkligen tur att den inte var så lång.

Söndagsbestyr

Jag upplever inte så många söndagsmorgnar som jag inte jobbar på. Visserligen är det oerhört bra betalt att jobba söndagar så jag klagar egentligen inte, men jag kan säga att jag uppskattar denna morgonen lite mer än alla andra, speciellt när du ligger vid min sida. När ingen av oss har några krav eller förpliktelser att uträtta under dagen.
Jag funderar till och med på att avboka min, i princip enda träning denna veckan, bara för att känna känslan att jag inte behöver göra något. Men så fort jag vaknade upp ur söndagsmorgonens förtrollande kraft så insåg jag att jag faktiskt går i skolan numera och har en hel hög med studentlitteratur som jag inte rört ännu.
Min plan är att försöka sätta mig in mitt ena grupparbete, så att det verkligen klarnar över vad det är jag ska göra, och sedan bläddra igenom böckerna så jag vet var jag ska hitta allt. Sen tar jag bussen och åker och tränar och sen förhoppningsvis så vill kanske B åka med mig till Ikea och köpa ljus som är ett stort steg in i hösten.

Septemberdimman

Bildkälla
Dimman ligger tät över min barndomsstad, den pryder de stora fälten med grå skuggor och bortom åkrarna kan jag ingenting se. Det finns en kyla i dimman som griper tag i själen och som får blodet att isa i mina ådror. Min själ vandrar planlöst ut bland fälten och försvinner in i dimman utan att se tillbaks.

11 september

Himlen var grå när jag vaknade och jag tänkte på att det är en speciell dag i morgon, årdagen då över tre tusen människor dödades i terroristattacken mot USA. Jag kommer hålla en tyst minut. Hur kommer ni att minnas denna fruktansvärda tragedi?

En efterlängtad morgon

Äntligen är det dags för en efterlängtad sovmorgon då jag både har tid till att blogga och till att simma innan skolan. Jag börjar egentligen inte skolan förrän klockan 13.15, men på grund av att vi har fått våra basgrupper till eximinationen som håller rum om två veckor så har vi all anledning till att starta dagen redan klockan 12 för att förbereda arbetet inför de kommande två veckorna.

Adlibris och Lycknis

Jag tror att jag har hittat min höst/vinterjacka, men jag ska kolla runt lite till men dock inte utan gott samvete för jag tror att jag har blivit lite kär i den kappan. När jag insett att jag ska beställa jackan så ska jag lägga upp en bild på bloggen, vilket antagligen kommer ske under den närmaste veckan. Jag väntar fortfarande på två bokpaket från Adlibiris och ett par skor från H&M så jag känner att jag vill helst få det ur världen innan jag beställer ytterligare en sak.

Jag måste poängtera hur sur jag är på Adlibris eftersom jag inte har fått något av bokpaketen ännu. Jag beställde även en bok från företaget Lycknis, som hade längre tid för leverans än vad Adlibris har, men den boken fick jag igår (Psykiatriboken). Hur kan det komma sig att Lycknis bok kom senare trots att deras leveranstid var mycket längre samt att jag beställde det första bokpaketet från Adlibris innan jag beställde för Lycknis?

Babel träffar Anyuru

Jag har precis gjort en kopp grönt lime te och sitter med koppen i knäet och väntar på att Babel ska börja på Svt2 alldeles strax. Jag kollar på det lite då och då när det är bra gäster i programmet och ikväll är det poeten Johannes Anyuru som nu är aktuell som romanförfattare som ska bli intervjuad.
Jag har tyvärr inte läst några böcker av Anyurus ännu men han står högt upp på min lista över författare som jag vill läsa. Nu börjar Babel!

WHO

Hälsa är ett tillstånd av fullständig fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande och inte bara frånvaro av sjukdom (WHO 1947)

Studier

Jag har sett på Skåne fruar som startade idag i kanal 5, men nu svider mina ögon av trötthet och jag ska strax gå och lägga mig. Jag fick min kamera idag samt min Psykiatribok av Ottoson och Ottosson, men tyvärr har jag varken fotograferat eller läst min Psykiatribok för jag hade en artikel att läsa till morgondagens föreläsning som jag aldrig läste.

Personlig lämplighet

Vi gick igenom väldigt intressanta ting under föreläsningarna idag. Bland annat så handlade vår första föreläsning om omvårdnad, om hur viktigt det är att sätta patienten som individ i fokus och hur viktigt det är att vi förstår vårt arbete och hur vi ska genomföra det. Dessutom drog föreläsaren upp ett ganska betydelsefullt påstående, att det finns några här, bland oss fyrtio studenter som inte har förmågan att känna empati, som inte kan skilja mellan omvårdnad och omsorg. Det är verkligen skrämmande att det finns sådana människor som jobbar inom vården och psykiatrin som inte har någon förståelse för individens känslor. Hur kan detta få hända? Det är kanske dags att inte gå efter högsta betyg från gymnasiet utan att istället värdera personlig lämplighet först. Eller vad tycker ni?

Mitt huvud är fullt

Det verkar som att jag får lägenheten för mig själv under kvällen eftersom älskade ska träffa sina vänner. Jag har bestämt mig för att ha en myskväll för mig själv, med tedrickande och riskakor.
Det har varit ytterligare en lång dag i skolan med mängder av information som jag inte riktigt vet hur jag ska sålla ut och hantera. Just nu är mitt huvud så fullt att jag inte har någon ork att studera när jag kommer hem, men jag har fortfarande inte fått min kurslitteratur (riktigt dåligt och riktigt irriterande) så jag har inte så mycket att välja medan än att ta det lungt! Inga klagomål där inte.
Nu ska jag kolla på Kvalster, som jag verkligen hoppas att ni har sett på Svt1, annars kan ni se alla fyra delarna här på svtplay.

Canon Ixus 105

Min kära pojkvän hittade en bra kamera till ett kanonbilligt pris på DustinHome så jag kunde inte annat än att slå till efter lite övertalning från hans sida. Jag är ingen kamera människa, men jag vill absolut börja fotografera mer. Den främsta anledningen till att jag inte gjort detta tidigare är för att min nuvarande kamera inte fungerar som den ska. Kul med ny kamera i alla fall, även om det inte är den nyaste.
Jag har dessutom inte så bra hand med kamror så jag tror att det är bättre att jag håller mig till den här typen av kamera. Nu ska jag lägga mig hos min älskade.

Ullared, säsongsstart!

Jag sitter bänkad framför tv:n efter en lång dag i skolan med långa föreläsningar. Jag måste poängtera att det har varit väldigt intressanta föreläsningar och bra föreläsare. Men nu börjar Ullared så jag ska fortsätta vara en dålig bloggare som jag har varit under hela dagen idag.

Bagageluckan

När jag närmade mig Lund var himlen alldeles rosa och jag kunde se hur min hemstad försvann bortom mig.
Han mötte mig på parkeringsplatsen med sin cykel. Jag vevade ner rutan och vinkade och när jag hade parkerat bilen stack han in huvudet genom den öppna bilfönstret och kysste mig. Jag steg ur och kysste honom samtidigt som vi plockade fram alla saker jag tagit med mig hemifrån ur bagageluckan.
Jag hoppade upp på hans rygg och han vinglade fram och tillbaka, och jag skrattade av rädsla över att fötterna inte längre fann fäste mot marken och även av lycka då jag kände en sådan kärleksfull frihet i mitt bröst när jag hängde med kinden hans varma korsrygg.
Jag gled ner från hans rygg och kysste honom medan jag stod lutad mot bagageluckan som fortfarande var öppen. Jag lutade mig bakåt och drog in oss i bagageutrymmet och såg hur han log med hela ansiktet.

Adventste och nervceller

Denna morgon sitter jag ihopkurad i fåtöljen och dricker adventste. Jag håller på att läsa ett häfte som handlar om hur och var psykiska sjukdomar uppstår i hjärnan och hur antidepressiva medel påverkar hjärnan på olika sätt, samt var själen sitter i hjärnan. Den är ganska intressant faktiskt, men all information om dopamin, nervceller och klorpromazin snurrar runt i min hjärna. Det är väldigt mycket information att behandla på en gång och dessutom är det lite klurit med alla begrepp. I Hjärnans budbärare av Carlsson och Carlsson står all denna informationen om ni är sugna på att läsa.

People say you never forget your first love, but what about your strongest love?

Hela omgivningen är fylld av kyla. Jag fryser var jag än går.
Jag klär av mig och låter kläderna ligga utspridda på badrumsgolvet medan jag sätter på duschen. Min hud knottras när jag känner med handen på vattnets ännu kalla strålar. Jag ryser av tanken att stiga in i duschen men ännu mer av att stå kvar här på det kalla badrumsgolvet i blå kakel.
När jag till sist stiger in i duschen låter jag vattnet vara lite kallare än jag hade önskat trots att jag fryser, för att jag strategiskt ska kunna öka värmen så att vattnet till sist blir skållhett.
Jag tvättar håret med shampoo och sen höjer jag temperaturen på vattnet och börjar skölja ur löddret ur håret, sedan tar jag i balsam och tvättar mig med duschtvål och höjer värmen till max samtidigt som jag njuter av tillfredsställelsen av att känna det varma vattet bli ännu varmare. Jag sköljer av mig allting men jag står ändå kvar. Jag håller duschhandtaget mot min hand och ser hur vattnet skummar av trycket och gör så att mina fingertoppar blir alldeles skrynkliga. Därför håller jag duschmunstycket mot båda mina händer, för att mina fingertoppar ska bli ännu mer röda och skrynkliga.
När jag stiger ut ur duschen är mina lår alldeles röda.

I stora, onda, bokstäver

Jag kan direkt säga att den här morgonen började speciellt bra för jag vaknade med gårdagens bestyr kvar i mitt huvud och så fort jag vaknade kom jag på att jag skulle träna klockan elva, vilket jag inte kände var speciellt aktuellt längre.
Man måste avboka minst två timmar innan och klockan var fem i nio. Så jag rusade in på mitt rum och startade datorn som sedan dog av låg batterinivå så fort jag hade skrivit in webbadressen. Laddaren till datorn hade jag självklart i köket så jag fick springa ner till köket och se att min mamma hade dragit ut laddaren ur uttaget så jag fick först koppla in laddaren och sedan starta datorn på nytt.
När klockan var 8.59 loggade jag in på hemsida och tryckte på knappen "Avboka" och precis då slog klockan om till 09.00 och i stället för att det stod "Vill du verkligen avboka det här passet" så stod det "STÄNGT", i stora, onda, bokstäver. Så nu har jag inget annat val än att köra och tanka och bege mig till träningen.

Remember me

Jag fick brottom tidigare idag med att slinga håret och se färdigt filmen Remember me, samt göra mig i ordning för att åka till Törringe och fira mitt arbetes jubileum. Under hela kvällen har jag haft Remember me i mina tankar och dessutom tänkte jag på hur mycket det fanns som jag ville berätta för honom, bara för att han verkligen skulle veta. Som Tyler (Robert Pattinson)/Gandhi sa i filmen:"Whatever you do in life will be insignificant. But's very importent that you do it."
Under tiden jag såg filmen började jag fundera kring hur folk faktiskt kunde gråta när de såg denna typsika filmen där mannen och kvinnan träffas och sen kommer det fram en hemsk sanning som gör att kvinnan lämnar honom för att sedan återvända. Men precis när jag började tänka på detta sättet så kom jag på det, precis innan det hände, så berättade Tyler vilket år hans bror dog, och det var då jag började fundera på vilket år detta utspelade sig och då kom jag på det, precis innan allting blev uppenbart, och då började jag gråta.
Rememer me är verkligen en film som bevisade att jag hade fel, det var en fantastiskt bra film, se den.

En septemberkväll

Jag ligger i sängen och ser hur fönstret hindrar mig från att uppfyllas av mörkret utanför. Jag skriver små onödiga anteckningar med bläckpenna och längtar efter hans beröring medan han står i köket och lagar stuvade makaroner med ketchup på till mig sent på kvällen. Det är bland det godaste jag ätit.

En kanonkväll

Innan mitt batteri helt tar slut på datorn (jag glömde laddaren hemma), så ska jag passa på att lägga ut lite bilder från i fredags när vi var ute och åt tvårätters och bowlade.
Efter att vi hade ätit, var vi riktigt taggade till att bowla som ni kan se.
Dock kom jag sist. Men det var verkligen en kanontrevlig kväll, och speciellt sen när jag, älskade och min storebror var ute med hans vänner!

Studenlitteratur

Angående studentlitteratur, hur kan det vara så dyrt? Ur litteratur listan till den kursen rekommenderade lärarna att vi köpte tre böcker av dem och resten kunde vi låna eller dylikt. Men om man ska köpa dessa tre böckerna kostar det 1300 kr och då behöver jag ändå fyra böcker till.
Jag har lyckats låna EN bok, medan de andra tre böckerna jag då har kvar att låna, var minst tre månaders väntetid på. Allt detta till en kurs. En.
Men samtidigt är det väldigt intressant läsning, och jag kommer verkligen ha nytta av dessa böckerna och kunskapen som de bär med sig. Nu försöker jag hitta kurslitteratur till nästa kurs som heter Psykisk ohälsa. Det gäller verkligen att vara ute i god tid.

Många jag

Jag försöker förbereda mig inför min tredje dag i skolan, men jag fastnar framför datorn med tekoppen i handen och jag kommer säkert att missa bussen. Jag sitter och diskuterar repliker i mitt huvud för vi ska ha dynamiska övningar nu på morgonen, som i princip går ut på att man ska lära känna varandra, och jag har ingen aning om vad jag ska säga. Vilket jag ska de få lära känna? Det bubblande och sprudlande jaget eller det grubblande och mystiska jaget? Jag har väldigt många jag.

Att äta en ostmacka, på mitt vis

Bland det godaste som finns när man ska dricka en kopp te till frukost, så passar förståss en ostmacka till. Märk väl, det är inte teet som passar till ostmackan utan det är ostmackan som passar till teet. Men en ostmacka kan inte förtäras hur som helst, eller i alla fall inte enligt min mening, utan man måste skiva små, tunna och söndriga skivor med ost som man sedan placerar på mackan som i ett pussel (se bilden nedan). Hur äter du din ostmacka?

Den förste september

Vi låg skavfötter bredvid varandra i sängen och jag kysste hans vader medan han låg på magen med datorn framför sig, och jag såg på Kvalster. Jag fylldes av alla sorger den kvällen, över att allt mitt medlidande var förgäves och för att jag avskydde min egen obetydlighet, så jag orkade aldrig skriva någonting igårkväll.

Nu gryr en ny morgon och en ny månad med en ny årstid, äntligen har september kommit. Jag njuter av denna vackra morgon lite extra, och stiger upp alldeles för tidigt bara för att koka mintte och äta en smörgås och skriva och se hur kylan närmar sig utanför mitt fönster.