Till vilsna själar

Till er vilsna själar och varma hjärtan, god afton. Ytterligare en dag med intressanta föreläsningar har passerat. Många frågor kring min framtid kretsar runt i mitt huvud just nu. Jag känner mig vilsen då jag står vid ett vägskäl av oanade framtidsutsikter. Mitt hjärta brinner för människan, och även att följa sitt hjärta visar sig inte vara lätt när det slår ett slag för varje ensam individ.
I övrigt så fick kroppen äntligen en stor kick efter ett cirkelgymspass på tre varv. I morgon finns det dessutom utrymme för sovmorgon, vilket innebär att jag kan möta morgonkylan med det svarta kaffet i magen och promenadskorna på. Jag längtar lite.

Tidig morgon

Tidiga morgornar är underbara och fina, just precis på sitt eget sätt. Det är kallt i huset, och kaffet smakar lite extra gott. Kanelpuder över hjärtformade flingor, morgontidningen, en inre ro. Allting känns ganska bra faktiskt.

Det flyter på

Den här nybörjarhöstliga dagen försvann otroligt snabbt iväg. Plötsligt är jag här igen, hemma med tekoppen efter en hel dag med föreläsningar. Men jag hann även med en tacokväll med mina fina vänner, och att skriva ner schemat för kurs 7 (Kriminologi och psykisk ohälsa) som vi ska läsa paradellt med kurs 8 (Psykiatrisk omvårdnad och rehabilitering) och som startar på torsdag. Dessutom har jag beställt terminens första kurslitteratur. En bok av Sarnecki, Introduktion till Kriminologi, för 527 kr på Adlibris (5% studentrabatt!). Det är dyrt med kurslitteratur, men dock så ska vi använda denna boken hela terminen ut, så det är värt det.
Ja allting flyter på helt enkelt (till och med tepåsen flyter),förutom en sak; träningen. Det blev ingen träning alls idag, jag har helt enkelt inte tid. Men i morgon ska jag hinna med ett cirkelgymspass och sedan har jag kortare dagar i skolan så att jag hinner med det också. Jag får helt enkelt accpetera att det blir lite sämre prestation från mig på träningsfronten denna vecka. Nu väntar sängen, god natt och sov gott!

Snacka om sen frukost?

Det blir kanske är lite underligt, men ni får helt enkelt min frukost ikväll i stället. Snacka om sen frukost? Heh, men det blev så himla stressigt i morse att jag hann aldrig lägga upp bilderna som jag tog på frukosten i morse. Det blev i alla fall naturell lättyoghurt med hjärtflingor, krossade linfrön, en stor klick hemmagjord äpplemos och kanel. Äter mammas hemmagjorda äpplemos varenda dag just nu, ni anar inte hur god den är! Mums!

Väska från Kappahl

Ja, jag nämde ju att jag köpte en väska från Kappahl, och här har ni den. För ynka 279 kr. Snygg va?

Väska från Kappahl

Ja, jag nämde ju att jag köpte en väska från Kappahl, och här har ni den. För ynka 279 kr. Snygg va?

Let´s call it a night

Nu har jag förberett med frukt och matlåda inför morgondagen. Dessutom har jag skrivit ut åhörarkopier till morgondagens föreläsning i självskadebeteende, och skrivit ut en artikel inför kommande skriftlig nättentamen. Jag har kokat tevatten, skrivit upp ett recpet på julkryddiga småkakor i min kalender och nu ska jag mysa ner mig med grönt chaite och romanläsning. Men först ska jag bläddra lite i Ikea katalogen, och drömma mig bort. Let´s call it a night folks.

Hem ljuva hem

Det blev en lång skoldag, men med två mycket intressanta föreläsningar. Den första nämde jag tidigare, då författaren själv, Sten Levander, föreläste om personlighetsstörningar och den andra föreläsningen handlade om Darsjö vård AB, som talade om framför allt sin öppenvård för barn och ungdomar med neuropsykisk problematik (exempelvis ADHD och Autism). Efter skoldagen tog jag en snabb vända på gågatan med min klasskamrat Camilla, och lyckades hitta ett par jeans som är en av de ting jag har min egen "tillåtelse" att lägga pengar på denna månaden.
Med detta menar jag, att eftersom jag försöker spara pengar, så har jag också försökt sätta gränser för mina klädinköp. Jag skrev helt enkelt en lista på saker jag faktiskt var i behov av och kan tillåta mig själv att unna mig denna månaden (annars går det hemskt mycket pengar på övriga klädesinköp som är mer eller mindre onödiga) och på denna lista fanns;
- Träningstight från Intersport (använda presentkortet)
- Jeans
- Eventuellt plagg från H&M (25%)

Hitills, även om det gått endast fyra dagar sedan pengarna trillade in, så har jag hållt mig till detta. I alla fall vad det gäller kläder.. ehum, blev ju förälskad i en väska på Kappahl också var jag på Ikea igår, men ja, det får bli en annan historia. Har ni några bra knep för sparande? Och hur försöker ni undvika "onödiga" klädinköp?

Avslutningsvis så känns det enormt bra att vara tillbaka på banan igen, tyvärr blev träningen lidande då jag under spinningpasset inte orkade prestera till max, jag var helt enkelt trött. Vilket naturligtvis inte är så konstigt efter denna heldag. Men nu känns det riktigt skönt att vara hemma igen, ja, hem ljuva hem helt enkelt.

I skolan

Sitter i skolan har har lunchrast. Vi har precis haft en jättebra föreläsning om Personlighetsstörningar av Sten Levander. Det blev en stressig morgon så jag hann inte med att fixa en matlåda, så jag ska strax springa iväg och handla lunch. Tänkte tipsa om Coca cola zero Vanilla, trodde inte att jag skulle tycka om den så mycket som jag gjorde. Väldigt god eftersmak, och inte alls den där hostmedicinskliknande eftersmaken. Har ni testat?


I fredags

I fredags hade jag en ganska fin kväll;
Först försökte jag göra lite extra söt för denna afton skulle jag åka hem till Linn och träffa den nya medlemen av familjen Karrin
Här är Linn och den nya tillskottet, Astra
Astra betyder stjärna på latin
Väl hemma hos Linn blev det sedan självservering av tacos
Och då kom också Hanna, lagom till festmåltiden
Ad astra per aspera - Mot stjärnorna genom svårigheterna
Det har Linn tatuerat in på sin underarm
Hon var både söt..
..och lekfull
Linn och jag satte upp hennes nygamla ljuslyktor
Och sedan blev det den obligatoriska kedjerökningen från Linns balkong med utsikt över Malmö
Sedan var vi alla ganska trötta, speciellt den lilla stjärnan som somnade gott i mattes famn.

Snabba ryck

Snabba ryck var det som gällde med min beställning av Melissa Horns cd Långa Nätter hos cdon. Jag beställde skivan i torsdags förmiddag och redan dagen efter kom den med posten. Det gillar jag! Ofta är man, speciellt jag, väldigt ivrig när de gäller de ting man beställer från nätet, så det är maximal lycka när paketet trillar ner efter en dag, eller hur?

Snabba ryck gäller även för mig idag, jag måste hinna iväg ut på en morgnpromenix/löptur (har inte bestämt mig ännu) innan jag ska befinna mig på Stadsbiblioteket i Malmö. Allvaret börjar nämligen redan lite smått för mig och min gamla grupp, vi ska nämligen sätta oss och komplettera vår vetenskapliga rapport som vi inte klarade förra terminen. Inte det mest optimala söndagsmyset, men det måste göras.

Ikväll finns bara jag

Det regnar utanför och i garageporten sitter ungdomarna och firar livet med Capten Morgans i shotglasen och färdigmixade drinkar i finporslinet. Själv drar jag mig avsides njuter jag av att vara hemma efter att ha arbetat över fram tills klockan 19 denna lördag.
Jag har sprungit fram och tillbaka på arbetet, men det har också slunkit ner en hel del chokladbitar. Geishachoklad, majsbollar i mjölkchoklad, chokladsnäckor och jordnötter i stora klumpar av sötsliskig choklad. Men idag är en sådan dag då det känns okej.
Jag skriver in föreläsningarna inför den kommande terminen i min nya kalender och ser fram emot skolstarten på måndag, som för mig innebär, förutom kunskap, återseende av välkända ansikten och efterlängtade rutiner. Men ikväll finns bara jag.

Vilodag


Lördagsmorgon. Jag vaknade innan klockan ringde, gick upp och åt en jättegod och stor frukost med mycket lätt turkisk yoghurt, fiberhavregryn, havrekli, russin och kanel. Också en kopp svart kaffe förståss. Idag gäller vilodag, även om de förgående dagarnas träningspass varit synnerligen korta på grund av b la jobb. Men idag ska jag också jobba och sedan ska vi fira min lillebrors tjugoårsdag med släkt och vänner ikväll. Nu ska jag promenera bort till arbetet, hoppas ni får en fin lördagsförmiddag.

Nya träningstights

Ledsen för det obefintliga bloggandet idag, men jag har faktiskt en ursäkt. Precis när jag skulle bege mig ut i mina nya träningstights som jag köpte igår på Intersport, så ringde jobbet.
Jag skulle precis ut på en löparrunda, så jag fick korta ner rundan lite, så det fick bli 30 minuters god löpning i stället, och därefter hade jag endast 30 min på mig att slänga mig i duschen och ta mig till jobbet.
Min dag blev ju inte direkt som jag planerat, jag hade ju tänkt en shoppingrunda i staden och sedan se Amanda Svensson på Harmelius, men icke. Men jag sätter arbetet i första hand, jag behöver pengarna och framför allt hann jag med en liten löpningsrunda också. Nu ska jag bege mig hem till min väninna, och om jag orkar så ska jag se The Ark ikväll, för i morgon vankas ännu ett arbetspass.
Juste, vad tycker ni om träningstightsen förresten? Jag har bara svarta träningsbyxor (men jag älskar ju svart) men jag försökte i alla fall dra till med lite färg, och hittade dessa som var svart och gröna, för 350 kr på Intersport (hade presentkort där på 200 som jag fått i julklapp men inte tagit mig i kragen och använt förren nu).

Bryter meningar i mörkret

Jag har kommit över mig själv med att älska dem kvällar jag haft de senaste veckorna med min käraste vän. Denna afton var ännu en sådan kväll; då vi drack te och talade om att göra saker för vår egen skull utan att vara egocentriska, balansgången därimellan, att finna inre ro, också planerade våra kommande höstbestyr som kommer innefatta broderier och stickning, nybakat bröd, tehandel och nya fik runt hörnet. Redan nu spelas Melissa Horn i bakgrunden, som jag visste att även hon skulle älska. Bryter meningar i mörkret.
Jag är rädd för att slita ut dessa vackra stunder, eftersom jag vill att de ska komma desto oftare. Men mitt hjärta säger mig att vår vänskap står högre än så. Tack för ikväll.

Skolstart

Om jag har förstått det rätt så är det många därute som redan har satt foten innanför skolans portar. Skolstarten är ett faktum för mig också, då jag fortsätter min utbildning på måndag. Men så blir jag så nyfiken på er kära läsare. Ni som tittar förbi, kan ni inte berätta vad ni studerar? Det vill säga om ni nu gör det. Har er skola redan startat och hur kändes det? Pirr. Jag hade tyckt det var fantastiskt mysigt att få höra. Själv, för er som inte känner till det, studerar jag Psykiatriskt omvårdnadsprogram, psykisk hälsa, med inriktning mot särskild problematik (120 högskolepoäng) på Malmö Högskola och startar mitt andra och sista år på måndag.

Melissa Horn

Ibland blir man väldigt inspirerad av andra bloggar. Jag blev väldigt inspirerad av en av mina favoritbloggerskor, Malin, framför allt igår, när hon la ut det här youtubklippet ovan med Melissa Horn och låten Kungsholmens hamn som hon i videon sjunger för att ära de som drabbades i Norge i år. Jag har faktiskt aldrig hört talas om Melissa Horn innan, men jag förälskade mig i henne röst med en gång och i morse klickade jag hem hennes första skiva från cdon. Tack för att du inspirerar Malin! Lyssna.

En plats för hemligheter

Och jag vill minnas det
jag en gång glömde bort

Hundmat innan träning

Snart ska jag iväg på ett IndoorWalkingpass, längesedan nu så det ska bli extra roligt. Jag var förståss tvungen att slänga i mig lite mat innan; det blev keso, äpplemos och havreringar (enligt min pappa är det hundmat, för mycket fullkorn för honom) med havrekli och kanel.
Apropå hundmat så har jag ägnat dagen inte bara med att städa, utan jag tillägnade lite extra kvalitetstid till min hund idag. Han fick följa med på förmiddagspromenaden som varade i 50 min. Han börjar bli gammal den stackaren, för han flåsade så. Nu ska jag skänka lite kläder till insamling och sedan mot träningen, ciao!

Trend update

Nya H&M katalogen, Trend update, damp ju ner i min svarta brevlåda igår, som för övrigt har blivit utsatt för en hemsk tvestjärtsinvation. Så numera lämnar jag över postinhämtningen åt mina föräldrar.
Hur som helst så har jag ett stort problem med denna katalog. Då det finns så många underbara och snygga plagg så har jag svårt att slita blicken från tidningen, vilket leder till att min städning blir lidande. Haha, nej men verkligen, jättesnygga kläder. Har ni fått hem den? Vad tycker ni?
Även om jag egentligen skulle vilja handla hur mycket som helst från H&M, så är jag inte i så stort "behov" av klädesplagg just nu, utan större ting vankas runt hörnet vilket innebär att jag nu måste börja spara ordentligt. Verkligen.

Planering onsdag




Onsdagsmorgon
. Ledighet. Sovmorgon.
Äsch, jag vaknade strax efter åtta trots jag fortfarande var vaken när klockan visade halv två på natten. Jag känner mig alltså lite småtrött idag, men jag är faktiskt ledig (än så länge).
Idag ska jag spendera min lediga dag genom dessa små ting; att promenera, städa, sortera kläder, läsa, skriva hemligheter, drömma och planera om en kommande lägenhet, ringa till Friskis, träna där, sukta efter alla saker jag ska köpa när pengarna trillar in på kontot, stryka fingrarna över mina bokryggar, skicka studieförsäkran, och om det finns tid och kärlek till övers, så ska jag träffa upp några vänner och se Lisa Miskovsky och September på Malmöfestivalen ikväll. Ja, på ett ungefär så kommer min dag att se ut. Innan jag börjar, kaffe! Vad ska ni göra?

Från Hedniska gården till Stortorget

Jag vandrade längs kullerstensgatorna mot Lilla torg, trädde in i Hedniska gården där gröna bänkar var uppraddade på led framför en liten petit scen. På scenen stod en äldre kvinna med röd boa och höll en monolog om hur många lättöl hon druckit under kvällen, med plastglaset i handen och den gröna glasflaskan på scengolvet. Jag satte mig ner på tredje raden. Inte för nära. I raden framför satt ett äldre par som brukar vara med på cirkelgymsträningen samtidigt som jag, men denna kväll hade de inte infunnit sig. Men där satt de. Jag funderade på att klappa den äldre herren på axeln och hälsa men jag gjorde det aldrig.

Ranelid var fantastisk, på sitt Ranelid-vis, precis som han antagligen själv skulle ha sagt. Humorn, självrådheten och de djupa poetiska meningarna utan punkt på slutet mynnade ut med hans skorrande rrr som blandades med skratten och glädjen från publiken.
Mina två vänner trillade in tjugo minuter efter vår avtalade tid, med rosiga kinder och rödvinsstank i munnarna. Jag smuttade på en Pepsi max under förbandet och de satt med varsin petflaska med rödvinsslattar i. Vi höll om varandra.

Efteråt passerade vi torget och följde tonerna från stora scenen där Orup spelade. Vi ställde oss i utkanten och jag lyssnade på hur alla penisionärer, damer och söta små gubbar, klimakteriekärringar och kostymnissar samt några få oförskämda ungdomar sjöng med till de välkända texterna (men till största del okända för mig). I publikhavet såg jag hur ett äldre par kysstes under tonerna av musiken. Undrar hur det är att vara i henne, att stå om bli omhållen och tagen på rumpan i ljusblå blåjeans.

Jag förbarmade mig själv över att jag inte tog med Tusen kvinnor och en sorg, när Ranelid bjöd fram publiken för signering. Dock fick jag en känsla av att detta inte kommer vara den sista gången jag träffar Björn Ranelid.

Ranelid ikväll

Nyss hemkommen från arbetet och gör mig klar inför ett cirkelgymspass klockan 19. Om allting går enligt planerna så ska jag ta mig en titt på Björn Ranelid i afton då han ska berätta om sina romaner klockan 21.30 på Hedmanska gården, Lilla torg, för att uppfylla mitt nördiga bokintresse. Och på fredag kommer även Amanda Svensson och pratar om sin nya bok Välkommen till den här världen. Om jag nu missat att nämna det.
Malmöfestivalen bjuder minsann på mer än vad man kan tro.

Jag är en mästare i sängen




Idag är det en ganska ordinär morgon, med typiska Emelie-missöden. Jag glömde stänga fönstret igår kväll så det har stått öppet under hela natten, så det var iskallt i rummet när jag vaknade. Utöver det är jag återigen täppt i näsan då när nattens kyla stiger in i mitt rum så kommer den hand i hand med min pollenallergi. Förjävligt att de kommer så bra överrens.
Sedan har jag ju som vanligt spillt kaffe i sängen och snoozat klockan för länge (jag är en mästare i sängen!). Ingenting utöver det vanliga egentligen, utan jag måste acceptera att jag är en aning klumpig (speciellt på morgonen). Men man ska inte gråta över spilld mjölk. Eftersom kaffet ändå ligger utspillt i sängen så bibehåller jag mitt muntra humör och beger mig på morgonpromenix med en gång. Hasta la vista baby.

Kvällstimmarna

Kvällstimmarna har avnjutits i sällskap med en väldigt kär vän, en söt tekanna, kärlekste och varma ord om hösten. Efter arbetet åkte jag direkt och kämpade mig igenom ett spinningpass, och därefter åkte jag hem till en gammal, men också nuvarande, vän. Vi promenerade genom de små gatorna kring Slottsstaden i Malmö stad och köpte med oss mat hem från Greekway. Har jag sagt att de erbjuder en fantastiskt god bönsallad? Om inte, så vet ni det nu.

...bitter

Okej, nu blir jag ännu lite mer bitter. Jag brukar alltid boka flera pass, speciellt när jag är ledig och inte har några speciella tider att följa, så bokar jag kanske ett par pass per dag som jag tycker verkar roliga, och sen beslutar jag längre fram. Detta gör jag framför allt för att det är väldig ont om platser på de flesta av passen. Men nu antog jag att eftersom bokningsystemet inte fungerar, så borde alla mina bokningar vara raderade. Men icke! Och om jag, låt oss säga, har bokat tre pass per dag, tror ni att jag kommer ihåg alla dem? Jag har ju bokat för hela veckan! Haha, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Man får ju betala om man missar mer än två pass per månad. Tjejen på telefon kunde heller enligt henne, inte gå igenom alla passen för det skulle ta väldigt långt tid. Jag får helt enkelt prata med dem ikväll efter spinningpasset. Blöh.

Klydd med bokningssystemet

En aning bitter är jag över att Friskis och Svettis Malmö, gör om sitt bokningssytem, vilket innebär att det har varit väldigt mycket klydd den senaste tiden. T ex så hade jag bokat pass över internet under veckan, så jag gick in för att kolla vad jag hade bokat idag och om det fanns några lediga sista minuten platser till H.I.T passet ikväll. Där fanns ingenting. Tydligen kommer bokningsystemet tillbaka på fredag. På fredag? Jaha? Vad hände med mina pass som jag bokat? Finns det ens lediga pass? Måste jag nu ringa in varje dag och boka pass? En aning bekväm är jag, men å andra sidan vet jag att Friskis gör detta för det bättre. Så det är väl bara att bita ihoo och plocka upp telefonluren.

Frukost

Jag satte av i en hejdundrandes kalasfart under min PW, jag fick verkligen anstränga mig för att hålla benen i styr för att inte springa iväg, även om det blev ett gäng spurter i nerförsbackarna. Nöjd och munter efter detta raska tempo så firade jag med en extra god frukost; ca 100 g lättkvarg med varma björnbär, krossade linfrön, himmagjord äpplemos och lite kanel.

Idag är en sådan dag

Idag är det en sådan dag då metrologorna med sin väderprognos utlovade minst tjugo graders värme och strålande solsken, men jag vaknar upp till regn och en mulen och grå värld.
Idag är också en sådan dag då jag hade en hel veckas ledighet framför mig (dvs sovmorgon idag)men då ringer telefonen och väcker mig ur min "skönhetssömn", och plöstsligt ska jag arbeta två eftermiddagar i rad.
Det var mitt andra jobb som ringde, så jag ser faktiskt riktigt mycket fram emot att få komma dit eftersom jag inte arbetat där på hela sommaren, ska bli jätteroligt. Dessutom är passen bara mellan 13-17 så jag hinner med både morgonpromenad och kvällsträning. Jag kan faktiskt inte tänka mig ett bättre sätt att spendera min eftermiddag speciellt med tanke på att jag såg det sista Dawsons creek avsnittet från den femte säsongen i natt, så jag har helt enkelt inget bättre för mig!

Små ting

Små goda ting en söndagsafton:
- att promenera hem från Malmöfestivalen genom regnet
- att dricka svart kaffe från perrongen
- att se Veronica Maggio live nära scenen
- kokta ägg med kaviar
- att ha en hel veckas ledighet framför sig innan skolstarten
Små missöden en söndagsafton:
- att råka skjuta iväg hårtoffsen i toalettstolen när man ska sätta upp håret
- att äta en hel chokladkaka och lite därtill
- att Veronica Maggio är ganska trist och pipig live
- att tro att folk tittar på en för att man är söt när man egentligen bara har en stor maska i strumpbyxorna över benet

Härliga söndag

Bra söndagsmorgon, vaknade utsövd, tog en stor kopp kaffe och satte på mig löparskorna och sprang min 40 min runda. Härlig känsla i kroppen efteråt, och sakta men säkert kommer energin tillbaka. Jag gjorde en smoothie på endast frysta jordgubbar och björnbär. Tänkte att jag skulle försöka köra lite detox-aktigt denna kommande vecka för att få ut all skit ur kroppen. Tror dock inte jag klarar av att helhjärtat endast leva på frukt, bär och grönsaker, så det lär bli lite därutöver. Det är värt ett försök, eller vad tror ni?
Jag börjar jobba om 20 min, så det är dags för mig att sätta lite fart. Tror förresten inte jag varit ledig en enda söndag sen i juni. Bra betalt men lite trist ändå, fast efter denna söndag så är jag ledig en hel vecka (inklusive söndag) och sedan börjar skolan. Iiih. Ha en fin söndag!

Mitt hjärtas stad

Idag fick jag ett varmt återseende av mitt hjärtas stad, Malmö, när bussen från Göteborg rullade in i staden under sena eftermiddagen. Jag har alltså återvänt efter många fina dagar i Göteborg, fatum är den att det finns ingen bättre plats än hemma i slutändan.
Efter mycket fikabröd, god mat, födelsedagskalas med hemmagjorda prinsesstårtor, choklad, diverse alkoholhaltiga drycker och en mängd muslitoppar (min senaste favorit, indeed) skriker kroppen efter vardagsrutiner och riktig mat. I och för sig blev det ugnsbakad lax med grönsaker och currysås, tillsammans med hembakat brödsoltorkade tomater och havssalt. Och ett gäng små aptitretare och ostbollar. Detta skrider egentligen över det normala, men det känns som en fin äntligen-hemma-middag tillsammans med familjen denna lördagskväll.
Hur som helst så var tanken att jag skulle bege mig till Malmöfestivalen, för att känna den levande pulsen från staden. Dessvärre tror jag att min egen puls är näst intill obefintlig, och jag känner mig utmattad efter en fantastisk vecka. Dessutom väntar en arbetsdag i morgon så det känns lockande med lugn afton. Beslutsångesten är ett faktum.
Å andra sidan pågår denna fina festival i nästan en hel vecka till, och jag kommer redan sätta min fot där i morgon för att trängas bland publiken när Veronica Maggio fyller staden med ljuv musik.
Jag har en mängd nya upplevelser, små berättelser, nya minnen och goda nyheter att förtälja (men tyvärr inga fotografier)men inte ens mina glödande fingrar orkar prestera just nu, men å andra sidan lär ni få se mycket mer av mig och mina små rader framöver. Nu stänger jag in mig och isolerar mig från omvärlden för en stund. It´s good to be home.

I hjärtat av Göteborgskalaset

Jag måste tillkännage att mitt första intryck av Göteborg är långt mer fantastiskt än vad jag hade kunnat ana. Varma och vänliga Göteborgare förgyllde gårdagskvällen med ett varmt välkomnande. Vi gick runt i vimlet under pulsen av Göteborgskalaset, åkte spårvagn i natten, drack öl och gröna drinkar på en pub precis vid stora scenen. Jag ler och njuter av nuet och ler när jag talar till folk på min vackraste skånska och ser deras leende blickar. Jag hoppas att resten av dagarna följer i samma spår och känsla.

På bussen

Nu sitter jag på bussen på väg mot Göteborg. Minidatorn fick plats i väskan och till min stora glädje har man fri tillgång till internet på Swebus bussar. Vilket kommer göra den här fyra timmars bussfärden lite lindrigare. Kanon säger jag bara!
Jag har laddat upp med Dawsons creek avsnitt, böcker, kaffe, Pepsi Max, musik och nektariner.
Jag har bestämt mig för att njuta alldeles extra av den här trippen, vilket innebär inga måsten och framför allt att leva i nuet.
För att vara på mitt bästa och piggaste humör tog jag en löpningrunda på 40 min innan frukost. Med de sagt, samt att det nog inte blir så mycket mer träning för den här veckan mer än enstaka promenader (tyvärr), så tänker jag göra mig så komfortabel som möjligt och sjunka in i ett Dawsons creek avsnitt.

Mot Göteborg!

Så här såg min stressade frukost ut idag; vaniljfil med havrekli, krossade linfrön och kanel. Två kokta ägg med två matskedar keso och salt och peppar. Nu åker jag! Mot Göteborg!

Ridån faller åter

Den här fantastiska måndagen har snart nått sitt slut, och i morgon väntar en ganska lång bussresa, antagligen stress men sedan är jag där, i Göteborg. Jag tror att jag i stort sett har hunnit uträtta alla mina väl behövliga ärenden, och nu är det bara att packa min lilla resväska inför morgondagen.
Jag hann också med ett hårt H.I.T pass ikväll, och lämnade lokalen genomsvettig och munter. Hård träning men också en fantastisk gruppträning. Mot slutet upplevde jag nästan riktig laganda bland oss svettiga motionärer.
Nu avrundar jag den här måndagen med ett lättat hjärta och en stor kopp grönt Chai te och slötittande på dumburken. I morgon skriver jag några rader innan avfärd och tills dess, så hoppas jag att ni har en underbar afton. Ridån faller åter.

Att begrava minnen

Det tog mig hela eftermiddagen att plocka ner alla minnen och begrava dem i min bokhylla. Men slutligen stod jag där, med början framför mig. Med de små poetiska raderna av vemod och sorg som jag skrev som fjortonåring och satt upp på min vägg. Det var då allting började. Sedan har minnena, orden, raderna, texterna, artiklarna, konsertbiljetterna och teaterbroschyrerna bara blivit fler och fler. Men nu har jag ryckt bort vartenda häftstift och allting är förbi, passé. Jag känner bara ro inom mig och till och med ett litet leende. Nu går jag vidare.

Sorbet med krossade linfrön, havrekli och russin

När jag har mycket att göra så får jag för mig att jag måste göra allting på en gång. Jag fick naturligtvis sansa mig och gå igenom vad jag egentligen verkligen behöver göra, och i vilken ordning jag bör göra det i. När jag rett ut det kom jag fram till att det första jag ska göra är att gå på morgonpromenad, vilket jag gjorde.
Därefter var det frukostdags, och jag gjorde en jordgubbs och banansorbet med krossade linfrön, havrekli och russin. Egentligen är det förståss inte sorbet, men i konsistensen är den inte långt ifrån glass. Jag mixade helt enkelt bara ihop frysta jordgubbar och en banan och krossade linfrön till en isande gegga och tog lite havrekli på toppen för att göra det mer matigt, och russinen - tja, dem tog jag förståss för att det är bland det godaste jag vet.

Förberedelser

Godmorgon vänner, är det bara jag som har svårt att inse att det är måndag idag? Känner mig väldigt förvirrad på dagarna, speciellt när jag har flera lediga dagar framför mig. Idag har jag en mängd ärenden att uträtta innan jag åker till Göteborg i morgon, så många att jag har fått skriva ner allting så att jag inte ska glömma bort något. Fast det gör jag säkert ändå, men tanken är god. Jag ska både hinna med att städa, plocka ner minnesväggen, handla, packa, träna, promenera, kolla upp papper hos CSN och lite därtill. Det är väl bara att sätta igång. Frågan är, var börjar jag?

Minnena i plastfickor

Mamma steker fattiga riddare i köket. Det doftar kanel och socker som kryper in under huden. Jag sitter på golvet och sätter in min släkthistoria i plastfickor. Ikväll har jag beslutat mig för att ta ner alla mina minnen från min minnesvägg, och stoppa ner dem i två stora pärmar i min bokhylla. För att livet måste gå vidare och jag måste förlåta mig själv. Att förlåta är att sluta önska att det förflutna vore annorlunda.

Every voice inside my head is telling me to run like mad

(Passande nog till detta inlägg blir Dawsons creek introt med Jann Arden- Run like mad)
Det blev ingen morgonpromenad, utan i stället blev det en frisk och härlig löprunda på 40 min med bra musik i öronen! Som jag tidigare har nämnt, så känner jag mig otroligt frisk och energisk efter en löpningsrunda. Varenda gång jag avslutat en så tänker jag att jag måste göra detta till en rutin. Tyvärr har jag inte lyckats med det ännu, antagligen för att jag gruvar mig och övertänker det faktum att jag ska springa, och då väljer jag ofta bort det alternativet och går i stället. Jag glömmer hur skönt det är. Men det är aldrig för sent för nya rutiner, eller hur?
Jag tror jag hittade en del av mig själv när jag sprang idag, för plötsligt kändes allting hoppfullt igen och jag insåg att idag har jag avslutat mitt sommarschema, jag ska ha semester i fem dagar och om två dagar åker jag till Göteborg. Pirr och fniss. Jag ska börja leva igen.

Hjälp, tips på hårinpackning någon?

Som titeln på detta inlägget så tydligt avslöjar så behöver jag hjälp med att hitta en bra hårinpackning för skadat hår till ett hyfsat pris. För ett tag sedan hade jag en helt vanlig budgethårinpackning som jag köpt på ICA eller nått, men jag känner att jag behöver lägga lite extra pengar på mitt slitna hår just nu. Innan budgeten hade jag TIGI Bed Head Dumb Blonde. Luktade gott, var hyfsat bra och höll ganska länge. Den ligger runt 200 kr skulle jag tro, och om jag inte hittar något bättre förslag så tror jag att jag satsar på en ny tub med Dumb Blonde. Eller? Har ni några förslag?

Efterlängtad skolstart

Söndagsmorgon, jag drömde om frasiga kardemumma skorpor, havrekakor och julens sötma.
Just nu blir det en kopp kaffe och sedan ska jag hinna med en morgonpromenad innan arbetet. Jag har (äntligen) nått slutspurten, så idag är den sista dagen som jag har tider på mitt sommarchema, vilket innebär att efter dag återgår jag till min vanliga varannan söndag. Jag är väldigt nöjd över mitt extra jobb, men efter den här sommaren, så känns skolstarten den 29:e augusti nästan lite efterlängtad.

Att tillintetgöra meningslöshet

Jag önskar att jag hade några magiskt vackra ord att tillge er, djupa tankeformuleringar, oerhörda miljöbeskrivningar om hisnande vyer och kluriga liknelser. Men jag har inte det, just nu känns det som att jag inte har någonting.
Bräckligt men försiktigt försöker jag finna de sköra och tunna små bitarna av mig själv som jag tappat och spritt omkring mig någonstans bortom mitt medvetande. Jag försöker plocka upp dem som ligger under skikt av smuts på marken och mellan stenarna på gatorna där människor trampat med svarta stövlar och spruckna kängor. Jag försöker fånga mig själv igen så att jag kan tillintetgöra den meningslöshet som växer inom mig just nu.

No-lifer

Idag har jag vaknat på fel sida tyvärr. Jag ignorerade klockan i sömnen och försov mig så att jag missade mitt kombipass i cirkelgym/iw denna förmiddag. Det finns inte så mycket att göra åt det, men jag hade faktiskt sett fram emot att träna det passet, men nu är det lönlöst.
Jag funderar på en plan B, men eftersom jag börjar jobba kl 12 idag så finns det inte så mycket annat att välja mellan än en vanlig morgonpromenad, så det får det väl bli. Övervägar också att åka till gymmet efter åtta denna fredagskväll när jag slutat arbetet, men hur mycket av en no-lifer är man då?

Små ting att glädjas över och inte glädjas över en höstdag i augusti

Små ting att glädjas över:



- doften från slocknande tändstickor
- att cykla genom höstväder och därav minnas hur roligt det är att släppa fötterna från pedalerna och streta ut med benen fritt åt sidorna
- att skriva kärlek och rita hjärtan med russinfingertoppar på badrumsspegeln efter ångan från en varmdusch
Små ting att inte glädjas över:
- att skriva kärlek utav ångan från en varmdusch med russinfingertoppar utan att tänka på någon
- att inte finna de rätta orden
- att ha ont i magen utan att indirekt veta varför.
Mån tro att det kan bero på att jag ätit ett halvt kilo vitkål idag men man vet ju aldrig. Bilderna är från weheartit.

Salut

Jag äter stekt vitkål med salt och läser Pappa Pralin. Den fångade upp mig i morgontimmarna och sen dess har jag inte riktigt kunnat släppa den. Fast jag har ju arbetat under förmiddagen förståss, också har jag återfått lite av mina krafter så jag tänker åka kollektivtrafik in till tredje storstaden och spinna. För övrigt har jag säkrat min helg med hela säsong fem av Dawsons creek och arbete. Salut!

I begynnelsen

Jag vaknar upp före tiden när himlen är aprikosfärgad och grå samtidigt, och marken är blöt och kall efter regnet som porlat längs gatorna under natten. Dova aprikosa solstrålar dansar på husfasaderna i den regntunga morgonen. När tiden ännu inte är begynnen och allting är kallt, tyst och stilla, då kan man koka kaffe i kaffebryggaren i smyg på nedanvåningen. Försiktigt så att tiden inte upptäcker mitt påhitt. Sen kan man trä på sig raggsockerna och krypa tillbaka ner i sängen igen, dricka hett kaffe och läsa en bok, för tiden har ännu inte börjat.

På landsbygden

Om det inte vore för att rastlösheten infinner sig direkt inom mig, så skulle jag ha njutit alldeles extra av den här kvällsstuden under höstvädret i augusti. Med kokosflingor mellan tänderna och en ny kopp smakupplevelse i händerna, Grön Cheesecake, jämte en ny värld i bokform vid min sida, Pappa Pralin, så väl som några dova toner av Coldplays, Yellow, i bakgrunden, så skulle jag faktiskt vilja påstå att det råder hög mysfaktor på landsbygden i afton.

Mellan äpp(e)lemos och vardagstankar

Jag tassar runt i hemma i ett tomt hus. Parkettgolvet är kallt och mina tår är iskalla trots att jag har gråa strumpor med får på. Jag hör hur den höstliga vinden blåser igenom putsen utanför och ryser till. Fryser lite mer. Mamma har gjort egen äpplemos (eller äppelmos) från äppleträdet i vår trädgård. Jag äter moset direkt ur burken med tesked och ler åt den söta smaken som växer i munnen.

Dagens gegga

Två kaffekoppar senare blev det en timmes promenad för mig i konstant motvind. När jag kom hem åt jag rester från gårdagen till lunch, en gegga av vegetariska grytbitar och mango chutney och kollade på Oprah. Under tiden kom regnet.
Jag insåg precis att jag nog är för trött för ett spinningpass idag, utan jag känner mest för att göra ingenting. Mysfaktor. Det är en sån dag idag när jag går runt och är småförkyld och småtrött på grund av mina allergier, samt känner jag mig frusen av det plötsliga höstvädret som oväntat dök upp i detta augusti.

Träningsvärk deluxe

När jag vaknade denna förmiddag var kroppen fortfarande ganska stel efter H.I.T passet i måndags, och dessutom vägrade jag att låta mig bekämpas av lite träningsvärk igår så jag körde ett 75 minuters Cirkelgym/IW pass. Det gjorde inte saken bättre och naturligtvis gick det inte så bra som det brukar, då jag hade ont överallt. Framför allt i lår, rumpa och axlar.
Först tyckte jag att det var skönt att ha träningsvärk, eftersom jag inte kan erinra mig om när jag upplevde den smärtan senast. Men nu börjar jag nästan tycka det är löjligt, två dagar har snart passerat och jag har fortfarande träningsvärk?
Haha, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta! Det ställer till lite problem också då min kropp inte orkar ta i lika mycket, så kan jag inte bestämma mig för hur jag ska göra med träningen idag till exempel. Egentligen har jag inbokat 3 varv cirkelgym ikväll, orkar jag verkligen det? Jag vill träna, jag är rastlös. Vad gör man då när man har träningvärk? Hur bra är det att träna när man har träningsvärk?
Jag vet extremt lite om träningsvärk eftersom jag aldrig har det, så kom gärna med råd och tips om just träningsvärk.

Tisdagen

Jag har jobbat förmiddag idag och har precis käkat en sen lunch hemma. Jag är ganska trött och tänkte försöka hinna med en liten siesta innan jag bär av in mot staden för träning och fika. Dessutom har jag faktiskt lite träningsvärk sen H.I.T passet igår, men jag njuter egentligen av att kroppen är såhär trött, för det var ett tag sen. Caio!

H.I.T

Min dag har sprungit iväg otroligt fort och det känns som jag knappt har gjort någonting på hela dagen. Helt sant är det dock inte, för idag testade jag ett nytt träningspass på Friskis och Svettis, nämligen H.I.T (högintensiv träning).
Nyckeln till framgång inom träning är variation, så när jag såg att det fanns platser kvar var jag bara tvungen att testa. Friskis hårdaste träningspass (som de kallar det) består av fyra sektioner där man kör en kombinerad övning (typ, burpees, knäböj över till andra sidan salen och sen situps) som vi i detta fallet gjorde sex repetioner på varje också håller man igång i fyra minuter per sektion dvs sammanlagt 16 min intensiv träning.
Jag tyckte det lät lite, men sen var det en rejäl uppvärmning med övingar och löpning, och dessutom körde vi en bonusövning i slutet då alla fortfarande var taggade men såklart rejält trötta. Riktigt roligt träning, och jag kommer definitivt testa det igen. Har ni testat H.I.T?

För mycket kläder?

Jag har köpt på tok för mycket kläder denna månaden, eller i alla fall om man ser till ekonomin. Däremot är jag i stort behov utav nya kläder, då jag trist nog har många plagg som inte längre passar. Jag tycker det är lite synd på alla kläder, funderar på att lägga ut på tradera, men har aldrig gjort det tidigare, vad tror ni om det?
Hur som helst, skinnkjolen ovan är från H&M och är världens bästa, den har jag pimplat runt i dimman hela förra veckan. Dessutom råkade jag, slumpartat springa in på Vila, varav butiken tydligen skulle läggas ner och det var total utförsäljning på allting så jag hittade en grå sammetsklänning som jag tänkte kunde vara snygg till hösten, för 50 kr. Annars kan jag använda den som disktrasa. Kan man någonsin få för mycket kläder?

Älskade måndag

Äntligen är det måndag, vilket innebär befrielse för mig eftersom det känns som en nystart. Förra veckan var riktigt tuff, med både födelsedagsfirande, Köpenhamnstripp och sommarfest. Nu får det helt enkelt räcka. Jag ser verkligen fram emot att återfinna mina rutiner. Fast ja.. eftersom jag jobbar väldigt oregelbundet så började jag veckan med en ledig dag, så jag passade på att ta sovmorgon och sova ut. Nu ska jag sörpla i mig kaffet, sen blir det morgonpromenix. Vad säger ni om måndagen som en nystart? Tror ni på det?

Agnes hjärta Edward

"- Var var jag, frågar jag utan att ta för mycket syre.
- På psykakuten på Danderyd, du var psykotisk. Från slutet av november till dagen före nyårsafton.
- Varför, frågar jag men känner hur orden river mig inuti halsen. Varför Lisbeth, upprepar jag fast orden får mig att börja gråta.
- För att du blev kär."

Att världen faller samman i mina händer och att mörkret uppfyller mina tankar kan bara bero på en enda sak, honom.

Nya krafter inför dagen

Nu är jag tillbaka med nya krafter och nya tag, i alla fall för dagen. Jag var ganska yrvaken när jag steg upp i morse, men lyckades slänga i lite kaffe i en termosmugg och köra till träningen i alla fall. Körde ett 60 min spinningpass, som för övrigt var väldigt härligt då jag inte tränat någonting alls på två dagar (wow).
Jag har precis klämt en gigantisk lunch utan dess like, som både innefattade keso, kaviar, flingor, havrekli, linfrön, russin, frysta bär, hemmagjord äppelmos och minimjölk. Jag var enormt sugen på god och hälsosam mat efter all skräpmat jag ätit de senaste två dagarna, så det blev en rejäl portion, men gott var det!
I övrigt så jobbar jag kväll idag men ska ändå hinna med ytterligare lite firande denna afton. Nästa vecka blir en vit vecka (!!), men nu ska jag passa på att försöka njuta lite extra.

Mellan marängswiss och cigaretter



Naiv var jag som trodde att livet skulle börja ta form när augusti kom i sin strålglans, i stället kom den och gav mig en riktigt snyting rakt i ansiktet. Skamsen och med svansen mellan benen ska jag återgå till rutinerna i morgon. Idag har varit en dag utan tid och rum. Jag slog upp ögonen för först några minuter sedan och förstod med häpnad att klockan snart slår åtta och att hela fredagen har förflytit som en dimma mellan marängswiss och cigaretter.

Efter klockan sex på morgonen

Jag har trätt in och ut ur berusningens sluga tillstånd under de senaste två dygnen. När jag vaknat upp ur min naiva dröm om att leva i nuet har jag i stället ställts öga mot öga med meningslösheten och tomheten som bär med den.
Nya kläder, hud som doftar kokos, mängder av onyttigheter och alkohol som endast var förgäves. Jag önskar att jag inte kände det så, likgiltighet inför allt som sker och inte inträffar. Men jag gör ju det, så kanske är det så enkelt som att jag ska tillåta mig själv att få vara olycklig.

I love eco

Jag testade ICAs egna ekologiska sommarbär igår som jag gjorde en smoothie på. Paketet innehåller både jordgubbar, hallon, blåbär, björnbär och röda samt svarta vinbär. Jättegod mix till ett hyfsat pris. Brukar ni köpa ekologiskt och varför? Och när ni köper frysta bär, vilken sort brukar ni då köpa?

Jogging

Puh, ni skall bara veta hur svetten droppar från min kropp just nu. Det är till och med värre än ett spinningpass! Efter morgonens obligatoriska kaffekopp begav jag mig ut på en morgonrunda, som normalt sett brukar vara en timmes promenad ungefär. Jag tänkte knappt när jag lät benen öka tempot och armana följa med vilket resulterade i att jag joggade hela rundan i stället.
Tro mig, det gick inte snabbt. En av mina nackdelar är att kroppen ofta orkar mer än vad min kondition gör, speciellt när det kommer till jogging, och därför blir det tyvärr allt mer sällan att jag joggar. Någon som känner igen sig?

Precis när sommaren började tidigare, då försökte jag jogga två dagar i veckan, men av någon anledning (antagligen den som jag precis berättade om) så slutade jag upp med det. Så idag är nog första gången jag joggar (bortsett från löpbandet på gymmet) sen två månader tillbaka.
Det är en fantastiskt skön känsla efteråt, och jag förbannar mig själv över att jag inte gör det oftare. Jag känner mig så frisk och pigg efteråt. Men just nu tänker jag bara vara stolt över min prestation, även om det tog 40 min.
Solen gasar idag och tanken är att jag ska bege mig till Ribban så fort som möjligt för lite kvalitetstid med en kär vän.

Under markisen

Himlen öppnade sig när vi möttes på kullerstensgatorna. Luften var varm i augusti när vi satte oss ner på uteserveringen under markisen och såg ut över människorna som passerade och försökte fly undan regnet. Vissa människor sprang förbi, andra ställde sig i närmaste portingång och sökte skydd. En yngre man traskade oberört förbi med en genomblöt klädsel. Vi satt stilla under markisen och kände märkbart hur den delade av världen till vi och dem. Jag tänkte att det är ett dumdristigt beslut att försöka fly från regnet eftersom det tillsynesvis borde vara omöjligt. Men vi lyckades.

1 Augusti

Äntligen är augusti som jag trånat efter så länge här med en ny gråmulen morgon. Tempraturen ligger på över tjugo grader och jag fryser mot det kalla parkettgolvet. Efter en välbehövlig sömn känner jag mig mer utvilad än vad jag varit under hela julis arbetsamma månad. Jag bryter mönstret och börjar dagen med en stor kopp Green tea chai och morgontidningen, sedan blir det promenad.