Välkommen ombord!

Kära vänner, efter hårt slit och arbete hela förra veckan så startar nu en veckas semester för min del och jag tar mitt pick och pack och åker till Roskilde festivalen ikväll. Jag hoppas ni har en underbar vecka, för det kommer jag att ha! Ta hand om er! Psst, bilden är på mig och Hanna från midsommar, som för övrigt också var ännu ett fint minne med mina härliga tjejer.

 


Personlighetstest

Jag är nästan helt död, och nej, jag har inte ens tränat ett dugg. Idag har det endast blivit vardagsmotion för mig, promenad till och från jobbet och liknande. Anledningen till att jag är dödstrött och att min kropp är helt slut är för att jag jobbat i butiken i nästan tolv timmar idag. Och ja, det är väl inte underligt att det var så ofantligt mycket kunder i en matbutik dagen innan midsommar. Full rulle hela dagen.
Jag var inne och läste den här söta bloggen och halkade in på ett personlighetstest som jag inte kunde avhålla mig från att gemomgå. Jag sitter fortfarande och funderar på reslutatet, och tycker faktiskt att det stämmer in väldigt bra, fast jag tror att min personlighet är så mycket mer än bara det. Här kan ni göra testet, och mitt resultat har ni här:

Din personlighetstyp:

Kraftfulla, originella och känsliga. Slutför vad de påbörjat. Extremt god människokännedom. Lyhörda för andras känslor. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Respekterade för sin starka vilja att göra rätt. Oftare individualister än ledare eller underordnade andra.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Personalvetare, juristassistenter, lärare, läkare, tandläkare, kiropraktorer, psykologer, skribenter, musiker, artister, fotografer, förskole- och dagispersonal, studievägledare, bibliotekarier, marknadsförare, forskare, socialarbetare.

Måste bara säga att jag tyckte det var lite roligt angående yrkena, då jag både varit inne på att bli journalist och läst journalitsik, sökte efter det in på Bibiliotekarieprogramet i Borås och kom in, men valde att jobba ett år i stället. Och pluggar ny psykiatrisk omvårdnadsprogram på Malmö Högskola och kommer antagligen sedan arbeta som socialarbetare. Haha! Sjukt. Frågan är när jag kan bestämma mig för vad jag verkligen kommer att göra?

 


Frukostsug

För en gång skull kände jag mig knappt trött när jag vaknade, utan tvärtom, jag kände mig full av energi! Och när jag är full av energi, så blir jag så himla glad och peppad också. Jag gick en morgonpromenad på 55 min ungefär, valde en liknade runda fast i stället för att gå i en cirkel som jag brukar, gick jag mer som en åtta, måste tänka på att variera mig mer! När jag kom hem var jag superhungrig, och tillät mig själv att äta en riktigt god frukost, nämligen Yoggi mini blåbär, med rågfras, havrekli och psylliumfrön. Så gott!
Nu väntar ett par timmars jobb i eftermiddag och sedan ska jag sticka till träningen direkt och köra två varv cirkelgym. Jag har förberett matlåda och mellis och hela köret, det kommer bli en bra dag!

Att vara för hård mot sig själv

Jag har känt att jag varit för hård mot mig själv när det gället kosten, speciellt med tanke på att det är midsommar denna veckan och att Roskilde väntar kring hörnet, så har jag velat pressa det sista. Men jag har gjort det på fel sätt. Så idag lyckades jag balansera kosten ganska bra, och med hjälp av att äta frukt mellan målen så har jag lyckats hålla mig undan sötsugen. Visserligen blir det mycket kcal med all frukten, men som sagt, jag kan inte va så hård mot mig själv. Och let´s face it, det är frukt vi talar om, inte en chokladkaka.
Jag måste återgå till att tänka på den långsiktiga viktnedgången, och inte på att det ska ske med en gång, för då blir jag bara besviken och det får motsatt effekt - att jag äter mycket mer. Nu vill jag i stället peppa mig själv och inte kritisera mig själv hela tiden (för det är lätt att komma in i dem tankarna). Nu tänker jag tagga inför midsommar och Roskilde, och njuta av livet just nu. Do you feel me?

+ att jag på gymmet körde på löpbandet, 210 kcal och 345 kcal på crosstrainern, och om man kan förlita sig på maskinerna så har jag ju förbränt över 500 kcal, och det måste jag känna mig rätt stolt över.

Frukost variation

Hej vänner, hoppas ni har haft en underbar helg. Jag har haft en riktig ätarhelg, vilket har fått mig att inse att jag nog måste tillåta mig själv att variera min kost mer eftersom jag får riktiga ätattacker där jag bara äter och äter. Har ni upplevt detta och hur gör ni för att undvika dessa attacker?
Denna måndagsförmiddag blev det en 50 min morgonpromenad, och sen gjorde jag en banan och jordgubbssmoothie med psylliumfrön och drack en stor kopp svart kaffe. Gott och lätt! Jag blev inringd till jobb idag så jag ska sticka till gymmet redan nu, innan jag börjar jobba kl 15 i stället för att träna ikväll. Men det går bra det med. Ciao!

Roskilde!

Jag ska till Roskilde! Woho! Haha, det är premiär för mig och för första gången ska jag åka till Roskilde. Ska bli otroligt roligt, även om det inte är lika bra band i år som det har varit tidigare. Men det är ju inte direkt därför jag åker dit. Hihi. Så idag ska jag och mina två resekompanjoner bege oss in till staden för att köpa allting som kan tänkas behövas, b l a tält och brassestolar. Ni som har varit på Roskilde, kan ni inte berätta lite om er upplevelse? Ge mig lite smaskiga detaljer och tips?

Tips?

Hjälp, jag behöver tips! Jag skulle behöva inhandla en miniplattång som går på batteri. Någon som har tips på var man kan få tag i en sådan för en hyfsad peng? Bara skriv!

XS shorts

Köpte ett par nya jeanshorts på Carlings häromdagen och en svart topp på JC. Och värt att nämna är att jag köpte storlek XS i jeanshortsen. Tjing! Fast en fredag som denna undrar jag om det över huvud taget finns någon möjlighet att jag kommer i shortsen, då jag ända sedan jag vaknade har varit uppjäst som en liten bulle. Hoppas det går över tills i morgon. Ha en underbar fredagskväll, vilket jag ska ha, för jag ska passa på att ha en ätardag.

Storyn om Hollywoodtröjan

Nu kommer den nakna sanningen. När min pappa var i USA för två år sedan, hade han köpt med sig lite saker därifrån, b l a hade han köpt en t-shirt i storlek M till mig från Hollywood. Ändå lite häftigt eftersom den är därifrån. Då tänkte jag "storlek M, jaja, det måste ju passa, det är dessutom USA storlekar" men när jag satte på mig t-shirten, så satt den så himla tight, framför allt runt magen stramade den åt, och det så inte alls fint ut. Jag kunde knappast haft en storlek mindre. Jag slängde ner tröjan i garderoben, och plockade fram den först idag. Jag vet inte om ni kan se så bra på bilden här ovan, men t-shirten sitter i alla fall inte tight längre. Den är mer som ett nattlinne nu!
Men så kan jag inte låta bli att ifrågasätta mig själv, kan detta verkligen stämma? Eller är det jag som minns fel? T-shirten satt nog inte så tight från början ändå? Förstår ni hur jag menar? Det känns lite för bra för att vara sant, och framför allt så kan jag inte tro att jag har gått ner så mycket i vikt.

Kaffe och Sydsvenskans sommarläsning

Jag saknar bloggen, era kommentarer och framför allt att få skriva några rader, speciellt nu när jag är ledig hela dagarna (börjar inte jobba på allvar förren i juli). Så jag rotade fram min gamla kamera, som det visserligen är något fel på och som är urusel, men det fungerar i alla fall. Jag får inte rätt bloggkänsla utan bilder, så ni får stå ut med ganska dåliga bilder framöver.
Till frukost blev det 2 dl naturell lättyoghurt med fiber, med psylliumfrön och en stor kopp med svart kaffe. I dagens Sydsvenskan hade de premiär för Jens Lapidius senaste bok, Livet deluxe. Sydsvenskan ska publicera en del ur boken om dagen hela sommaren, så jag fick lite sommarkänslor och satte mig ner och läste de första sidorna. Jag har aldrig läst Lapidius innan, trots att jag har den första boken i bokhyllan så har det aldrig blivit av, har ni läst något med Lapidius? Vad tycker ni?

Ösregn

Jag hörde att regnet smattrade mot mitt sovrumsfönster i morse, men jag var ändå redan fast besluten att lite regn inte kunde hindra mig från att först gå på min morgonpromenad, och sedan gå milen i bokskogen. Jag känner att detta verkligen är precis vad min kropp behöver idag, promenera.
Men så stiger jag upp ur sängen och tittar ut genom mitt fönster och upptäcker att det fullständigt öser ner, verkligen öser ner regn utanför. Jag har ingenting emot lite regn, men jag behöver ju inte överdriva genom att rusa ut i regnkläder som jag ändå inte har och promenera genom ösregnet. Nej, jag får helt enkelt vänta på att det lugnar ner sig, och jag hoppas att det gör det snart. Dessutom kommer det vara väldigt lerigt i bokskogen idag.. hmf.. Typiskt min kropp att vara promenadsugen när det regnar.

"Hunger är en subjektiv känsla som går att övervinna"

Nu när jag försöker pressa ner de sista överblivna kilona inför den kommande badsäsongen som nu nästan är här. Tankarna kring kontroll, hunger och sug har kretsat mycket i mina tankar den senaste tiden, då jag nu försöker skärpa mig lite mer med kosten så har jag kommit till insikt om hur mycket jag egentligen tidigare har stoppat i mig som enbart beror just på suget.
Dessutom har jag insett hur mycket kcal jag stoppar i mig enbart genom onödiga tillbehör, så som kaviar, ketchup och annat onödigt "småätande" (som 500 g russin). Jag försöker sätta stopp för det till en viss gräns, samtidigt som jag, innan jag stoppar någonting i munnen, tänker; "Varför äter jag egentligen detta? Är det för att jag är hungrig eller för att jag är sugen?" och på detta sätt känns det som att jag börjar få en viss kontroll.
Däremot så finns det undantagsföreteelser så som studenten till exempel. Ibland måste jag tillåta mig själv att njuta av alla tillbehör och läckerheter, för att sen kunna uppskatta den hälsosamma tillvaro jag återvänder till.

Träning hemma vs gymmet


Eftersom jag inte kände mig tillräckligt i form för att köra så tidigt på förmiddagen så beslutade jag mig för att stanna hemma i stället och köra igenom ett par POP pilates workouts. Jag körde ungefär tre sådana, den nya här ovan (skitbra) och de andra två som jag visat tidigare här, så jag körde 30 min mage helt enkelt. Ska strax springa iväg på en promenad också, så får det duga som dagens träning.
Jag har inbillat mig att det inte är lika bra att träna hemma, p g a att man inte har tillgång till maskiner hemma. Men varför ska man ha maskiner när man kan använda sig av sin egen kropp? Men jag vet inte.. Känns som att det blir lättare att man maskar lite här hemma, eller vad tycker ni? Träning hemma vs gymmet?

Svamlar

Ibland behöver jag bara skriva av mig, som nu ungefär, utan att ens berätta vad det är som tynger egentligen. Studenten här hemma i går var underbart rolig och trevlig, däremot gick det inte lika smidigt när vi skulle åka in till Malmö för att gå ut, utan det fick bli en tur och retur resa efter bara en snabb visit som kostade över 400 spänn, surt. Men that´s life! Det viktigaste är att min bror fick en bra student, så det hoppas jag att han tycker!
Dessutom åt jag hur mycket som helst igår, men det hade jag ju räknat med (kanske inte riktigt så mycket) så nu vill jag egentligen direkt tillbaka till den gamla och goda vardagen men i stället så ska vi på dop idag. Fast det ska bli trevligt det också. Frågan kvarstår hur jag ska göra med träningen idag? Jag jobbar i morgon så idag är sista chansen för att träna, och jag är ju redan vaken så jag kan lika gärna passa på. Men, jag vågar inte köra för tidigt idag men gymet har bara öppet till kl 13. What to do?

Student!

SpJo3c (det om det)
Min lillebror tar studenten idag, så jag vill skänka honom mina hjärtligaste gratulationer samt säga hur stolt jag är över honom för att han har tagit sig hela vägen hit, det är inte alla som klarar det! Dessutom får det mig att drömma mig tillbaka till det underbara och lyckliga ögonblicket när jag tog min student den 2 juni 2009. Tänk att det redan har gått två år sedan dess! Går inte tiden alldeles för fort ibland? Speciellt när man ser tillbaka.

Storlek XS har blivit S?

När jag träffade några av mina klasskramrater för två veckor sedan, började vi diskutera storlekar i kläder. Min klasskamrat hävdade nämligen att storlekarna har blivit större sedan förra året, d v s att förra årets XS idag är storlek S. Jag har dock ingen konkret fakta om detta, utan har alltså endast hört detta av min klasskamrat, så frågan kvarstår, ligger det någon sanning i detta? Vet ni?

Min klasskompis är petit av sig, vilket innebär att nu måste hon vända sig till barnavdelningen för att köpa kläder. Själv har jag nu efter att jag gått ner lite i vikt stått och provat plagg i storlek 36 och till och med storlek 34, och ändå tyckt att de suttit för löst! Jag kan alltså tänka mig att det ligger sanning i detta påstående, och att detta måste ha ändrats just för att övervikt börjar bli ett vanligt folkhälsoproblem. Men frågan är om det faktiskt gynnar att öka storlekarna då? För man behöver inte vara så liten och smal längre för att ha storlek S. Vad tycker ni?

2,4 kg

När jag ställde mig på vågen denna fredagsmorgon (som utlovat) så visade den att jag endast hade 2,4 kg kvar att gå ner! Jag trodde det skulle röra sig om 4,9 för det visade vågen i söndags/måndags, men det verkar som att det var mest vätska.

Jag kan inte förstå att jag har nått så här långt, för när jag ser tillbaka så inser jag att från början när jag startade var det bara för att jag skulle börja träna, jag trodde aldrig att jag dessutom skulle gå ner så mycket i vikt.
2,4 kg till midsommar? Det känns lite tight, men det kan gå, annars siktar jag mot den 1 juli. Idag vaknas det student och i morgon dop, så spurten i början lär nog bli lite sisådär. Men jag ska kämpa! Mot morgonpromenaden! Heja!

Tar det lite lugnt

När jag slog upp ögonen i morse så såg jag hur ovädret drog förbi utanför fönstret. Jag har egentligen ingenting emot regn, speciellt inte varmt sommarregn, men när det blåser samt regnar och är allmänt ruggigt, då ryggar jag tillbaka. Desstom kände jag mig ganska trött och sliten så det blev ingen morgonpromenad.
Däremot har jag hjälpt till här hemma iför studenten, och städat garderoben (vilket verkligen behövdes) och sovit en stund mitt på dagen. För första gången har jag nog njutit av att vara ledig sen jag slutade skolan.
Nu känner jag mig utvilad och är redo för nya tag, så ikväll väntar gymmet eller eventuellt ett step pass och sen blir det filmkväll. Jag har aldrig testat step förut, och det passet som finns är step nivå 1, någon som har testat? Är nivå 1 för enkelt?

Tankar om motivation

Jag har kommit under fund med att en av anledningarna till att min motivation var som bortblåst under de tre senaste veckorna, var och är faktiskt fortfarande, att jag inte vet när jag ska sluta.

T e x läser jag flera av era bloggar där ni berättar om hur ni körde igenom hela kroppen till max och att ni kommer få träningsvärk i hela kroppen - jag vet inte var mitt max är, jag vet inte när jag får träningsvärk. Utan jag tror hela tiden att jag ALLTID kan göra lite mer, och lite bättre (speciellt med tanke på att det är väldigt sällan som jag får träningsvärk).
Inte för att resultatet sitter i träningsvärken, men det hade varit skönt för min del att få känna att jag var ett hundra procent utmattad och trött, och att jag utifrån dagens kondition gjorde mitt allra bästa. Jag kände det tidigare, men ju mer jag tränat, desto mer blir den gränsen suddigare och svårare att uppnå. Förstår ni vad jag menar? Har ni upplevt något liknande och hur gjorde ni för att pressa er själva?Ris och ros

Hej på er! Vilken bra dag jag har haft idag, både träffat Hanna (höger på bilden) och lyckats köpa studentpresent till min lillebror som tar studenten på fredag, samt en egen utstyrsel. Träningen blev också lyckad, både morgonpromenad, spinning och ett pass core/bosu hann jag med. Kosten var inte lika bra som igår, men inte så dum den heller. Lyckades inte hålla mig undan kolhydraterna till middagen idag (riset), men åt inte så farligt mycket och inte går världen under för det, inte sant? Har er dag varit lika bra som min?

Mot målet

Efter gårdagens motvilliga ätardag är jag på banan igen och tycker att idag har gått betydligt bättre i förhållandevis till igår;

Frukost: En skål naturell lättyoghurt med krossade linfrön
Tidig lunch: ca 100 g kvarg med funlight summer och ca 100 g frysta jordgubbar mixade med en liten skvätt lättyoghurt och krossade linfrön
Mellanmål: Ett päron och en stor kaffe med mjölk (Espresso house)
Middag: Vegetariska nuggets ca 5 st med sallad gjord på isbergssallad, haricots verts, galia melon, tomat och gurka.
Eventuellt kvällsmål: 100 g frysta jordgubbar
Kvällsmålet har jag ännu inte hunnit förtära, och förhoppningsvis så håller jag mig till en kopp te i stället. Jag mäter inte upp exakt mängd av det jag äter, utan höftar lite, så ta det med en nypa salt. Vad tycker ni?

Nya mål

Äntligen känner jag hur träningsglädjen och motivationen sakta men säkert stegrar, jag har en vilja att nå ett mål. Mitt nya mål är inte helt bestämt ännu, men det rör sig om ungefär 5 kg, dock har jag inte satt ett datum för det ännu, men egentligen hade jag velat ha det som mål till midsommar, men det känns lite overkill. Dessutom är jag inte exakt säker på att det är 5 kg, så en mer exakt siffra får ni på fredag, då ska målet vara spikat och klart! Har ni något mål i sommar?

Från nystart till ätardag

Sveriges nationaldag var i mina ögon endast ännu en måndag, vilket återigen innebär skärpning med träning och kost eftersom det har blivit väldigt mycket slarv, alkohol och slapp de senaste tre veckorna. Träningen var det faktiskt inget större fel på idag, både morgonpromenad och 75 min kombinationspass IW/Cirkelgym.

Däremot eftersom denna måndag p g a att det är nationaldag, är en röd dag, så fanns det endast begränsat med pass på Friskis, så kombipasset började redan 10.30. Skönt att ha det gjort, men mindre roligt när jag inte har någonting annat planerat under resten av dagen mer än att ligga och slöa i solen. Jag blev ju rastlös med en gång, vilket innebar oerhört mycket småätande och sockersug. Även om jag inte ätit något överdrivet onyttigt så har jag ätit i alldeles för stora mängder.

Så just nu ligger jag och har ont i magen, är trött, besviken på mig själv och ganska bitter på att Sveriges nationaldag skapade problem för min nystart då det inte räknas som en vanlig måndag utan mer som en söndag. Nya tag i morgon, jag är motiverad!

Sommarpirr;

Sommarkänslorna spirar och det pirrar lite i magen på mig. Jag är för ofokuserad, för tankspridd och drömmer mig bort mig alldeles för lätt. Jag springer runt och småler för mig själv och nynnar på låttexter som jag egentligen inte kommer ihåg hur de går.
Jag har legat på gräset ute i solen och slumrat, läst böcker, skrattat för mig själv och framför allt så har jag lyssnar på den här låten av Coldplay. Det känns fint.

Omega 3

Egentligen är jag vegetarian, men som sann fiskälskare så fick gränsen gå där, d v s att jag äter fisk. Och dessutom har jag inte insett, förren nu, hur viktigt det är att få i sig omega 3, både genom fisk eller tillskott. Omega 3 minskar b l a risken för hjärt och kärlsjukdomar, ökar hjärnans kapacitet, och ökar serotonin vilket gör att man får en må-bra-känsla. Själv är jag pinsamt dålig på att tillaga fisk, men jag har tur som älskar den goda och enkla fisken som man inte behöver tillaga, med goda fetter och mycket omega 3, nämligen makrillen. Dessutom har jag börjat äta omega 3 tillskott. Äter ni mycket fisk?

1 juni

Jag lever, i fall ni undrar. Jag har bara varit bitter över att min kamera är helt finito, så när man inte kan ta roliga bilder från helgens äventyr eller från den goda maten jag äter varje dag, så känns det inte lika roligt att blogga längre. Tråkigt, men jag ska se till att investera i en ny kamera. Men jag är så dålig på sånt, vet ni någon bra kamera till bra pris?
Har ni ätit Lidls yoghurt och kvarg? Den är jättegod som omväxling, så jag åt en sådan i morse tillsammans med havrekli, krossade linfrön och russin. Inte så dumt! Nu ska jag till gymmet innan jobb.