Omogen

Jag har varit på tonårsrevolt humör, det vill säga omogen, argsint och egosentrisk.
Allting började med att min pappa gick in på mitt rum i morse, för att han skulle låna kameran. Därav väckte han mig klockan tjugo i åtta på morgonen, eftersom jag sover så pass dåligt att jag vaknar av minsta lilla. Jag var verkligen var i behov av att sova ut, eftersom jag har sovit dåligt på grund av jobb och mardrömmar i över en vecka. Jag blev naturligtvis skit sur , inte bara för att jag blev väckt tjugo i åtta på lördag morgon utan för att han tog kameran, som jag hade nya bilder på som jag ville lägga över till datorn senare under dagaen. Jag blev sur för att han ska åka bort i en hel vecka och tänkte ta kameran med sig, därav skulle inte jag ha tillgång till den på en vecka, kanske mer!
Jag blev skit förbannad, kunde inte sluta tänka på att jag var sur så jag kunde inte somna om. Irriterade mig över att jag så klart skulle bli kissignödig. Jag drog mig surt ur sängen och in på toaletten, smällde med dörrarna.
Jävla skit pappa, tänkte jag. Som bara tänker på sig själv, åker iväg med kameran. Han kommer säkert radera dem bilderna jag hade på den för att kunna ta 1000 egna bilder på löjliga motercyklar. Han kommer ta bort bilden på den fina tårtan jag hade gjort. Jag kommer inte kunna ta bilder på våran "feak midsommar" som antagligen ska äga rum idag. Jävla skit idiot feta bajs pappa.
Sen somnade jag om.

När jag vaknade vid halv tolv tiden igen och gick ner för att äta frukost, fräste jag surt till mamma att pappa hade väckt mig tjugo i åtta i morse. Då berättade mamma att pappa skulle hämta kameran, men att han hade sett att jag hade bilder på den, så han ville inte ta med den. Han hade tänkt att jag antagligen hade större behov av den, och han ville inte ta med sig den då. Så han hade lämnat den hemma i alla fall, lagt den i köket.
Gissa om jag kände mig som världens idiot?
För en gång skull är jag glad över att jag håller mina tankar för mig själv, och inte bara skriker ut allting.

Jag åkte med mamma till stan. Det var bestämt sen tidigare. Mammas syster, "Maggan", ringde och plötsligt skulle hon också åka med. Nu ville mamma åka till Nova Lund i stället. Att skaffa en ny piercing och mobil inne i stan var det inte tal om. Jag var sur och vresig och hittade ingen bikini, och mamma och hennes syster gick bara runt och fnittrade. Jag agerade surpuppa och kände mig utanför i klimakterigruppstanterna tjatter - moget Jönsan!
Min mamma erbjöd sig att betala min bikini, dem försökte hålla uppe temot och hänga efter mig från affär till affär, sökandes efter en bikini som jag aldrig fann. Dem bjöd på fika och jag satt tyst o omunter. Tills sist provade jag skor som mamma köpte till mig och lovade att vi skulle fixa bikini, mobil och piercing på måndag i stället.
Och då, blev jag nöjd.
Åkte hem och bakade en chokladkaka till dem.

Ibland blir jag så trött på mig själv, trött på mitt humör, mina dåliga dagar, min envishet.
Sätter mig här och inser att jag inte känner mig bra idag. Att mitt sura humör sitter djupare än att inte hitta min bikini och bli av med min kamera. Jag känner att jag måste knarka Bengan, för att hon gör mig glad.
Det känns som att det är få saker som gör det just nu.
Jag vet inte varför.

Igår var härligt. Härligt att Älskling är tillbaka, att skratta, skratta med henne. Jag kom hem till henne, överraskade med en hemmagjord tårta. Glad att se henne. Det finns liksom ingen annan som hon. Ingen som släpper två brakare på raken när man sitter och väntar på bussen. Ingen annan som käkar gigantiska tårtbitar och rostar bröd med mycket smör på mitt i natten. Ingen annan som tappar bort sin mammas mobiltelefon och bjuder en på middag och säger "Jag älskar dig" spontant, så att hon menar det. Ingen annan är som hon.
Det var trevligt, vi gick i stan och provade en massa kläder, så det bildades milslånga köer så tanterna som stod och väntade blev galna på oss när vi sprang fram och tillbaka mellan våra bås för att ge varnadra smakråd. Sen gick vi hem och åt hos henne, Anna kom över och vi såg en bisarr pingvinfilm. Där pingvinerna var klipp ur discovery avsnitt, och man hade bara lagt till överdrivna dialoger, som jag självklart inte kunde motstå att skratta till.
Anna gick hem och jag och Älskling rostade mackor med massor av smör och åt.
Skönt att du är tillbaka.

Yey

Yey, idag ska Älskling komma hem. Det har hon sagt och lovat.
Däremot känns det ganska meningslöst att hon kommer hem idag om jag ändå inte får chansen att träffa henne. För jag har onda aningar om att hon kommer ringa alldeles för sent, för att hon kommer hem sent eller för att hon helt enkelt dröjer med att ringa mig. Eller så hör hon av sig snart och säger att hon är jätte trött efter resan och inte orkar träffa mig idag.
ELLER ännu värre, så har hon Saga med sig hem. Okej, så farligt är det kanske inte.
OKEJ JAG KOM PÅ EN VÄRRE GREJ, hon kanske åker hem till Saga i stället och sover där för att hon tycker bättre om henne än om mig. Dum.
OKEJ JAG KOM PÅ DEN VÄRSTA GREJEN,
hon kanske dör i en bilolycka på vägen hem. Här sitter jag och gnäller över att jag inte ska få träffa henne idag, tänk så får jag aldrig träffa henne någonsin mer? Usch. Jag är en hemsk människa, sitter här och tycker synd om mig själv trots att jag har dem bästa brudarna i världen. Jag är tragisk.

Fast. Jag vill ju visa min överraskining. Det blir inte samma sak idag som i morgon.
Eller jo, det sa jag bara för att vara gnällig. Imorgon kommer bli bäst.

Hela tiden tänker jag "men om jag målar naglarna kanske hon ringer", "om jag äter middag först så ringer hon sen", "om jag inte sminkar mig nu kommer hon aldrig att ringa". Jag måste nog söka vård.

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey, Älskling är hemma ;D <3
Nu jävlar.
Harsaknatdigsomfan<3
(så mycket att jag får skriva med inkorekt svenska och smilegubbar.)

"Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge".
Klassiskt ordspråk som en kille, Henrik, sa till mig för flera år sedan, eftersom han var så dryg på att ses. Jag avskydde det ordspråket, det gör jag fortfarande. Eftersom jag fortfarande inte har träffat Henrik. Samt att jag börjar märka ett tydligt mönster hos Mr X. Dras jag till dem?
Anledning till att jag inte gillar detta ordspråk, en anledning som betyder mer än dem tidigare två, är att jag ska leka med Älskling i morgon. Det finns inget som slår det.

OVISSHET
DITT JÄVLA ASHOLE.
(nu ska jag lägga av med detta. Punkt. No more ovisshet.)

"Skaru ha dig en stänkare?"

Vi får ingenting gjort. Hela tiden ska vi "ta en paus" , "ta ett bloss", "dricka kaffe"eller så pratar hon i telefon. Visst, jag ska inte klaga över att jag inte behöver göra någonting, men det blir lite påfrestande.

 Som vanligt sov jag oroligt i natt,  jag vaknade av att jag hade ont i nacken. Jag lyckades somna om, men smärtan hade inte försvunnit när jag vaknade. Jag fick gå och dras med nackspärr hela dagen på jobbet och så klart nu därefter. När jag kom hem tog jag en treo och satte på mig en sån där fet krage runt nacken, för att ge stöd. Jag måste se ut som en missanpassad invalid. Eller snarare som grannen till Beck i Beck-filmerna, fast han påminner väl om en missanpassad invalid. Det enda som saknas är att jag ska vråla över till min granne Hanna, så att hon och resten av kvarteret hör, och fråga: "Skaru ha dig en stänkare?".

"Emelie, du är lite sne i huvudet idag"
"Ja, jag har nackspärr"
"Jaha.."

För övrigt del nummer två, jag tycker om mellanmjölk.

(Jag präglas fortfarande av ovisshet)

Ovisshet (off-knappen)

Min stresstermometer är på topp. Inte för att jag har mycket att göra, snarare tvärt om. Min ovisshet gör mig osäker, orolig, jag kan inte sluta tänka över vad det är som jag har missat. Det gör mig nervös och stirrig, jag vill bara att Emma ska komma hit nu och leka med mig så att jag kan slippa oroa mig över det en stund. Oroa mig över dig.

Jag borde inte göra det, jag borde inte ens ha dig i tanken. Ändå oroar jag mig.
Synd att jag inte bara kan trycka på off kanppen och därmed skulle jag direkt sluta att tänka, oroa, känna och bry mig om dig. Det skulle varit något.
Så, var sitter den jävla off-knappen?

(kan ni bara förklara för mig hur den ser ut? Är den rund, eller fyrkantig? Grön eller röd? Det skulle underlätta i mitt sökande. Tack på förhand).

Mardrömmar

Min natt var orolig, jag kunde inte sova ordentligt. Vaknade flera gånger under natten, om och om igen. Jag drömde verklighetsframträdande mardrömmar. Mitt dåliga sätt att sova kommer i perioder. Nu är det tydligen dags ingen för sömnlösa nätter späckade med mardrömmar.

Innan jag gick o la mig hade jag satt bak luggen med en tofs och ett par klämmor. Mest för att det inte skulle se helt åt helvete ut när jag vaknade nästa dag och inte skulle orka med att göra något åt mitt hår eftersom jag skulle upp och jobba. Under natten drömde jag osammanhängande och oroligt. Jag hade svårt att skilja på vad som var dröm och vad som var verklighet. Antagligen för att en del var verklighetsbaserat.

Jag drömde att jag fick en gigantiskt insekt i håret, i min lugg. Ni som känner mig bra vet att jag inte klarar av insekter, dem är små och äckliga, jag är livrädd för dem. Insekten såg ut som en kackerlacka, den var stor, rund och äcklig, men den surrade. Som en humla eller en geting.
Först insåg jag inte att jag hade den där, jag tittade så att ögonen gick i kors och såg att det var något svart i min lugg. Jag hörde röster, och kände av att det var någon som stod bredvid mig.
Sen började "det svarta" surra. Jag insåg att det var en insekt och såg närmare på det kackerlackliknande krypet och greps av panik. Jag skrek, skakade på huvudet. Jag försökte slå bort den, men ingenting verkade hjälpa. Jag blev panikslagen och skrek på hjälp. Försökte få kontakt med den som stod bredvid mig. Det fick jag aldrig. Jag vaknade, av att jag la invirad i mitt täcke, kastade mig själv fram och tillbaka och skrek. Mamma hade kommit in i mitt rum och försökt väcka mig. Undrade vad som hade hänt.

Efter ett tag lugnade jag ner mig, insåg att allting hade varit en dröm. Kände efter och märkte att det som i min dröm hade varit en stor äcklig, surrande, kackerlacka egentligen hade varit min lugg, sammansatt med hjälp av klämmorna, som hade trillat ned i mitt ansikte.
Obehag.

Hela dagen har drömmen plågat mig med sitt minne, eller snarare med att jag inte kan minnas. Jag kan inte minnas vem det var som stod bredvid mig. Det retar mig att jag inte kommer ihåg, för jag vet att det var någon betydelsefull. Någon som jag bryr mig om. För jag kände mig sårad och efterlämnad då personen inte ville hjälpa mig. Kanske var den lika skräckslagen som jag? Eller, är det någon som ska svika mig?

Haha, jag borde inte försöka tyda mina drömmar. Jag kan dock inte låta bli att tro på dem.

Du, vad hände? Vart tog du vägen? Jag vågar inte följa efter, kan du inte komma tillbaka och hämta mig?
"Det gör ingenting, om dina händer är här".


Tillfreds

Jag kommer på smarta idéer att skriva om när jag går och lägger mig, precis innan jag somnar. Jag ligger och funderar på saker och sen kan jag tänka "detta skulle kunna vara något att ta upp i min blogg". Nackdelen är att jag är så himla trött när jag kommer på dessa uber smarta idéer, att jag inte orkar skriva ner dem eller så har jag glömt bort dem så fort jag vaknat. Typiskt.
Kanske har jag något vagt minne av gårkvällens grubblerier kvar långt där bak i huvudet, men räkna inte med att dem kommer fram förän jag har skrivit färdigt.

Jag tänker tillbaka. På tiden som varit. Vilken radikal förändring det har varit under det senaste året. Tacka gymnasiet för det. Jag har aldrig någonsin, ever in my life, trivits i skolan, förrens nu. Här exicterar inte dem blängande blickarna, avensjuka, viskningar och speciellt inte idoterna med stort I.
Dem som skulle bestämma vad som var och inte var okej, hurvidare det var acceptabelt att klä sig i en viss sorts jeans eller inte.
Jag förstod aldrig deras tankegång, idioternas. Självfallet är jag väl inte ensam om det. Var finns logiken i att det måste vara märkeskläder och cowboy boots ena månaden, för att nästa månad gå runt med mjukisbyxor och morgonskor? Var finns logiken i att alla ska göra det? Det förstod jag aldrig. Jag förstod aldrig varför jag inte kunde se ut som jag, vara som jag, bete mig som jag och bara vara fett mycket jag eftersom jag är så jävla bra jämfört med dem. För det var jag.
Synd bara att jag inte kan behålla den tanken idag, synd bara att det är för sent för mig att inse att jag är fucking bäst i världen när ni genom högstadie som grundskoleår har försökt bevisa motsatsen.

Det var aldrig bra, jag var aldrig bra, det var allting någonting fel på mig. I grundskolan var jag för tjock, mina tänder var äckliga o stora, jag var töntig och blyg. "Sånna som jag" var det tydligen okej att driva med. Mina kläder var fel för att inte tala om var jag köpte dem. Bara för att det var jag. Hade det varit miss idiot som sagt det hade alla tyckt att det var nya modet.
Efter det var jag för vanlig, för tuff, jag trodde att jag var något. Jag fick inte vara blyg men inte kaxig heller. Dem skulle ju vara störts bäst och vackrast, det får inte jag tycka. Bara dem.
Sen blevjag äckligt smal, jag var äcklig, kunde jag inte bara gå och "äta upp mig själv" för så kan man ju inte se ut. Jag fick inte tänka på vad jag ville, jag fick inte tycka vad jag ville, jag fick inte ytta mina egna åsikter.

Vad hände sen? Efter att jag varit ett ätstöringsmissfoster? (Tack för det)
Revolt. Rebell. Feminsist. Och ett psykfall.
"Varför tänker du så? Varför slutade du gå till skolan den veckan, vart tog du vägen? Varför är alla så ledsna, varför tycker alla synd om dig? Varför behöver du bara gå halva dagen i skolan, varför slipper du göra läxor och prov? Va? Vadå? Varför mår du dåligt? "
"Nehej, det kan fan inte du göra, må dåligt, du har inget att må dåligt över."

Ni är dumma i huvudet.
Jag var bäst i världen.
Även om jag levde i en annan värld än dem.

Tillfreds, vissa dagar känner jag mig tillfreds med mig själv. Tillfreds med min tillvaro. Jag är jag, och kan kan inte tänka mig att vara någon annan. Inte nu längre. Jag älskar mitt sinne för bra litteratur, att jag går på Petri, att jag har underbara kompisar. Jag försöker, jag försöker överleva innuti mitt kaos, och det går bra. Min musiksmak, mitt stora intresse för mat, humor, kvällarna och dagarna med vännerna, deras skratt, för att inte tala om mitt eget. Jag har sommarlov, jag har jobb, jag har två föräldrar som bor ihop, två brossor och en hund. Jag kan rita, jag kan skriva. Fan vad jag är bra. Fan vad ni måste vara bra som känner mig. Fan va vi är bäst.

Haha, detta inlägget blev typ sämst, inte i innehåll, utan i skrift. Ni får leva med det, för det kan jag göra.

Jag planerar något stort nu, något bra, något roligt. Mina älsklingar ska komma hem snart, och det ska bli bra, det ska bli skönt. Jag längtar och planerar inför lyckans dagar.

(Bajs på mig, jag åt en glass idag.
Hoppas Bengan kommer tillbaka från Stockholm och säger att hon har ätit glass var dag)

Vi två, 17 år.

"Den dagen jag slåss är inte för att jag hatar den som står framför mig, utan jag älskar den som står bakom mig"

För att citera en 6-åring.

Vi två, 17 år  Håkan Hellström

Skyll dig själv ingenting händer här
Men det gör ingenting om dina händer är här
Skyll dig själv, för folk vill gärna lära känna dig
Men nej, för jag har inte sett non som dig än..

Vi är förlorare, vi två, sen vi var 17 år
Och dem säger bla, bla, bla, bla
Du fattar ingenting
Och du svarar cha, cha, cha. cha
Ni får mig vart ni vill

Och dom säger bla, bla, bla, bla
Du fattar ingenting
Och du svarar cha, cha, cha, cha
Dom får dig vart dom vill

Vi är förlorare, vi två, sen vi var 17 år
Sen vi var 17 år
Vi är förlorare, vi två, sen vi var 17 år

Midsommar.

Det suger faktiskt. Det ska inte bli ett dugg roligt. Alla är bortresta och egentligen känns det som vilken fredag som helst, inte som att det är midsommar. Jag vill egentligen inte ens gå ut. Jag orkar inte, jag är inte sugen. Det finns ingenting roligt som händer. Jag vill endast vara med två speciella personer, eller kanske tre, men ingen av dem är här. Två bortresta, en är lost.
Ed skulle i och för sig inte vara helt fel, men han svek mig för att han har hittat en ny brud. Sug.
Nu har i alla fall min söta granne lyckats att övertala mig till att följa med på strandfest. Äcklig våt sand och massa med people som jag inte alls har lust att träffa. Jag har ju lovat, och jag tror jag kan dra med mig Jew och Ec också, lite mera trygghet.
Jag får väl slå Jew en pling,
vi får se hur det blir ikväll.

(Allting bara går åt helvete).

Hotad

Tröstlöshet.
Såren läker, rivs upp,läker igen för att åter rivas upp. Finns det en gräns för hur mycket psykisk smärta en människa kan klara av?


Plötsligt fanns det där, ett tomrum. Eller en stor klump mitt i bröstet på mig, i mitt hjärta. Jag kan se det framför mig ; en stor svart gegga som geggar ner mitt rödrosa hjärta och färgar det svart, som tjära. Ungefär som när lugorna skadas av rökning. Mitt hjärta är skadat, och jag vet inte ens varför.
Fucking fix it jävla idiotjävel.

Jag pratar mycket skit, mer än vad som gynnar mitt eget bästa. Det handlar om mitt behov att få uttrycla mig, att få samla ihop ledtrådar till varför jag känner som jag gör. Ta det inte personligt.

Jag framstår som en tönt och idot. Jag borde vara för gammal för att skriva en massa sentimentalt trams om mitt hjärta. Det är just där skon klämmer. Att jag är stor, att jag är gammal.

Jag är inte längre den lilla tjejen som ansträngde sig för att läsa de två meningarna i Valen Walle boken. Jag kryper inte längre på golvet. Jag går inte längre in till mamma och pappa och kryper ner mellan dem i deras säng, för att sedan slumra till och väckas av att min lillebror också vill ha plats. Jag är inte fyra år längre, på väg hem från Spanien, då jag upptäckte att jag tappat bort min Tom & Jerry nalle. Jag sitter inte längre på köksbänken och äter upp kaksmeten som mamma bakat, och kladdar ut det i hela köket och över mig själv. Jag är stor nu.
Så stor att jag måste inse att när någon jagar mig så kan jag inte bara ropa på mamma.

Det var det som hände igår. Jag och Älskling var på väg hem från Malmö Stadion, vi hade tänkt sitta där och lyssna på Elton Johns konsert. Det tog alldeles för långt tid innan han startade, så vi hörde endast en liten bit av förbandet (jag vet inte ens vem dem var), sen tröttande vi och begav oss hemåt. Vi lär ångra det, att vi inte stannade för att lyssna till Elton John. Om vi hade gjort det, hade det kanske aldrig ägt rum?
Antagligen.
Det har jag fått lära mig, att så får man inte tänka. Tänka att om jag inte gjort så, kunde det varit annorlunda.

På vägen mot busshållsplatsen vid stadsbibloteket, stannade ett par utländska killar bredvid oss när vi stod och väntade på övergångsstället. Hej, sa en av dem, en neger med ljusblå keps (jag försöker inte vara rolig, han hade faktiskt det). Vi brydde oss inte om dem, och Älsklingen som hade sin cykel ramade mig en bit, killarna cyklade förbi oss. Sedan stannade dem upp, såg efter pss. Jag bad Älskling köra en annan väg. Det gjorde hon. Dem följde efter.

Jag upptäckte honom en stund senare, jag såg hans ljusblåa keps vid kröken. Jag kunde inte undvika att gripas av en sting av rädsla. Älskling tampade på fortare.
Vi stannade och satte oss på en trappa bredvid en uteservering. Vi vågade inte röra oss. Dem gömde sig, dök upp, gömde sig igen och kom tillbaka. Till sist stod dem bredvid oss. För att sedan försvinna in på uteserveringens resturang.
Jag måste ringa någon.
"Ring Eddie, Emelie, ring Eddie, han slår ihjäl dem" sa Älskling. Jag ringde honom. Som räddaren i nöden dök han upp ur intet och sprang efter dem jävlarna som försvann snabbare än vinden. Lättnad. En stor knut i magen.

Efteråt sa Älskling till mig att hon tyckte det kändes som när hon var liten. När hon skrämt upp sig själv, och blev livrädd när hon såg att någon följde efter henne, hon ropade på mamma. "Det kändes som en grej som skulle hända när man var liten". I så fall är jag fortfarande liten. För jag ville bara skrika efter mamma, trygghet. Omringad av utländska killar känner man sig inte trygg, tvärtom, hotad. Jag önskade innerligt att mamma skulle vara där, eller att jag skulle vara hos henne. Gör mig liten igen. För jag orkar inte känna det längre, känna det igen, känslan av att vara hotad.
(det var inte första gången)

Är det så, att vara stor, att ta ansvar, innebär att man kommer att utsättas för obehagliga situationer, där hjälpen kanske är långt ifrån? Där tryggheten är ett minne blått?


När du släppte taget om mig mamma, även om det var det enda jag bad om, det enda jag strävade efter under min tonårsrevolt, så var det inte en önskan inifrån. Jag ville bara vara lika tuff och stark som alla andra.

Det blev jag aldrig.


Älskling

På fredag åker min Älskling till Stockholm, jag hoppas hon får njuta av sin resa med familjen men jag har en vag känsla av obehag över att få stanna kvar. För jag vet ju hur det kommer att bli, det kommer att bli precis som sist när hon åkte bort, till Österrike. Ensamt och tomt.

Jag kan knappt förstå det själv, men under mindre än ett års tid har vi kommit varandra så pass nära varandra som jag och Ängeln var. Riktigt bra kompisar. Bästa vänner. Jag kan se på henne, hur hon känner, jag kan känna av hennes känslor, reaktioner. Jag vet precis vad du tänker och hur du ska regera nu när du läser detta. Jag vet att du ler med ditt söta halvsne leende, du blir sprudlande glad och varm i magen. Du fnittrar, du tänker att du ska ringa mig och bjuda mig på glass, hähä. Det sista var nog mer än önskan från min sida än ett faktum.

Det är fantastiskt, det är underbart att vi går så bra ihop. Vi är som helan och halvan. Du är som min högra strumpa. Eftersom jag är högerhänt värderar jag därav min högra strumpa högre än min vänstra (som ska symbolisera mig själv). Du har blivit ett slags beroende, jag måste ha en dos av dig varje dag, om inte flera. Så fort jag är utan dig en dag känns det tomt, jag måste i alla fall få höra din röst på telefon var dag. För att det innebär trygghet. Du är trygghet. Jag känner mig säker med dig, och jämt gör du mig glad, även om vi ibland har våra små dispyter. När jag träffar dig, när jag hör din röst, får jag kunskapen om att jag ännu en dag ska kunna möta världen. För att jag vet att du är vid min sida. När jag känner din närvaro, vet jag att världen inte är så mörk som den brukade vara.

Jag vet att jag är oerhört sentimental, och att om vi ses idag kommer vi båda le med dem där halvsnea leendena mot varandra o fnittra. Situationen kommer att bli en gnutta genant. Det är det värt, bara jag får fram mina tankar och känslor om dig. Du om någon vet att jag inte är så bra på att visa mina känslor muntiligt, jag föredrar att göra det skriftligt. Det betyder absolut inte att mina ord väger mindre, tvärtom mer. Nu kommer dem alltid finnas kvar. För jag har skivit ner dem.

Det jag ville få fram med drösen av tankar och känslor om dig är att när inte du är här, det vill säga när du åker till Stockholm, kommer jag att känna mig otrygg. Som att jag har misst min ena halva. Min högra strumpa. Jag går i taket när det händer. Om jag anses vara drivande av min rastlöshet tidigare är det ingenting emot vad jag blir nu. Ständigt letande efter trygghet. Jag har behov av att pressa mig till det maximala, vilket jag inte kan hantera. Bara för att få slippa tankarna om ensamhet. Ständigt måste jag röra mig, hitta på någonting, jag måste jaga mig själv. Jag är rädd för att jag ska driva mig till min klimaxpunkt, där jag inte längre står ut.
Men du finns ju kvar, du är bara lite längre borta i en vecka. Så det kan inte blir så, eller hur? Det får inte bli så.

Jag vill lägga stor tyngd i mina sista ord, för detta är den viktigaste meningen av dem alla : jag kommer att sakna dig.


image6

Tillbaka?

Detta känns underligt, att vara tillbaka. Tillbaka igen med skrivandet. Visst har jag skrivit ett par rader då och då i dagboken på helgon, men det var absolut ingenting seriöst. Det finns i och för sig inget som svarar för att detta ska bli det.
Jo, det gör det. Med tanke på att mina första rader här är seriösa och redan fulla av meningslöst skitsnack så lär det blir seriöst. Samt att jag har sommarlov, så jag har all tid i världen på mig. Om man bortser från de två minuter jag måste plugga in verb för att klara av Engelska B kursen, tro det eller ej, jag ska göra det - det är i alla fall min tanke.

Något som är ännu mer otroligt är att jag har städat mitt rum. Det är min kära mamma som brukar stå för den delen, det är inte speciellt mycket jag gör för att hjälpa till här hemma. Jag städar ju inte ens mitt eget rum. Mamma gör allting, precis allting. Det är svårt att inte gripas av skuldkänslor, när jag bara försvinner ut ur huset jämt. Det beror inte endast på ständingen, jag klarar helt enkelt inte av att vistas hemma. Jag kan inte ens stanna för en filmkväll med familjen.
Jag tror jag fasar för det, rastlösheten driver mig. Hela tiden tänker jag strategiskt, vad ska komma sen? Vad händer efter detta och hur gör jag det? Även om jag har sommarlov har jag hela tiden ett schema i huvudet över vad jag måste göra under dagen. Jag kan inte släppa det. Om jag ska se det som tvångstankar eller stress känns irrelevant, men det finns väl en länk, ett samband mellan dem.
Hur som helst, har mamma fixat ett sommarjobb till mig (jag försökte inte ens att leta själv) , ett städjobb. Jag startar redan på måndag morgon, så tidigt som halv sju börjar jag varje dag i två veckor.
Jag tänkte bjuda mamma på bio senare när jag fått min lön för städjobbet, vad sägs som det? Jag hoppas hon blir glad. Emelie, se nu till att göra det också!

Jag säger bara ; min vägg! Den blir bara bättre och bättre. Men samtidigt blir det trögare och trögare att hitta något att sätta upp. Det ska ju helst vara ett minne eller ha en personlig innebörd. När jag nu på senare tider inte har hållit mig särskillt aktiv varken inom läsandet eller skirvningen så har idéerna sinat. Nu är det dags ingen.

Om jag vågar.


Välkommen till min nya blogg!

Varför kom det upp automatiskt?
Fan va gay.