10.

"I rytmen av din rytm, i takten av din
slår min puls i hunger."

Lökomelett

Morgonen kantrades av dystrert snöoväder, så jag skippade morgonpromenaden och drog bort till gymmet och körde 45 minuter cardio i stället. Det är verkligen lyx att bo tio minuters promenad ifrån gymmet. Jag älskar det! Efteråt blev det lökomelett, med fransk salladsmix och naturell keso.

Box

Nu har jag gjort mig hemmastadd i lägenheten igen. Fylt på kylskåpet, tvättat och diskat. Utöver det så testade jag för första gången Friskis och Svettis Box pass igår.

När jag var i femtonårsåldern tränade jag aktivt boxning under tre år på boxningsklubben Enighet. Men när jag började gymnasiet tog studierna mycket tid, och intresset svalnade i takt med tidsbristen. Sen dess har jag inte tränat boxning, dock har jag varit sugen på att testa. Så därför fick det bli Friskis Box pass igår, även om jag var medveten om att detta är ett jympapass och inte riktigt kan jämföras med "vanlig" boxning.

Det var roligt att testa, men jag märkte snabbt att det bygger mycket på vilken partner man har under passet. Även om jag som "ny" fick en väldigt vänlig boxningspartner, så behöver man ha samma motivation och vilja för att göra passet riktigt jobbigt. Det kan även vara en fördel att känna sin partner innan. Vi matchade inte, jag och min vänliga boxningspartner vilket gjorde det svårare för mig att ta ut mig ordentligt. Även det faktum att jag var "ny" kan ha bidragit till att jag inte tyckte passet var så jobbigt. Det var svårt att inte jämföra med boxningssporten, som är mycket hårdare, med högre tempo och mer individuell träning. I Box sparkades man även, vilket är helt nytt för mig, och kul!
Sammanfattningsvis så var det kul att testa något nytt, men denna onsdagskväll var jag tillbaka på den grymma Cirkelgym x passet och körde gärnet.

Vardagsrus

Efter fyra dagars överintensivt arbetande, är det dags att packa väskan och bege mig hemåt till Malmö igen. Sista arbetsdagen för den här veckan (troligtvis) hade jag i morse. Klockan ringde redan innan halv fem på morgonen. Och om jag tyckte det var starkt att gå upp och gymma innan jobbet i lördags, så är det ingenting gentemot kylan jag gick ut i (dock endast i 25 minuter, men ändå!) klockan 04.45 i morse. Ja, det är nästan lite galet att gå en morgonpromenad så tidigt. Trots enorm trötthet så finns energin i kroppen efter ett par dagars träningsuppbehåll. Nu kör vi!

Uppdatering

En snabb uppdatering från min sida, eftersom mitt lynne är så glatt denna lördagsmorgon. Klockan ringde 06.45, med kaffe i termosmuggen och 15 minusgrader i skånsk kyla körde jag iväg och körde ett pass på gymmet. Grymt om jag får säga det själv, då jag ska iväg till jobbet nu. Humöret är på topp och jag känner mig otroligt mycket piggare. Hoppas att ni får en fin lördag!

Smoothieboost

Boostar min smoothie med citron, så även mitt varma té, mitt vatten och min Ramlösa. Ja, jag boostar allting med citron just nu helt enkelt. Då jag har fått för mig att citron hjälper vid förkylning, och dessutom inbillar jag mig att det hjälper. All in på citronen alltså.
Men förutom citron innehöll smoothien en banan, frysta jordgubbar, ett päron och kanel.

Feb. 2, 2012

Andra dagen i februari. Tio minusgrader och solsken. Behöver jag säga mer?

Den ofrivilliga vilodagen

Så vad gör man då, när den ofrivilliga vilodagen är ett faktum - när infektionen sprider sig genom kroppen och man blir allt mer orkeslös? Jo, då går man till bibilioteket. Eller nej, man tar bilen för man orkar inte promenera de hundra meterna ner till byn.

På biblioteket var det lugnt, tyst och skönt. Jag gick runt mellan bokhyllorna i en timme. Först letade jag upp lite kurslitteratur, framför allt till kursen om Nobelpriset i litteratur som jag ska läsa utöver programmet jag redan läser i vår. Resten av tiden försökte jag undvika att frossa allt för mycket bland mängderna av romaner.

Även om man inte är en självklar bokälskare eller student, så kan man passa på att läsa de där böckerna man aldrig tar sig tid till. Eller kanske frossa i hälso- och träningsböcker? Inte för min del, då blir jag bara påmind över det bittra faktumet att jag inte kan motionera idag.
Det är synd och skam att det verkar som att biblioteken blir allt mer folktomma. Sanningen är den att jag själv inte ens besöker biblioteket speciellt ofta. Det är ju så fruktansvärt enkelt att klicka hem en pocketbok på nätet. Men å andra sidan går det inte att mäta med känslan av att promenera ut i lätt snöfall från ett bibliotek med en stor boktrave i famnen.

Feb. 1, 2012

Februarimorgon med naturell yoghurt, Finax Jordgubb & melon branmüsli, havrekuddar och russin. Det verkar som att min kropp slåss emot en mindre förkylning, och jag känner mig ganska orkeslös. Därför spenderas den första februarimorgonen i sängen framför Efter tio med förhoppningar om att en dags vila ska ge ny energi inför kommande dagar.