Förste och andre juni

Jag kom precis på vad det egentligen var som jag ville blogga om tidigare. Det förra inlägget skulle alltså inte handla om mat, utan det skulle handla om att det är den förste juni i morgon. För mig känns det som att idag, den 31 maj, är slutet på våren och i morgon börjar äntligen sommaren. Dessutom om ytterligare en dag till, är det den andre juni, det var alltså ett år sedan jag tog studenten.

Vattenmelon

Jag äter vattenmelon och tänker tillbaka på förgångna sommar. Det är vattenmelonen som gör att jag tänker tillbaka på sommaren för jag förknippar vattenmelon med sommar och sommarlov. Min mamma brukade alltid köpa vattenmelon till mig och min lillebror och dela i stora skivor. Det är jättegott!
Apropå godsaker, så köpte jag mörkt choklad idag. Det var väldigt länge sen jag köpte det men det blev med pistage nötter i. Ganska gott, men jag tror jag föredrar mörkt choklad med mint. Jag borde kanske bli den första som gör mörkt choklad med vattenmelon? Nu ska jag fortsätta läsa Jag är den sista juden.

Gosip





Jag och väninnan var och lunchade på Gosip på Lilla torg i Malmö. Det är nog den godaste grekiska salladen jag kan erinra mig om att jag har ätit hittills. Den grekiska salladen bestod av (se bilderna ovan) av tomat, rödlök, sallad,soltorkade tomater, gurka, paprika och en jättegod mjuk fetaost, plus att man fick ett slags vitlöksbröd till med olja. Hela salladen i sig var täckt med olja/salladsdessing. Fantastiskt gott! Väninnan åt kycklingsalladen (i bakgrunden på andra bilden), men jag tror nog att min sallad var mycket godare!


Munter

Jag vill skriva något mycket stämningsfullt och extra mysigt som samtidigt ska vara intressant. Tyvärr lider jag av alla olika sorters torka, idé-torka, skriv-torka, läs-torka, och känslo-torka. Listan kan göras lång men framför allt så lider jag också av blogg-torka.
Jag kan bara komma på en massa onödiga småsaker att skriva om; som att jag har sett hela första säsongen av The Hills, men när jag skulle börja titta på andra säsongen så fungerade inte det. Jag har köpt bulgur idag, det sägs att det ska vara nyttigt och jag har dessutom aldrig ätit det så det ska bli spännande att prova det. I övrigt så känner jag mig ganska munter.

Ekologisk fullkornspasta och sommarregn

Jag tränade cirkelgym idag och sen handlade jag lite och åt ekologisk fullkornspasta med mozzarlla med basilika och till detta paprika, körsbärstomater och stekt svamp och sparris. Jag tycker väldigt mycket om pastasallad så det blir ju ofta det till lunch. Mitt problem är att jag helst vill ha alla goda saker i salladen på en gång, men det blir för mycket med både mozzarella, fetaost och tonfisk samtidigt!

När jag gick utanför dörren för andra gången idag började det störtregna, precis när jag gått utanför dörren. Men det gjorde ingenting, för det var ett svalt och uppfriskande sommarregn. Det bästa med sommarregnet är dock doften som dröjer sig kvar efter det. Nu har jag bakat kladdiga choklad muffins också blir det filmkväll!

Nu är vi som en liten boll

Jag sitter på terassen med datorn i knäet ute i solen och njuter samtidigt som jag försöker skaka av mig en händelserik och allt för berusande natt. Han ligger inne i min säng och sover. Egentligen vill jag krypa ner en liten stund till, lägga mitt huvud på hans arm och näsan in mot hans bröst samtidigt som han håller om mig, för då kommer han att säga: "Nu är vi som en liten boll", för det var precis vad han sa i natt.

Sommarvärmen

När jag vaknade idag öppnade jag fönstret och kände den friska luften utanför och doften som dröjde sig kvar efter din frånvaro. Jag kunde se det framför mig, hur du gått ner för trappan utanför och hur dina steg hördes tydligt när du gick ner på vartannat trappsteg. Sen tog du din cykel och försvann iväg i bara t-shit.

Det doftade starkt av syrener utanför, och jag kunde se alla vitsippor som stack ut mellan det gröna och frodiga gräset och jag kunde se blåklockor lite här och var och jag kom till att minnas hur du fotograferade mig när jag upptäckte blåklockorna för första gången i år och hur du försökte lära mig skillnaden på olika fåglar och träd.

Tänk att få njuta av doften från alla blommor runt omkring mig och få ligga i gräset och lukta dig i nacken, dra fingrarna genom ditt hår och kyssa dig på halsen i sommarvärmen. Tänk att få vara med dig hela sommaren.

Frukost

Det blev en omtumlande morgon för jag vaknade av att jobbet ringde så jag ska jobba idag men jag börjar inte förrän klockan tolv, så jag har hunnit gå och handla mjölk till frukosten, för det fanns ingen mjölk i kylskåpet. Jag sprang iväg och handlade efter ett hjärtslitande farväl med min älskade. Det spelar ingen roll hur länge han är borta och var han är, det blir alltid ett hjärtslitande farväl.

När jag kom hem upptäckte jag att flingorna också var slut, men nu när jag hade köpt mjölk tänkte jag verkligen äta flingor, så det blev smulorna i bottnen från två olika sorters flingor och det var inte alls gott. Tur att det finns knäckebröd som man kan ha keso och dillkaviar på!

Päronpaj

Nattbakning pågår i köket hemma hos honom. Det börjar dofta från päronpajen som står i ugnen. Jag har inte ätit päronpaj men på sommaren blir det en hel del rabarberpaj men framför allt äpplepaj eftersom vi har ett äppleträd hemma hos mina föräldrar så det är det enda min mamma gör under sommaren, bakar äpplepaj. Det är varmt och allting doftar gott när jag bakar tillsammans med díg och äter päronpaj för första gången.

Naturgodis vs lösviktsgodis



Denna dagen är en tröstlös dag, men trots detta tänkte jag ändå åka till Lund och sitta i hans lägenhet ensam och känna hur doften från hans hud har dröjt kvar i lakanen. Jag tänkte köra in om i Staffanstorp och köpa lite naturgodis för att jag är så himla sugen och dessutom försöker jag ändå finna tröst i det lilla trots att det är en sån här dag.

Nu när det har börjat vattnas i munnen på mig kom jag att tänka på om, är naturgodis verkligen nyttigare än vanligt lösviktsgodis? På många av förpakningarna står det ju att det är "mycket godare och mycket nyttigare än vanligt godis". Jag läste om det i Aftonbladets Kropp och hälsa, och det verkar som att det är ungefär lika mycket kalorier i naturgodis som i lösviktsgodis, men naturgodis innehåller inga konstgjorde ämnen och är helt enkelt nyttigare på det sättet. Personligen så äter jag naturgodis för jag tycker att det är godare.


Biblioteket

Jag var på biblioteket häromdagen, jag har inte varit där på väldigt länge. Den främsta anledningen är att jag alltid glömmer att lämna tillbaka böckerna i tid och får betala mycket pengar för det, så jag har helt enkelt börjat köpa alla böcker jag vill läsa. Detta gör jag inte enbart på grund av att jag alltid får en skuld på biblioteket utan för att jag samlar på böcker. Jag tycker om att ha en helt proppad hylla med böcker, massa olika världar, de är fina och de luktar gott.

Jag gjorde ett undantag nu eftersom jag upptäckte att det var en av Johanna Nilssons äldre böcker som jag inte hade läst, Flickan som uppfann livet, som jag endast kunde hitta på Boktipset.se och inte i några av internetbokhandlarna så jag var i princip tvungen att låna den, och sen ville jag låna boken som jag alltid lånar i princip: Vissa föddes perfekta och andra som jag, för att jag är lite smått galen i den boken, och det ligger en speciell biblioteks känsla över den, så fast att den är så bra, så vågar jag inte köpa den!

Johanna Thydells författarskola

Johanna Thydell som har skrivit den berömda ungdomsboken, I taket lyser stjärnorna samt Det fattas en tärning, är en framgångsrik författare och hon berättar nu genom tio stycken videoklipp sina personliga tips om hur man skriver en bok. Kolla in det här!

Klänning beställd!

Jesse Dress SEK 599, Modström - NELLY.COM
Klänningen från Nelly
.com

Jag spande in en klänning på Nelly igår, men jag var inte riktigt säker på om jag skulle köpa den, dels för att den kosta lite mer än vad jag hade tänkt mig och sen ville jag fundera på saken. Det fanns egentligen ingenting att fundera över för jag hade redan bestämt mig för att jag skulle ha klänningen ändå och sen när mamma erbjöd sig att betala den så kunde jag inte direkt klaga!


Sagan om nallen

Jag skrev en saga till ett av barnen på jobbet idag. Jag önskar att jag skrev den för fjorton år sedan när jag själv var sex år, men bättre sent än aldrig. Läs! Det finns faktiskt ett hemligt budskap i den till en älskad person. Sagan om nallen:




















Baksidan:


Min tiger



Jag har två strycken älsklingar och här är en av dem.


Dator

Jag har fått min ny dator som jag beställde i söndags. Man kan ju knappast klaga på att det tog långt tid, utan det gick väldigt fort och jag fick med hjälp av min pojkvän, datorn till ett billigt pris dessutom. Egentligen är detta min första alldeles egna dator. Tidigare delade jag dator med min lillebror, fram tills den gick i sönder och så köpte min lillebror en ny så då fick jag låna hans i ställlet!

Nu slipper jag bråka med lillebror mer och nu kan jag dessutom påbörja mina projekt eftersom det är jag och endast jag som kommer använda min egna dator!


Johanna Nilsson

Jag dog lite inombords när jag slog upp en sida med reklam i Veckorevyn från Adlibris. När jag tittade lite närmare så såg jag en ny bok av Johanna Nilsson som nu har kommit i pocket: Janise den magnifika. Jag har helt missat att hon har släppt en ny bok, men nu när den dessutom har kommit i pocket så måste jag självfallet ha den!

Dessutom blev jag sugen på att läsa "Stalins kossor" och självfallet "Hemkomsten" som jag har längtat efter att få läsa under en längre tid. Så det blir nog en beställning på samtliga av dessa böckerna idag! Jag har inte beställt av Adlibris tidigare utan jag har hållt mig till Bokus på grund av priserna, men just dessa böckerna så verkar de vara en hel del billigare på Adlibris!

Vardag

Nu har jag tränat Cirkelgym, lämnat CV på Bokia, handlat mat och diskat. När jag handlade damp det ner en Veckorevyn också, jag brukar inte läsa tidningar, utan jag föredrar så klart böcker, men man fick ett solpuder till och jag slog i sönder mitt gamla, så även om det inte är speciellt bra så kunde det ändå vara värt det. Dessutom fick jag ju tidningen "på köpet".
Jag beställde en dator igår, eller rättare sagt så gjorde min pojkvän det åt mig. Jag har noll koll när det gäller datorer, men samtidigt har jag inte så höga krav på en dator heller, jag vill mest att den ska vara snygg! Nu ska jag fortsätta städa och börja läsa "Den vidunderliga kärlekens historia" av Carl-Johan Vallgren.

När du sov

Jag kunde inte somna trots att jag hörde och kände dina lugnande andetag. Jag försökte att stiga upp ur sängen så ljudlöst som möjligt och utan att röra vid dig, för jag ville inte väcka dig ur din sömn. Du var så fruktansvärt vacker där du låg, så renhjärtad.

Du sov fortfarande när jag tagit upp mig ur sängen och dina andetag var näst intill ljudlösa. Jag satte mig vid bordet en bit ifrån dig. Jag bevakade dig tyst samtidigt som jag öppnade boken "När du blundar tittar jag" och läste i lågan från värmeljusen på bordet.
Plötsligt ryckte du till därborta i din bädd, så jag gick fram, satte mig på knä och kysste din panna. Jag blåste ut ljusen och kröp sen ner sakta bakom din rygg och somnade med det dova ljudet från dina andetag och mitt ansikte mot din nacke.

Boktjuven

 "Var fanns någon som kunde mildra att man rövade honom på hans liv? Vem fanns där som kunde trösta honom när livets matta rycktes bort under hans sovande fötter?"

Ur Boktjuven av Markus Zusak, Del tio, Världens undergång (Del II) sida 563

En bok som Boktjuven av Markus Zusak måste man njuta av under en lång tid efter att man har läst ut boken. Jag har inte läst något av Zusak tidigare, men jag kommer att göra det nu. Jag fick upp ögonen för Boktjuven när jag läste om att den handlade om andra världskriget, det dröjde inte länge förrän jag satte näsan mellan sidorna i Boktjuven.

Jag tycker Zusaks poetiska språk är lite överskattat, för att det inte existerar så mycket poetisk touch i boken förrän i slutet. Det fantastiska med Boktjuven är inte språket, utan själva handlingen och sättet den berättas på, av Döden. Ett flickas liv sett ur ett barns ögon blandas med den ondskefulla omgivningen där Döden härskar. Detta blir genast en extraordinär och mycket spännande handling till skillnad från om det bara skulle handla om en flickas bokintressen.

Det jag gillade alldra bäst var slutet på boken, där Zusak väver in vackert språk tillsammans med döden. Det jag inte gillade med boken var bokens sista mening. Jag trodde att Dödens sista ord skulle vara något poetiskt och sorgligt, inte något spöklikt. Jag vågar inte berätta hur boken slutade för er som inte har läst den än, men jag råder er att läsa Boktjuven, den är värd alla 585 sidorna!


Det allra sista avsnittet av Andra avenyn

Jag såg precis det allra sista avsnittet, avsnitt 185, av Andra avenyn. I över två år har jag följt serien och krampaktigt har jag hållit fast vid och sett ungefär vart enda avsnitt. Jag missade antagligen ett par avsnitt i början när Andra avenyn startade eftersom det var först efter att mina föräldrar sett ett antal avsnitt som jag fick upp ögonen för Andra avenyn. Det är med ett stygn i hjärtat men samtidigt en lättnad över att det till största del slutade väldigt lyckligt för många på Riverside.

Scones

Igår blev det en mysig fika hemma hos Bengan som började med en god sallad och slutade med ett par scones med smör och apelsinmarmelad. Hur goda som helst! De smakade riktigt bra speciellt eftersom det var Bengan som själv hade bakat dem (även om jag själv inte hade nått emot att ta på mig äran). Efter fikan åkte vi ut till Bo01 och tog en Kaffe Latte/Vanilj Frapino men tyvärr var det trots solskenet, riktigt kallt på grund av blåsten.

Äpplemosmissbrukare

När suget efter cigaretter upphörde kom två andra nya behov; världens finaste älskade älsklingen beroende och äpplemosmissbruket. Jag har alltid varit en ketchup människa. Jag har ketchup till all mat, och inte bara lite heller. Men nu har jag hittat ketchupens motsvarighet som passar bra till all form av frukost i pincip (Vetepuffar och havregrynsgröt): Äpplemos. Helst Bob´s äpplemos men Felix går också bra, i stora mängder.

Valborgamässoafton

En heldag. Jag sitter och lyssnar på Håkan Hellström och får kyssar på halsen.